Jump to content

Star Trek


Nute Gunray

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?  

25 members have voted

 1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

  • Star Trek: The Original Series (TOS)
  • Star Trek: The Animated Series (TAS)
   0
  • Star Trek: The Next Generation (TNG)
   0
  • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
  • Star Trek: Voyager (VOY)
  • Star Trek: Enterprise (ENT)
  • Star Trek: Picard (PIC)


Recommended Posts

Bátorkodtam saját topikot nyitni a franchise-nak, mert egyrészt többen is vagyunk a fórumon, akik szeretjük a Star Treket, másrészt 2017 első felére új sorozatot jelentettek be, amelynek fejleményeit itt lehetne időközönként megosztani. A Harry Potter, LOTR és Alien témák mellett szerintem eme topiknak is van létjogosultsága. :)

 

Itt lehet beszélgetni az egyes sorozatokról, a filmekről, vagy akár a nem-kánon művekről (bevallom, itt nagyon korlátoltak az ismereteim), illetve arról, hogy ki miért és ki miért nem szereti a Star Treket stb. :)

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Szeretem a Treket. Ismereteim a mozifilmeken túl csak a TOS-re terjednek ki egyelőre.

A filmeket nem sorban láttam. Videótéka korszak: 2,3,4,5 Ezeken nőttem fel.

Érdekesség, hogy az 1-et és 6-ot majd a Generations-t és a Picardos részeket már felnőtt fejjel sikerült csak megnézni.

Nagy kedvenc persze a 4, a Hazatérés.

Az Abrams korszak filmjei is bejönnek, sőt nagyon is jónak tartom őket. Hisz az első rész egyszerre előzmény és folytatás, második meg a jó remake iskolapéldája!

Link to comment
Share on other sites

OFF

 

Bár anno volt egy olyan megállapítás, hogy többé nem készül külön topik más franchise-oknak, szerintem jó hogy lett ez a topik és itt inditványoznám, hogy legyen egy külön Trónok harcás is. Tavasszal eléggé ellepjük a Sorozatok topikot pedig vannak akiket nem érdekel vagy a hátuk közepére se kivánják a sorozatot úgy hogy magát a topikot szeretnék olvasni. Ebből pedig mindig van egy kis feszültség. A Trónok részlegbe mehetnének a könyves diskurzusok a Martin miért ilyen tetű lassú téma folyamatos megvitatása vagy akár a kapcsolódó kiadványok-játékok megbeszélése is

Link to comment
Share on other sites

A Trónok részlegbe mehetnének a könyves diskurzusok a Martin miért ilyen tetű lassú téma folyamatos megvitatása vagy akár a kapcsolódó kiadványok-játékok megbeszélése is

 

És aki nem olvassa a könyveket, de a sorozatot nézi(pl én :) )? Azoknak lehet elég sok minden el lenne spoilerezve, vagy a spoiler gomb lenne elég sokszor használva, ha ez a könyvet olvasóknak nem gáz akkor oké.

Link to comment
Share on other sites

Az Into Darkness távolról sem remake, nem a Space Seed vagy The Wrath of Khan lett újra megcsinálva. ;)

Minek neveznéd? Hisz mindkettő általad említett anyag bele van gyúrva a történetbe.

Világos, hogy nincs szó a "teremtés programról" és egyes dolgok máshogy jelennek meg pl.: Dr. Marcus, vagy éppen fordítva történnek, mint film végi jelenet, de ettől zseniális.

Én eddig magamban remake-nek hívtam, de persze, nem egy az egyben az. Azok általában bénák is lesznek. lásd Total Recall..

Link to comment
Share on other sites

Minek neveznéd? Hisz mindkettő általad említett anyag bele van gyúrva a történetbe.

Világos, hogy nincs szó a "teremtés programról" és egyes dolgok máshogy jelennek meg pl.: Dr. Marcus, vagy éppen fordítva történnek, mint film végi jelenet, de ettől zseniális.

Én eddig magamban remake-nek hívtam, de persze, nem egy az egyben az. Azok általában bénák is lesznek. lásd Total Recall..

