Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
És köszönöm a többi tippet,ezeket el fogom olvasni,csak az a baj ahogy látom,hogy annyi mindent kiadnak mostanába a Star Wars név alatt,ami nem is baj,csak egy részük,hát elég "gagyi",ami nem tesz jót az SW.-nek:(

Az előbbi két regényt (Múlt kísértete, Jövő látomása) el tudom küldeni pdf formátumban, ha gondolod. :D

A Sötét Nagyúrat tényleg nehéz lenne überelni. De állítólag a Darth Bane trilógia még ezt is übereli.

Ez a trilógia megjelent itthon?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Jut eszembe legutóbb Karen Millertől olvastam a Klónok hábuorúja,Külső űr-t

Az is egész jó lett.Nem az az akciódús Bumm BUMMM háborús regény,de nekem tetszik,jórészt Obi1-ról és Bail Organáról szól,amint egy küldetés alkalmábal elég messzire keverednek a magvilágoktól,Palpi meg nagy serényen szövögeti terveit.

Hát nekem annira nem jött be. Csak egy kicsit volt érdekes a Zigoolán játszódó rész. A többi feleslegesen el lett nyújtva szerintem.

Ez a trilógia megjelent itthon?

Sajnos még nem. A 3. rész nemrég jelent meg Amerikában. Odakint a rajongók imádják. Sokak szerint minden idők legjobb Expanded Universe története.

Hozzászólás ideje:
Sajnos még nem. A 3. rész nemrég jelent meg Amerikában. Odakint a rajongók imádják. Sokak szerint minden idők legjobb Expanded Universe története.

Ha még csak mostanában jelent meg USA-ban, akkor szerintem jó ideig várhatunk, mire eljut hozzánk is...

Egyébként nagy vonalakban miről szól, azt leszámítva, hogy Bane-ről?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Ha még csak mostanában jelent meg USA-ban, akkor szerintem jó ideig várhatunk, mire eljut hozzánk is...

Egyébként nagy vonalakban miről szól, azt leszámítva, hogy Bane-ről?

Nem feltétlenül. Még megköthetik idén a trilógiára a szerződést. És akkor talán már az első rész megjelenhetne idén. Talán a második is. Remélem Szukitsék nem törölték a terveikből, 2007-ben még erősen tervezték, bár akkoriban még duológia volt. Szokásos módon kivárják az utolsó részt és aztán egybe vásárolják fel a trilógiát.

Spoiler:

Az első rész azt mutatja be, hogyan vált Desselből, Darth Bane, hogyan került kapcsolatba a Sötétség Testvériségével és hogyan vészelte át a ruusanni eseményeket. A másodikban Bane és tanítványa Zannah a háttérben tevékenykednek miközben egy Jedi vadászik rájuk. A harmadikban Bane és Zannah konfrontációba kerülenk egymással, feltűnik egy ősi Sith ereklye is és egy ősi uralkodóház.

Hozzászólás ideje:
Mármint a Thrawn kezében?

Eltudnád miondani,hogy miről szól a történet??Akkor Pellaeon vezeti a birodalmat?

Igen, abban :D 10 évvel járunk a Thrawn-trilógia után, a Birodalom elég kicsiny és nem túl jelentős méretű, már csak villongások vannak a két államszervezet között, tulajdonképpen sokat az Új Köztársaság ellen nem tudnak tenni. Pellaeon nem vezeti, mert ő katona, így ő a hadsereg vezetője, nem az egész Birodalomé. De mivel a legfelsőbb katonai pozícióban van, nem kevés befolyása van a birodalmi politikára. Történetünk azzal kezdődik, hogy Pellaeon elhatározza, kössenek békét az ÚK-gal, valódi, az egész háborút lezáró békét. Csak hogy ebbe a nagy békésdibe szól bele a Caamasi dokumentumként elhíresülő adatkártya, mely a bothanok bizonyos régi piszkos ügyeire derít fényt, és erről galaxisméretű botrány lesz. Ha még emlékszel Az utolsó parancs végére, Fey'lya piszkosul akarta, hogy Karrde elvigye Leiát a Waylandre, és ott ezt-azt tegyenek, most megtudjuk, miért.

Ez az alap, innen indulunk, remélem, fog tetszeni :D Már leírtam ebben a topikban párszor, de szívesen hangoztatom, hogy A jövő látomása a kedvenc Zahn-könyvem az összes közül :D Persze ízlések és pofonok :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Érdekesen hangzik, majd meglátjuk, mi lesz belőle nálunk.

