Jump to content

Light & Magic


Recommended Posts

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Egyelőre csak belenéztem az első tíz percbe, de nagyon érdekesnek ígérkezik! Viszont fura Lucast ennyire idősnek látni. Nem is a kinézetére gondolok, mert az nem igen változott, hanem a gesztusai, meg a beszédstílusa picit öregesebb lett. 

Link to comment
Share on other sites

6 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Egyelőre csak belenéztem az első tíz percbe, de nagyon érdekesnek ígérkezik! Viszont fura Lucast ennyire idősnek látni. Nem is a kinézetére gondolok, mert az nem igen változott, hanem a gesztusai, meg a beszédstílusa picit öregesebb lett. 

Egyértelműen észrevehető. Kicsit erőtlenül beszél már. Nem fiatal már.

Link to comment
Share on other sites

Na én megvagyok vele! Remek volt! 

Ki kell emelnem, hogy rendhagyó volt. Abban az értelemben is, hogy ez nem végig a "happy, mindenszupiszuper" volt típusú doksi volt. Megmutatta a drámákat, a szenvedéseket, az aggódást, ahogy Lucas megélte az ep 4 elkészülte körüli mizériát, most értettem meg ezt először. A modellezők "tragédiája" cgi beköszöntével, és Phil Tippett személyes drámája a stop motion szinte halála,1993-ban a JP allatt menet közben. Korábbi rész is rávilágított, hogy ő a stop motion miatt nem lett öngyilkos depressziója miatt. (letaglózó ōszinteség itt is), és épp emiatt volt nagyszerű, hogy az ő szájából hangzott el a végszó, egy kedves sztorin keresztül amit a lányával élt meg, hogy "gyerünk játszani, sose nőjünk fel!" 

Magam is szinte naponta tapasztalom, hogy jobb volt gyereknek lenni, felhőtlenségre vágyom, legózni akarok, filmeket nézni akarok, melyek kiragadnak a valóságból, hogy gyerekeimnek sokkal inkább vagyok a kis haverja mint a szigorú értelemben vett példaképszerű apa. Remélem így is megfelelek, mert nem biztos hogy fel tudok nőni a szó klasszikus értelmében, ha már eddig nem sikerült. De ha jól értem Tippett mestert nem is kell! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Most végeztem vele és le vagyok taglózva. Döbbenetes hogy honnan hova jutottunk el. Sokan nem értik miért szeretem az USA-t. Hát ezért. Hogy elképesztően tehetséges emberek elképesztő dolgokat alkotnak és azt még honorálják is. Nem azt nézik mit nem lehet megcsinálni hanem azt hogy hogyan. Hogy tehetségük ellenére végtelenül szerény emberek(pedig lenne mire nagyképünek lenniük).

Engem jó értelemben sokkolt ez a sorozat.   Nagyon meg is hatott. Mikor Lucas bement a Mandalori forgatására és megmutatták neki a falat amit 25 éve akartak csinálni, hát akkor eltört a mécses.

Nagyon jó érzés ennyire pozitív, és kitartó szakemberekről szóló sorozatot nézni, akik nélkül szerintem mi sem lennénk itt. Forradalmasították a filmipart, olyan remekműveket a vászonra álmodva amit a mozikban ámulva bámultunk. Nem volt nekik semmi lehetetlen ,mindent ők találtak ki, mert előtte az nem létezett.

Igaz Lucas ötlete volt a Star Wars, de ezek nélkül az emberek nélkül közel sem lenne az ami mára vált. Ahhoz hogy minket akkor gyerekként elvarázsoljon ezek a fantasztikus emberek(is) kellettek.

Az ILMI tényleg az álmok birodalma.

  • Like 3
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information