Nincs belegyúrva se a Space Seed, se a The Wrath of Khan. Csak átvettek szereplőket, de ettől még nem lesz valami remake, mert ha mégis, akkor nagyjából minden folytatás az. A remake azt jelenti, hogy egy már létező művet modern eszközökkel, az új kor szellemében újraalkotnak. A szereplőkön túl a cselekmény, a szellemiség, a mondanivaló is többségében egyezik - és a cím is! Az Into Darkness nyomokban sem tartalmaz ilyen elemeket.

Hogy minek nevezném? Annak, aminek eddig is neveztem és ami: folytatás, englisül sequel. A Star Trek folytatása.

A film eleve 8 évvel előzi meg a Space Seed eseményeit és 26-tal a The Wrath of Khanét. Kirk nem egy öreg, tapasztalt admirális, pláne nem apa, hanem egy fiatal, még kapitánynak sem érett figura, Spock már most tisztában van saját érzéseivel, Sulu már most kapitányi babérokra tör, Markus felkerült az Enterprise-ra (sosem szolgált ott az eredeti idővonalon), Khan emberei nem vesznek részt aktívan az eseményekben, az Enterprise nem egy kivénhedt, már csak kiképzésre használt hajó, hanem a flotta legmodernebb masinája, stb.

Khan emberei sosem szállták meg az Enterprise-t, mint a Space Seedben, és nyoma sincs még a Genesis-projektnek - ellenben küszöbön a Föderáció-Klingon háború, amiben Khannak sosem volt része, most meg ő a katalizátor. A Star Trek 2 az ember isteni mivoltáról szól: a genetikusan feljavított emberek és a bolygóteremtés veszélyei. Az Into Darkness a Föderáció elkorcsosulásáról és a családról.

Az meg, hogy átvettek jeleneteket, pláne nem teszi remake-ké - már csak azért sem, mert mindössze egy jelenet lett átvéve. Ennyi erővel a Star Warsok többsége az azt megelőző valamelyik epizód remake-je, hiszen több jelenet is hasonló. De azt ugye visszautalásnak nevezik, tisztelgésnek.

A Star Trek egy reboot-sequel, az Into Darkness már csak sequel. És egyiknek sincs semmi köze se részben, se egy az egyben a remake-ekhez.

 

A korrekt megnevezés ebben az esetben reboot.

De az csak a Star Trekre igaz, az Into Darkness már nem rebootolta azt, amit abban lefektettek, csak folytatta azt. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ó, de jó, hogy Star Trek topik is van, mindjárt jobban otthon érzem magam :)

 

Kis ST-névkártyám:

 

Kedvenc karakterem (az egész ST-ben): Spock (Ki más? :) )

Kedvenc női karakterem (az egész ST-ben): Kira Nerys

Kedvenc ST-színészeim az 50 év alatt: Leonard Nimoy, Avery Brooks, Brent Spiner

Kedvenc ST-színésznőm (szintén 50 év alatt): Nana Visitor

Kedvenc sorozatom: Deep Space 9

Kedvenc kapitányom: Ben Sisko

Kedvenc fajaim: Vulkán, Ferengi, Bajori

Kedvenc hajóim: Defiant, Prometheus

Kedvenc karaktereim az egyes sorozatokban:

 

TOS - Spock

TNG - Data

DS9 - Quark

VOY- Tuvok, Harry

ENT - Phlox, Malcolm Reed

 

JJ-féle Star Trek: Szeretem :)

 

Az új idővonalban a kedvenc színészem és karakterem a Scotty-t játszó Simon Pegg. Az egyetlen, akit már az első percben teljes mértékig el tudtam fogadni, volt is miatta lelkiismeret-furdalásom rendesen ;) Azóta már elfogadtam a többi karaktert is, kivéve Spock-ot, mert Spock csak egy van és nem lesz, nem is lehet több.

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt, köszi a válaszokat!

Akkor nincs belegyúrva. Rossz volt a szóhasználat. Mégis valamilyen szinten elő van véve. Fel lett használva. Marcus(Carol apja) talál rá Khanékra és az is finom utalás a Space seed-re.

De jó, legyen "reboot-sequel". Akkor annak iskolapéldája, mert nagyon jó film! ;)

 

DarthKirk:

Persze, Leonard Nimoy nincs mégegy, de mindent megtettek és Zachery Quinto is mindent megtesz, hogy jó pótlék legyen szerintem.

