Jump to content

jez

Tag
 • Content count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56

About jez

 • Rank
  Youngling
 • Birthday October 17

Recent Profile Visitors

320 profile views
 1. "Valamiért a Star Warsban szeretnek mindig ilyen mély lyukakat építeni, ahova minden részben leesik valaki" (Dancsó Péter) Szerintem Kylo Ren lesz az első, aki kimászik a lyukból. Erre utalhat az epizód alcíme, az utóbbi részek esetében mindig a film vége felé derült ki, hogy miért az lett az epizód címe ami. Az is lehet, hogy esés közben felszedi a Falcon és felrepül vele.
 2. Tévedsz, nem a hatalomért ölte meg. Amikor Snoke utasította, hogy látni akarja a lányt, Kylo valószínűleg nem gondolta volna hogy Reyt meg akarja ölni Snoke, és amikor végeznie kellett volna vele, Snokekal azért végzett, mert csak így tudta megmenteni a lányt.
 3. Ha Rey át is áll a Sötét Oldalra, ez csak ilyen szükséges rossz lehet részéről, lehet hogy úgy tudnak csak szembeszállni egy nagyobb hatalommal, ha összefognak. Elvégre már korábban vizionálták, hogy egymás oldalára állnak, bár akkor még nem tudtuk, hogy ki áll át kinek az oldalára, de az is lehet hogy mindkettő "kipróbálja" a másik oldalt. Rey azért összeöltözött Kyloval, ugyanaz a kapucnis hosszú palást, fekete cucc, széles öv. Piros kard - ami Rey esetében természetesen a verekedős botjának a fénykardos változata.
 4. Az első meg a második teaser alapján úgy tűnik Kylo Ren levív pár fénykardos csatát Reyjel, és úgy tűnik a vadászgépével érkezik a helyszínekre. Bár nem tudom, hogy most az ep9 időben mikor játszódik, valaki azt írta, 10 év telt el ep8 óta. Kylo Rennek begyógyultak a sebei, így ezt még el is hiszem. De egy korábbi másik képen meg Reyt láttuk, amelyen a Snoke termében szerzett sebe helye be van kötve neki. Nem hinném, hogy még 10 év után is kötözgetne egy kis karcolást, még azt tartom hihetőbbnek, hogy az ep9 nem egy időben játszódik, hanem évek eseményeit mutatja be.
 5. Úgy tűnik az előzetes alapján, hogy Reynek ideig-óráig felszínre kerül a sötét oldala (?). Nagyon jó, ez érdekes irányba terelheti a történetet az biztos! Már az ep7-ben is felsejlett benne, méghozzá szerintem Kylo Ren fertőzte meg első találkozásukkor. Akkor amikor Kylo kiütötte az eszméletét, majd olvasott a gondolataiban - amitől Rey először megijedt, meg nem is tudott ellenállni, de pillanatokkal később <hangeffektus> már nem csak hogy blokkolta Kylo agyturkálását, hanem már ő maga is képes volt belepillantani Kylo gondolataiba. De ami eztán jött az még érdekesebb: Rey képes volt tudat manipulálással rávenni az őt őrző rohamosztagost, hogy oldozza el és dobja el a fegyverét. Ez volt Rey első erőhasználó élménye és ha belegondolunk, ez már sötét erő használat volt. Ez pedig az ep8-ban elhangzott Luke-Rey dialógusból következik: Luke: - Mondd, mit tudsz az erőről? Rey: - Egy képesség, amivel a Jedi embereket irányít és tárgyakat reptet. Luke: - Gratulálok. Minden egyes szavad tévedés. Tehát Rey feltételezi, hogy a Jedik tudnak embereket irányítani (hisz mivel neki már sikerült), mire Luke felel gyanútlanul, hogy nem, legalábbis a Jedik nem tesznek ilyet (?). Viszont a sötét oldal erőhasználói használják ezt a képességet. Tehát Reyben jelen van a sötét erő is, amit Luke is észrevesz, mikor látja, hogy Reyt megkísértette a sötétség a barlangos résznél és "meg se próbált ellenállni". (SPOILER) Nem teljesen ide tartozik a téma, de ide kapcsolódik ha már felhoztam a tudat-manipulálást; szóval nem tudom mennyire hitelesek a kiszivárogtatott infók, hogy Palpatine először az egyik Ren lovagba "költözik bele", utána Kylo Ren felett veszi át az irányítást (lehet ezért ragasztatta össze az egyik "bizonyos" Ren lovag az eltört sisakot is, lehet hogy kellett a "szeánszhoz"). Simán elképzelhető, hogy Snoke is az ő bábja volt, már csak azért is ha megnézzük a párhuzamot, ahogy beszél ep6-ban, és hogy beszél Snoke. A kifejezéseik, az elbizakodottság - nagyon hasonlók, hogy az már gyanússá tegye az egyezést. Én örülnék, ha láthatnánk Rey sötét oldalát is kicsit jobban felszínre törni.
