Master Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Igen, Ragnos őt nevezi ki. Ragnos beszéde De száműzetése során, Exart is megpróbálta megkörnyékezni, de ő nem dőlt be, inkább saját Birodalmának építgetésén dolgozott, de leütötték.(Vagyis bezárták.) Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Meglátjuk ez oda visz e. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Idézd már fel, hol ír a Wookieepedia ilyesmiről, mert ha beledöglök se látom. Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Ez a Timelineban a legvégén van. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Lucas 99-ben az ősi időket is teljesen máshogy képzelte el annak idején. Ha aza koncepció maradt volna, akkor minden mehetett volna a kukába a Darth Bane triógiától visszafele. De aztán az előzményfilmekben nem tért ki a történelemre és az EP3-ban egy jelenet erejéig hivatalossá is tette az EU régmúltját. Azt lehet tudni, hogy Lucas hogy képzelte el a régmúltat? És mi az az egy jelenet a Sithek bosszújában, ami visszautal az ősi időkre? Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Ez a Timelineban a legvégén van. Idézd már. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Timeline meddig tart? 12. részig néztem magyar felirattal, utánna nem találok egyet se. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Timeline meddig tart? 12. részig néztem magyar felirattal, utánna nem találok egyet se. Mert nincs is tovább. Még. Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Kru..hm..*köhögés*: "A legnagyobb meglepetés egyszerűen az, hogy (Exar Kun) nem csatlakozott az Uralkodóhoz Dromund Kaasi száműzetése során."-Gnost-Dural TOR újdonság, akárcsak sok már. És az is, hogy próbálják megmagyarázni, hogy Marka és a többiek mért álltak Exar mellé, és nem ellene, Vitiate javára. Ez azért van mert Exar története régebbi. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Kru..hm..*köhögés*: "A legnagyobb meglepetés egyszerűen az, hogy (Exar Kun) nem csatlakozott az Uralkodóhoz Dromund Kaasi száműzetése során."-Gnost-Dural TOR újdonság, akárcsak sok már. És az is, hogy próbálják megmagyarázni, hogy Marka és a többiek mért álltak Exar mellé, és nem ellene, Vitiate javára. Ez azért van mert Exar története régebbi. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy Vitiate nagyúr megkörnyékezte Exar Kunt, egy szóval sem említi a videó. Csupán Gnost-Dural meglepődik azon, hogy annak fényében, hogy a kor legfőbb eseményeit Vitiate nagyúr manipulációi alakították, furcsa, hogy Exar Kun semmilyen kapcsolatban nem állt vele. És miért lenne Exar Kun története régebbi? Vitiate már a Nagy Hiperűr Háború idején aktív volt. Egyszerűen a Sötét Nagyurak nagyobb lehetőséget láttak Kunban. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Mert nincs is tovább. Még. Ja jól van nem tudtam Köv mikor jön? Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. A sztori kitalálására gondoltam, és a megalkotására. De ha nem csatlakozott az nem jelenti, hogy nem lépett vele valamilyen formában kapcsolatba. Na mindegy, lehet sokat kombináltam és félreértettem, remélem lesz bővebb infó a dolgokról. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Ja jól van nem tudtam Köv mikor jön? Jó kérdés, már február óta nem volt új videó. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. A sztori kitalálására gondoltam, és a megalkotására. De ha nem csatlakozott az nem jelenti, hogy nem lépett vele valamilyen formában kapcsolatba. Na mindegy, lehet sokat kombináltam és félreértettem, remélem lesz bővebb infó a dolgokról. Én sem vitatkozni akarok. Nekem csupán az jön le a videóból, hogy Gnost-Dural furcsállja, hogy ők ketten egymástól függetlenül tevékenykedtek, nem úgy, mint Darth Revan és Darth Malak, akik kvázi az ő küldöttei voltak. Csak ennyi hangzik el, amit te is mondtál, hogy Exar Kun nem csatlakozott Vitiate nagyúrhoz és ennél konkrétabb információt nem kapunk. Innentől kezdve a többi csak spekuláció. Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Ahogy mondod. Remélem hamar kijön az új videó, az egyik kedvenc korszakomról fog szólni. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Hozzászólás ideje: 2011. November 22. (szerkesztve) Ahogy mondod. Remélem hamar kijön az új videó, az egyik kedvenc korszakomról fog szólni. Engem az utolsó érdekel leginkább. Wáááh, ha lenne akár egy lehelletnyi szabadidőm is az egyetem mellett, akkor már rég a magyar Holokron Kontinuitási Adatbázison dolgoznék. >.< Nagy álmom már. Egy olyan Star Wars Enciklopédia létrehozása, ahol tényleges és VALÓDI információkkal látják el a magyar rajongókat. És nem olyan szemetekkel, mint a Magyar Wookieepedia (a G-Portálos) ahol nem tényleges fordítások vannak, hanem kitaláltak hozzá valamit és ezt adják tovább a magyar rajongóknak. Meg kiválasztanak egy névtelen háttérszereplőt, nevet adnak neki és kitalálnak hozzá egy háttértörténetet és ezt adják el a magyar rajongóknak. Akinek meg nincs annyi esze, hogy utánanézzen, az meg félreinformálódik és egy csomóan erre a honlapra hivatkoztak idehaza, mint hiteles forrás. A belem kijött tőle. Csak hát a Kaminopedia mellett nem lenne sok értelme. Szerkesztve: 2011. November 22. - KisKósa Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. November 22. Azt lehet tudni, hogy Lucas hogy képzelte el a régmúltat? És mi az az egy jelenet a Sithek bosszújában, ami visszautal az ősi időkre? Már sokat elfelejtettem az ő koncepciójából. Arra emlékszem, hogy Darth Ruin volt nála az első Sith. Kb BBY 2000 körül hozta létre a rendet. Darth Bane volt, aki kitalálta a Kettő Szabályát, túlélte az utolsó Jedi-sith háborút, ahol a Sith-ek kihaltak, és ezután ő bujkálva tevékenykedett, az ő munkássága vezet el Sidiousig. Az EP3-ban van az a jelenet, mikor Palpi felfedi Anakin előtt kilétét, ott a háttérben látható egy dombormű, melyen Látható pl. a Nagy Hipertér Háború és Odan-Urr is. Ezzel gyakorlatilag szentesítette az EU régi időkre vonatkozó dolgait. Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 23. Hozzászólás ideje: 2011. November 23. Én személy szerint ennek örülök, Lucas találta ki ezt, de egyedül sosem tudta volna idáig vinni. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. November 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. November 23. (szerkesztve) Lucas koncepciója részben egyes elemeit tekintve tudtommal valamennyire be van építve jelenleg is valamilyen formában. Szerkesztve: 2011. November 23. - Darth Revan9 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Egy jó összefoglaló Mission-ről Mission Vao egy twi’lek lány volt, aki utcagyerekként élt Taris alsó szintjein a Mandalóriai Háborúk idején. Csatlakozott az Ében Héja legénységéhez és Revannal együtt elhagyta a bolygót, még annak pusztulása előtt. YE 3956-ban, mindössze 14 éves korában kiérdemelte a Dicsőségkeresztet, az egyik legmagasabb köztársasági kitüntetést a Rakata Egyesnél tanúsított bátorságáért és a Sith Birodalom elleni háborúban való helytállásáért. Darth Malak legyőzése után útjaik Revannal szétváltak. Mivel szüleit sosem ismerte, Mission árvaként nőtt fel, egyetlen rokona a bátyja volt, ő vigyázott rá. Griff profi szélhámos volt, nem vetette meg a szerencsejátékot és a piát sem, a könnyű meggazdagodás reményében komoly adósságot halmozott fel, aminek következtében menekülni kényszerültek. Mission még csak 5 éves volt, amikor a Tarisra érkeztek, potyautasként egy teherhajó rakterében, élelmük is épp csak elég volt az útra. A Tarison Mission és Griff az alsó városban voltak kénytelenek élni az idegenekre vonatkozó korlátozások miatt, miszerint nem mehettek a felső szintekre. YE 3963-ban Griff tagja lett a tarisi alsó város egyik bandájának, a Rejtett Bekeknek. A polgárok még mindig nem heverték ki a padawan mészárlást, amelynek hatására a peremvidéki világok, mint amilyen