Link to comment
Share on other sites

Csoli, le a kalappal Zach előtt, fergetegesen hozza Spock figuráját. Csak hát... Tudod, van Mr. Nimoy, aki maga Spock, és van Zach Quinto, aki játsza Spock szerepét :)

 

 

Az a topik alcíme, hogy "Az ősi rivális". Gondolkodom, hogy hol is vannak itt riválisok... :hmm:

Edited by DarthKirk
Link to comment
Share on other sites

Akkor én is csinálok egy összegzést :) :

 

Kedvenc karakter (az egész ST-ben): Worf

Kedvenc női karakter (az egész ST-ben): Hét Kilenced

Kedvenc ST-színész az 50 év alatt: Leonard Nimoy

Kedvenc ST-színésznő (szintén 50 év alatt): Terry Farrell

Kedvenc sorozat: Deep Space 9

Kedvenc kapitány: Jonathan Archer

Kedvenc faj: andoriai, ferengi, kardassziai

Kedvenc hajó: Enterprise NX-01

Kedvenc karakterek az egyes sorozatokban:

 

TOS - Leonard McCoy

TNG - Work

DS9 - Elim Garak

VOY- A doktor

ENT - Thy'lek Shran

Link to comment
Share on other sites

Mégis valamilyen szinten elő van véve. Fel lett használva. Marcus(Carol apja) talál rá Khanékra és az is finom utalás a Space seed-re.

Mivel a Star Trek univerzum szerves része az eugenikusok, aminek fontos alapköve Khan, így azért nem csoda, hogy előkerült az új idővonalon is. Pláne, hogy Khan annak a múltnak a része, ami nem változott. Az Enterprise-ban is van róla szó és ott is előkerülnek az eugenikusok - a klingonoknak részben miattuk sima a feje a TOS-ban -, márpedig az Enterprise mindkét idővonalnak a részét képezi. Ugyanígy bele kell majd futniuk V'gerbe, a bálnákat kutató szondába, a Dominiumba, a borgba, a ferengikbe, stb. Ezek olyan események, amik függetlenek Kirkék életétől és előbb-utóbb valamilyen formában be kell következniük.

Azt nem értem, hogyan lehet utalás az a Space Seedre, hogy Marcus admirális találta meg Khant. Merthogy a Space Seedben az Enterprise találta meg az SS Botany Bay-t, míg az új idővonalon a 31-es Szekció. Az egyetlen közös pont, hogy a Föderáció találta meg, de ez meg sehogy se történhetett volna máshogy, hiszen a Botany Bay Föderációs területen sodródott, a legénysége pedig hibernálva volt.

Ráadásul a körülmények is mások. Az eredeti idővonalon az Enterpirse az ötéves küldetését teljesítette, míg az alternatív idővonalon a Föderáció agresszív terjeszkedésbe kezdett a Vulcan pusztulása és a Klingon Birodalom fenyegetése miatt, ezért futottak bele. Az egyik idővonalon Khant és csapatát kirakták a Ceti Alpha V-ön, a párhuzamos idősíkon John Harriman néven a 31-es szekció tagja lett és úgy tudta, hogy az embereit meggyilkolta Marcus admirális.

Megtalálták Khant, ennyi a közös pont. De most na, ha ennyi elég lenne egy remake-hez, akkor százszor annyi remake-ünk lenne, mint volt. Mert ez nudli. Ez annyit ér, mint az, hogy most is Kirk az Enterprise kapitánya, Spock a kutató- és első tiszt, Uhura a kommonikációs tiszt, McCoy az orvos, Sulu a kormányos, Scotty a főgépész, Chekov meg az operatív tiszt. Khan meg a megtalált gonosz. A harmadik részben meg megint előkerülnek a klingonok, mint közvetlen fenyegetés, de az sem lesz ettől még az sem lesz a The Search for Spock remake-je - viszont tuti, hogy abban is felrobbantják majd a klingonok miatt az Enterprise-t. Abrams eleddig mindkét filmjében el akarta pusztítani, a harmadikat már nem fogja megúszni. :)

 

Kis ST-névkártyám:

Én is... én is! :D

 

