Jump to content

2x13 - Breakout


Ody Mandrell

Recommended Posts

13. rész - Breakout / A szökés

 

epguidere213.jpg

 

Írta: 

Rendezte: 

 

Helyszín: 

 

Szereplők:

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az előzmények fényében kicsit többet vártam ettől a résztől. Jó volt igazából, csak nagyon kiszámítható és klisés. Megint eljátszották a rohamosztagosnak öltözünk trükköt, csak most a fejvadász beleköpött a levesbe. Ő amúgy elég odavágós karakter lett, csak talán túlságosan is. Mindenre volt valami különleges kütyüje, amivel előnybe került, mindig jó helyen volt. A végén persze jól megszívta. Gondolom nem fogja megdicsérni az ER.

 

A Kolosszus elment, visszajött, majd újra elugrott. Ezek szerint a hiperűrkövetős technológia még tényleg kuriózum, és csak kivételesen indokolt esetben tudják bevetni, mert a Kolosszus nem először tesz keresztbe az ugrásokkal. Egyetlen dolog volt, amit nem húztak meg azok közül, amire számítottam. Taméket nem küldték ki a TIE-okkal, vagy legalábbis nem mutatták őket. Tierny és a rohamosztagos technikus nem figyeltek eléggé az Ep.9 mozis vetítésén, egy droidot soha nem szabad lebecsülni. :D 

 

Volt egy olyan pillanat, amikor felsejlett bennem, hogy a megmentett informátor is az ER-nek dolgozhat, de az sok lett volna már a jóból. Szegény Yeager kevésbé volt hozzászokva a fájdalomhoz, mint a kalóz Synara. Vagy őt tovább kínozták, de látványosan jobban megviselte, mint a lányt. Amikor feltűntek az Ászok, azt hittem kapunk egy kicsit komolyabb csatajelenetet, de sajnos nem így lett.

Az a motívum viszont nagyon tetszik, hogy az ER is dolgoztat "külső" munkaerőt az Ellenállás ellenében. Ott voltak a kalózok, később az a mérnök csajszi, most pedig ez a fejvadász. Itt is a Birodalom nyomdokain lépkednek.

Link to comment
Share on other sites

Én is kicsit többet vártam ettől a réztől, de nem volt rossz. Persze Kaz megint rálépett pár lábra. :D Nem igazán tudtam mi fog történni, hogy aztán a végén minden úgy legyen ahogy a nagy könyvben meg van írva. :D Jelenleg elképzelni se tudom, hogy mi lesz ennek a sorozatnak a vége.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Egyfajta kettősség jellemezte ezt az epizódot is, egyrészt ott volt az a sötétetebb hangulat, ami már az előző részből is áradt, itt erre még rá is tettek egy szintet Yeager és Synara, valamint CB-23 vallatásával. Ettől függetlenül Kaz miatt volt egy kis könnyebbség is az epizódban, ez a mentőakció is, amilyen banális ötletnek tűnt elsőre, végül olyan nagyszerűnek bizonyult. 
Vizuálisan is voltak nagyon emlékezetes képek ebben a részben, mikor a Colossuss "elbújt" az Első Rend elől, abban a sejtelmes vörös fényben... az fantasztikusan nézett ki. A végén mikor Norath felajánlja Kaz számára, hogy menjen vele, ott biztos voltam benne, hogy nemet mond, de ebben a részben is bizonyította, hogy még, ha nem is a legügyesebb kéme, de amikor igazán számít jól fel tudja magát találni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information