Taris is volt, nagyon szigorúan betartatták a törvényeket és utasításokat, amikor a mandalóriaiak betörtek. Zayne Carrick, akit a gyilkosságokkal vádoltak, visszatért Tarisra, hogy segítse az ellenállást a mandalóriai megszállókkal szemben, és azért, hogy felkutassa a Rejtett Bekek titkos rejtekhelyét. Mission azután ismerkedett meg Zayne-nel, hogy a fiatal padawan beszélt Marn Hierogryph-fel. Azonnal beleesett a fiúba, hiába figyelmeztette a bátyja, Griff, hogy messzire kerülje el, hisz ő a feltételezett gyilkos. Azt mondta Zayne-nek, ismer egy titkot és megmutatta neki a bátyja kisállatát, amit Griff titokban nevelt. Miközben utána kémkedtek, Marn leleplezte őket és értesítette Griffet. Eközben megjelent Brejik, aki megpróbálta megölni Zayne-t egy vibropengével. Heves párbaj vette kezdetét, de végül Zayne sikeresen lefegyverezte támadóját, amikor Mission lábon vágta Brejiket, aki ettől elejtette fegyverét. Griff sietve félrehúzta kishúgát a harctérről, ekkor Brejik előrántott egy sugárpisztolyt és azzal próbálta megölni Zayne-t. Ekkor lépett közbe Del Moomo, aki a falhoz szegezte Brejiket, mielőtt az végezhetett volna a padawannal. Nem sokkal később Mission, Zayne és Marn rájött, hogy a tároló rekeszben nevelt ”kisállat” valójában Noana Sowrs eltűnt gyerekei. Miután kiszabadították a két gyermeket, visszavitték őket a Rejtett Bekek vezéréhez, Gadon Thekhez. Mission ezután segített megetetni a két gyermeket. Gadont dühítette az emberrablás, amit Griff és Brejik követett el, ez adta a lehetőséget a Rejtett Bekek számára, hogy tárgyaljanak az ellenállókkal és később csatlakozzanak hozzájuk. Mission és Griff egyaránt törzsvendégek voltak az alsó város kantinjában, ahol Griff megismerkedett Lena-val, a twi’lek táncosnővel, akivel később szorosabb kapcsolatba került. Lena azonban előszeretettel flörtölt a tarisi nemesekkel és Griff tudta, hogy sosem tudja majd megadni a lánynak azt az életet, amit az elvárt volna. Végül az adósságok elöl menekülve Griff kénytelen volt elhagyni Tarist Lena-val együtt, maga mögött hagyva a tizenkét éves kishúgát. Elmondta Missionnek, hogy Lena nem akarta, hogy magukkal vigyék, de megígérte, visszajön érte, amint elég pénzt gyűjt össze és mesés gazdagságban fognak élni. Mission gyűlölte Lena-t, mert úgy érezte, Griff miatta fordított hátat neki és miatta már nem szereti őt. Úgy nevezte, a ”bögyös, pénzéhes kantinpatkány”. Nem volt kétséges, a kapcsolat nem tartott sokáig. Miután bátyja, Griff elhagyta őt, Mission a maga útját járta, míg egy nap találkozott a wookiee Zaalbarral, akit népe kitaszított. Zaalbar bajban volt: néhány Fekete Vulkar, akik a tarisi alsó város egyik legnagyobb swoop-bandájának a tagjai voltak, rátámadtak és ez felkeltette Mission figyelmét. Látva a magányos wookiee-t, ahogy a gengszterek rávetik magukat, Mission kijött a sodrából és a támadókra vetette magát. De a fiatal lány hamar a földön találta magát, miután az egyik bandatagtól kapott egy nagy pofont, ekkor azonban az addig gyámoltalan wookiee égtelen haragra gerjedt, megragadta az egyik támadót és a magasba emelte, ezzel sikeresen elijesztve a többieket. A találkozás szokatlan körülményének ellenére, vagy pont annak köszönhetően, Mission és Zaalbar összeálltak és a maguk módján segítették egymást a továbbiakban. Zaalbar a Nagy Z becenevet kapta új barátjától. Két évig éltek az alsó városban, de ez idő alatt semmi hír nem érkezett Griff felől. Előszeretettel járták Taris legalsó szintjét, ahol a kitaszítottak éltek embertelen körülmények között – ugyan Gadon többször is megtiltotta nekik, hogy lemenjenek, természetesen nem fogadtak szót. Mission sosem kérdezte Zaalbart a múltjáról, mivel nem szívesen beszélt róla, a lány pedig elfogadta a wookiee hallgatag természetét. Zaalbar néha ugyan szóba hozta otthonát, de akkor is csak a hatalmas Wroshyr-fákról beszélt és arról, hogyan pusztítja el világát a kívülállók kapzsisága, amit