 6. Nagyon tetszik az új poszter, a színei, kivitelezése, ami nagyon bejön, hogy Kylo Rent már megint így látjuk, úgymond Rey előtt térdelve, amire már ep7 és ep8-ban is volt példa. Meg a koncepció, ahogy egyben nézed a posztert, akkor olyan mintha csak Palpatine-on lenne a hangsúly, utalva arra hogy ő áll mindenek felett; jobb kezében meg fegyvert tartva, és azon szórakozva, hogy a "fegyveren" egymással küzdő feleket figyeli, mosolyogva figyel, miközben azok mit sem sejtve küzdenek egymással. Remélem Kylo Ren vágya is teljesül és összehaverkodik Reyjel, hátha csattan egy csók is... vagy nem.
 7. KYLO: Rey, nálad van a fénykardom. REY: Gyere ide és vedd el. A Jakkun várlak. KYLO: Tudom. Nem soká ott leszek érted. Készülj. REY: Mennyi idő? 10 perc? KYLO: 10 másodperc.
 8. A minap néztem meg a "Jedi visszatér"-t, és amikor van az a jelenet, amikor Luke Palpatine elé kerül, Palpatine habitusa, szófordulatai, elbizakodottsága annyira egybevág Snoke viselkedésével, hogy a fizikai megjelenéstől eltekintve, a két személy mintha ugyanaz lenne. Csatlakozom azokhoz, akik úgy vélik, hogy Snoke Palpatine egyik fizikai megnyilvánulása volt. Ha ez így van, akkor Andy Serkins igazat mondott, amikor úgy vélte, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy Snoke-ot viszont láthatjuk a következő epizódban. Az hogy milyen formában...
 9. Lehet, hogy az a bizonyos "tréfás" dolog ezzel a piszkos képpel kapcsolatos. Lehet, hogy belesüppedt a mocsárba vagy csatornába, beledobják a derítőbe, elmegy sírt ásni vagy fát ültetnek Finnel. Mindenesetre az van az arcára írva: "Hagyjatok békén. Ne is szóljatok hozzám."
 10. Így utólag visszagondolva, az eddigi címek több értelműként is értelmezhetők voltak. Az ébredő erő. Rey, aki eddig senki se volt, de hirtelen felébredt benne az erő. De lehet Kylo Ren is, mint a sötét oldalon megjelenő fő karakter, új sötét erő. Az utolsó Jedi. Luke Skywalker - gondoltuk mi. Mire ő: Hidd el, nem én leszek az utolsó Jedi. Akkor Rey. Mindenesetre mindketten utolsók. Skywalker ébredése/lázadása/felkelése/felemelkedése/eljövetele (őőőh, mi is lesz a magyar cím?). 3 Skywalker is van, még az se kizárhatatlan, hogy mindhárom benne lesz a filmben valamilyen formában pozitív felmagasztosult formában. Anakin erőszellemként, Luke szintén, vagy feltámad és tesz valami hasznosat, Ben megváltást nyer.
 11. Szerintem is búvárruha lehet. Történhetett az, hogy Kylo Ren meglátta a Halálcsillagot, ezért bement a roncsba, hogy szerezzen a Darth Vaderes ereklyéje mellé valami Palpatine-os felszerelést is. Csakhogy Palpi porhüvelye érezvén a sötét erőt, feltámadt poraiból, kiszívta Kylo Renből a sötétséget és feltámadt, Kylot pedig elnyelte az iszap. Mindeközben Rey, aki Kylo Renre vadászik, szintén megtalálta a Halálcsillag roncsait, és eszébe jutott, hogy hát az ő eredeti szakmája a roncsvadászat, ezért hozta a búvárruháját, hogy keressen valami értékeset odabent. Így történhetett, hogy végül rátaláltak Kylora, és Finn is segített kikotorni Kylot az üledékből. Amit persze Kylo Ren nagyon kínosnak talált.
 12. Ez nem igaz!!! Stephen Hawking is megmondta, hogy nincs tökéletesség az Univerzumban!
