Jump to content

Justina Ireland, Shima Shinya: The Edge of Balance


Bence1997
 Share

Recommended Posts

A manga szeptemberben fog megjelenni külföldön, a szinopszisa alapján ez a történet a The Rising Storm eseményei után játszódik. :)

 

A Nagy Hiperűrkatasztrófa utóhatása során, a fiatal Lily Tora-Asi jedi lovag azt a feladatot kapja, hogy segítsen néhány telepesnek a Banchiira áttelepülnie, egy bolygóra, amely az Inugg rendszerben található, messze a Külső Peremvidéken.

 

Miközben egyensúlyoz a beérkező telepesek és a padawanok tanítása között a templomi előőrsön, Lilynek szembe kell néznie egy támadással, amit a ravasz Drengirek keltenek, továbbá a Köztársasági Ünnepségen történtek következtében foglalkoznia kell a Nihilek növekvő fenyegetésével.

 

De a veszély Lilyre és padawanjaira közelebb van, mint azt a lány hinné...

 

A manga borítója:

The Edge of Balance cover

 

 

Itt pedig meglehet lesni, miképp néz ki, mivel manga, ezért a fekete-fehér maradni fog, nem lesz színesítve. A japán mangákkal ellentétben itt marad a balról jobbra olvasás. :)

r/Highrepublic - Four page preview of the Edge of Balance manga set in the High Republic era

 

r/Highrepublic - Four page preview of the Edge of Balance manga set in the High Republic era

 

r/Highrepublic - Four page preview of the Edge of Balance manga set in the High Republic era

 

r/Highrepublic - Four page preview of the Edge of Balance manga set in the High Republic era

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Sosem olvastam még mangát korábban, és bár nem hiszem, hogy valaha is rákapok, azt elismerem, hogy ez a kötet minden várakozásomat felülmúlta. Az elején egy kicsit fura volt a vizuális megjelenítés, lévén fekete-fehér az egész, de hamar megszoktam. Szerencsére ezt a jobbról balra haladást nem hozták át, ugyanúgy kell haladni a képek között, mint egy hagyományos képregény esetében.
A történet 3 részre bontható. Egy rövid részlet A Jedik fénye alatt játszódik, a 2. rész a két felnőtt regény között, illetve a Viharfellegekkel párhuzamosan, míg a 3. a Viharfellegek után. Emiatt én javasolnám előbb legalább utóbbi olvasását, mert bár nem komolyan, de azért néhány dolog eléggé spoileres. Ugyanez igaz a Marvel képregényekre is. Érdemes azokat is végigolvasni, mert annak a történetére is komoly utalások történnek.
Összességében remekül szórakoztam. A karakterek szerethetőek, különösen Lily, aki az egyik kedvencem lett az érából. Fantasztikusan könnyen lehet vele azonosulni, és nagyon jó gondolatok köthetők hozzá. A korábbi mestere, Arkoff is nagyon jó figura, pedig egyetlen szavát sem érteni, csak a többi szereplővel való interakcióból lehet következtetni a mondataira. Annak meg különösen örültem, hogy Stellan is tiszteletét tette a történetben.
Lily tanítványa is érdekes karakter, noha még nem igazán bontakozott ki.
Ahogy a történet sem. Igazából egy új világon létesített Jedi előőrs mindennapjait ismerhetjük meg, amíg be nem üt a gond. A drengirek itt is megjelennek, azonban teljesen új formában, mint eddig. Nem lövöm le, hogy mitől változtak meg, de a lényeg, hogy a Manga magyarázatot ad erre is. A legvégén pedig van egy elég komoly csavar is, amire a legkevésbé sem számítottam, de nagyon tetszett.
Nagyon várom a folytatást, remélem a Szukits valamilyen módon megszerzi a jogokat (bár a fb-bejegyzés alapján erre nem nagyon kell számítani :( ), és kiadja ezt a kötetet, mert nagyon jó lenne feltenni a polcra a gyűjtemény részeként.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information