Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chapter 2: Sinister Schemes

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
2. fejezet - Sinister Schemes / Baljós tervek

Írta:

Rendezte:

Helyszín:

Szereplők:

Történet

Érdekességek

Pár kitétel.

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Eléggé bekezdtek ezzel az akciójelenettel az epizód elején, ami baromi ütős volt, ilyenkor mindig érdekes belegondolni, hogy honnan hova jutott el a SW animáció a TCW kezdete óta. Persze ezt elmondhattuk már a TCW 7. évadnál, vagy Bad Batchnél is, de itt még inkább tetten érhető volt az a fejlődés, ami akár az elmúlt években történt. Aztán viszont, ami kicsit meglepett az első rész után, hogy mintha lassabb tempóra váltott volna a sorozat. Egyáltalán nem volt unalmas ez a rész sem és történtek benne bőven dolgok, haladtak előre azért az események, de rövidebb is volt, meg a kulcskérdések tekintetében azért még nagy utat kell megtenni.

Azt tudni lehet, hogy Devon majd Maul mellett fog kikötni, de a hogyanban azért bőven van mozgástere a készítőknek. Itt elhangzik Maul részéről az elején egy olyan mondat, hogy Devonnak alkalmazkodnia kell és valójában ez az egész új világrend amibe belecsöppentek azt teszi próbára, amit korábban a magáénak tudott. Jedinek lenni egy olyan világban, ahol a körülmények is abba az irányba hatnak, hogy a jedik és elveik érvényesülni tudjanak egy teljesen más helyzet, mint a birodalmi érában, ahol konkrétan vadásznak rájuk és az egész berendezkedés ellene hat az emberséges bánásmódnak, meg a jedi eszményeknek. Ettől még persze Maul nem feltétlenül jót akar neki, a bűnözői tervek mellett az epizód címében szereplő mesterkedések szerintem ugyanúgy vonatkoznak Devonra is. Maul már az elején kijelenti Kastnak, hogy a lányt fegyverként akarja használni, egy eszközként tekint rá a bosszútól hajtott játszmájában, ami nem sok jót ígér a padawan számára. Maul pedig folyamatosan megpróbálja manipulálni a lányt és az egész hozzáállásában nagyon visszaköszön számomra az, ahogy Ezrát próbálta mentálisan masszírozni a Rebelsben. Persze odáig még nagy utat kell mindenkinek megtennie, de érdekes lehet, hogy ez a kapcsolat hogyan hat majd ki Maulra.

Amikor lehetett olvasni előzetes véleményeket, hogy egyesek az Andorhoz is hasonlították a sötétetebb tónus miatt... na nekem itt a Lawson kapcsán jött elő egy kis Andor párhuzam. Látni az egyszerű ember perspektíváját, akinek valamilyen családi gondjai is vannak, nekem ez hozta itt be egy kicsit az Andor világát ahol hasonló dinamikák mentén meg tutdták teremteni azt a földhözragadt hangulatot, amitől a szereplők nagyon élőnek tűntek. Sok minden még nem derült ki Lawson kapcsán, gondolom az a nő ott a rendőrségen az a főnöke lehet, de az látszik rajta, hogy nagyon nem akarja bevonni a Birodalmat a képletbe. Az ami már az előző részben is szóba került, hogy Mault keresi a BBI viszont még érdekesebbé teszi, hogy Lawsont életben hagyta, végül is most ő az, aki visszatartja a róla szóló információt a Birodalmtól. A jedi mester továbbra is talány számomra, mi lehet most a terve, azáltal, hogy követi Lawsont gondolom információt próbál gyűjteni és majd annak birtokában cselekedni, mert sokkal inkább megfontoltnak tűnik, mint a padawanja, de az, hogy Lawson látta őt használni az Erőt, így felfedte magát annak ellenére, hogy az első részben ezt elkerülendő küldte Devont a börtönbe.

Egyébként a zárásnál amikor Devon megszökik én először nem értettem, hogy ez most hogy van, aztán visszatekerve esett le, hogy az konténer amibe bezárták, hátul lyukas és csak oda van tolva a falhoz... most azt mondanám, hogy Maul ezzel számolt és direkt így intézte, hogy a lány saját magától szökjön meg, így meg kelljen találni magában az akaratot, a proaktivitást ami ahhoz kell, hogy kijöjjön abból a passzív állapotból, amiben a mesterével van, hogy csak húzzuk meg magunkat és túléljünk. Maul azt akarja, hogy cselekedjen és változást akarjon, érdekes lesz majd megismerni, hogy hogyan élték túl a 66-ost, mert lehet az is nyomott hagyott rajtuk, főleg a mesteren!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Két rész után határozottan ki merem jelenteni, hogy ez egy komoly sorozat! D

Az elején a meneküléses üldözés valami szenzációs volt! Tisztára filmszerű, súlyos akció jelenetek! Maulnak nagyon baba az a hókotrólapáttal felszerelt járműve, amivel kb. minden útjába akadó siklót szétzúz. Brutalitása mellett baromi jól is néz ki.

