Ugrás a kommentre

jez

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    54
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

jez összes hozzászólása

  1. Szerintem most már csak egy "átlagos" lány lett belőle. Az ereje akkor ébredt fel, amikor találkozott Kylo Rennel, mert így alakult ki egyensúly az erőben, de most hogy nincs Kylo, illetve Palpatine ahogy megsemmisült, így az ő ereje is lenullázódhatott - szerintem. Az az életerő, amit még Ben át tudott adni neki, az még Rey feltámasztásához elég volt, de kettejüknek már kevés! Ezért gondolom, hogy Rey most már inkább csak átlagos, persze attól még tud verekedni, mint korábban is, de amíg nem jelenik meg ismét valami sötét erő, addig valószínű ő se fog sziklákat reptetni.
  2. jez

    Kedvenc jelenet

    Kedvenc jelenetek: - Amikor Rey próbálja visszahúzni az űrhajót, Kylo meg próbálja húzni a másik irányba, végül Rey belead mindent de a túlerőltetés miatt összeroppantja. Utána felismeri, hogy ezzel megölte Chewiet. És ekkor látjuk Kylo arckifejezésén, hogy ő is őszintén sajnálja a balesetet (sajnálja Reyt hogy milyen rosszul esik ez neki) és tudja hogy az ő hibája is a hajóbaleset, amiért "belekontárkodott". - Amikor Rey azt mondja Kylonak: "Ben kezét megfogtam volna." - És amikor Kylo odakúszik Reyhez és látja hogy meghalt, magához öleli, kicsit úgy mint aki mindig is arra vágyott, hogy átölelhesse végre azt akit akart, de aztán feleszmél és rákoncentrál a feltámasztására.
  3. jez

    Értékeld a filmet

    Én így első nézés után 8/10-re értékelem, mert pár dolgon változtattam volna... na de ez az én bajom, az ember ne elvárásokkal menjen filmet nézni. Még biztos egy csomószor elmegyek megnézni a moziba repetázni, mert összességében jó film, de a legjobbtól azért elmarad. Na, Adam Driver másik filmje a The Marriage Story, ami szintén most volt a moziban, az messze toronymagasan veri ezt a csillió dolláros ep9-et... Remélem dobnak már neki egy Oscart is érte végre, mert megérdemli, igaz pár tucatnyi díjat már így is begyűjtött érte az elmúlt hetekben. Kinek fog tetszeni az EPIX? A Reylo shipperek biztos likeolni fogják, Kylo a fél filmen keresztül Reyt hajkurássza, meg kardozik vele a maga romantikus stílusában. Űrcsata jeleneteket is kiadósra készítették, a készítők biztosra akartak menni - minél több annál jobb alapon, 1 millió ellenálló űrhajó vs 1 millió Végső Rend cirkáló vagy mi... Jaa igen, egy dolog volt ami nagy csalódás volt számomra, pedig nagyon látni akartam: a Sith Troopereket! Akiket a promo plakátokon is láthatunk, azok a bizonyos vörös ruhás rohamosztagosok. Na, ha jól rémlik és jól számoltam, 1 db azaz egy darabot látni belőle a filmben, kb. 1 másodperc erejéig. Hiába na, kellett a filmidő az ellenálló űrhajók javára. (Ha tudtam volna, nem rendelek sith trooper jelmezt az ebayről, pedig de jól néz ki.) Öröm volt látni Leiát a filmben, jól néz,l jó a kedve, egy jelenet elejéig még fiatalon is láthatjuk Lukekal együtt. Ha nem tudnám hogy már nem él, azt hinném, hogy még nagyon is él és köszöni jól van. Han Solo rajongók is örülhetnek egy szívmelengető jelenet erejéig. Van pár rész, ami a trailerekben máshogy tűnik és más a filmben. Pl. amikor a trailerben halljuk: "We're not alone. Good people will fight if we lead them." Én azt hittem ezt Lando mondta a trailerben de nem, Poe mondja a filmben. Összességében jó film, nézhető, szórakoztató, bár a Marriage Story akkor is toronymagasan jobb, jobb rendezés, jobb színészi játék, jobb történet, viccesebb, megrázóbb de még izgalmasabb is. Mindazonáltal voltak és még biztos is lesznek aki erre az ep9-re is fanyalogni fognak, ahogy véget ért a film és kiírták 'directed by J.J.Abrahms' valaki erős késztetést érzett arra, hogy egy hangos "FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJJJJ" bekiáltással fejezze ki véleményét a filmről. Aki mellettem ült, az is rögtön kielemezte a filmet a barátnőjének, hogy ez idáig a leggyengébb SW film. SW Skywalker kora értékelés 8/10 (The Rise Of Skywalker cím egyébként Ben "megvilágosodására", megváltására utal. Meghal, de nagyon boldog a halála előtt, élete végére felragyog a szíve.)
  4. jez

