Ugrás a kommentre

Light & Magic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

  • 2 hónappal később...
  • 2 héttel később...
6 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Egyelőre csak belenéztem az első tíz percbe, de nagyon érdekesnek ígérkezik! Viszont fura Lucast ennyire idősnek látni. Nem is a kinézetére gondolok, mert az nem igen változott, hanem a gesztusai, meg a beszédstílusa picit öregesebb lett. 

Egyértelműen észrevehető. Kicsit erőtlenül beszél már. Nem fiatal már.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na én megvagyok vele! Remek volt! 

Ki kell emelnem, hogy rendhagyó volt. Abban az értelemben is, hogy ez nem végig a "happy, mindenszupiszuper" volt típusú doksi volt. Megmutatta a drámákat, a szenvedéseket, az aggódást, ahogy Lucas megélte az ep 4 elkészülte körüli mizériát, most értettem meg ezt először. A modellezők "tragédiája" cgi beköszöntével, és Phil Tippett személyes drámája a stop motion szinte halála,1993-ban a JP allatt menet közben. Korábbi rész is rávilágított, hogy ő a stop motion miatt nem lett öngyilkos depressziója miatt. (letaglózó ōszinteség itt is), és épp emiatt volt nagyszerű, hogy az ő szájából hangzott el a végszó, egy kedves sztorin keresztül amit a lányával élt meg, hogy "gyerünk játszani, sose nőjünk fel!" 

Magam is szinte naponta tapasztalom, hogy jobb volt gyereknek lenni, felhőtlenségre vágyom, legózni akarok, filmeket nézni akarok, melyek kiragadnak a valóságból, hogy gyerekeimnek sokkal inkább vagyok a kis haverja mint a szigorú értelemben vett példaképszerű apa. Remélem így is megfelelek, mert nem biztos hogy fel tudok nőni a szó klasszikus értelmében, ha már eddig nem sikerült. De ha jól értem Tippett mestert nem is kell! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban nagyszerű és egyben hiánypótló is ez a sorozat. Ennyire mélyen még soha nem merülhettünk el az ILM történetében. A  személyes aspektusok pedig plusz  külön ízt adtak az egésznek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Most végeztem vele és le vagyok taglózva. Döbbenetes hogy honnan hova jutottunk el. Sokan nem értik miért szeretem az USA-t. Hát ezért. Hogy elképesztően tehetséges emberek elképesztő dolgokat alkotnak és azt még honorálják is. Nem azt nézik mit nem lehet megcsinálni hanem azt hogy hogyan. Hogy tehetségük ellenére végtelenül szerény emberek(pedig lenne mire nagyképünek lenniük).

Engem jó értelemben sokkolt ez a sorozat.   Nagyon meg is hatott. Mikor Lucas bement a Mandalori forgatására és megmutatták neki a falat amit 25 éve akartak csinálni, hát akkor eltört a mécses.

Nagyon jó érzés ennyire pozitív, és kitartó szakemberekről szóló sorozatot nézni, akik nélkül szerintem mi sem lennénk itt. Forradalmasították a filmipart, olyan remekműveket a vászonra álmodva amit a mozikban ámulva bámultunk. Nem volt nekik semmi lehetetlen ,mindent ők találtak ki, mert előtte az nem létezett.

Igaz Lucas ötlete volt a Star Wars, de ezek nélkül az emberek nélkül közel sem lenne az ami mára vált. Ahhoz hogy minket akkor gyerekként elvarázsoljon ezek a fantasztikus emberek(is) kellettek.

Az ILMI tényleg az álmok birodalma.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.