Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Starfighter spoileres topik

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

2 hónap múlva D23. A legutóbbi pletykák szerint az Ahsoka mellett ez a film is képviseltetni fogja magát ott. Előbbi szinte biztos mutat valamit magából, szerintem itt is ez lesz a helyzet.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Lassan beficcenhetne egy teaser trailer. Tudom, még korai, de, ha tényleg event filmmé akarják tenni, akkor nem halaszthatják úgy a marketinget, mint a The Mandalorian and Grogunál.

Egyetértek, bár én előzetest októbernél előbb nem várok.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én ha nagyon optimista vagyok, akkor azt mondom, hogy D23. De ha az Ahsoka lesz inkább fókuszban (amiből online is kapunk valamit), akkor jöhet felőlem szeptemberben vagy októberben is. D

Hozzászólás ideje:

Nekem megfelelne. Az Ahsoka előzetest lehetne kötni a Mandi filmhez is, mint folytatás.

A Starfighter-t ha nagy durranásnak szánják, akkor azt mi is észre fogjuk venni. Bár igaz jött egy Mando előzetes tavaly ősszel is, de a marketing igazából csak a film bemutatása előtti 1-1,5 hónapban indult be. Itt ennél sokkal több kell, úgy érzem. Főleg mert teljesen új karakterekről és történetről van szó.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egy biztos: a jövő évi Celebration kiemeltje mindenképpen ez a film lesz. Szerintem az Ahsoka talán már véget is ér a rendezvényig (vagy a finálét időzítik oda).

Amúgy eddig mindig 8 hónappal a filmek előtt adták ki az első kedvcsinálót (mínusz Solo meg az Ep7 legelső teasere). A Mandó is ugyanezt tette és szerintem most is ezt fogják csinálni.

Hozzászólás ideje:

Szerintem bőven van abban ráció, hogy a Star Wars 50. születésnapjának évében minél több Star Wars produkció legyen, lefedjenek minél több médiát, és ne csak egy mozifilmmel ugorjanak neki ennek. Ráadásul az Ahsoka egy bejáratott cím, ismert és szeretett karakterekkel, kipróbált alkotókkal, a világa pedig lefedi a PT-től az ST-ig az egész Star Wars Sagát. A Starfighter új arcokkal érkezik, új érában, új alkotókkal, azért az rizikósabb (és nagy blama lenne bukni ebben az évben). Az Ahsoka legalább garantál valamennyi biztos sikert, a kettő együtt pedig bevonzhatja a már meglévő rajongókat és megcélozhat újakat.

Szóval inkább az lenne a fura, ha a Star Wars premierjének 50. évfordulójának évében a Lucasfilm és a Disney nem akarna, csak egy rizikós mozifilmmel kijönni. 2027 önmagában indokolja, hogy legyen a TV-ben is egy nagyszabású, élőszereplős Star Wars produkció, és a moziban is legyen egy (remélhetőleg szintén) nagyszabású film. És, ha van egy kis eszük, a Shadow Lord második évadát is jövőre hozzák ki, hogy az animációs frontot is bevonják, és akkor már csak a Jedi 3-at kellene kitolni 2027-ben, hogy lefogják az összes audió-vizuális médiát és műfajt eme jelentős évfordulón. Szépen elosztva egész évben dőlhet a Star Wars: tavasszal Ahsoka, nyáron Starfighter, ősszel Maul - Shadow Lord és végül télen Jedi 3.

Bár az sem lenne ördögtől való, hogy az év első felét szánják a Star Wars ünneplésére, és akkor az Ahsoka és a Maul felvezetőnek lehet a Starfighter számára.

Hozzászólás ideje:

Az Új Remény is moziba kerül, és habár nem új film, az is telíti a naptárt. Akárhogy is legyen remélem tudják mit csinálnak. )

Azt nagyon remélem, hogy a nagy ünneplésben nem veszik el az a film, én ezt tenném a legfőbb attrakciónak. Persze ehhez az kell, hogy ütős legyen.