    Premier megtekintés

    Nálunk is itt Kecskeméten 19.30-kor kezdődik. HAMAROSAN !!! Nekem nagyon tetszett ez ep7, aztán az ep8 még jobban. Remélem az ep9 sem adja alább!
  5. jez

    EPIX spoileres topik

    Ha szegény Kylo sorsa tényleg az, hogy a levegőbe szublimál, akkor elég unhappy endingre végződik a saga... Bírtam volna még nézni a jövőben egy öreg Kylo Renről szóló SW mozit is... De ha így akarta az Univerzum, hát legyen. (Végül is azt is el tudom viselni, ha egy későbbi SW filmben előveszik force ghostként.) Holnap megyek moziba!! :)
  6. jez

    EPIX spoileres topik

    "Valamiért a Star Warsban szeretnek mindig ilyen mély lyukakat építeni, ahova minden részben leesik valaki" (Dancsó Péter) Szerintem Kylo Ren lesz az első, aki kimászik a lyukból. Erre utalhat az epizód alcíme, az utóbbi részek esetében mindig a film vége felé derült ki, hogy miért az lett az epizód címe ami. Az is lehet, hogy esés közben felszedi a Falcon és felrepül vele.
  7. Tévedsz, nem a hatalomért ölte meg. Amikor Snoke utasította, hogy látni akarja a lányt, Kylo valószínűleg nem gondolta volna hogy Reyt meg akarja ölni Snoke, és amikor végeznie kellett volna vele, Snokekal azért végzett, mert csak így tudta megmenteni a lányt.
  8. jez

