Jump to content

Palpatine szerepe az ep9-ben


Recommended Posts

Ezek szerint, azt kilőhetjük, hogy Palpatine nevetése csak félrevezetés és az öregnek nem lesz szerepe a IX-ben. Így vagy úgy de benne lesz a filmben. :) 

 

 

Szép keretet adna a Sagának, ha az I. rész óta ármánykodó Palpatine az utolsó felvonásban is jelentős szerepet kapna. A megvalósítás lesz a sarkallatos pont. Amúgy Abrams Lucassal is konzultált, amikor az Ep9 kapcsán Palpatine-ról diskuráltak. Mondjuk azt csak halkan jegyzem meg, hogy Lucas kedvenc képregénye állítólag az a 'Dark Empire', amiben Palpatine klón-testekben tér vissza a halálát követően, és amit sok rajongó gyűlöl. :P 

 

   

Link to comment
Share on other sites

24 perccel korábban, Yoda József írta:

Ajjaj...

Eddig én is ellene voltam a gondolatnak, több okból is. Bármennyire utálom magam, de a teaser fényében muszáj kiírnom magamból az alábbi gondolatokat.

 

Szóval eddig messzire kergettünk mindenkit, aki azzal jött, hogy mi van, ha Palpatine valahogy klónozta magát és hogy anno ez milyen jól sült el a Dark Empire sorozatban. Eléggé zs filmes húzás egy ilyen feltámasztás, ami miatt én eddig ellene voltam, de van itt néhány extra faktor, amit figyelembe kell vennünk:

1. Palpatine mindig le akarta győzni a halált. Logikusnak tűnik, hogy amíg a Sith praktikákkal nem járhatott teljes sikerrel, más megoldást is szem előtt tartott

2. A messzi-messzi galaxisban a klón technológia létezik, olyannyira, hogy egy seregnyi katonát gyártottak le így

3. A PT-ből megismert Palpi mindig B), C), D) tervekkel készült azokra az esetekre, ha az eredeti számítása nem jönne be

4. Az ER egész koncepciója Palpatine-tól származik

5. Az ismeretlen régióba és onnan vissza az ismert galaxisba meglehetősen nehézkes a közlekedés

 

Mindezeket mérlegelve, még ha nehezen fogadná is be a gyomrom, a teaser óta már nem tartom lehetetlennek az alábbi scenáriót:

 

Palpatine nem tudta megtanulni Plagitól azt a praktikát, amivel legyőzte a halált. Amikor a Birodalom élére állt, még Vadert is befogta a kutatásba, de nem jött össze a hőn áhított tudás. Palpatine ekkor a galaxis korlátlan ura, hozzáféréssel bír -szinte - minden technológiához és eszközhöz, ami a galaxis ismert részében létezik. Azt is tudjuk, hogy Thrawn vezetésével fontos kutatásokat végez az Ismeretlen régióban is. Viszont van egy bibi: ha egyik nap, mondjuk hajszárítót dob a kádba, miközben fürdik, vagy félrenyeli kedvenc Coruscant-i sültjét, akkor bizony a galaxis egyszer és mindenkorra megszabadul az ő végtelen bölcsességétől, jóságától és tehetségétől. Arról az eshetőségről nem is beszélve, hogy ne adj' isten elárulják, de hát a Sith-eknél az nem túl gyakori amúgy sem...

 

Szóval ismerve a klón háborút, Palpatine-ban nyilván felmerülhetett, hogy leklónozza magát és a fenti balesetek eshetőségére készül egy B tervvel. Azonban ennek komoly kockázata is van. Senki sem ismeri olyan jól őt, mint ő saját magát. Pontosan tudja, hogy mire képes. És azt is tudja, hogy jelenleg nincs másik lény a galaxisban, aki akárcsak megközelítőleg és ki tudná találni, mi jár a fejében. Ha leklónozza magát, az nemcsak B terv, de potenciális veszélyforrás is - saját magára nézve. Arról nem is beszélve, hogy jó sok évbe telik, mire olyan állapotba kerül a klón, hogy lehet vele valamire menni.