Kedvenc karakter (az egész ST-ben): Elim Garak

Kedvenc női karakter (az egész ST-ben): Jadzia Dax

Kedvenc ST-színész az 50 év alatt: itt nem tudok választani

Kedvenc ST-színésznő (szintén 50 év alatt): itt sem nagyon

Kedvenc sorozat: Deep Space Nine

Kedvenc film: Star Trek

Kedvenc kapitány: Benjamin Sisko

Kedvenc faj: borg

Kedvenc hajó: NCC-1701-E USS Enterprise, NCC-74205 USS Defiant

Kedvenc karakterek az egyes sorozatokban:

 

TOS - Dr. Leonard McCoy

TNG - William Riker

DS9 - Elim Garak

VOY- A doktor

ENT - Jonathan Archer

AR - James T. Kirk

Link to comment
Share on other sites

Shrant és Jeff Combs-ot én is szeretem az antennás fajával együtt, csak már nem akartam 50 év minden karakterét, színészét és faját felsorolni kedvencként :D

 

Nem is gondoltam, hogy a névkártya ilyen népszerű ötlet lesz, hajrá, hajrá! :D

Úgy látom, többségében DS9-osok vagyunk :)

 

Ó, igen, a kedvenc filmet kifelejtettem, akkor pótolom: The Voyage Home és The First Contact :)

 

Ha jók lesztek ( :D ), mesélek majd nektek arról, milyen volt a DS9 szereplőinek java részével együtt tölteni két napot, és milyenek ők valójában, civilben, testközelből :)

Edited by DarthKirk
Link to comment
Share on other sites

Nekem a kedvenc filmem a The Undiscovered Country, a többit jobbára nézhetetlennek tartom. :D A First Contact alapkoncepciója jó, de a kivitelezés gyatra.

 

Az eddigi "reboot-sequel" (maradjunk akkor ennél) filmeknél az első rész a kedvenc.

Link to comment
Share on other sites

Mivel a Star Trek univerzum szerves része az eugenikusok, aminek fontos alapköve Khan, így azért nem csoda, hogy előkerült az új idővonalon is. Pláne, hogy Khan annak a múltnak a része, ami nem változott. Az Enterprise-ban is van róla szó és ott is előkerülnek az eugenikusok - a klingonoknak részben miattuk sima a feje a TOS-ban -, márpedig az Enterprise mindkét idővonalnak a részét képezi. Ugyanígy bele kell majd futniuk V'gerbe, a bálnákat kutató szondába, a Dominiumba, a borgba, a ferengikbe, stb. Ezek olyan események, amik függetlenek Kirkék életétől és előbb-utóbb valamilyen formában be kell következniük.

Azt nem értem, hogyan lehet utalás az a Space Seedre, hogy Marcus admirális találta meg Khant. Merthogy a Space Seedben az Enterprise találta meg az SS Botany Bay-t, míg az új idővonalon a 31-es Szekció. Az egyetlen közös pont, hogy a Föderáció találta meg, de ez meg sehogy se történhetett volna máshogy, hiszen a Botany Bay Föderációs területen sodródott, a legénysége pedig hibernálva volt.

Ráadásul a körülmények is mások. Az eredeti idővonalon az Enterpirse az ötéves küldetését teljesítette, míg az alternatív idővonalon a Föderáció agresszív terjeszkedésbe kezdett a Vulcan pusztulása és a Klingon Birodalom fenyegetése miatt, ezért futottak bele. Az egyik idővonalon Khant és csapatát kirakták a Ceti Alpha V-ön, a párhuzamos idősíkon John Harriman néven a 31-es szekció tagja lett és úgy tudta, hogy az embereit meggyilkolta Marcus admirális.

Megtalálták Khant, ennyi a közös pont. De most na, ha ennyi elég lenne egy remake-hez, akkor százszor annyi remake-ünk lenne, mint volt. Mert ez nudli. Ez annyit ér, mint az, hogy most is Kirk az Enterprise kapitánya, Spock a kutató- és első tiszt, Uhura a kommonikációs tiszt, McCoy az orvos, Sulu a kormányos, Scotty a főgépész, Chekov meg az operatív tiszt. Khan meg a megtalált gonosz. A harmadik részben meg megint előkerülnek a klingonok, mint közvetlen fenyegetés, de az sem lesz ettől még az sem lesz a The Search for Spock remake-je - viszont tuti, hogy abban is felrobbantják majd a klingonok miatt az Enterprise-t. Abrams eleddig mindkét filmjében el akarta pusztítani, a harmadikat már nem fogja megúszni. :)

 

Most veled beszélgetek vagy kinyitottam egy lexikont? ;)

Jó, képbe raktál!

