Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Justina Ireland, Shima Shinya: The Edge of Balance

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A manga szeptemberben fog megjelenni külföldön, a szinopszisa alapján ez a történet a The Rising Storm eseményei után játszódik. :)

A Nagy Hiperűrkatasztrófa utóhatása során, a fiatal Lily Tora-Asi jedi lovag azt a feladatot kapja, hogy segítsen néhány telepesnek a Banchiira áttelepülnie, egy bolygóra, amely az Inugg rendszerben található, messze a Külső Peremvidéken.

Miközben egyensúlyoz a beérkező telepesek és a padawanok tanítása között a templomi előőrsön, Lilynek szembe kell néznie egy támadással, amit a ravasz Drengirek keltenek, továbbá a Köztársasági Ünnepségen történtek következtében foglalkoznia kell a Nihilek növekvő fenyegetésével.

De a veszély Lilyre és padawanjaira közelebb van, mint azt a lány hinné...

A manga borítója:

The Edge of Balance cover

Itt pedig meglehet lesni, miképp néz ki, mivel manga, ezért a fekete-fehér maradni fog, nem lesz színesítve. A japán mangákkal ellentétben itt marad a balról jobbra olvasás. :)

r/Highrepublic - Four page preview of the Edge of Balance manga set in the High Republic era

r/Highrepublic - Four page preview of the Edge of Balance manga set in the High Republic era

Szerkesztve: - Bence1997

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nem találkozott ezzel valaki online?

Sosem olvastam mangát, nagy beruházás előtt azért tennék vele egy próbát. 

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Tegnap elolvastam a mangát. Érdekes történet volt. Meglátjuk, hogy miképpen fog folytatódni a történet. Öröm volt betekinteni egy Jedi előőrs életébe. :)

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Sosem olvastam még mangát korábban, és bár nem hiszem, hogy valaha is rákapok, azt elismerem, hogy ez a kötet minden várakozásomat felülmúlta. Az elején egy kicsit fura volt a vizuális megjelenítés, lévén fekete-fehér az egész, de hamar megszoktam. Szerencsére ezt a jobbról balra haladást nem hozták át, ugyanúgy kell haladni a képek között, mint egy hagyományos képregény esetében.
A történet 3 részre bontható. Egy rövid részlet A Jedik fénye alatt játszódik, a 2. rész a két felnőtt regény között, illetve a Viharfellegekkel párhuzamosan, míg a 3. a Viharfellegek után. Emiatt én javasolnám előbb legalább utóbbi olvasását, mert bár nem komolyan, de azért néhány dolog eléggé spoileres. Ugyanez igaz a Marvel képregényekre is. Érdemes azokat is végigolvasni, mert annak a történetére is komoly utalások történnek.
Összességében remekül szórakoztam. A karakterek szerethetőek, különösen Lily, aki az egyik kedvencem lett az érából. Fantasztikusan könnyen lehet vele azonosulni, és nagyon jó gondolatok köthetők hozzá. A korábbi mestere, Arkoff is nagyon jó figura, pedig egyetlen szavát sem érteni, csak a többi szereplővel való interakcióból lehet következtetni a mondataira. Annak meg különösen örültem, hogy Stellan is tiszteletét tette a történetben.
Lily tanítványa is érdekes karakter, noha még nem igazán bontakozott ki.
Ahogy a történet sem. Igazából egy új világon létesített Jedi előőrs mindennapjait ismerhetjük meg, amíg be nem üt a gond. A drengirek itt is megjelennek, azonban teljesen új formában, mint eddig. Nem lövöm le, hogy mitől változtak meg, de a lényeg, hogy a Manga magyarázatot ad erre is. A legvégén pedig van egy elég komoly csavar is, amire a legkevésbé sem számítottam, de nagyon tetszett.
Nagyon várom a folytatást, remélem a Szukits valamilyen módon megszerzi a jogokat (bár a fb-bejegyzés alapján erre nem nagyon kell számítani :( ), és kiadja ezt a kötetet, mert nagyon jó lenne feltenni a polcra a gyűjtemény részeként.

• 1 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.