Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Anno a házimozimhoz is vett az összerakó srác kábeleket, mert mondta, hogy a csomagban lévő kábelek nem a legjobbak. Pocsék cuccokat tesznek a kütyükhöz.
Ott inkább az olcsóság számít. Szerencsére nekem a legrövidebb kábel kell. :)
Hozzászólás ideje:
Egyébként rájöttem, hogy vennem kell egy jobb HDMI kábelt. Ez a tartozék a legolcsóbbak közül való.
Ezt ne kapkod el, főleg ha jó így is a minőség. A múltkor olvastam szakembertől, hogy arra amire használja az ember, a tartozék HDMI kábel tökéletes.
Hozzászólás ideje:
Ezt ne kapkod el, főleg ha jó így is a minőség. A múltkor olvastam szakembertől, hogy arra amire használja az ember, a tartozék HDMI kábel tökéletes.
Jó, de azért néhol látni, hogy lehetne jobb is. :) Azért ha egy 2500 Ft -os kábelt lecserélek egy 18 ezresre ott lennie kell különbségnek.
Hozzászólás ideje:
Jó, de azért néhol látni, hogy lehetne jobb is. :) Azért ha egy 2500 Ft -os kábelt lecserélek egy 18 ezresre ott lennie kell különbségnek.
Ennél nincs számottevő. Általában a méretet, hosszt fizeted meg. Nomeg referencia kábelhez referencia készülékek szükségesek, hogy számottevően észrevedd a változást. :) De nem akarlak lebeszélni róla, de felesleges pénzkidobásba általába ne kezdjen az ember :P
Hozzászólás ideje:
Ennél nincs számottevő. Általában a méretet, hosszt fizeted meg. Nomeg referencia kábelhez referencia készülékek szükségesek, hogy számottevően észrevedd a változást. :) De nem akarlak lebeszélni róla, de felesleges pénzkidobásba általába ne kezdjen az ember :)
A méret számít igen! Ez a legolcsóbb mert a legkisebb. :P Sajnos nem lehet előtte kipróbálni mennyivel másabb a felbontás.
Hozzászólás ideje:

Ezt a kábelvásárlást tényleg érdemes jól meggondolni.

Én is úgy látom, hogy a HDMI-nél nem lehet számottevő különbségeket észrevenni. Főleg rövid kábeleknél.

Mi a pontos "hibajelenség", amiért késztetést érzel a cserére?

Hozzászólás ideje:

http://index.hu/tech/2010/01/05/3d-nagyhat...z_magyarorszag/

Nekem a cikk végén lévő TV kéne! Hú, de kemény lenne megnézni így az Avatar-t, vagy esetleg a kedvenc foci csapataimat - tisztára olyan lenne, mintha a készülékben tényleg bent lennének! :)

Ja és azt hiszem, hogy ez a technológia, illetve a TV, magyar fejlesztés.

Szerkesztve: - barnez

Hozzászólás ideje:
Mi a pontos "hibajelenség", amiért késztetést érzel a cserére?
Néha zajosnak érzem a képet olyan értelemben, hogy pl. két fénykard ütközésnél haló van körülöttük. Nehéz leírni, de nem sima a kép, hanem mintha nem lenne elég a felbontás hozzá. Persze ez nem durva, de észrevehető. Szerintem ezt egy jobb HDMI kábel tuti kisimítaná. Néha zajosnak érzem a részleteket, de ez lehet a film hibája is, nem tudom. Látnom kellene több HD anyagot, akkor el tudnám dönteni biztosan.
Hozzászólás ideje:
Néha zajosnak érzem a képet olyan értelemben, hogy pl. két fénykard ütközésnél haló van körülöttük. Nehéz leírni, de nem sima a kép, hanem mintha nem lenne elég a felbontás hozzá. Persze ez nem durva, de észrevehető. Szerintem ezt egy jobb HDMI kábel tuti kisimítaná. Néha zajosnak érzem a részleteket, de ez lehet a film hibája is, nem tudom. Látnom kellene több HD anyagot, akkor el tudnám dönteni biztosan.

Pixelesnek vagy inkább szemcsésnek a világosabb (fehér vagy ehhez hasonló) területeknél?

Mert pl. ha szemcsés egy-egy terület a képen, akkor az nem hiba. Én már hozzászoktam.

Hozzászólás ideje:
Pixelesnek vagy inkább szemcsésnek a világosabb (fehér vagy ehhez hasonló) területeknél?

Mert pl. ha szemcsés egy-egy terület a képen, akkor az nem hiba. Én már hozzászoktam.

Nem szemcsés. Példa. Adott egy esti égbolt részlet, horizonttól zenitig. Szép átmenetnek kellene lennie a színnek a kékből a feketébe. Néhol azonban mintha sávokból állna, nincs folytonos átmenet.
Hozzászólás ideje:
Nem szemcsés. Példa. Adott egy esti égbolt részlet, horizonttól zenitig. Szép átmenetnek kellene lennie a színnek a kékből a feketébe. Néhol azonban mintha sávokból állna, nincs folytonos átmenet.

És mindez Bluray-nél? :D

Mert DVD-nél még oké, hogy jobban kijönnek a hibák.

