Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én speciel nem hinném, hogy lesz. Ez egy nagyon új terméke a TOR-nak, ami már a sok katyvasz miatt a joggal, meg minden, sem érni már berakni. De lehet tévedek, de szerintem nem szerepel, mert már az időrend sem stimmel, mert DotJ korábban játszódik.

De a DotJ-ben ugorhatnak is az időben előre majd egyszer.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ez az infó a Darth használatával egy kicsit új. Persze nem teljesen. A tudtad-e dologban leírtakkal csak abban vitáznék, hogy Andeddu volt az első, aki a Darth előnevet használta és ő jóval Revan és Malak előtt élt.

Hozzászólás ideje:

Én most az Égiek, és az Egyetlenek közti kapcsolat kibogozására leszek kíváncsi. Már ha lesz ilyen, és remélem lesz. Egyébként olvastam a Mortis topicban a történetet KisKósa, és a le a kalappal.:D

Hozzászólás ideje:

Én most az Égiek, és az Egyetlenek közti kapcsolat kibogozására leszek kíváncsi. Már ha lesz ilyen, és remélem lesz. Egyébként olvastam a Mortis topicban a történetet KisKósa, és a le a kalappal.:D

Le a kalappal? Miért? >.< Nem nekem jár a tisztelet, hanem az írónak. Mellesleg eléggé megosztja az olvasóközönséget, nekem tetszik, de a fórum egy bizonyos hányadának nem.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Le a kalappal? Miért? >.< Nem nekem jár a tisztelet, hanem az írónak. Mellesleg eléggé megosztja az olvasóközönséget, nekem tetszik, de a fórum egy bizonyos hányadának nem.

Most a Mortis trilógiáról van szó, vagy az Apocalypse-ről?

Hozzászólás ideje:

Mármint a történet ilyképpen megtörtént összeszedéséhez. Bárhogy is, hogy milyen e két fajnak a kapcsolta egész pontosan, arra még kíváncsi leszek.

Szerkesztve: - Master

Hozzászólás ideje:

Mármint a történet ilyképpen megtörtént összeszedéséhez. Bárhogy is, hogy milyen e két fajnak a kapcsolta egész pontosan, arra még kíváncsi leszek.

Elvileg egyikből lett a másik, többet egyelőre nem tudunk. >.<

Hozzászólás ideje:

Én arra gondoltam, lehet, hogy az Egyetlenek az Égiek teremtményei és "megbízottjai" voltak. Mert miután eltűntek, lehet kellett valaki, aki fenntartja a rendszert, és kordában tartja Abelothot.

Ez az infó a Darth használatával egy kicsit új. Persze nem teljesen. A tudtad-e dologban leírtakkal csak abban vitáznék, hogy Andeddu volt az első, aki a Darth előnevet használta és ő jóval Revan és Malak előtt élt.

Xim a Despota is hordta a Daritha címet, a Daritha Xim alakban, így hívták életében, és a rakatáktól vette át. Ez szó szerint annyit jelent Xim császár.

Hozzászólás ideje:

Xim a Despota is hordta a Daritha címet, a Daritha Xim alakban, így hívták életében, és a rakatáktól vette át. Ez szó szerint annyit jelent Xim császár.

De jó lenne, ha egyszer ezt a kort is feldolgozná egy regény. :) A Köztársaság még sehol, igazi vad viszonyok lehettek akkor. A Végtelen Birodalom és a Köztársaság között elhelyezkedő korszak igazi interregnum, afféle hatalmi vákuum. :) Nincsenek az egész galaxisra kiterjedő kormányzatok... nagyon jó. :)

Szerkesztve: - Nute Gunray

Hozzászólás ideje:
De jó lenne, ha egyszer ezt a kort is feldolgozná egy regény. A Köztársaság még sehol, igazi vad viszonyok lehettek akkor. A Végtelen Birodalom és a Köztársaság között elhelyezkedő korszak igazi interregnum, afféle hatalmi vákuum. Nincsenek az egész galaxisra kiterjedő kormányzatok... nagyon jó.

A Végtelen Birodalom asztrográfiájában az a legnagyobb irónia, hogy "csupán'' 500 bolygót foglalt magába, mégis ezek elszórtsága miatt nagyobb befolyással bírt mint a több ezer planéta felett uralkodó Xim.

Hozzászólás ideje:

A Végtelen Birodalom asztrográfiájában az a legnagyobb irónia, hogy "csupán'' 500 bolygót foglalt magába, mégis ezek elszórtsága miatt nagyobb befolyással bírt mint a több ezer planéta felett uralkodó Xim.

Na ez meglepett. Azt hittem a rakaták az egész galaxist uralták. Akkor nem csodálom, hogy a sok helyen kirobbanó felkelések ily gyorsan romokba döntötték a birodalmat. A meghódított bolygók közötti hatalmas távolságok miatt hamar szétesett az egész.

szerk: A Végtelen Birodalom összeomlása után kialakult hatalmi központok.

Atlas_pre-republic.jpg

Szerkesztve: - Nute Gunray

Hozzászólás ideje:
Na ez meglepett. Azt hittem a rakaták az egész galaxist uralták. Akkor nem csodálom, hogy a sok helyen kirobbanó felkelések ily gyorsan romokba döntötték a birodalmat. A meghódított bolygók közötti hatalmas távolságok miatt hamar szétesett az egész.