    EPIX spoileres topik

    Ha Rey át is áll a Sötét Oldalra, ez csak ilyen szükséges rossz lehet részéről, lehet hogy úgy tudnak csak szembeszállni egy nagyobb hatalommal, ha összefognak. Elvégre már korábban vizionálták, hogy egymás oldalára állnak, bár akkor még nem tudtuk, hogy ki áll át kinek az oldalára, de az is lehet hogy mindkettő "kipróbálja" a másik oldalt. Rey azért összeöltözött Kyloval, ugyanaz a kapucnis hosszú palást, fekete cucc, széles öv. Piros kard - ami Rey esetében természetesen a verekedős botjának a fénykardos változata.
  9. Az első meg a második teaser alapján úgy tűnik Kylo Ren levív pár fénykardos csatát Reyjel, és úgy tűnik a vadászgépével érkezik a helyszínekre. Bár nem tudom, hogy most az ep9 időben mikor játszódik, valaki azt írta, 10 év telt el ep8 óta. Kylo Rennek begyógyultak a sebei, így ezt még el is hiszem. De egy korábbi másik képen meg Reyt láttuk, amelyen a Snoke termében szerzett sebe helye be van kötve neki. Nem hinném, hogy még 10 év után is kötözgetne egy kis karcolást, még azt tartom hihetőbbnek, hogy az ep9 nem egy időben játszódik, hanem évek eseményeit mutatja be.
  10. Úgy tűnik az előzetes alapján, hogy Reynek ideig-óráig felszínre kerül a sötét oldala (?). Nagyon jó, ez érdekes irányba terelheti a történetet az biztos! Már az ep7-ben is felsejlett benne, méghozzá szerintem Kylo Ren fertőzte meg első találkozásukkor. Akkor amikor Kylo kiütötte az eszméletét, majd olvasott a gondolataiban - amitől Rey először megijedt, meg nem is tudott ellenállni, de pillanatokkal később <hangeffektus> már nem csak hogy blokkolta Kylo agyturkálását, hanem már ő maga is képes volt belepillantani Kylo gondolataiba. De ami eztán jött az még érdekesebb: Rey képes volt tudat manipulálással rávenni az őt őrző rohamosztagost, hogy oldozza el és dobja el a fegyverét. Ez volt Rey első erőhasználó élménye és ha belegondolunk, ez már sötét erő használat volt. Ez pedig az ep8-ban elhangzott Luke-Rey dialógusból következik: Luke: - Mondd, mit tudsz az erőről? Rey: - Egy képesség, amivel a Jedi embereket irányít és tárgyakat reptet. Luke: - Gratulálok. Minden egyes szavad tévedés. Tehát Rey feltételezi, hogy a Jedik tudnak embereket irányítani (hisz mivel neki már sikerült), mire Luke felel gyanútlanul, hogy nem, legalábbis a Jedik nem tesznek ilyet (?). Viszont a sötét oldal erőhasználói használják ezt a képességet. Tehát Reyben jelen van a sötét erő is, amit Luke is észrevesz, mikor látja, hogy Reyt megkísértette a sötétség a barlangos résznél és "meg se próbált ellenállni". (SPOILER) Nem teljesen ide tartozik a téma, de ide kapcsolódik ha már felhoztam a tudat-manipulálást; szóval nem tudom mennyire hitelesek a kiszivárogtatott infók, hogy Palpatine először az egyik Ren lovagba "költözik bele", utána Kylo Ren felett veszi át az irányítást (lehet ezért ragasztatta össze az egyik "bizonyos" Ren lovag az eltört sisakot is, lehet hogy kellett a "szeánszhoz"). Simán elképzelhető, hogy Snoke is az ő bábja volt, már csak azért is ha megnézzük a párhuzamot, ahogy beszél ep6-ban, és hogy beszél Snoke. A kifejezéseik, az elbizakodottság - nagyon hasonlók, hogy az már gyanússá tegye az egyezést. Én örülnék, ha láthatnánk Rey sötét oldalát is kicsit jobban felszínre törni.
  11. Nagyon tetszik az új poszter, a színei, kivitelezése, ami nagyon bejön, hogy Kylo Rent már megint így látjuk, úgymond Rey előtt térdelve, amire már ep7 és ep8-ban is volt példa. Meg a koncepció, ahogy egyben nézed a posztert, akkor olyan mintha csak Palpatine-on lenne a hangsúly, utalva arra hogy ő áll mindenek felett; jobb kezében meg fegyvert tartva, és azon szórakozva, hogy a "fegyveren" egymással küzdő feleket figyeli, mosolyogva figyel, miközben azok mit sem sejtve küzdenek egymással. Remélem Kylo Ren vágya is teljesül és összehaverkodik Reyjel, hátha csattan egy csók is... vagy nem.
  12. KYLO: Rey, nálad van a fénykardom. REY: Gyere ide és vedd el. A Jakkun várlak. KYLO: Tudom. Nem soká ott leszek érted. Készülj. REY: Mennyi idő? 10 perc? KYLO: 10 másodperc.
  13. A minap néztem meg a "Jedi visszatér"-t, és amikor van az a jelenet, amikor Luke Palpatine elé kerül, Palpatine habitusa, szófordulatai, elbizakodottsága annyira egybevág Snoke viselkedésével, hogy a fizikai megjelenéstől eltekintve, a két személy mintha ugyanaz lenne. Csatlakozom azokhoz, akik úgy vélik, hogy Snoke Palpatine egyik fizikai megnyilvánulása volt. Ha ez így van, akkor Andy Serkins igazat mondott, amikor úgy vélte, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy Snoke-ot viszont láthatjuk a következő epizódban. Az hogy milyen formában...
  14. jez