 13. Ennek tényleg így kéne lennie, de én az ep.8 tökéletlenségére hivatkozva továbbra is úgy vagyok vele, hogy az a mérvadó, amit bemutatnak a filmből. - Kylo megérezte apja jelenlétét, amikor leszállt a StarKillerre. Han halálát megérezte Leia. - Kylo megérezte anyja jelenlétét a parancsnoki hídon, látta ahogy szétlövik a hidat, tehát hihette azt hogy Leia meghalt. Az, hogy nem rázta meg az eset, lehet azért, mert gyerekkorában látta utoljára és érzelmileg nem jelentett már neki sokat. Lehet máshogy hatott volna rá, ha lett volna lehetősége előtte beszélgetni vele, mint Han Soloval, de ez nem történt meg. - Kylo megküzdött Luke-kal, de azt nem vette észre, hogy fake, vagy mikor rájött, hogy Luke a kivetítéssel csak átverte, még mindig azt hiheti, hogy Luke él, noha Leia és Rey megérezték a halálát. Szerintem simán lehet az a hivatalos változat, hogy Kylo azt hiszi, hogy Leia meghalt és azt is, hogy Luke még él, mivel ennek az ellentéte nem derül ki a filmből, ami lehet tényleg a film tökéletlensége miatt is akár, de azt is bele lehet magyarázni, hogy nem volt irányukba elég mély érzelmi kötődése és ezért nem érezte meg őket. Reyjel ellentétben, aki számára érzelmileg nem közömbös és akit fényévekről is lát, tapint, beszélget vele.
 14. Halálra ítéli az anyját? Hol-mikor, milyen ep8 végén? Kylo az anyjáról csak annyit tud, hogy meghalt, amikor az ER-es cimbijei szétlőtték a parancsnoki hidat, ahol Leia is tartózkodott. A kristálybolygó óvóhelyén nem volt ott senki, aki Kylo-nak fontos lett volna, úgy hitte Leia már meghalt, Rey nem volt ott, mert Snoke mentőhajójával kereket oldott és ki tudja merre járt éppen (persze mi tudjuk, hogy a hátsó kijáratot takarította a végén), az ellenállókat meg Kylo amúgy se kedvelte, mert csak a Rend flottáját pusztító, problémát okozó csőcseléknek tartotta őket. Apja kinyírásáról annyit, hogy rögtön miután megölte, látszott rajta, hogy rosszul esett neki, és később még Snoke is lelúzerezte Kylot, amiért még mindig gyötri magát azon, amit Han-nel tett. Aki igazán gonosz, az ilyesmin nem lelkizik egyáltalán. Azt az "Elpusztítom Reyt" kijelentését is meg tudom ám magyarázni, hogy igazándiból nem is gonoszságból mondta. Nos szóval éppen előtte mentette meg Reyt a haláltól (egy jó oldalon álló "ellenséget" mentett meg), majd felajánlotta neki a "fele királyságot" is (amit Rey még kis is használhatott volna, hogy hatalmon állva jobbá tegye a dolgokat). Szerintem kijelenthetjük, hogy Kylo elég nagylelkű volt, saját magához képest. És mit tett Rey válaszul? Nem csak hogy kikosarazta, de még le is nyúlta a családi örökségének számító Skywalker-kardot, holott ő is megmondta, hogy az őt illeti. (+ még el is törte.) Kylo Rennek ezek után rendesen felszökött a vérnyomása, főleg azután mikor szembekerült végre Luke-kal, akit szívből gyűlölt (hogy miért, azt már korábban többször kifejtettem, most mellőzöm újra leírni). Szóval, azzal hogy azt mondta hogy megöli Lukeot, meg elpusztítja Reyt, meg minden ismerősét, meg a szigetet is eltörli a föld felszínéről, felszántja, beszórja sóval-borssal, hogy semmi ne maradjon a jedikből se, ezzel a kijelentésével is hatni akart Luke-ra, hogy nyomatékosítsa, hogy mennyire gyűlöli, és bosszúból mindent semmissé akar tenni, ami vele volt kapcsolatos. Szóval ez inkább csak szájtépés részéről. Reyt nem ölné meg, egy kis fához csapás még talán belefér, de komolyabban nem bántaná. Láthattad hogy szenvedett szegény, amikor Rey csúnyán nézett rá és lelépett. A trailerben sem akarta elütni, csak be akart vágódni látványosan Reynél. Az is lehet, hogy segítségért ment Reyhez, miután Palpatine valahogy visszatért és hozott magával egy hadsereg vörös klónkatonát, így az Első Rendnek új ellenfele akadt, egy jóval erősebb hatalom... De jó volna már, ha az ER szövetkezne az ellenállással és a végén (amikor minden happy end lesz), a fehér rohamosztagosok is felszabadulhatnának, mint Finn.
×
×
 • Create New...

Important Information