Hozzászólás ideje:
39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az Új Remény is moziba kerül, és habár nem új film, az is telíti a naptárt.

Valahogy nem érzem azt, hogy az A New Hope bármilyen szinten is versenyben lenne itt. K*rva nagy bajban van a Starfighter már most, ha egy 50 éves, rengetegféle formában akár otthon is azonnal elérhető film bármilyen mértékben is elveszi a fókuszt róla. lol

41 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Akárhogy is legyen remélem tudják mit csinálnak. )

Én az elmúlt lassan másfél évtized után azért már túl vagyok a puszta reménykedésen, és biztosan tudom, hogy tudják, mit csinálnak.

43 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azt nagyon remélem, hogy a nagy ünneplésben nem veszik el az a film, én ezt tenném a legfőbb attrakciónak. Persze ehhez az kell, hogy ütős legyen.

Simán lehet a Starfighter a fő atrakció. De minden fő szám előtt kell a bevezetés. Előzenekar, pre-show, előétel, nevezhetjük sokféleképpen. Sőt mondok egy merészet, még azt sem lenne lehetetlen megvalósítani, hogy az Ahsoka s2 már utaljon a Starfighterre, ha a világok közötti világ témája továbbra is porondon marad. Márpedig úgy tűnik, ott marad. Képzeljünk el egy olyan jelenetet, amiben egy szereplő a Világok Közötti Világban megnyit egy kaput, amin át a Starfighter egy jelenetét látnánk. Mekkora flash(foward) lenne már!

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Dzséjt írta:

Valahogy nem érzem azt, hogy az A New Hope bármilyen szinten is versenyben lenne itt.

Nem a verseny, hanem a tartalom. Kérdés mennyire éhesek az átlagbélák az SW kontentre. Mert a nagy zsozsó onnan jön. A fanoknak jól hangzik a csőstől jövő tartalom, de az nem biztos, hogy a nagyközönségnél is betalál. Lásd. a Grogut.

10 perccel korábban, Dzséjt írta:

Én az elmúlt lassan másfél évtized után azért már túl vagyok a puszta reménykedésen, és biztosan tudom, hogy tudják, mit csinálnak.

Hát azért volt pár hiba. A SOLO stratégiájának teljes elkefélése, de a Grogu film promociója is hagyott kívánnivalót maga után. És még finom voltam. Szóval én inkább vagyok óvatosan optimista.... Tehát NAGYON REMÉLEM, hogy ezúttal nem követik el azokat a hibákat, mint a legutóbbi 3 mozifilm esetében létszer is.

13 perccel korábban, Dzséjt írta:

Simán lehet a Starfighter a fő atrakció. De minden fő szám előtt kell a bevezetés. Előzenekar, pre-show, előétel, nevezhetjük sokféleképpen. Sőt mondok egy merészet, még azt sem lenne lehetetlen megvalósítani, hogy az Ahsoka s2 már utaljon a Starfighterre, ha a világok közötti világ témája továbbra is porondon marad. Márpedig úgy tűnik, ott marad. Képzeljünk el egy olyan jelenetet, amiben egy szereplő a Világok Közötti Világban megnyit egy kaput, amin át a Starfighter egy jelenetét látnánk. Mekkora flash(foward) lenne már!

Rajongóknak valószínűleg kánanán lesz, aminek remélhetőleg tényleg ez a film lesz a csúcspontja. A kulcs mégis az, hogy ezúttal tömegeket sikerüljön megmozgatni. A SOLO után a TROS is hozott 1 milliárdot, így ha a sormintát nézzük akkor.....de nem folytatom. D

Hozzászólás ideje:
47 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kérdés mennyire éhesek az átlagbélák az SW kontentre. Mert a nagy zsozsó onnan jön.

Éppen ezért vagyok biztos, hogy az ANH-t megemlíteni is kár volt ebben a témában. Még a rajongók között sem számíthat kiemelt figyelemre, nemhogy az átlagnézők között.