    EPIX spoileres topik

    Lehet, hogy az a bizonyos "tréfás" dolog ezzel a piszkos képpel kapcsolatos. Lehet, hogy belesüppedt a mocsárba vagy csatornába, beledobják a derítőbe, elmegy sírt ásni vagy fát ültetnek Finnel. Mindenesetre az van az arcára írva: "Hagyjatok békén. Ne is szóljatok hozzám."
  15. jez

    EPIX spoileres topik

    Így utólag visszagondolva, az eddigi címek több értelműként is értelmezhetők voltak. Az ébredő erő. Rey, aki eddig senki se volt, de hirtelen felébredt benne az erő. De lehet Kylo Ren is, mint a sötét oldalon megjelenő fő karakter, új sötét erő. Az utolsó Jedi. Luke Skywalker - gondoltuk mi. Mire ő: Hidd el, nem én leszek az utolsó Jedi. Akkor Rey. Mindenesetre mindketten utolsók. Skywalker ébredése/lázadása/felkelése/felemelkedése/eljövetele (őőőh, mi is lesz a magyar cím?). 3 Skywalker is van, még az se kizárhatatlan, hogy mindhárom benne lesz a filmben valamilyen formában pozitív felmagasztosult formában. Anakin erőszellemként, Luke szintén, vagy feltámad és tesz valami hasznosat, Ben megváltást nyer.
  16. jez

