Jump to content

A Kereskedelmi Szövetség szerepe a klón háborúban


Ody Mandrell

Recommended Posts

Most ahogy sorrendben nézem a részeket még inkább felötlött bennem valami. A Ker. Szöv. szerepe a háborúban elég szerteágazó, hisz mint a sorozatból megtudhattuk, Nute Gunray -t mint extremitást állítják be, olyannak, aki nem képviseli a Szövetséget és aki gyakorlatilag kiszakadt a kötelékükből. Én azt csodálom, hogy Lott Dod a Senate Spy -ban való ténykedése után még jó sokáig maradhatott a Szenátusban. Kíváncsi lennék ezt hogyan tudta kimagyarázni a szenátus de legfőképp a Jedi tanács előtt úgy, hogy gyakorlatilag sértetlen maradt a státusza. :o

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Eljuttatta a kenőpénzeket a megfelelő helyekre, valamint, gondolom, felállítottak "független" vizsgálóbizottságokat, amelyek jó lassan kivizsgálták az esetet. "Ha valamit nem akarsz megoldani, hozz létre bizottságokat".

 

Nagyon sajnálom, hogy a TCW elkaszálása miatt a Clovis-szálra már nem kerülhetett sor; biztos vagyok benne, hogy ott elrendeződött volna Dod sorsa is.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon sajnálom, hogy a TCW elkaszálása miatt a Clovis-szálra már nem kerülhetett sor; biztos vagyok benne, hogy ott elrendeződött volna Dod sorsa is.

Hú tényleg. :( Ez most eszembe juttatta mennyi elvarratlan szál maradt ebbe na sorozatban. :( Nagyon sok lóvét meg bizottságot kellett felállítani, hogy ezt eltusolják. A Jedik látták a hologramot, őket nem lehetett elvileg megvezetni.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Mindenesetre az, hogy ezek után Dod a helyén maradt, jól jellemzi a Köztársaságon belüli állapotokat.

 

A Kereskedelmi Szövetséggel rengeteg politikus és nagyvállalat tarthatott fenn kapcsolatot, akiknek érdekük volt, hogy a szervezet továbbra is több vasat tartson a tűzben. Szerintem a bürokrácia útvesztőjében könnyedén elsiklott ez az ügy, ahogy korábban, még a békeidőben az egyértelmű naboo-i inváziót is ki kellett "vizsgálni" (pedig biztosan voltak ott is egyértelmű jelek).

Edited by Nute Gunray
Link to comment
Share on other sites

Bedobott a közösbe egy zsáknyi pénzt, tett néhány engedményt, meg a jogot és szabályokat felhasználva kitalált valami nyakatekert magyarázatot arra, hogy amit Anakinék láttak, azt nem is látták, és amit nem láttak, azt látták. Még talán azt is felhasználta, hogy ekkor még azt hitték, hogy a Geonosis köztársasági megszállás alatt áll, és Dod védekezhetett ezzel is, hogy ő azt hitte, hogy a Köztársaságot segíti. Persze, durván ferdítve az igazságot.

Az ep1 alapján nekem úgy tűnik, hogy a köztársasági ügyekben a Jediket nem igazán használják tanúként. A nabooi-i krízisben Obi-Wan és Qui-Gon független tanúként és békekövetként simán tanúskodhatott volna a megszállás tényéről - persze ez esetben fel kellett volna fedni, hogy a kancellár Jediket küldött, de ekkor már úgyis mindenki tudta.

Link to comment
Share on other sites

Bár a diszken nyilván nem voltak rajta a nevek akik építették a gyárat, csak a tervrajzok. Persze az érdekes, hogy miután megmérgezte, hogy tudott Lott Dod Amidala szemébe nézni? :D

Mivel egy gerinctelen, alávaló féreg, szerintem ugyanazzal az álmosollyal, ahogy eddig is tette. :D

Link to comment
Share on other sites

Sem Padmé sem a Tanács nem nagyon ugrálhatott, csak gondoljatok bele, hogy nézne az ki, ha kiderülne, hogy a Jedi Tanács egy Szenátoron keresztül kémkedik a többi Szenátor után! Egy ilyen botrányba Padmé karrierje derékba kettétört volna, a Jediket meg még jobban elásta volna nemcsak a köznép, de már a Szenátus szemében is. Még az is lehet, hogy senki nem hitt volna Padmé-nak ha az ügy kitudódik. Elvégre kiadna hitelt egy lebukott besúgó szavának?

Dod-nak szerintem egy szalmaszálat sem kellett keresztbe tennie, vagy legfeljebb meg kellett említenie ezt a lehetőséget Padménak, hogy bekussoltassa az ügyet.

Hasonló volt a helyzet Qui-Gon és Obi-Wan szerepét illetően az ep1-ben. Mivel Valorum titokban, a Szenátus engedélye nélkül küldte őket oda, nem használhatta őket tanúként, mivel az egyet jelentett volna azzal, hogy beismeri, hogy megfélemlítéssel akarta rendezni az ügyet. Ez pedig nyilván nem segített volna az amúgy is ingatag helyzetén (az más kérdés, hogy a kihagyásuk sem segített rajta).

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Persze az érdekes, hogy miután megmérgezte, hogy tudott Lott Dod Amidala szemébe nézni? :D

Hírszerzőink megszerezték a felvételt, amit a biztonsági kamerák készítettek, amikor Lott Dod meghallotta a mérgezéssel kapcsolatos alávaló rágalmakat.

 

FCB9_521A3114.jpg

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information