Daki mester is megvillantott valamit tudásából, simán elintézte a menekülő konvojt. Maul nagyon okosan, egyből reagált a történtekre. Tudta kivel van dolga és mit kell tennie. A híd leomlasztásával pont elég időt nyertek a menekülésre. Daki itt sem hazudtolta meg magát: első az ember élet még akkor is, ha a padawanjáról van szó.

Devon puhítása is elkezdődött Maul részéről. Ismerjük már ezt a sunyi, hátulról bekúszó, féligazságokon alapuló érvelést. Ahsokánál ez látványosan kudarcot vallott, de Devon más kávéház. Meglátjuk a lánynál mennyire lesz hatásos. Devon a rész végén kiszabadul a fogságból, így vélhetően visszatér mesteréhez egy időre.

Vario továbbra is humorforrás, imádom a fickót. Szerintem ő is jobblétre szenderül majd a pyke vezérel együtt. Nem hinném, hogy Maul elengedi. Apropó pyke-ok. Maul brutális mészárlást rendezett a hajójukon. Volt ott minden a szíven szúrástól a fejbe kapott fénykardon át a kettévágásig. Kicsit hasonlított Vader RO-s irtásához. Gondolom a következő epizódban ellátogatunk Oba Diah-ra. evil

Lawsont tovább mélyítik, megismerhetjük a fiát és megtudjuk, hogy az anyjuk nem él velük. Meglepő volt a jelenet, nem számítottam ilyen családi életképre. Egyébként a felállás a szokásos, mindig dolgozó zsaru apa, elhanyagolt család. Ez még az SW-ben is így működik. D

Kíváncsi vagyok mikor billen ki az itt megismert helyzet valamelyik irányba. Egyelőre baromi elégedett vagyok!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
3 órával ezelőtt, Wilde írta:

Itt elhangzik Maul részéről az elején egy olyan mondat, hogy Devonnak alkalmazkodnia kell és valójában ez az egész új világrend amibe belecsöppentek azt teszi próbára, amit korábban a magáénak tudott. Jedinek lenni egy olyan világban, ahol a körülmények is abba az irányba hatnak, hogy a jedik és elveik érvényesülni tudjanak egy teljesen más helyzet, mint a birodalmi érában, ahol konkrétan vadásznak rájuk és az egész berendezkedés ellene hat az emberséges bánásmódnak, meg a jedi eszményeknek.

De máris felmerül a kérdés hol a határ? Mennyit lehet engedni vagy netán feladni ezekből az eszmékből? Mert itt bizony keményen ott lesz a sötét oldal kisértése. Daki mester nem megalkuvó, ami végülis nem volt rossz stratégia, hisz még mindig élnek holott már egy év eltelt a klónháború lezárása óta.

Ettől még persze Maul nem feltétlenül jót akar neki, a bűnözői tervek mellett az epizód címében szereplő mesterkedések szerintem ugyanúgy vonatkoznak Devonra is. Maul már az elején kijelenti Kastnak, hogy a lányt fegyverként akarja használni, egy eszközként tekint rá a bosszútól hajtott játszmájában, ami nem sok jót ígér a padawan számára.

Főleg akkor ha Sidious ellen akarja használni. Nem is értem miből gondolja, hogy lesz olyan erős a lány, hogy szembe szálhat egykori mestere ellen, aki Mandalore-on őt is a földbe döngölte, Savage-al együtt.

A jedi mester továbbra is talány számomra, mi lehet most a terve, azáltal, hogy követi Lawsont gondolom információt próbál gyűjteni és majd annak birtokában cselekedni, mert sokkal inkább megfontoltnak tűnik, mint a padawanja, de az, hogy Lawson látta őt használni az Erőt, így felfedte magát annak ellenére, hogy az első részben ezt elkerülendő küldte Devont a börtönbe.

Ez azért más helyzet volt, az életek megmentése mindnet felülírt. ) Az egy dolog, hogy Lawson meglátta, de láthatták sokan mások is, akik simán feldobhatják a Birodalomnál.

Egyébként a zárásnál amikor Devon megszökik én először nem értettem, hogy ez most hogy van, aztán visszatekerve esett le, hogy az konténer amibe bezárták, hátul lyukas és csak oda van tolva a falhoz... most azt mondanám, hogy Maul ezzel számolt és direkt így intézte, hogy a lány saját magától szökjön meg, így meg kelljen találni magában az akaratot, a proaktivitást ami ahhoz kell, hogy kijöjjön abból a passzív állapotból, amiben a mesterével van, hogy csak húzzuk meg magunkat és túléljünk. Maul azt akarja, hogy cselekedjen és változást akarjon,

Jó meglátás! Erővel úgyse tudja rádumálni semmire. A lánynak is akarnia kell. Már látom, hogy ez lesz a sorozat egyik legjobb szála. Vajon Devont elnyeli a sötét oldal?

