Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Trek

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod? 26 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

• Star Trek: The Original Series (TOS)
      10%
    • Star Trek: The Animated Series (TAS)
      0%
      0
    • Star Trek: The Next Generation (TNG)
      0%
      0
    • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
      40%
    • Star Trek: Voyager (VOY)
      30%
    • Star Trek: Enterprise (ENT)
      10%
    • Star Trek: Picard (PIC)
      10%
    • Star Trek: Discovery (DIS)
      0%
      0

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Emlékszem, hogy annak idején, nagyjából 26 éve elkezdtem nézni a Star Trek sorozatokat. A Voyagert imádtam és imádom a mai napig. Óriási élmény volt. Aztán jött a Deep Space Nine, ami óriási csalódás volt. És én hülye akkoriban még hallgattam másra, hogy nézzem, jó lesz az, de végig csak szenvedtem vele. Akkor tanultam meg, hogy inkább magamra, az ösztöneimre hallgassak és ne másra, mert annak nincs jó vége. Az Új nemzedék viszonylag jó volt. Elsősorban a borgos részek tetszettek. Belenéztem az eredeti sorozatba, amitől egy-két rész után undorodva fordultam el. Pedig az első hat mozifilm még nagyjából elnyerte a tetszésemet. A mozik közül is csak a Kapcsolatfelvétel jött el igazán. Az Enterprise nagyjából Az új nemzedék érzetét hozta, nagyjából jó volt. Az új mozik közül a 2009-es szódával elment, a 2013-as mozifilmnél már sűrűn ásítottam, a 2016-ost már kedvem se volt megnézni. Az új szériáknál midig fontolgattam, hogy valamelyiket elkezdem, de eddig egyetlen Trek széria se tetszett annyira, mint a Voyager.

Hozzászólás ideje:

Aug. 7. - már. 4. között ledaráltam a régi szériákat (TOS - ENT) és filmeket (The Motion Picture - Nemesis), szigorúan megjelenési sorrendben (azaz sokszor napi szinten váltogattam két szériát, ahogy kiadta). Összességében igen jól szórakoztam, noha minden szériában voltak hullámvölgyek, vagy konkrétan gyengébb évadok, valamint a szereplőgárdákban is elég sok gyenge pont volt, néhányat egy-két karakter vitt a hátán, és nem egyszer a mellékszereplők jobbak voltak a főszereplőknél. Gyakran előfordultak logikátlanságok és ellentmondások, azonban ahogy haladtunk előre időben, nagyon sok lukat betömtek az írók, és néha több évtizedes késéssel kaptunk kielégítő választ egyes kérdésekre. Emellett kiemelkedően jól és ötletesen hoztak be akár több szériával korábbról ismert szereplőket az eredeti színészekkel egy-egy vendégszerepre, sokszor így lezárva nyitott történeteket. Rengeteg jó sztorihoz és ideához volt szerencsém, amiket rendre borzalmas tech-sületlenségekbe csomagoltak, ez azonban nem zavart, végülis adni kell a fictionnek is, és itt legalább azt éreztem, hogy igyekeznek saját ösvényen haladni, és nem csapongani összevissza. Bár a holodeck/holosuit hatalmas ötlet, az ezekre épülő részek többségét nem zártam annyira szívembe. Azokat is megértem, akik kevésnek érzik az idegen fajok változatosságát, mely 99%-ban kimerült az arcbarázdák és sajátos pigmentmintázat variálásában. Azért a maszkmesterek nem unatkoztak így sem, és minden elismerésem azoknak, akik több évadon keresztül napi több órát töltöttek a sminkes székben a mi kedvünkért. Ami még érdekes, hogy a dupla részeknél egyszer sem fordult elő, hogy a második rész elérte volna az első szintjét. Órákig lehetne még elemezgetni a széria sajátosságait, de inkább nem untatok vele senkit.

A sorrend nálam: VOY > ENT > TNG > TOS > DS9 > TAS

Ez egyúttal a kapitányok sorrendje is: Janeway > Archer > Picard > Kirk > Sisko

Kedvenc karakterek: TOS - Spock, TNG - Picard, Data, DS9 - Quark, VOY - Janeway, a doktor, ENT - Archer, Phlox, Hoshi

(A TNG és különösen DS9 esetében pár visszatérő mellékszereplő simán lejátszotta a főszereplőket, ahányszor csak feltűntek.)

Jó évadok: TOS - 1-2., TNG - 3-5., DS9 - 3-5., VOY - 4-7., ENT - 1-4.

A filmeket szinte kivétel nélkül nagyon gyengének találtam, egyedül vizuális effektekben adtak többet, minden másban általában masszív visszalépésnek éreztem.

Nézhető: TMP, IV.

Futottak még: II.

(A többi, és a TNG filmek szerintem mind pocsék lett.)

Majd valamikor áprilisban tervezem folytatni a maratont.

Szerkesztve: - Odumin

Hozzászólás ideje:
33 minutes ago, Ody Mandrell said:

Inkább SW-t néznél. D

Megnyugtatlak, hogy a Maul elsőbbséget fog élvezni az adott napokon. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.