Hozzászólás ideje:

Szépen haladunk ám. Nekem sem lesz már "sima" mezei BD-lejátszóm meg plazma tévém :P Mire oda jutnék, hogy vehetnék egy jó kis felszerelést, ennek a 3D-cuccosnak (tévéstől, lejátszóstól) lemegy az ára annyira, hogy megvehető legyen a szélesebb közönségnek is :lol:

Hozzászólás ideje:
Szépen haladunk ám. Nekem sem lesz már "sima" mezei BD-lejátszóm meg plazma tévém :P Mire oda jutnék, hogy vehetnék egy jó kis felszerelést, ennek a 3D-cuccosnak (tévéstől, lejátszóstól) lemegy az ára annyira, hogy megvehető legyen a szélesebb közönségnek is :lol:
Ha várni akarsz tíz évet akkor ja. :P Egyébként nagyon jól írja az egyik hozzászóló. A 3D -s technika még nagy vásznon se forrt ki igazán, és már Tv -re akarják adaptálni. Parasztvakítás az egész.

"Egyébként tv-nél, hogy kell elképzelni a 3D-t? A 127 cm-es tévénél, ha 3-4 métere ülök a tv-től, akkor is kijön a hatás? Hisz a szemüveget nem tölti be a kép. Például az Avatarban a fa kilővése után a pernye csak ott fog hullani, ahol a tv beleesik a szemüvegbe?"

Bizony csak a Tv-ben fog hullani a pernye ami iszonyú zavaró lesz a mozis látótérbetöltés után. Már aki tudja így nézni itthon is, mert én nem. A csóróknak jó lesz a sima blu-ray. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Pont ez az amire várok.Ahogy ezek a lejátszók 20-30000 ft-ba kerülnek majd és a hozzá való tv sem haladja meg a 100000 ft-t már megyek is az üzletbe.

Hozzászólás ideje:
Majd akkor lesz ennyi, ha megint jön annál is jobb. :lol: És így tovább...

De elöbb-utóbb csak kell venni valamit a 15 éves Daewoo helyett. :P

Hozzászólás ideje:
De elöbb-utóbb csak kell venni valamit a 15 éves Daewoo helyett. :D
Szerintem kár várni valami elérhetetlenre, most kell élvezni a technikát. :lol: Amíg más a 3D -ről álmodik, én már réges-rég élvezni fogom az avatar nagy felbontású változatát. :P
Hozzászólás ideje:

Négy-öt év múlva talán már ki fog forrni. :lol: De a lényeg, hogy talán már idén a hazai kiállításon ki lehet majd próbálni, hogy milyen is :P

Amúgy szerintem 3D-s tv helyett érdemesebb lene kivetítőben gondolkodni. A képméret itt már jobban fog számítani a térhatás élvezhetősége miatt. :D

Hozzászólás ideje:
Négy-öt év múlva talán már ki fog forrni. :lol: De a lényeg, hogy talán már idén a hazai kiállításon ki lehet majd próbálni, hogy milyen is :P

Amúgy szerintem 3D-s tv helyett érdemesebb lene kivetítőben gondolkodni. A képméret itt már jobban fog számítani a térhatás élvezhetősége miatt. :D

Szerintem ne agyalj, hanem vegyél valami jobb cuccot ha összejön a pénzed. Én nem bántam meg. Többet ér mint álmodozni, hogy ez lesz meg az lesz. Te mondtad, hogy a technika sose fogja kiforrni önmagát, mert mindig lesz újabb. Aki ellátogat hozzám az majd lemérheti, hogy jó lenne-e neki a HD vagy kevés, és akkor vár tovább.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Most annyi biztos, hogy nem szerepel új cucc vásárlása öt éven belül. Tökéletesen elégedett vagyok még a DVD-vel és az öt éves tévémmel. :lol:

Hozzászólás ideje:
Szerintem kár várni valami elérhetetlenre, most kell élvezni a technikát. :D Amíg más a 3D -ről álmodik, én már réges-rég élvezni fogom az avatar nagy felbontású változatát. :D

De ami most elérhetetlen az 3-5 év múlva elérhető.Persze abban igazad van, hogy ha mindig erre vár az ember akkor sosem lesz jó cucca, de azt tudom, hogy nekem ez a vége.A 3D-s blue-ray és tv.5 éven belül százra mondom, hogy lesz ilyen tv-m és lejátszóm.

Hozzászólás ideje:

Viszont ha most semmiképp nem tud az ember semmit beszerezni pár éven belül, akkor miért ne ugorjon át több technikai lépcsőt, ha pár év múlva esetleg tud? :D

Hozzászólás ideje:
Viszont ha most semmiképp nem tud az ember semmit beszerezni pár éven belül, akkor miért ne ugorjon át több technikai lépcsőt, ha pár év múlva esetleg tud? :D
Ez így is van. Amikor lesz az embernek ilyenre pénze, akkor szétnéz, hogy mik a lehetőségek és választ.
Hozzászólás ideje:

LOL. Ma bementem a helyi csúcs műszaki üzletbe. Mondom a csávónak, hogy szeretnék egy jobb minőségű hdmi kábelt. Oda rakja az orrom alá a 2390 forintosat. Mondom ilyen már van, esetleg ennél jobb nincs? És elmeséltem neki, hogy kácsánál láttam ezt a húszezrest. Néz rám hülyén majd megjegyzi gunyorosan, hogy az se tud többet. Igazi eladó alkat. :D

Hozzászólás ideje:
LOL. Ma bementem a helyi csúcs műszaki üzletbe. Mondom a csávónak, hogy szeretnék egy jobb minőségű hdmi kábelt. Oda rakja az orrom alá a 2390 forintosat. Mondom ilyen már van, esetleg ennél jobb nincs? És elmeséltem neki, hogy kácsánál láttam ezt a húszezrest. Néz rám hülyén majd megjegyzi gunyorosan, hogy az se tud többet. Igazi eladó alkat. :D

Hát főnökasszonyomtól kapott volna, ha az ő alkalmazottja. Érdekes hozzáállás!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.