Hozzászólás ideje:

Az erős első rész után ez az epizód egy picit visszavett a tempóból, de még így is voltak akciók illetve végig fenntudja tartani az érdeklődést. Rögtön a szökés közben vettük fel a fonalat, ahogy Maulék próbálnak megszökni a rendőrségtől. Brander és Two-Boots párosa az előző részben nagyon bejött, itt is jó jeleneteik voltak, különösen Two-Bootsnak, akinek járműszerzési technikáján jót nevettem. lol

Daki mester végre mutatott valamit magából, ugyanakkor a jedi eszméket továbbra is maga előtt tartja ebben az új világrendben. Maul erre ráérzett és sikerült is kereket oldania, miközben a rendőrség és Daki mester levolt foglalva a felüljárón lévő emberek megmentésével. Amúgy Eeko-Dio Daki mint kiderült egy új fajt képvisel, aminek a neve Mosyk. )

Ezután a karaktereké volt a főszerep, mindegyik karakter mutatott valamit magából. Vario továbbra is egy élvezetes karakter, remélem még sokáig velünk lesz. D Maul terve mondjuk picikét sántít, mármint ez az egész tanítványt felhasználós dolog. Az még oké, hogy ezáltal bosszút áll azokon, akik keresztbe tettek neki, node Sidious véleményem szerint egy sokkal nagyobb falat kettejük számára, pláne most, hogy a vén sz*rkeverő kvázi ereje teljében van, azt csinálhat, amit akar (persze bizonyos megkötésekkel a Szenátus miatt, de akkor is).

Viszont a két erőhasználó dinamikája a sorozat egyik legérdekesebb szelete és a későbbiekben érdekes dolgok történhetnek majd. Egyelőre Maul inkább próbálja megértetni a lánnyal, hogy már nem a Köztársaság érájában vannak, hanem egy új világrend alakult, amihez bizony mindenkinek alkalmazkodnia kell. Ez az új szemlélet adhatja meg Devonnak azt, hogy akár új módszereket is tanuljon, viszont a jedik eszméi hátráltatják ebben - legalábbis Maul szerint. A végén sikerül Devonnak megszöknie, én arra gyanakszom, hogy Maulék direkt abba a cellába tették. A zabrak nem akar erőszakot alkalmazni vagy az Erőt használva manipulálni a lányt, inkább hagyja, hogy Devon maga akarja a változást. Most gondolom visszatalál a mesteréhez és akár egy konfliktus is kialakulhat közöttük.

Lawson és a rendőrség számára elkezdett ketyegni az óra, mielőbb el kell kapniuk Mault, mielőtt a Birodalom fülébe jut az, hogy mi is történik a Janixon. Hogy ez az egész miképp fog eszkalálódni, az még egyelőre rejtély, de úgy sejtem Maulék még készülnek egyéb durvaságokra.

Megismertük Brander fiát, Ryleet, valamint kiderült, hogy a szülők külön vannak. Brander a munkába temetkezés miatt pedig alig jár haza és a látottak alapján vajmi kevés időt tölt el a fiával. Pedig most itt lett volna az alkalom, hogy megnézhesse a fiát, ahogy sokk-labdát játszik (ez már több könyvben is megemlítették, legutóbb pont az első Shadow of Maul képregényben), de hívja a kötelesség.

A rendőrszázados terve egy nő, aki információkat ad át neki Maulról és az Árnyékkollektíváról (amúgy tetszetős volt a liftben lévő droid, jót nevetett D). Brander és Two-Boots között megvan a különbség, előbbi akár az ilyen helyekre is elmegy, hogy információhoz jusson, addig a droid egy szabálykövető egyed, aki most is a Birodalom bevonásával akarja lerendezni az ügyet. Vajon ez hogyan fog megváltozni? Vagy ő végig ilyen lesz?

A pyke-írtás atomjól nézett ki, Maulnak van aurája, amilyen mészárlást lerendezett, hát na, továbbra se riadnak vissza a brutalitástól, de pont ezért annyira jó a sorozat. Ahogy szemenszúrta az egyiket, a végén pedig a félbenyisszantás... yes

Hosszú 1 hét áll előttünk. Eddig nagyon elégedett vagyok a sorozattal. Csak így tovább! clap

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
4 perccel korábban, Bence1997 írta:

A rendőrszázados terve egy nő, aki információkat ad át neki Maulról és az Árnyékkollektíváról

Tényleg, őt el is felejtettem említeni, pedig érdekes karakternek tűnik. Amolyan mindentudó az alvilági dolgokban. A végén a vacsora ajánlata csak szerintem volt burkolt szexuális ajánlat? D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.