És itt jön képbe két dolog: 1) az ismeretlen régió 2) az időugrás a VI-VII között. Az Ismeretlen régióban egy ilyen klónt minden bizonnyal Palpatine el tudna rejteni. Kell egy csatlós, akiben megbízik (vagy akit majd megöl), aki segít neki elrejteni a B) tervet (mit B), legyen inkább stílszerűen Zs), hogy egyrészt amíg fiatal és sebezhető, addig ne derüljön ki a hol léte, másrészt pedig nemcsak a klónt kell védeni a galaxistól, de a galaxist - és persze Palpatine saját magát is - a klóntól. Az ismeretlen régió erre tökéletes, hiszen feltérképezetlen, és egy kellően távoli bolygóról nagyon nehezen, vagy csak nagyon sokára tudna előmászni egy trónkövetelő, aki történetesen pont úgy nézne ki, mint Palpi.

 

Viszont a klón vészterv, így arra az esetre is gondolni kell, ha Palpatine meghal, akkor hogyan találják meg a tartalék testet? Nos kell egy Obszervatórium, ami irányt mutat, kell egy First Order,  vagy első rendelet, ami az Ismeretlen Régió felé tereli a Birodalom maradékát, és évek múltán majd, amikor már az idő elérkezik, ráakadnak az "ifjú" (akár 60 éves is lehet már ugyebár) Palpatine-ra, aki ismét a Rend élére állhat. Amíg az eredeti Palpatine él, bármilyen klón csak veszélyforrás inkább, mint lehetőség. Halálára azonban vésztervnek ez valóban jó.

 

Már ha azt levesszük, hogy filmes húzásként ez elég olcsó megoldás. De a galaxisban amúgy rendelkezésre áll minden ahhoz, hogy egy klónozást "el lehessen adni" ráadásul úgy, hogy az Palpatine-on kívül mások számára nem igazán volt elérhető, így ez egyszeri dolog és nem kell minden egyes halálnál azt mérlegelni, hogy vajon az illetőnek megadatott-e egy "tartalék test".

 

Jöhetnek a kövek. :D 

Link to comment
Share on other sites

Érdekes teória, de hogy jön be a képbe Snoke? Őt is bele kell szőni a sztoriba mert csak így van értelme. Egyébként én is inkább az örökségére tippelnék, valami tudásra, akár holokronra vagy hologramra, semmiképp nem hús-vér valakire. Az lehet, hogy nem tetszene. 

Link to comment
Share on other sites

Basszus most olvasom mit mondott JJ. :o :o 

 

"Nos, J. J. Abrams több helyen is megerősítette a dolgot. James Dyernek, az Empire újságírójának például azt mondta,  elképeszti, hogy nem szivárgott ki, hogy Ian McDiarmid is részt vett a forgatásokon.  Az Entertainment Tonightnak is ugyanezt mondta: annyi ember tweetelhetett vagy posztolhatott volna erről, de mégsem tették."

 

Ha ez igaz akkor simán lehet az is amit Donát fentebb írt. Persze lehet flashback is, de én már nem hiszek benne. 

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy én csavarom túl, de így sem hiszem el, hogy Ian McDiarmid szerepelni fog benne. (pedig nagyon szeretném!!!!)

Mi szól mellette: a hangja a trailerben, a panelen felbukkant, a rendező nyilatkozott, hogy részt vett a forgatáson.