No igen. A rakaták nem voltak a felfedezés, inkább csak a hódítás hívei.:) A hatalmas távokkal kevés bolygóval is képesek voltak nagy befolyást gyakorolni a Galaxisra, de a központi kormányzat szinte alig tudott hatalmat gyakorolni(Nem tudjuk, hogy egyáltalán ez milyen típusú volt). Ezt inkább az olyan hűbérurak gyakorolták, mint a Predorok meg a planetáris urak, és mikor jöttek a lázadások, a rabszolgák elsöprő létszámfölénye(10 billió rakata-1 trillió rabszolga), a hatalmi harcok, a megosztottság, és nagy távolságok miatt hamar összeesett a Birodalom. Ugyanis a rendet a sötét oldallal, és az olyan, szintén Erővel aktiválható szuperfegyverekkel való megfélemlítésekkel tartották fenn, mint a Csillagkohó(pl: Tatooine elpusztítása)Amikor amiatt a vírus miatt, mely kipusztította, de mindenekelőtt megfosztotta az Erőtől őket, a fegyvereik hatástalanná váltak, és a sötét oldalt sem tudták használni, a rabszolgákat már nem tartotta vissza semmi.

Hozzászólás ideje:
És Andeddu-val mi a helyzet? Tudtommal ő volt az első, aki a Darth előnevet használta még jóval Revan és Malak előtt.

Bizonytalan a dolog, de ő legvalószínűbb. Andeddu kétségkívül az elsők közt volt, de Naga Sadowt is szokták Darthal illetni, illetve ott van a kevésbé ismert Darth Vitus. Ezen három Ősi Sith után egészen Revanig és Malakig nem használták,így utánuk ők jönnek. Csak mivel nem tudjuk, hogy a Régi Sith Birodalom korán belül Andeddu mikor élt, illetve mikor vette fel a címet, ezért nincs biztos infó. Az viszont kétségtelen, hogy önálló gondolatból vette fel a Darth-ot.

Hozzászólás ideje:

Bizonytalan a dolog, de ő legvalószínűbb. Andeddu kétségkívül az elsők közt volt, de Naga Sadowt is szokták Darthal illetni, illetve ott van a kevésbé ismert Darth Vitus. Ezen három Ősi Sith után egészen Revanig és Malakig nem használták,így utánuk ők jönnek. Csak mivel nem tudjuk, hogy a Régi Sith Birodalom korán belül Andeddu mikor élt, illetve mikor vette fel a címet, ezért nincs biztos infó. Az viszont kétségtelen, hogy önálló gondolatból vette fel a Darth-ot.

Már Haazen is használni akarta. Ő lett volna Darth Hayzne, tanítványának, Luciennek pedig két név közül akart választani: Darth Luzion és Darth Sion.

Hozzászólás ideje:
Már Haazen is használni akarta. Ő lett volna Darth Hayzne, tanítványának, Luciennek pedig két név közül akart választani: Darth Luzion és Darth Sion.

Igen ez is igaz. Bár az már egy picit később volt, a Nagy Sith Háborúk körül, én csak a legelsőket írtam, na meg ők ugyebár mégse lettek Dartok (bár a szándék a fontos :)).

Hozzászólás ideje:

Honnan tudtok ennyi mindent? :o

Mert született zsenik vagyunk. :D

Igen ez is igaz. Bár az már egy picit később volt, a Nagy Sith Háborúk körül, én csak a legelsőket írtam, na meg ők ugyebár mégse lettek Dartok (bár a szándék a fontos :)).

Persze, tudom, arra kívántam rácáfolni, hogy Revan és Malak idejéig nem volt semmi Dartholás. :D

Hozzászólás ideje:
Persze, tudom, arra kívántam rácáfolni, hogy Revan és Malak idejéig nem volt semmi Dartholás.

Igen, a szándék megvolt.:D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Érdekes, köszönöm.

Állítólag évekkel ezelőtt Amerikában volt egy szavazás, hogy mely Sith-ről szeretnének olvasni leginkább és Andeddu győzött. Sajnos azóta se született meg a könyv.

Hozzászólás ideje:

Érdekes, köszönöm.

Állítólag évekkel ezelőtt Amerikában volt egy szavazás, hogy mely Sith-ről szeretnének olvasni leginkább és Andeddu győzött. Sajnos azóta se született meg a könyv.

Akkor valószínűleg valahogy meg kellett magyarázni, hogy miért csak két Sith lehet. A Bane trilógia miatt tolódott, aztán a TOR játék miatt, mos meg a DotJ miatt csúszik. Ha vége lesz a DotJ-nak (ami nem most lesz) akkor majd talán jön ez a kor. Bár lehet hogy hamarabb is belevágnak.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Akkor valószínűleg valahogy meg kellett magyarázni, hogy miért csak két Sith lehet. A Bane trilógia miatt tolódott, aztán a TOR játék miatt, mos meg a DotJ miatt csúszik. Ha vége lesz a DotJ-nak (ami nem most lesz) akkor majd talán jön ez a kor. Bár lehet hogy hamarabb is belevágnak.

Hát azért igazán megjelenhetne arról is egy regény, ezektől függetlenül is.

Hozzászólás ideje:

Ok aki jártasabb a TOR-ban elmagyarázná nekem miért volt a Sith Birodalom számára előnyös a Treaty of Coruscant (Coruscant-i egyezmény :? ), miközben már szinte a kezükben volt a Köztársaság?

Hozzászólás ideje:

A Köztársaság akkor kezdett éledezni, főleg miután sikerült áttörni a mandalori blokádot, így az állóháborút elkerülendő, a Sith Birodalom kiegyezett az ellenséggel. A szerződés a Köztársaságnak is jól jött, így rendezhette a sorait.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.