ugyan Mission nem értett elsőre, de mint kiderült, a Czerka vállalat rabszolga-műveleteire célzott a Kashyyyk-on. YE 3956-ban, közel a Jedi Polgárháború végéhez, a háborús hős és legendás köztársasági katona, Carth Onasi és az amnéziás Revan a Tarison rekedtek, miután az Endar Csúcs nevű köztársasági hadihajót, aminek a legénységéhez tartoztak és aminek a jedi Bastila Shan volt a parancsnoka, lelőtték a sithek és ők ketten egy mentőkabinban a Tarisra menekültek. A sithek ellen irányuló háborús erőfeszítésekben kulcsfontosságú szerepe volt Bastila csatameditációs képességének, ő volt a Köztársaság egyetlen reménye. Ezért is kellett Carthnak és Revannak minél előbb megtalálniuk a lányt és elhagyniuk Tarist. Kutatásuk közben Javyar kantinjában futottak bele a furcsa párosba, a wookiee-ba és a twi’lek kislányba, aki fura mód inkább beszélt a galaktikus közös nyelven, mint népe saját nyelvén. A váratlan találkozáskor Zaalbar épp – az ebédjét megszakítva – egy kisebb csapat Fekete Vulkartól védte meg Missiont. Látva, hogy a két férfi először jár Tarison, ellátta őket információval a városról, a helyi Tőzsde vezetőjéről, Davik Kangről és a fejvadász Calo Nordról, aki épp érkezésükkor hagyta el a kantint, pár holttestet hagyva maga mögött. Mission mesélt a Rejtett Bekekről, mint egy megbízható bandáról és mesélt a Fekete Vulkarokról is, akiket Brejik irányított. Említette, hogy Davik nemrég szerzett egy új hajót, az Ében Héját, amivel a csempészüzleteit bonyolítja. Ezt követően Mission és Zaalbar elhagyta a kantint és újabb kalandok után indultak az alsóbb szintekre, Taris nyomornegyedeibe. A Rejtett Bekek vezére, Gadon Thek segítette Revant, ő szponzorálta a tarisi szezonnyitó swoop-bajnokságon, aminek a fődíja maga Bastila volt. Cserébe annyit kért, hogy szerezzék vissza neki az ellopott prototípus gyorsítót a Fekete Vulkar bázisról. Gadon azt mondta, Mission ismeri a módját, hogyan jussanak be a bázisra a hátsó bejáraton keresztül. Miután Revan és Carth belement az üzletbe, Gadon ellátta őket papírokkal, amiknek a segítségével lejuthattak az alsóbb szintekre. Odalent megkeresték Missiont, aki teljesen kétségbeesetten fogadta őket, ugyanis Zaalbart elfogták a gamorreai rabszolgakereskedők. Könyörgött a két férfinak, segítsenek kiszabadítani Zaalbart és akkor bejuttatja őket a Vulkar bázisra. Revan megmentette Zaalbart, aki népe hagyományaihoz hűen életadósságot fogadott, miszerint élete árán is segíteni és védeni fogja a férfit. Mission nem volt hajlandó megválni egyetlen ”családtagjától”, így ő is csatlakozott a társasághoz. Később az Ében Héja legénységének is a tagja lett, amit Revanék loptak el Daviktól, hogy még időben, Taris pusztulása előtt elhagyják a bolygót. Mivel Mission volt a legfiatalabb a legénység tagjai közül – mindössze tizennégy éves lehetett -, a csapat többi tagja gyakran lenézően, lekezelően bánt vele, különösen Carth-tal szemben éleződött ki olykor egy ”apa-lánya” típusú veszekedés. Taris pusztulása után Mission Revan mellett maradt és segítette őt és társait a Csillagkohó elpusztítására és a sith megállítására irányuló küldetésben. A Revan-nal való utazásai során Mission találkozott Lena-val, aki elmondta, mi minden történt azóta, hogy Griff magára hagyta őt a Tarison. Griffel a Tatooine-ra utaztak, ahol a helyi Czerka vállalatnak dolgoztak. Elmondta, hogy ő valójában szerette volna, hogy Mission is velük tartson és még a jegyet is megvette volna a lánynak, de Griff azt mondta neki, Mission nem akarja elhagyni a Tarist. Valójában Griff mindkettőjüknek hazudott és bár Mission először nem akart hinni Lena-nak, később belátta, a nem létező példaképet látta bátyjában. Mission – még kételkedve Lena állításaiban – folytatta a kutatást a csillagtérkép után Tatooine homokdűnéi között, miközben eljutottak a buckalakók táborába. Az enklávén belül megtalálták a fogságban tartott Griffet, aki mindent bevallott és igazolta Lena