Akkor meg miért nem hiszem el: J.J. Abrams :D

Link to comment
Share on other sites

12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem lennék szomorú ha nem tűnne fel, bár ezek után azért kicsit hiányozna. :D 

Az tuti, hogy benne lesz. Kérdés, hogy flashback, hologram, holokron (!), klón, vagy egyéb módon. Megmondom őszintén, nem bánnám, ha halott maradna, mert Anakin tettét nem lenne jó erodálni. De ha vissza akarják hozni... ebben a galaxisban láttunk már klónozást, szóval a fentiek mentén nem tartom elképzelhetetlennek, hogy meglépik. Főleg, hogy a klónokat minimálisan a VII-ben is napirenden tartották, mikor Kylo megjegyzi, hogy inkább klónokat kellett volna használni agymosás helyett.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ha nem flashback lesz akkor szellem. A kánonban ez most valahogy úgy néz ki, hogy hagyományos Erőszellem csak abból lehet aki a világos oldalt használja. A sötét oldali erőhasználók viszont bizonyos helyekhez, tárgyakhoz kötödve megőrizhetik a tudatukat a haláluk után is. Nincs az a nagy szabadságuk mint mondjuk Yodáéknak, sőt igazából nekik szinte büntetés az öröklét, de valami módon megtudnak maradni, igaz komoly korlátokkal. Palpatine maga is látott már ilyet: a kánonban a Köztársaság összeomlása után a Jedi Archivumban megtalálja egy ősi sith Momin maszkját:

Képtalálat a következ�re: �momin mask�

A maszkban benne van az ősi sith tudata.

Palpatine úgymond kísérthet a Halálcsillag roncsainál. Pláne ha olyan helyen vannak a roncsok ahol erős a Sötét oldal. Egészen meredek ötlet, de akár onnan irányithatja a szelleme az Első Rend egy részét. A másik ötlet, hogy Palpatine szelleme a McGuffin amit mindenki keres. A film végén jutnak el a Halálcsillag romjaihoz és ott akadnak rá. Mondjuk az Ellenállásnak meg kell akadályoznia hogy az Első Rend felvegye a kapcsolatot Palpatine-al. A kémjelentések szerint sokáig nem világos egyébként a filmben hogy pontosan mit keresnek. Folyamatosan változik a dolog: tehát lehet az hogy először csak annyi bizonyos hogy van valami fontos Sötét oldali fegyver/dolog ami kell az Első Rendnek és csak akkor derül ki hogy Palpatine szelleméről van szó, amikor odakerülnek.

Link to comment
Share on other sites

3 perccel korábban, Yoda József írta:

Mi van, ha Palpatine bejutott a World Between Worlds-be, és onnan befolyásolja a jövőt? :D 

Na az még a klónozásnál is brutálisabb lenne. :D 

 

A Bomarr féle ötlet is tetszik, lehet nem véletlenül hozták be Momin maszkját. Palpatine pedig lehet egy ereklyében őrizte meg a tudatának egy részét és onnan munkálkodik a visszatérésen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

21 perccel korábban, Kenobi tábornok írta:

A tegnapi "Roll it again!" mondatával ott a színpadon teljesen letaglózott. Nagyon várós ez a rész! 

Bevallom én tegnap "Rule it again"-nek értettem. :D Annak is lenne értelme az ő szájából.

Link to comment
Share on other sites

Meg ugye a maradványai még mindig ott lehetnek az akna alján. :P Nem tudom...nagyon jól kellene megcsinálni, hogy bevegye a gyomrom. 

 

6 perccel korábban, Yoda József írta:

Mi van, ha Palpatine bejutott a World Between Worlds-be, és onnan befolyásolja a jövőt? :D 

Onnan nem tud manipulálni semmit, mert az univerzum magába roskadna. :D 

Link to comment
Share on other sites

55 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Érdekes teória, de hogy jön be a képbe Snoke?

A Palpatine szellem / örökös megtaníthatta erre-arra, aztán Snoke elkezdte a saját útját járni. Ez magyarázná Snoke erejét, hiszen az egyik legjobb Sith-től tanult.

Link to comment
Share on other sites

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Meg ugye a maradványai még mindig ott lehetnek az akna alján. :P Nem tudom...nagyon jól kellene megcsinálni, hogy bevegye a gyomrom. 

 

Onnan nem tud manipulálni semmit, mert az univerzum magába roskadna. :D 

Kivéve, ha a jövőbe való benyúlása már előre elrendelt ;) csakúgy mint Ahsoka megmenekülése a jövőbeli Ezra által

Link to comment
Share on other sites

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Nem tudom...nagyon jól kellene megcsinálni, hogy bevegye a gyomrom. 