    EPIX spoileres topik

    Szerintem is búvárruha lehet. Történhetett az, hogy Kylo Ren meglátta a Halálcsillagot, ezért bement a roncsba, hogy szerezzen a Darth Vaderes ereklyéje mellé valami Palpatine-os felszerelést is. Csakhogy Palpi porhüvelye érezvén a sötét erőt, feltámadt poraiból, kiszívta Kylo Renből a sötétséget és feltámadt, Kylot pedig elnyelte az iszap. Mindeközben Rey, aki Kylo Renre vadászik, szintén megtalálta a Halálcsillag roncsait, és eszébe jutott, hogy hát az ő eredeti szakmája a roncsvadászat, ezért hozta a búvárruháját, hogy keressen valami értékeset odabent. Így történhetett, hogy végül rátaláltak Kylora, és Finn is segített kikotorni Kylot az üledékből. Amit persze Kylo Ren nagyon kínosnak talált.
  17. Ez nem igaz!!! Stephen Hawking is megmondta, hogy nincs tökéletesség az Univerzumban!
  18. Ennek tényleg így kéne lennie, de én az ep.8 tökéletlenségére hivatkozva továbbra is úgy vagyok vele, hogy az a mérvadó, amit bemutatnak a filmből. - Kylo megérezte apja jelenlétét, amikor leszállt a StarKillerre. Han halálát megérezte Leia. - Kylo megérezte anyja jelenlétét a parancsnoki hídon, látta ahogy szétlövik a hidat, tehát hihette azt hogy Leia meghalt. Az, hogy nem rázta meg az eset, lehet azért, mert gyerekkorában látta utoljára és érzelmileg nem jelentett már neki sokat. Lehet máshogy hatott volna rá, ha lett volna lehetősége előtte beszélgetni vele, mint Han Soloval, de ez nem történt meg. - Kylo megküzdött Luke-kal, de azt nem vette észre, hogy fake, vagy mikor rájött, hogy Luke a kivetítéssel csak átverte, még mindig azt hiheti, hogy Luke él, noha Leia és Rey megérezték a halálát. Szerintem simán lehet az a hivatalos változat, hogy Kylo azt hiszi, hogy Leia meghalt és azt is, hogy Luke még él, mivel ennek az ellentéte nem derül ki a filmből, ami lehet tényleg a film tökéletlensége miatt is akár, de azt is bele lehet magyarázni, hogy nem volt irányukba elég mély érzelmi kötődése és ezért nem érezte meg őket. Reyjel ellentétben, aki számára érzelmileg nem közömbös és akit fényévekről is lát, tapint, beszélget vele.
  19. Halálra ítéli az anyját? Hol-mikor, milyen ep8 végén? Kylo az anyjáról csak annyit tud, hogy meghalt, amikor az ER-es cimbijei szétlőtték a parancsnoki hidat, ahol Leia is tartózkodott. A kristálybolygó óvóhelyén nem volt ott senki, aki Kylo-nak fontos lett volna, úgy hitte Leia már meghalt, Rey nem volt ott, mert Snoke mentőhajójával kereket oldott és ki tudja merre járt éppen (persze mi tudjuk, hogy a hátsó kijáratot takarította a végén), az ellenállókat meg Kylo amúgy se kedvelte, mert csak a Rend flottáját pusztító, problémát okozó csőcseléknek tartotta őket. Apja kinyírásáról annyit, hogy rögtön miután megölte, látszott rajta, hogy rosszul esett neki, és később még Snoke is lelúzerezte Kylot, amiért még mindig gyötri magát azon, amit Han-nel tett. Aki igazán gonosz, az ilyesmin nem lelkizik egyáltalán. Azt az "Elpusztítom Reyt" kijelentését is meg tudom ám magyarázni, hogy igazándiból nem is gonoszságból mondta. Nos szóval éppen előtte mentette meg Reyt a haláltól (egy jó oldalon álló "ellenséget" mentett meg), majd felajánlotta neki a "fele királyságot" is (amit Rey még kis is használhatott volna, hogy hatalmon állva jobbá tegye a dolgokat). Szerintem kijelenthetjük, hogy Kylo elég nagylelkű volt, saját magához képest. És mit tett Rey válaszul? Nem csak hogy kikosarazta, de még le is nyúlta a családi örökségének számító Skywalker-kardot, holott ő is megmondta, hogy az őt illeti. (+ még el is törte.) Kylo Rennek ezek után rendesen felszökött a vérnyomása, főleg azután mikor szembekerült végre Luke-kal, akit szívből gyűlölt (hogy miért, azt már korábban többször kifejtettem, most mellőzöm újra leírni). Szóval, azzal hogy azt mondta hogy megöli Lukeot, meg elpusztítja Reyt, meg minden ismerősét, meg a szigetet is eltörli a föld felszínéről, felszántja, beszórja sóval-borssal, hogy semmi