állításait. Kiszabadítása után Griff nem hagyott fel az éppen aktuális nagy üzletével, miszerint tach mirigyekből készítsen tarisi sört, ám ez a próbálkozása is kudarcba fulladt és újabb bajba került a helyi Tőzsdénél. Mission nagyon dühös volt Griffre a múltbéli tettei miatt, ezt még tetézte, hogy szemmel láthatóan tovább folytatja a gyors meggazdagodásra irányuló kísérleteit. Végül belátta, senki sem tökéletes, a bátyja pedig különösen nem az, hisz másoktól eltérően még a saját hibáiból sem volt képes tanulni, de megtanulta elfogadni őt, mert mégis csak a bátyja, olyan, amilyen. Mission boldog volt, hogy a bátyja életben van, de többé már nem érezte, hogy tartozik neki bármivel is. Miután sikeresen elmenekültek a Leviatánról, fény derült Revan egykori személyazonosságára. Bár először megingott, Mission úgy látta, ez a Revan nem az egykori sötét nagyúr, a bukott jedi és ezért kiállt mellette. Követte Revant küldetése során egészen a Csillagkohóig, segítette annak elpusztításában és jelen volt a Köztársaság sithek felett aratott győzelménél, valamint az ő tiszteletükre rendezett ünnepségen, ahol mindannyian megkapták a Köztársaság Megmentői címet és a Dicsőségkeresztet. Mikor Revan elindult az Ismeretlen Régiókba, Mission már nem követte őt. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Hozzászólás ideje: 2011. November 24. "Mi Sith-ek láthatatlan ellenségek vagyunk, mondta Tenebrous fiatal tanítványának. Baljós árnyak. Régen a Sith-ek páncélt hordtak, mi köpenyt viselünk. Az Erő sokkal jobban áthat minket, ha láthatatlanok vagyunk. Jelenleg azzal érjük el a legnagyobb hatást, ha titokban tartjuk a kilétünket. A bosszúnk nem leigázáson alapszik, hanem fertőzésen." Jó ez a részlet. Whow, már korábban is említette Leland Chee a blogján Darth Tenebrous nevét és most végre szerepet kapott. Méghozzá ő Darth Plagueis mestere... És Bith? Ne már... Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Hozzászólás ideje: 2011. November 24. És Bith? Ne már... Kicsit erősnek érzem Egy Bith vörös fénykardal, sárgán ízzó szemmel... hát LOL. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Kicsit erősnek érzem Egy Bith vörös fénykardal, sárgán ízzó szemmel... hát LOL. Mondjuk annak idején már a muun gondolatát is kicsit mókásnak tartottam Plagueis esetében. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Mondjuk annak idején már a muun gondolatát is kicsit mókásnak tartottam Plagueis esetében. Én is, de a könyv borítóján sztem nagyon jól néz ki, szóval most már nem bánom. Viszont bith az tényleg fura. Egy bith, aki sith Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Én is, de a könyv borítóján sztem nagyon jól néz ki, szóval most már nem bánom. Viszont bith az tényleg fura. Egy bith, aki sith Szerintem annyira retardált volt kölyökkorában, hogy azt hitte hogy Sith ahelyett, hogy bith és így kezdődött el a sötét oldali megalomániája. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. November 24. Hozzászólás ideje: 2011. November 24. (szerkesztve) Ezt egy fórumon olvastam: The fifth Bith Sith, Sifted silt from the smiths smite. :D Nyelvtörőnek jó Szerkesztve: 2011. November 24. - Nute Gunray Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Jó. Ezzel a Sith bith-tel lehet ilyen nyelvtörőket játszani. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Mondjuk annak idején már a muun gondolatát is kicsit mókásnak tartottam Plagueis esetében. Én muunt lazán elfogadom hogy lehet sith, de sith aki bith... bitheket zenészként tudom csak elképzelni nem sithként Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Faji egyenlőség gondolata, nehogy csak "kiválasztott" fajok legyenek. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Hozzászólás ideje: 2011. November 25. Faji egyenlőség gondolata, nehogy csak "kiválasztott" fajok legyenek. Azért egyszer megnéznék egy sith huttot :D Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.