Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én is tűkön ülve várom már a Rule of Two-t. De szerintem a következő könyv az Allegiance lesz.

Csak nem hagynának félbe egy trilógiát, vagy igen?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Csak nem hagynának félbe egy trilógiát, vagy igen?

Nem, dehogy. Csak elképzelhetőnek tartom, hogy a következő Sw regény más lesz. Aztán jönne a Rule of Two, aztán megint más jönne, aztán a Dynasty of Evil. Így váltakozva, hogy minél több rajongói igényt elégítsenek ki.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Darth Bane - A pusztítás útja

Tegnap előtt kezdtem el olvasni, tegnap estére ki is olvastam úgy, hogy voltak vendégek meg más egyéb teendőim.

Egyszerűen letetetetlen ez a könyv. Kicsit féltem előtte, hogy nem igazán ismerem Bane munkásságát, csak a legminimálisabban, de ez inkább pozitív, mint negatív volt.

Az olvasás közben jöttem rá, hogy

Bane és Anakin nagyon hasonló utakat járt be. Ott volt a sanyarú múlt mindkettőjüknél, mindkét személyre Kiválasztottként (Sith'ari Bane) tekintettek.

Ezek mellett Bane a Sith-ek kiválasztottja, aki megalapította az Új Sith Rendet, és Anakin a Jedi-k kiválasztottja, aki elpusztította ezt a Rendet.

Valamint mind Anakin, mind Bane csalódott az eddigi tanításokban és tönkre tette azt a rendet, amibe addig volt.

Mindkettő egy-egy öléssel hullott be a Sith-ség felé vezető útba. Bane a zászlós megölésével, Anakin a taszkenek megölésével.

Mindkettőjük hatalmas veszteséget kaptak egy olyan ellenféltől, kit később gyakorlással le tudtak győzni és azok könyörgését nem meghallgatva, megölte őket és így Sith-ekké váltak. (Bár ez jobban illene Windura, mint Dooku-ra Anakin szemszögéből, de hát mikor Dooku-val végzett akkor már nagyon érett a Sith-ség. De akár nézhetjük azt is, hogy Dooku és Windu együttesen felelt meg Sirak-nak. )

Végül pedig mindkettőjük szeretet egy olyan lányt, aki nem értette meg őket teljesen, egy halott eszméhez ragaszkodtak, amiről hőseink nem tudták lebeszélni őket, így a ragaszkodásuk közvetve ugyan, de a főhöstől származott.

Szóval ez egy nagyon jó könyv, benne van a Top2-ben :D Elég sokszor fogom levenni a polcról, öröm egy ilyen jó, sok-sok háttérinfóval ellátott könyvet olvasgatni. Éppen ezért álmaim netovábbja lenne egy ilyen könyv Palpatine-ról is :)

Hozzászólás ideje:

Tegnap előtt kezdtem el olvasni, tegnap estére ki is olvastam úgy, hogy voltak vendégek meg más egyéb teendőim.

Egyszerűen letetetetlen ez a könyv. Kicsit féltem előtte, hogy nem igazán ismerem Bane munkásságát, csak a legminimálisabban, de ez inkább pozitív, mint negatív volt.

Bane és Anakin nagyon hasonló utakat járt be. Ott volt a sanyarú múlt mindkettőjüknél, mindkét személyre Kiválasztottként (Sith'ari Bane) tekintettek.

Ezek mellett Bane a Sith-ek kiválasztottja, aki megalapította az Új Sith Rendet, és Anakin a Jedi-k kiválasztottja, aki elpusztította ezt a Rendet.

Valamint mind Anakin, mind Bane csalódott az eddigi tanításokban és tönkre tette azt a rendet, amibe addig volt.

Mindkettő egy-egy öléssel hullott be a Sith-ség felé vezető útba. Bane a zászlós megölésével, Anakin a taszkenek megölésével.

