Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Viszonyom a sorozattal elég mélyről indult. Sose voltam túl lelkes iránta. A koncepció elég gyermetegnek tűnt, ráadásul volt mellette sok más ezerszer érdekesebbnek tűnő projekt. Megfigyelésem szerint ez az attitűd széles körben jellemző volt a rajongókra (talán ezért is lett ennyire népszerű a sorozat. Végre nem volt semmilyen elvárás irányába).

A lelkesedésemen az előzetesek se javítottak. Az első még szódával elment, de a második inkább még jobban elvette a kedvem az egésztől, mintsem meghozta volna. Addig azért nem jutottam, hogy ne nézzem (ez nálam SW tartalom esetén amúgy is elképzelhetetlen), de ilyen előzmények után az első két rész elé rezignáltan ültem le.

Aztán azon vettem észre magam, hogy teljesen beszippantott a sztori és a világ. Nem kellett neki sok, és már Skeleton Crew fan voltam. :) Valószínűleg nem tévedek nagyot, amikor azt mondom ez a sorozat a Star Wars televíziós korszak legkellemesebb pozitív meglepetése! 

Jobban belemélyedve egyből látszott, hogy itt csupa kasszasikert jegyző emberke ügyködött a készítők között, a John Knoll fémjelezte effektekről nem is beszélve. Fantasztikusan nézett ki minden!

De szokás szerint mindez nem működött volna annyira jól, ha nincs a pazar látvány alatt egy remek sztori, szerethető karakterekkel!

A köztársaság ékkövei és ezek között az At Attin, megspékelve a kalózokkal, mint koncepció remekül működött. Végig érdekes és talányos volt a sztori, minden részben akadt valami olyan érdekesség, ami váróssá tette a folytatást. Általában lassabban indultak az epizódok, melyek második felében pörögtek fel jobban az események, hogy aztán a végén az ember máris kapjon a folytatás után. Első osztályúan volt felépítve az egész történet. A végére is sikerült megőrizni az egyensúlyt egy minden igényt kielégítő zárással, de finoman beleszőve a folytatás lehetőségét.

A karakterek telitalálatok voltak. Jude Law-tól nem tartottam, ő alapból nagyon jó, de a gyerekek elég nagy rizikó faktort jelentettek. Szerencsére sikerült megugrani a lécet és négy olyan fiatalt összehozni, akik amellett, hogy remekül működött közöttük a kémia, a színészi feladatokkal is remekül megbirkóztak. Minden karakter megkapta a maga pillanatát, így belopva magát az ember szívébe. A sorozat nagy erőssége, hogy egyensúlyban voltak a különféle elemek. Soha nem billent ki a mérleg a túl sötét hangulat vagy a túl gyerekes hangvétel irányába. Volt benne ez is, az is. De így volt jó.

Nagyon tanulságos a Skeleton Crew abból a szempontból, hogy megmutatta: viszonylag kevés pénzből is lehet fantasztikus sorozatot csinálni. Éppen ezért se értettem a más szériáknál felhozott anyagi kifogásokat. Tessék lefaragni a költségeket! A Skeleton Crew a példa, hogy lehet minőséget teremteni pazarlás nélkül is. Amire viszont a leginkább kíváncsi leszek, hogy a Disney mennyit tanult az Acolyte kaszájából. Mert ha csak a nézőszámokat nézzük, ez a sorozat nagyobbat bukott, viszont a rajongók között roppant pozitív fogadtatásra lelt. Meglátjuk, hogy ezúttal is csak a zöld hasúig terjed-e a tekintetük.

Azonban a lényegen ez nem változtat, ami nem más, mint hogy a Skeleton Crew egy remek sorozat lett, ami méltán vívta ki a rajongók csodálatát. Folytatása következzen!

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Lement a maradék 4 rész (felénél félreraktam). Összességében tetszett, egyik legjobb ifjúsági sci-fi sorozat, amihez szerencsém volt. Általában a gyerekszereplőkért nem rajongok, itt végül a négyből hárommal egész megbarátkoztam, csak egyet nem tudtam a végén se a szívembe zárni, az arány így is remek. A kivitelezés az egészen fantasztikus, majdhogynem hibátlan, minden ráköltött fillér látszik. Kiemelkedően jó a zene is, ami nálam sokszor mellémegy, amikor kísérletezgetnek a stílusokkal. Itt mondjuk belefért volna még az is, mert sajnos - az Andorhoz hasonlóan - nem nagyon éreztem azt, hogy Star Warst nézek, ellenben tény, hogy kiválóan szórakoztam elejétől a végéig. Mindazonáltal a Bad Batch-re leadott szavazatomat az idei legjobb sorozat kategóriában nem változtatom meg, és az Acolyte-ot sem előzi be semmiféleképpen, olyan kis egyszer nézős jópofa cuccként fogok rá visszaemlékezni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.