Ugrás a kommentre

Brodie

Tag
 • Összes hozzászólás:

  798
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

114 Nagyon kedvelt

Brodie profilja

 • Rang
  Padawan

Profil információ

 • Nem
  Férfi

Legutóbbi látogatók

3.582 profil megtekintés
 1. Brodie

  Ki mit vár a kilencedik epizódtól?

  Én a VIII. előtt is ennyire optimista voltam, pedig csak a Loopert láttam Johnsontól, meg a twitter fiókját olvasgattam utána... És nem igazam lett?
 2. Brodie

  Ki mit vár a kilencedik epizódtól?

  Nyugi, nincs mitől félned. J.J. Abrams egy zseniális filmes, aki már ebben a franchise-ban is bizonyított. Amikor az ep7-et nézem, akkor mindig az az érzésem, hogy ez a jobb film, amikor a 8-at, akkor meg az. Lehet, hogy kissé elfogult vagyok vele, de amikor először jött a hír, hogy lesz új trilógia, akkor rá gondoltam először, hogy ezt neki kell megcsinálnia. Mivel köztudottan nagy SW rajongó és olyan filmes franchise-okat szerettetett meg velem, amelyek eddig nem érdekeltek vagy kifejezetten ellenszenvesek voltak (Mission: Impossible, Star Trek), akkor mit tudna kihozni a kedvenc filmsorozatomból? Én meg pont az ellenkezőjétől tartok, hogy ez volt az utolsó Star Wars alkotása. Annak örülnék a legjobban, ha ő lenne a jövőben a Star Wars Kevin Feige-je.
 3. Brodie

  EPIX spoileres topik

  Mivel egyáltalán nem értek a CGI-hez, így mindig furcsállom, hogy a filmben várhatóan rengeteg CGI lesz (egymás között bevallhatjuk... ), mégis ilyen rövid idő alatt össze lehet ezt hozni manapság? Vagy már most is készül? Az előzmény trilógiánál filmenként volt legalább 1 év utómunka, vagy rosszul emlékszem?
 4. Brodie

  EPIX spoileres topik

  Hm, nekem ez kimaradt. És volt valami indoka? Két hónap azért elég sok.
 5. Brodie

  EPIX spoileres topik

  Igazából az a csoda, hogy eddig megúsztuk az olyan jellegű "híreket", hogy "Nagy bajban az utolsó Star Wars, a szokottnál hosszabb ideje forgatnak, teljes a hírzárlat, de egy neve elhallgatását kérő stábtag elismerte, hogy nagy a baj..." Talán azért mert J.J-ről már csak nem merik lehozni, hogy időközben elfelejtett rendezni.
 6. Brodie

  A szereplők

  Egy Star Wars Adventures képregényben fog most Ducain szerepelni. És ez a fickó nagyon nem úgy néz ki, mint Benicio del Toro. Szóval kamu volt a pletyka...
 7. Brodie

  EPIX spoileres topik

  Lehet, hogy J.J. most annyira szeretne tisztelegni az első film előtt, hogy nem is lesz alcím (csak évekkel később), és szimplán "Star Wars" lesz a címe?
 8. Brodie

  Mennyire egységes a tíz film együtt?

  Amelyek magyarul megjelentek, azok megvannak, illetve az előrendelés is le van már adva Maulra és a Shattered Empire-re. A Star Wars sorozat története elég jó (a rajz nem), a két Darth Vader sorozat fantasztikus, de Doktor Aphrát is nagyon szeretem. A minikből meg a Darth Maul tetszett a legjobb, de a Han Solo és a Shattered Empire is bejött. Na meg a Lando és az Obi-Wan & Anakin. A végén már mindet felsorolom.
 9. Brodie

  Mennyire egységes a tíz film együtt?

  Az élőszereplős mozifilmek után a második kedvenc SW műveim az új Marvel képregények. Meg is vásároltam eddig mindegyiket. Nagyon szórakoztatóak minden korosztály számára és remekül összekötik a különböző Star Warsos alkotásokat. A technikai része eddig eszembe sem jutott, de jogos észrevétel. Az ep3 is elég szépen köti össze a 2 trilógia képi világát, de ha a Rogue One is közbe van iktatva, még kevésbé kizökkentő a látvány. És most természetesen nem az effektekre gondolok, hanem akár olyan kis apróságokra, mint a frizurák. Emlékeim szerint a Mortisos rész is eléggé sugallja Anakin jövőbeli átállását ahogy Yoda története is utal a Jedi rend várható kiirtására. Persze az kétségtelen, hogy direktben nincs kimondva. És csak a számozott filmek, vagy a spin-offok is? Ha meg a Rogue One már benne van, a Cassian Andor előzménysorozat lehet, hogy ugyanannyira szépen fog idomulni a filmhez, mint az RO az ep4-hez. 6-8-10 db 45 perces résznél nem is gondolnám, hogy hosszabb lenne.
 10. Brodie

  Mennyire egységes a tíz film együtt?