Mindkettőjük hatalmas veszteséget kaptak egy olyan ellenféltől, kit később gyakorlással le tudtak győzni és azok könyörgését nem meghallgatva, megölte őket és így Sith-ekké váltak. (Bár ez jobban illene Windura, mint Dooku-ra Anakin szemszögéből, de hát mikor Dooku-val végzett akkor már nagyon érett a Sith-ség. De akár nézhetjük azt is, hogy Dooku és Windu együttesen felelt meg Sirak-nak. )

Végül pedig mindkettőjük szeretet egy olyan lányt, aki nem értette meg őket teljesen, egy halott eszméhez ragaszkodtak, amiről hőseink nem tudták lebeszélni őket, így a ragaszkodásuk közvetve ugyan, de a főhöstől származott.

Szóval ez egy nagyon jó könyv, benne van a Top2-ben :D Elég sokszor fogom levenni a polcról, öröm egy ilyen jó, sok-sok háttérinfóval ellátott könyvet olvasgatni. Éppen ezért álmaim netovábbja lenne egy ilyen könyv Palpatine-ról is :)

Darth Plagueisről lesz majd egy könyv, abban Palpatine elég komoly szerepet kap majd, gondolom én. :)

Hozzászólás ideje:

Én is elolvastam A pusztítás útját. Röviden összefoglalva: remek. Bár eddig sajnos csak három SW könyvet olvastam, ezért csak azokhoz tudom mérni, de eddig ez viszi a prímet. Amíg megjelenik a következő Bane könyv (remélem minél hamarabb), beszerzek vagy kikölcsönzök pár korábbi könyvet amit elolvashatok (Thrawn-trilógia, Kirajzás, A túlélők keresése). Néhány éve olvastam A Birodalom örököseit, de a további két rész nem volt a birtokomban, így lassan elfelejtődött. De amikor megláttam, hogy megjelenik ez a könyv, visszatért az érdeklődésem a könyvek iránt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Jó párhuzamok és jó gondolatok.

Nekem elsőre eszembe se jutottak volna.

A Plaeguis könyvben lesz szó Palpiról, de az még Amerikában is csak 2012-ben jön.

Hozzászólás ideje:

Megvettem az egyik szerepjáték könyvet. :D Hát jah, tényleg egy kicsit egyszerűbb, mint ezek a felnőtt regények, de egyáltalán nem idegesített. Kicsit furcsa volt az E/2-es elbeszélésmód, de hát ez mégiscsak egy szerepjáték könyv. Azt hiszem 3 helyes útvonal van, és az egyiket első elolvasásra végigvittem. Viszont tele van zsákutcákkal a történet, amely halállal, vagy egyébbel zárul. Majd a második kötettel is próbát teszek. Mert hiába szól a kisebbeknek, szerintem egész szórakoztató. :) Bár lehet, hogy csak én vagyok ennyire dedós szinten. :lol:

Szerkesztve: - KisKósa

Hozzászólás ideje:

Engem valahogy sosem kötöttek le a szerepjátékok, a regények jobban érdekelnek.

Végülis regény, csak eldöntheted hogy folytatódjon a történet, mert te vagy a főszereplő.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Végülis regény, csak eldöntheted hogy folytatódjon a történet, mert te vagy a főszereplő.

Hát, lehet.

Leírják azért benne, hogy kell vele játszani?

Hozzászólás ideje:

Hát, lehet.

Leírják azért benne, hogy kell vele játszani?