Dettó. Kicsit olyan most az ST mintha azt mondták volna: nosza, építsünk fel egy új főgonoszt. Aztán a VIII. felénél Snoke kuka, a kilencnél meg: "Na jó, térjünk inkább vissza az öreghez".

Link to comment
Share on other sites

Donát: Feltéve, hogy a Halálcsillag roncsai az Endoron vannak. A Shattered Empire-ban mindenesetre úgy rémlik hogy az ewok falu közelében nem nagyon vannak nagyobb roncsok. Ha a tányér az Endorra zuhant akkor is valszeg elég messze van Vader "sírjától".

Link to comment
Share on other sites

7 perccel korábban, Donát írta:

Amúgy Kylo a Vader maszkot nem az Endorról szerezte? Könnyen lehet, hogy ő már rég tudja mi van ott a Halálcsillag tányérjánál, ahová a hőseink a IX-ben tartanak.

A szellemesdi esetében az is tisztul, hogy Kylo miért beszélt Vader sisakjához a TFA-ban, hogy mutassa meg ISMÉT a sötétség erejét.

Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, Donát írta:

1. Palpatine mindig le akarta győzni a halált. Logikusnak tűnik, hogy amíg a Sith praktikákkal nem járhatott teljes sikerrel, más megoldást is szem előtt tartott

2. A messzi-messzi galaxisban a klón technológia létezik, olyannyira, hogy egy seregnyi katonát gyártottak le így

3. A PT-ből megismert Palpi mindig B), C), D) tervekkel készült azokra az esetekre, ha az eredeti számítása nem jönne be

4. Az ER egész koncepciója Palpatine-tól származik

5. Az ismeretlen régióba és onnan vissza az ismert galaxisba meglehetősen nehézkes a közlekedés

6. A Rebelsben láttuk, hogy vannak olyan sötét oldali praktikák, ami lehetővé teszi, hogy megszálljanak a szellemek egy testet. Az éjnővéreket ugyan korlátozta a hatalmuk, nem tudtak igazán eltávolodni attól a helytől, amihez hozzákötötték magukat, de Sidious kicsit nagyobb májer volt az Erőben. És tudjuk, hogy Talzintól eltanulta az éjnővérek praktikáit.

 

2 órával ezelőtt, Donát írta:

nemcsak a klónt kell védeni a galaxistól, de a galaxist - és persze Palpatine saját magát is - a klóntól

A Galaxist és Palpatine-t minek kéne védeni a klóntól? Egy klón nem lesz egyből az új Palpatine. Sheev bácsinak ehhez tanulnia kellett, fejlődnie, nevelésen átesnie. Ha a klónnak semmit nem tanítanak meg, csak egy szellemi fogyatékos lesz. Jango klónjai sem Jango képességeivel és tudásával születtek, ezeket el kellett sajátítaniuk a tízéves kiképzés folyamán. Arról nem is beszélve, hogy a sztázis technológia is létezik az SW-ben, és nem csak a karbonizálás módszere. Ha a klón tíz év után eléri a 20 éves kort, simán sztázisba lehet helyezni, hogy aztán szükség esetén Palpatine az éjnővérektől tanult módszerrel áthelyezze magát a testbe.

A Galaxis másik felére eldugni sincs sok értelme, amikor a palotája alatt van egy Sith szentély, amit rajta kívül senki sem ismer. Minek agyaljon egy bonyolult, időigényes és kockázatos terven (ha a halála előtt nem találják meg az odavezető utat, batyhatná az egészet - mint ahogy az is kétséges, hogy az ügynöke, aki védi a klónt, végig hű marad, vagy életben lesz még, amikor neki már szüksége van rá), amikor a pincébe vezető út nyitva áll előtte, és sokkal inkább kéznél lenne a klón végszükség esetén. Ráadásul nehogy már a Galaxis ismert részén ne lehetne elrejteni. Még akár Coruscanton is dugdoshatná, egyetlen klónt, aminek létezéséről nem is tudna senki, baromira nehéz lenne akárcsak ott megtalálni.