ne maradjon a jedikből se, ezzel a kijelentésével is hatni akart Luke-ra, hogy nyomatékosítsa, hogy mennyire gyűlöli, és bosszúból mindent semmissé akar tenni, ami vele volt kapcsolatos. Szóval ez inkább csak szájtépés részéről. Reyt nem ölné meg, egy kis fához csapás még talán belefér, de komolyabban nem bántaná. Láthattad hogy szenvedett szegény, amikor Rey csúnyán nézett rá és lelépett. A trailerben sem akarta elütni, csak be akart vágódni látványosan Reynél. Az is lehet, hogy segítségért ment Reyhez, miután Palpatine valahogy visszatért és hozott magával egy hadsereg vörös klónkatonát, így az Első Rendnek új ellenfele akadt, egy jóval erősebb hatalom... De jó volna már, ha az ER szövetkezne az ellenállással és a végén (amikor minden happy end lesz), a fehér rohamosztagosok is felszabadulhatnának, mint Finn.
  20. Hát én nem értek egyet, nem tartom gonosznak, a 7. és 8. részben inkább csak tanítványi pozíciója végett teszi amit tesz, szót fogadva Snokenak. Akkor még úgy gondolta magáról, hogy Darth Vader nyomdokain haladva teljesedhet ki és állhat bosszút Luke Skywalkeren, meg mindenen, ami a múltjához kötötte. Csak akkor szakadt el a cérna nála, mikor Rey megölése lett volna a feladata. Ha tényleg gonosz lenne, nem lenne lelkiismeret furdalása, bűntudata, de mivel magában vívódik, ebből látszik, hogy nincs elkötelezve egyik oldal mellett sem. Amúgy láttátok mekkora Reylo jelenettel indít a teaser? De tényleg, ha metaforikusan nézzük a jelenetet, ez egy tök erotikus jelenet. Rey liheg <...liheg...>... Nyilván lélekszakadva sietett a "randira". Kis hang a fejében mondhatta neki, hogy hol lesz a találka. Kylo Rennél is biztos mondta ez a "kis hang", hogy merre kell mennie. Kylo Ren fegyverzettel előre igyekszik a lány felé. És mikor odaér, Rey erre akkorát terpeszt neki... Anyukám szavaival mondva: Kylo Ren "szuronyvégre kapta".
  21. Egyébként Luke a teaser narrátora?
  22. Én biztos vagyok benne, hogy Kylo Renre utal az új epizód címe. Luke nem hiszem, ha fel is tűnik force ghostként párszor, nem hiszem, hogy e végett lenne ez a cím. Rey szintén nem, ő nem Skywalker. Meg neki nincs szüksége "rise"-olni, ő már alapból a fény oldalán van. Anakin szintén nem valószínű, bár érdekes lenne őt force ghostként is látni. Ha a pletykák igazak a fehér teremről Kylo Ren és Darth Vader sisakját illetően, érdekes lenne, ha Anakin meglátogatná az unokáját és szemtanúi lehetnénk egy érdekes lelkizős beszélgetésnek. Lehet épp egy ilyesmi segítene Kylo Rennek felgyújtani a kislámpát. Marad Kylo Ren, aki a sötét oldalon van, ott van értelme a "rise" szót használni, vagyis a megvilágosodást. Meg ő legalább Skywalker leszármazott. (Ha visszatérne a családi nevéhez, azzal visszatérne a fény oldalára, a sötét oldalon meg ismét feltűnne Palpi?) Érdekes még a teaser két utolsó mondata. Mindig is melletted voltunk. (Mármint mi, a családod.) Senki nem vész el örökre. (Ez utóbbit Luke mondta Leiának, mikor Leia azt mondta, hogy a fia örökre elveszett.)
  23. jez

    EPIX spoileres topik

    http://epicstream.com/news/TinyDiapana/New-Star-Wars-Episode-IX-Leak-Suggests-Kylo-Ren-Knows-Hes-In-Love-With-Rey
  24. jez

    EPIX spoileres topik

    Én az ep.7-re gondolok. Han és Kylo beszélget a hídon, Han meghal, Kylo Rey és Finn után veti magát, sisak ott marad a hídon... Rey legyőzi Kylot, Snoke utasítja Huxot, hogy szedjék össze Kylot gyorsan, mert mindjárt robban a bolygó. Kylo már nem mehetett vissza érte, mivel már evakuálás alatt volt a Bázis és ideje se lett volna rá, és nem hiszem hogy Kylo után még arra járt volna valaki, hogy azon a hosszú keskeny hídon mászkáljon. Hacsak nem egy kóbor rohamosztagos járt arra mégis, "nini, itt van Kylo Ren sisakja, jobb ha magammal viszem, hátha kell még neki az ep.8-ra is". Vagy hacsak nem volt neki 2 sisakja, és a tartalékot használta az ep.8-ban. Köszönöm az infót.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.