Semmi különöset nem kell csinálni. Elkezded olvasni, és időnként lapozni kell egy másik oldalra. (Tök össze-vissza kell lapozni egyébként, hogy véletlenül se tudd, mi következik.) És időnként vannak ilyen pontok, ahol eldöntheted, hogy hová akarsz menni. Például, hogy a Kashyyyk-ra akarsz menni, vagy az Akoshissss-re. Ha eldöntötted, oda lapozol, ahová írja, és akkor folytatódik a történet tovább. Persze sok zsákutca van, aminek a vége halál. Én első olvasásra sikeresen végigvittem az egyik útvonalat. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Semmi különöset nem kell csinálni. Elkezded olvasni, és időnként lapozni kell egy másik oldalra. (Tök össze-vissza kell lapozni egyébként, hogy véletlenül se tudd, mi következik.) És időnként vannak ilyen pontok, ahol eldöntheted, hogy hová akarsz menni. Például, hogy a Kashyyyk-ra akarsz menni, vagy az Akoshissss-re. Ha eldöntötted, oda lapozol, ahová írja, és akkor folytatódik a történet tovább. Persze sok zsákutca van, aminek a vége halál. Én első olvasásra sikeresen végigvittem az egyik útvonalat. :)

Érdekes, semmi dobókocka, meg támadási képesség, védettségi szint. :hmm:

Hozzászólás ideje:

Érdekes, semmi dobókocka, meg támadási képesség, védettségi szint. :hmm:

Neeem, ez nem az a bonyolult fajta. :D Ebből a szempontból tényleg a kisebbeknek íródott. :D

Hozzászólás ideje:

Gondolom olyan lehet, mint a régi Kaland Játék Kockázat könyvek :)

Azt mennyire szerettem régen :D Meg nyáron is sokat játszottam a boltban :lol:

A boltról jut eszembe, a héten jöttek (használtan) Timothy Zahn könyvek (A Szukits kiadűsú Thrawn-trilógia, Kirajzás és a Túlélők Keresése). Akinek kellenek az szóljon priviben és fórumtalin viszek neki :)

Hozzászólás ideje:

A Szukits Kiadó 14 könyvre kötött szerződést!!!!!

Azt nem lehet tudni, hogy mi az a 14 könyv? Mert az oldalukon az előkészületnél még mindig a 2009-esek vannak fenn.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Azt nem lehet tudni, hogy mi az a 14 könyv? Mert az oldalukon az előkészületnél még mindig a 2009-esek vannak fenn.

Egyelőre csak a Darth Bane trilógia az ismert, a többi 11 címről még nem tudok.

Hozzászólás ideje:

A Darth Bane könyv nekem is megvan. Ha sikerül a taliig kiolvasnom szívesen kölcsönadom én is. Már ketten kérték egy másik topicban.

Hozzászólás ideje:
De lehet, hogy én addigra meg is veszem, vagy megkapom, vagy valami, vagy megy valahová :D

Ok, de majd akkor szólj, hogy vigyem-e majd vagy sem. El sem tudod képzelni, milyen nehéz is a könyv, feleslegesen meg nem akarom cipelni, még sérvet kapok tőle :lol:

Plusz, mint már mondtam a Thrawn trilógia, a Kirajzás és a Túlélők Keresése könyvek bent is vannak a boltba, azokat is meg tudom venni és el tudom vinni akiknek kell.

Hozzászólás ideje:

Phobos, engem is érdekelne esetleg ez a Bane-es könyv. :)

Nekem is van Bane-könyvem, szóval valaki biztosan el tudja majd vinni :) A többit szerintem a tali előtt majd lefixáljuk a maga helyén :)

Hozzászólás ideje:

Ok, de majd akkor szólj, hogy vigyem-e majd vagy sem. El sem tudod képzelni, milyen nehéz is a könyv, feleslegesen meg nem akarom cipelni, még sérvet kapok tőle :lol:

Plusz, mint már mondtam a Thrawn trilógia, a Kirajzás és a Túlélők Keresése könyvek bent is vannak a boltba, azokat is meg tudom venni és el tudom vinni akiknek kell.

Ha így folytatod, saját könyvesboltot nyithatsz... vagy könyvtárat :lol:

Hozzászólás ideje:

Ha így folytatod, saját könyvesboltot nyithatsz... vagy könyvtárat :lol:

Nem kell, amíg az öreg meg nem murdel, szinte olyan nekem az antikvárium, mintha a sajátom lenne :D

Ma pl. már bevezetett a vezetés és a gazdasági oldal rejtelmeibe :lol:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.