Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 14. Hozzászólás ideje: Január 14. A szokásos bővebb évadértékelések helye. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 16. Szerző Hozzászólás ideje: Január 16. Viszonyom a sorozattal elég mélyről indult. Sose voltam túl lelkes iránta. A koncepció elég gyermetegnek tűnt, ráadásul volt mellette sok más ezerszer érdekesebbnek tűnő projekt. Megfigyelésem szerint ez az attitűd széles körben jellemző volt a rajongókra (talán ezért is lett ennyire népszerű a sorozat. Végre nem volt semmilyen elvárás irányába). A lelkesedésemen az előzetesek se javítottak. Az első még szódával elment, de a második inkább még jobban elvette a kedvem az egésztől, mintsem meghozta volna. Addig azért nem jutottam, hogy ne nézzem (ez nálam SW tartalom esetén amúgy is elképzelhetetlen), de ilyen előzmények után az első két rész elé rezignáltan ültem le. Aztán azon vettem észre magam, hogy teljesen beszippantott a sztori és a világ. Nem kellett neki sok, és már Skeleton Crew fan voltam. Valószínűleg nem tévedek nagyot, amikor azt mondom ez a sorozat a Star Wars televíziós korszak legkellemesebb pozitív meglepetése! Jobban belemélyedve egyből látszott, hogy itt csupa kasszasikert jegyző emberke ügyködött a készítők között, a John Knoll fémjelezte effektekről nem is beszélve. Fantasztikusan nézett ki minden! De szokás szerint mindez nem működött volna annyira jól, ha nincs a pazar látvány alatt egy remek sztori, szerethető karakterekkel! A köztársaság ékkövei és ezek között az At Attin, megspékelve a kalózokkal, mint koncepció remekül működött. Végig érdekes és talányos volt a sztori, minden részben akadt valami olyan érdekesség, ami váróssá tette a folytatást. Általában lassabban indultak az epizódok, melyek második felében pörögtek fel jobban az események, hogy aztán a végén az ember máris kapjon a folytatás után. Első osztályúan volt felépítve az egész történet. A végére is sikerült megőrizni az egyensúlyt egy minden igényt kielégítő zárással, de finoman beleszőve a folytatás lehetőségét. A karakterek telitalálatok voltak. Jude Law-tól nem tartottam, ő alapból nagyon jó, de a gyerekek elég nagy rizikó faktort jelentettek. Szerencsére sikerült megugrani a lécet és négy olyan fiatalt összehozni, akik amellett, hogy remekül működött közöttük a kémia, a színészi feladatokkal is remekül megbirkóztak. Minden karakter megkapta a maga pillanatát, így belopva magát az ember szívébe. A sorozat nagy erőssége, hogy egyensúlyban voltak a különféle elemek. Soha nem billent ki a mérleg a túl sötét hangulat vagy a túl gyerekes hangvétel irányába. Volt benne ez is, az is. De így volt jó. Nagyon tanulságos a Skeleton Crew abból a szempontból, hogy megmutatta: viszonylag kevés pénzből is lehet fantasztikus sorozatot csinálni. Éppen ezért se értettem a más szériáknál felhozott anyagi kifogásokat. Tessék lefaragni a költségeket! A Skeleton Crew a példa, hogy lehet minőséget teremteni pazarlás nélkül is. Amire viszont a leginkább kíváncsi leszek, hogy a Disney mennyit tanult az Acolyte kaszájából. Mert ha csak a nézőszámokat nézzük, ez a sorozat nagyobbat bukott, viszont a rajongók között roppant pozitív fogadtatásra lelt. Meglátjuk, hogy ezúttal is csak a zöld hasúig terjed-e a tekintetük. Azonban a lényegen ez nem változtat, ami nem más, mint hogy a Skeleton Crew egy remek sorozat lett, ami méltán vívta ki a rajongók csodálatát. Folytatása következzen! 3 3 Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: Január 30. Hozzászólás ideje: Január 30. Lement a maradék 4 rész (felénél félreraktam). Összességében tetszett, egyik legjobb ifjúsági sci-fi sorozat, amihez szerencsém volt. Általában a gyerekszereplőkért nem rajongok, itt végül a négyből hárommal egész megbarátkoztam, csak egyet nem tudtam a végén se a szívembe zárni, az arány így is remek. A kivitelezés az egészen fantasztikus, majdhogynem hibátlan, minden ráköltött fillér látszik. Kiemelkedően jó a zene is, ami nálam sokszor mellémegy, amikor kísérletezgetnek a stílusokkal. Itt mondjuk belefért volna még az is, mert sajnos - az Andorhoz hasonlóan - nem nagyon éreztem azt, hogy Star Warst nézek, ellenben tény, hogy kiválóan szórakoztam elejétől a végéig. Mindazonáltal a Bad Batch-re leadott szavazatomat az idei legjobb sorozat kategóriában nem változtatom meg, és az Acolyte-ot sem előzi be semmiféleképpen, olyan kis egyszer nézős jópofa cuccként fogok rá visszaemlékezni. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 30. Szerző Hozzászólás ideje: Január 30. 10 perccel korábban, Odumin írta: csak egyet nem tudtam a végén se a szívembe zárni, az arány így is remek. Megszabad kérdezni ki volt az? Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: Január 30. Hozzászólás ideje: Január 30. 53 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Megszabad kérdezni ki volt az? Fern. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 30. Szerző Hozzászólás ideje: Január 30. Fogadni mertem volna rá. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Vasárnap 17:25 Hozzászólás ideje: Vasárnap 17:25 A hétvégén néztem meg újra a lányommal, aki az első körben nem követte, mivel vizsgaidőszaka volt. Nagyon tetszett neki, azt mondta, hogy ezen annyira látszik, hogy nem a gombhoz varrták a kabátot, vagyis nem egy ismert karakterhez próbáltak valami új sztorit kitalálni, hanem kitaláltak egy jó sztorit, amit kiválóan sikerült meg is valósítani. Most már csak az Andorra kell rávennem, mielőtt jön a 2. évad. Na de rátérve a topik témájára, így egyben most láttam először, s meg is fogalmazódott bennem néhány gondolat, ami talán évadértékelésnek is tekinthető. Először is, ebben a sorozatban két nagyszerű ötlet, mondhatni csavar is helyet kapott, amelyből adódó fordulatokat sikerült majdnem maximálisan kihasználni. Az első az At Attin különleges státusza, helyzete, elrejtett mivolta, amelyből teljesen véletlenül tör ki a négy gyerek. Utólag lett megmagyarázva, hogy sikerült átjutniuk a szigorúan őrzött határon, de ez jó is, hiszen amikor azt láttuk, hogy a hajó magától elindult és tudta az utat, még nem tudtuk, hogy ha nem lett volna erre prgramozva maga a hajó is, akkor ez nem sikerülhetett volna. Az At Attin különleges helyzetét a gyerekekkel együtt mi nézők is fokozatosan ismertük meg, s ez a rejtély engem már akkor megragadott, amikor megtudtuk, hogy egy legendás, mesékben élő, mindenki által kitaláltnak tűnő bolygóról beszélünk, ami pedig fixen valóságos ergyébként. Innentől részről részre nőtt a dolog titokzatossága, egészen addig, amíg meg nem tudtuk magától Tak Rennod hologramjától, hogy mi is a kincs, amit mindenki keresett: az utolsó köztársasági pénzverde. A másik nagy ötlet, hogy Jude Law karaktere, Jod Na Nawood egészen briliánsan lavírozott a szeretnivaló csirkefogó és a mindenre képes gaz kalóz szerep között, sokáig nem lehetett tudni, hogy most kell ugyan neki a pénz, jutalmat is remél, de azért a gyerekekért felelősséget vállal és segít nekik, vagy tényleg csak eszközök a számára, s csak addig játssza a jófiút velük kapcsolatban, amíg ez áll érdekében, de amint megvannak a koordináták, onnantól lehull a lepel. Ezt a színész zseniálisan hozta, megmutatta, hogy nagyon hitelesen tud színlelni jó fiút, aztán nagyon hitelesen tud fenyegető is lenni, de azért a srácokat nem akarja bántani, a fenyegetés csak arra kellett, hogy egyértelmű legyen, ki a főnök, s a nagyon találékony kis kalandorok ne próbálkozzanak semmivel. Ugyan reméltem, hogy a végén nem a kalóz morál irányítja majd, de végül is nem volt rossz, hogy nem lett tisztára mosdatva, megelégedtek annyival a készítők, hogy kétszer is ölhetett volna, amikor előtte ezzel fenyegetőzött, de egyszer sem akarta ezt megtenni. Rátérve a gyerekekre, nekem egyikkel sem volt bajom, sőt, nagyon megkedveltem mindőjüket. Fern szeretett okoskodni, de nem öncélúan, hanem mert valakinek vállalnia kellett a vezető szerepét, s ez jó párszor megmentette őket, kezdve attól, hogyan lett kapitány az Onix Cinderen és tette szövetségesükké SM-33-t, odáig, hogyan menekültek meg a kukaszörnytől, amikor volt mersze megnyomni azt a gombot, amit pont kellett. Persze neki is meg kellett tanulnia, hogy hallgasson a többiekre, mert nem csak neki lehetnek jó ötletei, de alapvetően azt gondolom róla, mint Whim, hogy káprázatosan találékony, okos és felelősségteljes emberke. Whim volt egy kicsit idegesítő, de csak azért, mert nem bírom azokat a karaktereket, akiknek megmondják, hogy ne