Egyébként nem Bane volt az, aki elrendelte, hogy egyszerre csak 2 Sith létezhet a galaxisban? A Sötét Nagyúr-ból ez rémlik.

Igen ő volt az aki megreformálta a rendet. Onnantól kezdeve csak két Sith létezett: mester és tanítvány. A sort Darth Bane és Darth Zannah indította, 1000 évvel később Darth Sidious és Vader zárta.

Bár a reform alapjai Revantól eredeztethetőek. Akkoriban volt két fő Sith: Revan és Malak, főmester és főtanítvány, ezek irányították a többi kisebb mestert és tanítványt. Bane ezt továbbfejlesztette.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Igen, abban :D 10 évvel járunk a Thrawn-trilógia után, a Birodalom elég kicsiny és nem túl jelentős méretű, már csak villongások vannak a két államszervezet között, tulajdonképpen sokat az Új Köztársaság ellen nem tudnak tenni. Pellaeon nem vezeti, mert ő katona, így ő a hadsereg vezetője, nem az egész Birodalomé. De mivel a legfelsőbb katonai pozícióban van, nem kevés befolyása van a birodalmi politikára. Történetünk azzal kezdődik, hogy Pellaeon elhatározza, kössenek békét az ÚK-gal, valódi, az egész háborút lezáró békét. Csak hogy ebbe a nagy békésdibe szól bele a Caamasi dokumentumként elhíresülő adatkártya, mely a bothanok bizonyos régi piszkos ügyeire derít fényt, és erről galaxisméretű botrány lesz. Ha még emlékszel Az utolsó parancs végére, Fey'lya piszkosul akarta, hogy Karrde elvigye Leiát a Waylandre, és ott ezt-azt tegyenek, most megtudjuk, miért.

Ez az alap, innen indulunk, remélem, fog tetszeni :D Már leírtam ebben a topikban párszor, de szívesen hangoztatom, hogy A jövő látomása a kedvenc Zahn-könyvem az összes közül :D Persze ízlések és pofonok :D

Nálam is A jövő látomása az egyik kedvencem Zahn-tól, a másik kettő A túlélők keresése és a Kirajzás.

Hozzászólás ideje:
Nálam is A jövő látomása az egyik kedvencem Zahn-tól, a másik kettő A túlélők keresése és a Kirajzás.

A túlélők keresését már rég óta meg akartam szerezni, de az összes általam ismert könyvesboltban csak a már meglévő könyveket árulják. (Thrawn-trilógia, Jedi akadémia-trilógia, Gonosz útvesztője, Sötét Nagyúr...stb.) Szerintem marad a netről való rendelés, ha kicsit több kreditem lesz... :D

Hozzászólás ideje:

Könyvek topik,ide is írok,had gyüljenek a kommentjeim XD

Én most a Star Wars Klónok Háborúja Külső Űrt olvasom.

2 hete fejeztem be a Star Wars a Klónok Háborúját,azelőtt 2 hónappal meg a shitek bosszúját.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
A túlélők keresését már rég óta meg akartam szerezni, de az összes általam ismert könyvesboltban csak a már meglévő könyveket árulják. (Thrawn-trilógia, Jedi akadémia-trilógia, Gonosz útvesztője, Sötét Nagyúr...stb.) Szerintem marad a netről való rendelés, ha kicsit több kreditem lesz... :)

Szép kínálattal rendelkeznek így is azok a könyvesboltok. :D

A Szukitsos könyvek közül már csak az Új Rend és a Sötét Oldal van, az összes többi elfogyott a kiadónak.

Hozzászólás ideje:

A borítója nem a legjobb, legalább is nekem nem túlzottan tetszik, leginkább az emberi alak miatt. Remélhetőleg azért a beltartalom jó :P

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Tényleg nem ez a legjobb Han kép. :)

Ezek a Fate of the Jedi borítók elég gyatrák a Legacy of the Force-hoz képest.

A tartalom se lehet valami nagy szerintem, szokásosan nyújtják az újabb konfliktust.