 

De hadd fejtegessek én is. Donát levezetése alapján a klón, mint lehetőség tényleg nyitva áll, és Palpatine-ból ez simán kinézhető. Ugyanakkor a fenti kérdések szerintem rávilágítanak arra, hogy van buktatója az elméletnek. Főleg az, hogy a klón felesleges lenne elrejteni az Ismeretlen Régiókban. Túlságosan bonyolult ez a terv vésztervnek. Egy klón esetében pont az lenne a praktikus, hogy Palpatine azonnal költözhessen. Plusz Palpatine nem valószínű, hogy az ep6 idején gondolt erre, így a harminc év várakozás még furább lenne. Egy ilyen klónt szerintem már az ep1 idején berendelne, és mindig a közvetlen környezetében tartaná.

Szóval, ha volt is klón, az szerintem vele volt a Halálcsillag II-n vagy a palotájában hagyta, akárhogy is, nem dugdosná az Ismeretlen Régiókban, és pláne nem várna harminc évig a visszatérésre.

 

Az én teóriám: Palpatine Talzin nagyitól megtanulta azt a praktikát, amivel teste feláldozásával túlélheti a halált. Ám tudjuk, hogy Talzin módszere nem kitartó, ha nem lopkod életerőt, egy idő után elenyészik. Ráadásul a Jedi szellemekkel ellentétben űrhajóra van szüksége a közlekedéshez, nem tud akárhol manifesztálódni. Tehát, ha Palpatine szelleme a Halálcsillag II roncsában rekedt (főleg, ha az állomáshoz kötötte magát), nem fog tudni távozni, amíg nem jön érte valaki.

Hogy miért lehet, hogy a testét feláldozva túlélte a szelleme? Nos, vizsgáljuk meg Palpatine halálát. Először is, az ok: leesett a magasból. Mi van? Tényleg? Higgyük el, hogy ebbe belehalt? Pusztán az ep4-6 persze ezzel nem volt gond, de az ep1-3, aztán a TCW már erőteljesen hihetetlenné tette. Az ep1-ben Obi-Wan több emeletet zuhan, akkorát puffan háttal, hogy az nekem is fáj, és ahelyett, hogy meghalt vagy lebénult volna, vagy csak komolyabb fájdalom jelét mutatná, helyből visszaugrik. Maul is sértetlenül átvészel egy ehhez hasonló esést, Qui-Gon meg még simán utána is ugrik.

Az ep3-ban aztán Yodát láthatjuk több emelet magasból lezúgni, meg sem karcolódik a közel 900 éves manó. Sidious is simán átugrik lefelé néhány emeletet a Szenátusban. Obi-Wan meg több száz méterről csapódott be a vízbe, ami a klón kijelentése szerint még a Star Wars világában is túlélhetetlen. Obi-Wannak kutya baja. A TCW-ben meg Anakin és Ahsoka kilométerekről ugrott ki a Duel of the Droids-ban, és simán landoltak. De a több emelet magas gátról való leugrás sem okozott nekik gondot a Landing at Point Rainben. Ezek után miért is halt meg Palpatine? Semmi értelme! Jó-jó, van az a magyarázat, hogy a reaktorra esett rá, de kérdem én, tényleg elhiszi ezt bárki? Elhiszi azt akárki, hogy a Halálcsillag II reaktora mindenféle védelem nélkül közvetlen összeköttetésben van Palpatine trónjával? Na neeeee... Biztos azt is Galen tervezte, és ez is egy szabotázs. :P Sugárbetegséggel kinyírjuk az Uralkodót és senki sem veszi észre, hogy feneketlen akna vezet a trónteremből a reaktorba.

