Jump to content

Jason Aaron: Star Wars: Darth Vader - Black, White & Red


Recommended Posts

Ki kér még több Vadert? :P

 

A SW.com a mai napon bejelentette, hogy idén (minden bizonnyal tavasszal) érkezni fog egy 4 részes minisorozat, Darth Vader - Black, White & Red néven, amely (dobpergést kérek) Darth Vader köré fog épülni. Jason Aaron (a 2015-ös SW írója) visszatér a messzi-messzi galaxisba, hogy egy újabb történetet körítsen a sötét nagyúr személye köré.

 

star-wars-darth-vader-black-white-red-co

 

- A Marvel Comics által készített sikeres Black, White & Red sorozat után most a DARTH VADER kerül reflektorfénybe, hogy az iparág legtehetségesebb alkotóinak rémmeséi középpontjába kerüljön!

- PEACH MOMOKO egy olyan történetet sző, amit csak ő tud életre kelteni!

- PLUSZ JASON AARON visszatér a STAR WARS világába a négy számot felölelő Vader-történetének első részével!

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
10 hours ago, Darth Revan9 said:

Itt olvashatsz róla bővebben: https://www.brooklyncomicshop.com/treasury-editions-large-format-comics/ A lényeg, hogy ennek a kiadásnak a mérete 10x14-es, tehát jó nagy.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Én már nem, baromira túl lett használva a karakter az elmúlt években. Jobb lenne ha a mostani Greg Pak által írt ongoing után pár évig jegelnék a Vader képregényeket, és helyette másra fókuszálnának. Felőlem jöhetne egy újabb Doctor Aphra sorozat is, csak ne Vadert koptassák a profit nevében. 

Link to comment
Share on other sites

Pedig szerintem pont ez lesz. A Disney és a Marvel Vadert fogják koptatni a profit érdekében.  Világszerte még mindig nagyon nagy a Vader-fetisizmusban szenvedők aránya a képregények és regény olvasók között. Már most fogadnék rá, hogy jön egy negyedik Vader sorozat - ezúttal újra A Sithek bosszúja és Az egy új remény között, valószínűleg a Charles Soule-féle széria folytatásaként. Addig, amíg megmarad az a réteg, amely Vaderen - esetleg más Sitheken - kívül másra nem igazán kíváncsi, addig lesznek ilyen kiadványok.

Most már kezdem úgy gondolni, hogy ha egy Vader képregényben a Sötét Nagyúr szteppelne és énekelne egyfolytában még azt is többen vennék e miatt a fogyasztói réteg miatt, mint bármely más új karakter történetét.

Egyébként egyetértek, most már lassan irritálóan túlhasznált lett a karakter. A Dark Horse időkben is voltak Vader képregények, de azokat legalább jól adagolták, nem volt ilyen sok hosszú széria, vagy a hosszú szériákban - Birodalom, Lázadás, Sötét Idők - nem csak Vaderre fókuszáltak. Már várom, mikor érjük el azt a korszakot, amikor ez az egész jelenség kontraproduktívba megy át. De hát az még messze van...

Edited by Darth Revan9
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Azért én még tartózkodnék az ilyen jelzők használatától, annak ellenére, hogy már nekem sem tetszik, hogy ennyi Vader képregényt ad ki a Marvel, mert úgy gondolom, hogy ami történetileg és a karakter szempontjából fontos, azt már elmesélték. Ezek után én már csak a mellékszerepléseivel, vagy vendégszerepléseivel is megelégednék. 

Link to comment
Share on other sites

Én végigolvastam, szerintem nyugodtan kihagyható. Semmi pluszt nem ad Vader karakteréhez se a történetéhez. Több különálló sztori van, meg egy átívelőbb, de azon kívül, hogy Vader badass és nem lehet sehogyse megölni másról nem igazán szól.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem viszont érdemes beszélni erről a Vader-őrület jelenségről, meg arról, hogy vannak olvasók, akiket Vaderen - meg persze más kemény Sitheken - kívül semmi sem érdekli a Star Wars-ból. Nem hiszem, hogy csak azzal magyarázható, hogy Vader az egyik legnépszerűbb karakter. Egyszerűen van egy jelentős olvasótábor, akiket nem érdekelnek mások, csak Vader és a Sithek. Meg az, hogy Vader mennyire menő, badass, és nem lehet legyőzni.  Ez a képregény is miattuk született meg. Néha napján szeretem azért ostorozni ezen olvasók szűk látókörűségét.

Link to comment
Share on other sites

Igen, ez tény, hogy van egy ilyen közeg, és szerintem főleg azokból az átagemberekből áll össze, akik csak pár filmet láttak, és azokban Vader szerepelt, menő volt, és ez nekik elég volt, és ebből akarnak többet, és mást nagyon nem is. Legitim igény szerintem, ami itt a probléma az, hogy ha ezt a Marvel gátlástalanul kiszolgálja, hogy úgy áll hozzá, hogy hát nektek ennyi elég? Akkor adunk ennyit. 

Link to comment
Share on other sites

Persze, ezzel én is egyetértek, de azért vegyük észre, hogy nincsen akkora ereje ennek a csoportnak, hogy például a THR képregényeket csődbe vitték volna. Ékes példa erre az, hogy az első köztársaság fénykora képregényt vagy négyszer kellett újranyomni. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information