"...Kirk az Enterprise kapitánya, Spock a kutató- és első tiszt, Uhura a kommonikációs tiszt, McCoy az orvos, Sulu a kormányos, Scotty a főgépész, Chekov meg az operatív tiszt. Khan meg a megtalált gonosz."

Látod nekem ennyi elég volt, hogy leremake-ezzem. :)

És kösz a 3. részes infókat, várom már nagyon!

Link to comment
Share on other sites

Azóta már elfogadtam a többi karaktert is, kivéve Spock-ot, mert Spock csak egy van és nem lesz, nem is lehet több.

Annak idején rá voltam a leginkább kíváncsi az új ST-filmek szereplői közül, mivel a Heroes című sorozatból "ismertem" a színészt. Számomra teljesen jó választás volt. Nem vagyok egy ST-rajongó, de a mozifilmeket láttam, szeretem őket.

Link to comment
Share on other sites

Annak idején rá voltam a leginkább kíváncsi az új ST-filmek szereplői közül, mivel a Heroes című sorozatból "ismertem" a színészt. Számomra teljesen jó választás volt. Nem vagyok egy ST-rajongó, de a mozifilmeket láttam, szeretem őket.

Hehe, én is a Heroes miatt voltam rá kíváncsi, de szerintem Zachary Quinto első osztályú választás volt rá. Nyilván nem Nimoy, de aki Nimoy-t akarja látni, az nézze csak a TOS-t, az első hat és a tizenegyedik filmet, valamint a TNG és a DS9 ide vonatkozó részeit. Amúgy is, ez egy alternatív, másik Spock, szóval kár is összevetni. Elég egyértelmű, hogy nem ugyanazt az utat fogja bejárni, mint elődje, hiszen ő elvesztette a komplett bolygóját, félig egy kihalófélben lévő faj tagja, belezúgott Uhurába és nem mellesleg, még egyszer sem halt meg. :)

Szóval nekem Quinto ugyanúgy Spock, mint Nimoy volt. Mint ahogy Pine is remek Kirket hoz - sőt, ő jobban hozza Kirket, mint Shatner, mivel hogy Shatner színésznek csapnivaló. És voltaképpen én mindenkit elfogadtam az új érában, szerintem remek színészeket válogattak össze.

 

Azt talán nem kell, abban még sok a vakfolt. Abból naprakész vagyok, az alant említett világoknak meg a megszállottja. :D

Kiegészítés: a Stargate-et hozzávehetjük a listához. :D

Link to comment
Share on other sites

Én is onnan ismertem először a színészt. :) De azért nekem mindig is Nimoy marad az igazi Spock, azt a szerepet mintha konkrétan rá írták volna.

 

Azzal egyetértek, hogy Shatner soha nem volt valami nagy színész, de valljuk be, Kirk-ként nem is nagyon kellett megcsillogtatnia képességeit, talán az összes kapitány közül ő a legegysíkúbb karakter (ebben persze a Roddenbery által lefektetett alapoknak is van némi köze...)

Link to comment
Share on other sites

Annak idején rá voltam a leginkább kíváncsi az új ST-filmek szereplői közül, mivel a Heroes című sorozatból "ismertem" a színészt. Számomra teljesen jó választás volt. Nem vagyok egy ST-rajongó, de a mozifilmeket láttam, szeretem őket.

 

Én meg rá voltam a legkevésbé kíváncsi :D Nem utálkoztam, meg nem utasítottam el látatlanban, sőt, még első látásra sem. Nem lehet egy fiatal Spock-ot egy idős emberrel játszatni, ennyi tiszta volt mindig is. Csak nekem Spock az Mr. Nimoy és senki más. Öt éves koromban első látásra beleszerettem a Spock karakterbe és ez a szerelem azóta is tart, sőt, egyre nő, és egyetlen színészhez kapcsolódik :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information