És akkor ott az a káprázatos effekt, ami körüllengi a halálát. Azért láttunk már pár Sith-et meghalni. Egyik sem pukkant ki csak úgy. Mert azért még egy esés sem pukkasztani ki valakit, vagyis nem így. És se Darth Maulból, se Darth Vaderből, se Darth Tyranusból, de még Snoke-ból sem távozott ilyen durva energiahullám. Akkor ez mi a bánat? Nos, lehet, hogy annak a mellékhatása, hogy Sidious felismerve az elkerülhetetlen véget (a Lázadók erők már a Halálcsillag II belében a reaktor felé száguldottak), és teste feláldozásával becsapta a halált, mint Talzin vagy a Visions and Voicesben látott éjnővérek.

De ezzel rá is b*szott, mert a Sith-ek a fizikai létben szeretnék megszerezni az öröklétet, nekik nem elég az, ami a Jediknek: pusztán a lényük marad fenn. Ráadásul Sidious jól ott is rekedt a bolygón, nevezzük most Endornak az egyszerűség kedvéért.

Ám a tény, hogy Darth Sidious, a Sith Sötét Nagyura nem vált egyé az Erővel, ellehetetlenítette az egyensúlyt. Hiszen így Anakin nem ölhette meg a Sith-et, nem halt meg Darth Sidious, csak a fizikai teste enyészett el. Ő maga létezik, és talán ebben a formában mérgezőbb, mint valaha. Ezzel amúgy Luke szava is igaz lenne: volt egyensúly, de hamar felborult, mert Sidious maga a Sötét Oldal adta természetellenes képességeivel beleavatkozott az Erő egyensúlyának természetes beállásába. Mondanám úgy, hogy fizikai valója elpusztulásának pillanatában a mérleg az egyensúly felé billent, de aztán újra visszazuhant, ahogy Sidious "megerősödött" ebben a szellemi formában. Luke a felborulást Benhez kötötte, mert lövése sem volt arról, hogy Sidious még él szellemi valójában.

Na most, jöhet a sztori: Rey már sejti, hogy valami nem kerek, hogy valamiért nem áll be a tartós béke, se az egyensúly. Az ősi könyveket bújva rálel erre az "orákulumra", egy nagyon-nagyon ősi lényre, akiről kiderülhetne, hogy tőle származik a prófécia a Kiválasztottról. Ezért Rey elmegy ehhez az alakhoz, akitől megtudja, hogy Sidious még pofátlan módon létezik, és amíg a szelleme nem válik eggyé az Erővel, az egyensúly nem állhat be. De ehhez szükségük lesz egy Skywalkerre.

De valahogy az Első Rend is tudomást szerez Palpatine létezéséről, méghozzá az a fele, amely az eredeti Birodalmat akarja visszakapni. Akikkel Kylo marhára nem ért egyet, mert ő el akar törölni mindent: a Jedit, a Sith-et, a Lázadást, a Birodalmat. Ez az Első Renden belül bekövetkezett szakadás oka. Kylo azért harcol, hogy a múltat eltörölje, míg az Első Rend egy másik oldala, élén Hux-szal azért, hogy visszakapják a Birodalmat és Palpatine-t.

 

De ki lehetne Snoke ebben a történetben? Szerintem erre lehetne több elfogadható lehetőség is. Az egyik, hogy egy hajdani Jedi tanítvány, aki később inkvizítor lett. Ezzel magyarázható lenne az, hogy miért akart egy új Vader. Az inkvizítorok számára Vader volt a minden. Ráadásul ez hosszú életet is biztosítana neki (hiszen már az ep2-3 idején is élne), ami alatt kitanulhatta annyira az Erőt, hogy nagy májer legyen. És még az is érthető, miért tart annyira Luke-tól és a Jedik felemelkedésétől. Nekem őszintén szólva ez tetszene a legjobban. Egy flashback jelenetben, amiben Palpatine és Vader is megjelenhetne, még el is lehetne magyarázni, mi az az inkvizítor, és példának ott lehetne Snoke.