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy ha nagyon zsé kéne, akkor el kéne adnom a gyűjteményem? :) :) Persze ezt nem gondolom komolyan, semmiképp nem szeretnék megszabadulni egy darabtól sem :)

Hozzászólás ideje:
Lehet, hogy ha nagyon zsé kéne, akkor el kéne adnom a gyűjteményem? :) :) Persze ezt nem gondolom komolyan, semmiképp nem szeretnék megszabadulni egy darabtól sem :)
Már találkoztam olyannal aki az én első kiadású filmregényeimet akarta megvenni darabját 15k-ért :D Csábító volt az ajánlat, de nem adtam el :D

Azóta már beszereztem újból őket, hátha megtalál még egy ilyen emberke :D

Hozzászólás ideje:

A magyarul megjelent SW-könyvek kb. 90%-a :) A pontos számot magam sem tudom, de azért elég sok, amiből jó néhány hiánynak számít :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Csak akkor keresnél rajta, ha vaterán vagy valami hasonló helyen adnád el. Antikváriumban max pár 100 Ft-ot adnának érte darabonként. :D

Egyébként én sem adnám el, amik megvannak. Még A Jedik gyermekeit, vagy a Külső Űrt se, pedig egyiket se szeretem nagyon.

Milyen jól jártam, hogy egy éve 650Ft-ért megvettem a Lidérc osztagot. :D

Hozzászólás ideje:
Ezért sem tetszik az EP6-utáni EU-művekben, hogy a Jedik ismét házasodhatnak, miegymás.
Végre valaki :) Én se szeretem az Ep6+ történeteket, nagyon elfajzott gagyik. Klón Palpatine meg Luke, feleségek, vongok, buckamanós Jedi-Sith vezér akinek korlátlan hatalma van, drogos Skywalker ivadékok :)

Thrawn pentalógia is egy merő rémálom, bár van benne 1-2 jó ötlet, de inkább hanyagoljuk. Túl is adnák rajtuk, ha nem első kiadványosak lennének a könyvek :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Ezek az esetek (Qui-gon - Tahl, Obi-Wan - Satine, Anakin - Padmé) nagyon jól példázzák, miért nem kötődhetnek semmihez a Jedik. Anakin esetében pedig konkrétan megismerjük, milyen árat kell fizetni ezért.

Ezért sem tetszik az EP6-utáni EU-művekben, hogy a Jedik ismét házasodhatnak, miegymás.

Az már egy új Jedi Rend más szabályokkal és más Jedikkel. Luke egy olyan Jedi rendet állított fel, amely nem tiltja a ragaszkodást. Pont Anakin esetében láttuk, hogy mihez vezetett ez. Ha már akkor szabad lett volna házasodni, akkor szerintem Anakin soha nem állt volna át a Sötét Oldalra.

Hozzászólás ideje:

De ha valamihez/kihez kötődik, akkor nem tudja a magasabb jónak szentelni az életét. Gondolok itt az Ep3-as könyvben lévő beszélgetéshez, mikor Obi, Yoda és Mace utaznak és Obi azt mondja, hogy inkább felálfozná Yodát azért, hogy 1 nappal rövidítse a háborút. Ha Obi ragaszkodna Yodához, akkor nem áldozná fel és azon az 1 napon meghalnának a civilek/klónok.

Tehát akkor hogy védelmeznék a Jedik a békét és a gyengéket?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
De ha valamihez/kihez kötődik, akkor nem tudja a magasabb jónak szentelni az életét. Gondolok itt az Ep3-as könyvben lévő beszélgetéshez, mikor Obi, Yoda és Mace utaznak és Obi azt mondja, hogy inkább felálfozná Yodát azért, hogy 1 nappal rövidítse a háborút. Ha Obi ragaszkodna Yodához, akkor nem áldozná fel és azon az 1 napon meghalnának a civilek/klónok.

Tehát akkor hogy védelmeznék a Jedik a békét és a gyengéket?

Ebben is van valami. Meg kell találni az egyensúlyt. Szerintem Anakin az életútjával teremtett inkább egyensúlyt az Erőben. Nem szabad olyan zárkozóttnak lenni, mint a régi Jedik, mert Anakin példája megmutatta, hogy az mihez vezet, viszont a túlzott ragaszkodás is káros lehet olyan estekben ha a többség érdekét kell szem előtt tartani az egyén érdekei helyett.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
Végre valaki :D Én se szeretem az Ep6+ történeteket, nagyon elfajzott gagyik. Klón Palpatine meg Luke, feleségek, vongok, buckamanós Jedi-Sith vezér akinek korlátlan hatalma van, drogos Skywalker ivadékok :)

Thrawn pentalógia is egy merő rémálom, bár van benne 1-2 jó ötlet, de inkább hanyagoljuk. Túl is adnák rajtuk, ha nem első kiadványosak lennének a könyvek :D

Nekem Zahn írásai kivétel nélkül tetszenek, egyedül a ysalamiriket tartom hatalmas hülyeségnek. Ha az Erő MINDENT átjár, stb. (Obi szavai az EP4-ből) akkor hogy létezhet olyan lény, ami taszítja az Erőt? ;)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.