  Talán ide illik a leginkább ez a téma. A kérdésem az, hogy ti milyen sorrendben szoktátok nézni a filmeket, mivel bővítenétek ki (animációs sorozat, képregény, regény, élőszereplős sorozat, stb), illetve első alkalommal, hogyan érdemes megismerkedni az SW univerzummal. Én korábban simán úgy voltam vele, hogy "na, most megnézem a Jedi visszatért" de az elmúlt években azon vettem észre magam, hogy ha Star Warsozni van kedvem, akkor hetek alatt szépen kronológiailag végignézem az összes filmet. Persze, amikor az aktuális film érkezik moziba vagy BD-n, akkor azért nem nézem meg minden újrázás előtt az korábbiakat. Aa nézési sorrend nálam jelenleg I-II-III-Solo-Rogue One-IV-V-VI-VII-VIII. De ha valóban olyan minőségiek lesznek az élőszereplős sorozatok, mint gondolom és a költségek miatt túlzott adagolásra sem számítok, akkor azok is be fognak ékelődni. Viszont első nézéskor szerencsésebbnek találom készítési sorrendben nézni a műveket és ezt nem minőségi okok miatt vagy az "Én vagyok az apád" fordulat miatt gondolom. Hanem az előzmények filmek (ep1-3, Star Wars Story-k) is úgy lettek készítve, hogy sok poén akkor üt, ha a következményekkel tisztában vagy. Valamint az ep4 gyönyörűen vezet be minket: fénykard, Erő, Jedik, Köztársaság, Birodalom. Ha valaki a Baljós árnyakkal kezd, nem lesz elveszve, mert kap mankókat, de közel sincs akkora alapozás, ami szükségtelen is lett volna a mozinézőknek. Tehát szerintem az ideális nézés: első alkalommal a készítési sorrend, utána kizárólag kronológia.
 11. Brodie

  Star Wars Mozaik

  Ez a jelenet a trailerben azért volt számomra különösen ütős, mert ekkor lehetett látni először Palpatine-t a kancellári megjelenésével egyértelműen gonoszként viselkedni. Az ep5-6-ban már torz és csuklyát visel, az ep1-2-ben szintén mindig takarta az acát Sidious és a ROTS teaser-ben is csak a már megszokott Uralkodó röhögött. És valóban, innentől a film minden perce fantasztikus. Még most is emlékszem arra, hogy mit éreztem, amikor először láttam moziban.
 12. Brodie

  Teaser trailer

  Nekünk van egy Celebration-ünk. Mióta tudjuk, hogy mikor lesz a következő, azóta tudhatjuk, hogy mikor jön az első teaser is. Nem kell tippelgetnünk, mint a Marveleseknek.
 13. Wow! Tök jó, ezt eddig észre sem vettem. Ezen a poszteren láttam őket már korábban is, de nem tudtam, hogy "forgattak" is velük
 14. Az ILM Making Solo könyvéből származik ez a kép. Mivel imádom az SW filmekben a különböző idegenlényeket, így különösen sajnálom, hogy ez kimaradt. Még csak felbecsülni sem lehet ennek a filmnek az esetében, hogy mennyi leforgatott de fel nem használt jelenet lehet.
 15. Brodie

  Tippek, fogadások

  Meg is kezdem 1. Rey meg fog halni: Nem2. Finn meg fog halni: Nem 3. Kylo Ren meg fog halni: Igen 4. Poe Dameron meg fog halni: Nem5. Anakin/Vader meg fog jelenni erő szelemként: Nem6. Luke meg fog jelenni erő szelemként: Igen7. Yoda meg fog jelenni erő szelemként: Nem8. Obi-Wan meg fog jelenni erő szellemként: Nem9. Snoke benne lesz a filmben (pl. flashback): Nem10. Háborút Első Rend/Ellenállás/Egyik se nyeri: Ellenállás 11. Rey valamelyik szülője egy ismert karakter: Nem12. Kylo Ren el fogja árulni az Első Rendet: Igen13. Újra láthatunk egy a I.-VI. epizód filmekből ismert bolygót: Igen14. Valamelyik animációs sorozatból ismert karakter, űrhajó vagy helyszín benne lesz a filmben vagy utalnak rá: Nem15. Cliffhanger-el zárul a film: Nem16. Megemlítik a Whilleket: Nem 17. Lesz a filmben flashback: Igen18. Lesz a filmben látomás: Nem19. Ezeréves Sólyom megsemmisül: Nem20. Rey-en kívül egy eddig nem ismert világos oldali erőhasználó is harcolni fog az Ellenállás mellett: Nem21. Megalakul egy új Jedi rend: Igen22. Megalakul egy új szervezet vagy államforma a galaxisban: Igen23. A film címében benne lesz a "of" elöljáró: Nem24. Lesz a filmben a PT eseményeire (YE32-YE19) utalás: Igen25. Lesz időugrás a filmben: Nem26. Ez lesz a leghosszabb Star Wars film (jelenleg a The Last Jedi 152 perccel): Nem27. Leia-nak offscreen halála lesz: Nem28: Poe lesz az Ellenállás vezetője: Igen29: Rey új fénykardja kétpengés lesz: Nem 30: Ren lovagok harcolni fognak a filmben: Igen31: Skywalker vérvonal ki fog halni: Igen
×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.