De lehet akár Palpatine bábja is, akit távolról manipulál szellemként. Nem tudja nyíltan, közvetlen befolyásolni, de az Erőn át tudja terelgetni. Ez is megmagyarázná Snoke Jedik és kifejezetten Luke iránti ellenszenvét, a potenciál felfedezését Ben Solóban (még egy kis bosszú is), illetve azt is, hogy miért tűnik úgy, mint Snoke egy Palpatine utánzat lenne, miközben csak Palpatine távolról rángatott bábja. És ez sem lenne teljesen alaptalan, hiszen Sidious már fizikai formájában is képes volt fényévekről komoly hatást gyakorolni az emberekre. Emlékezzünk csak arra, amikor a The Lost One-ban Coruscantról fojtogatni kezdte a Serenón tartózkodó Dookut. Vagy éppen képes volt betörni a Világok Közötti Világba, manipulálta távolról Yodát, és figyelte Maul tevékenységét. Ki tudja, mire képes még szellem alakban az Erőn át a Sötét Oldallal felvértezve.

  • Meglepő 2
  • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Na neeeee... Biztos azt is Galen tervezte, és ez is egy szabotázs. :P Sugárbetegséggel kinyírjuk az Uralkodót és senki sem veszi észre, hogy feneketlen akna vezet a trónteremből a reaktorba.

És még Palpatinea számító zseni, na peeersze pfh.:P

Link to comment
Share on other sites

A klónozást szerintem hagyjuk, olcsó és fantáziátlan megoldás lenne, én inkább valami holokronra, szellemre vagy valami teljesen új dologra tippelek (Dzséjt teóriája egyébként nekem tetszetős, de itt is a logikus magyarázat szükségeltetik). Azzal, hogy Palpatine újra szerephez jut, semmi gond nincs, de ezt nagyon tudatosan és megfontoltan kell meglépni, egyrészt hogy Abramsék ne tegyék zárójelbe Anakin áldozatát, másrészt a rosszmájúak se mutogassanak ujjal, hogy lám-lám a Disney sem tudott jobbat és minőségibbet letenni az asztalra, mint az ezerszer elátkozott EU.

Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, Nute Gunray írta:

a rosszmájúak se mutogassanak ujjal, hogy lám-lám a Disney sem tudott jobbat és minőségibbet letenni az asztalra, mint az ezerszer elátkozott EU.

Ezt már rég csinálják. :) 

Link to comment
Share on other sites

A Halálcsillag maradványaihoz kötődő Palpatine szellem logikusan hangzik. Szerintem érdekesebb megoldás lenne, mint a klónozás (főleg az eddigi kánon fényében). A TCW-ben Darth Bane is megőrizte a tudatát/szellemét a Morabandon. És a Malachoron is hallhattuk egy (vélhetően) Sith nő hangját az obeliszknél. A képregénybeli Mominról pedig már volt szó, aki a maszkjához kötötte a szellemét. Ezek után nagyon is hihető lenne egy Halálcsillaghoz kötődő Palpatine szellem.

Egyébként a Legendákban Palpatine-nak nem volt olyan értelemben vett tökéletes klónja, aki hibátlan másolat volt az eredeti minden emlékével. Hanem az öreg átvitte a tudatát egy "üres" klóntestbe. A kánonból ez arra a Cylo nevű tudósra emlékeztet, aki egy időben (az Ep4-5 között) Palpatine-nak dolgozott. Ő is számtalan klóntestet felhasznált, a végleges halála előtt, egyikből a másikba költöztetve a tudatát újra és újra. Szóval Palpatine könnyen ismerhette ezt a módszert.

De az említett szellemes magyarázat, ami Talzinhoz és az Éjnővérek mágiájához köthető jobban tetszik. Sidious nem véletlenül akarta megtanulni Talzin praktikáit. Biztos tudott olyan trükköket az öreganyó, amilyeneket Palpi mestere nem. Bár a korábban említett példák miatt nem feltétlen szükséges Talzint beleszőni a szellemlét elsajátításának megmagyarázásába. 

 

Amúgy lehet, hogy a közelében sem járunk a tényleges válasznak. :) Abrams is tudhatja, hogy mik a leglogikusabbnak tűnő válaszok, így lehet, hogy direkt valami egész mással lep meg minket. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information