nyúljanak semmihez, de persze hogy kinyitják, megnyomják, amit nem kellene. Szerencsére a továbbiakban Whim leszokott erről, és egyébként meg bírtam, ő volt csapat legidealistább tagja, a feltétel nélküli bizalom megtestesítője. Ráadásul többször is ő mozdította el a történetet abba az irányba, amiben haladt, vagyis nélküle nem lett volna sztori. KB a maga szelíd határozottságával, technikai tudásával, kitartásával szolgálta a csapatot. Szerintem az egyik legjobb rész volt, amikor kiderült, milyen sérülékeny, és hogy még úgy is meg tudta javíttatni magát, hogy már alig működtek a rendszerek benne. Whim karakterének is nagyon jót tett, hogy ebben tudott neki segíteni, meg sem kérdőjelezve, hogy ez sikerülhet, ami a másik tudásának tisztelete, hiszen amit csináltak, hogy biztosítékot öntöttek a homokban, az legalábbis az én szememben maga volt a technikai varázslat. S végül Neel, aki felőlem lehetett volna egy 4. embergyerek is még a trailer alapján, de annyira megszerettem ebben az alakjában, annyira ciku volt, igazi szeretetreméltó barát, de aki mégis ellent mert mondani Whimnek, ha úgy érezte, a barátjának nincs igaza, nem vitte a csordaszellem, s közben végig vállalta a gyengeségeit. Ő volt a csapat kohéziós ereje, szíve-lelke. Ami külön kiemelendő még, az SM-33, s bár annyi jófej droidot adott már a Star Wars, hogy nehéz elhinni, hogy még mindig vannak remek droidkarakterek a tarsolyban, de ez most is sikerült. Kalózos, harcias, ha kell fenyegető, ha kell, vicces, s végül igazi bajtárssá avanzsált ő is, mint előtte már R2, BB-8, Chopper, és nem utolsó sorban K-2SO. A történet végig izgalmas volt, fordulatokban gazdag, amikor kicsit lelassult, akkor a karaktereket építette, s még akkor sem volt unalmas. Nekem ugyan maradt hiányérzetem, amire nem kaptunk magyarázatot, de ez is inkább csak most, első teljes megnézésre kapott hangsúlyt: hogy mi lett Tak Rennod sorsa, miért tudott a hajója szabadon ki-be járkálni az At Attin-ra, hogyan tudta kikerülni a határ gyilkos védelmét, miközben látszólag semmi köze nem volt a Felügyelőhöz, meg az egész rendszerhez, ami ott évszázadok alatt kiépült, vagy legalábbis erről nem tudtunk meg semmit. De ennyi a hiányérzetem. Ezzel együtt nagyon tetszett a sorozat, szerintem időt álló darab lesz rajongók és majd egyszer ezt a streamingen felfedező nem rajongók számára is, ebben őszintén hiszek. 2 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Vasárnap 17:58 Szerző Hozzászólás ideje: Vasárnap 17:58 29 perccel korábban, Pildi írta: miért tudott a hajója szabadon ki-be járkálni az At Attin-ra, hogyan tudta kikerülni a határ gyilkos védelmét, miközben látszólag semmi köze nem volt a Felügyelőhöz, Elég ha van egy hajód ami természeténél fogva át tud menni a határon. Az Onyx Cinder, mint kiderült, ilyen hajó. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:04 Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:04 29 perccel korábban, Pildi írta: miért tudott a hajója szabadon ki-be járkálni az At Attin-ra, hogyan tudta kikerülni a határ gyilkos védelmét, miközben látszólag semmi köze nem volt a Felügyelőhöz, meg az egész rendszerhez, ami ott évszázadok alatt kiépült, vagy legalábbis erről nem tudtunk meg semmit De, megtudtuk, hogy az Onyx Cinder valójában az At Attin-i pénzgyár hajója, egy köztársasági pénzszállító jármű, ami ellopott Tak Rennod. Ezért tudott ki-be mászkálni, mert eleve erre építették a hajót, ez volt az eredeti rendeltetése. 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:58 Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:58 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta: De, megtudtuk, hogy az Onyx Cinder valójában az At Attin-i pénzgyár hajója, egy köztársasági pénzszállító jármű, ami ellopott Tak Rennod. Ezért tudott ki-be mászkálni, mert eleve erre építették a hajót, ez volt az eredeti rendeltetése. Hàt ez az infó nekem másodszor is kimaradt Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:16 Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:16 2 órával ezelőtt, Pildi írta: hogy mi lett Tak Rennod sorsa Erről is megtudtunk - a saját ágyasa ölte meg, így már holttest formájában érkezett a bolygóra 1 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.