49 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A fanoknak jól hangzik a csőstől jövő tartalom, de az nem biztos, hogy a nagyközönségnél is betalál. Lásd. a Grogut.

Nem látom az összefüggést. Ha valahol, hát a The Mandalorian and Grogu körül aztán tuti nem volt csőstül jövő Star Wars. Mozifilm hat, élőszereplős sorozat is közel egy éve nem volt már. Mindössze egy animációs Maul - Shadow Lord ficcent be, amit az átlag moziba járók töredéke nézett csak meg, az fix.

58 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Hát azért volt pár hiba.

És? Te hibátlan munkára számítottál? Aki dolgozik, az hibázik is. Lucas is hibázott, nem egyszer. Nem az a lényeg, hogy hibátlan-e a munka, hanem az, hogy hányszor és milyen mértékben hibáznak. Amíg kevesebb a nagy hiba, mint a nagy siker, addig én nem csak reménykedem. Márpedig itt lényegesen kevesebb a hiba.

A The Mandalorian and Grogút még nem is sorolnám ide. Látva a filmet, azt mondom, ha nagyobb, pontosabban megfogalmazva, drágább marketinget toltak volna alá, valószínűleg az lett volna a hiba. Mert bevételben is döntően többen tuti nem nézték volna meg, ez a film ahhoz túlságosan csak rajongóknak készült, és túlságosan lapos egy Star Wars filmhez mérten. Hadd idézzelek téged:

2026. 06. 15. - 10:39, Ody Mandrell írta:

Egy felturbózott két órás mandó epizód.

Ügy lezárva. ) Ha már egy bazi nagy Star Wars rajongó, akinek nagyon tetszett a film, is erre a megállapításra jut, mi motiválta volna Átlag Bélát vagy John Doe-t, hogy beüljön rá? Még két trailer, ami csak újra és újra alátámasztja ezt?

Ezt pontosan láthatták a marketingesek is, a döntéshozók is. Mi is láttuk. Ezzel a marketing stratégiával minimalizálták az anyagi károkat, sőt stratégiai sikerré kovácsolták, hiszen a Disney és a Lucasfilm végül brand menedzselés szintjén sikerként könyveltek el a filmet. Az a kevés, amit elvesztett a kasszáknál, többszörösen visszajöhetett a merchandise-zal. Szóval azt, ami szerintem eleve célja volt ennek a filmnek, teljesítette. A marketing ilyen téren jól szerepelt.

A Solo az egy teljesen más lapra tartozik, hiszen ott a már a forgatástól kezdve lényegében a bukás pályájára állították a filmet azzal, hogy Howardnak a nyersanyag egy nagyobb részét újra kellett forgatnia - ez eleve megnövelte az eredeti költségvetést. Sőt ha azt vesszük, már a címszereplő újracastingolása erre a pályára állította valamilyen szinten, hiszen szembe kellett néznie egy élből elutasítással. Erre csak rápakolt a marketing, meg azok, akik kitalálták, hogy egy nagyon szűk egy hónapos időszakon belül menjen le az Avengers: Endgame, a Deadpool 2 és a Solo, és a sort az utóbbi zárja. Szóval a Solo ordas nagy hiba volt, de nem csak a marketing oldalról. Még, ha jobban is csinálják, akkor is bukott volna szerintem, ha a többi körülmény nem változik. Plusz ott is játszott, hogy minél nagyobb a marketing, annál többe is kerül, vagyis annál többet is kéne a filmnek hoznia. Amire szerintem képtelen lett volna ezen körülmények között. Nem is véletlen, hogy az a film tényleg minden lehetséges szinten megbukott.

A kérdés az, hogy a Starfighter milyen szintű film. The Last Jedi, The Force Awakens és Rogue One vagy Solo és The Mandalorian and Grogu szint? (A The Force Awakenst azért nem említem, mert az egy olyan eseményfilm volt, amihez fogható talán csak egy létezik, a The Phantom Menace, és minimum egy-másfél évtizednek el kéne telnie újra SW ínségesen, hogy még egyszer meg lehessen ismételni.) A vicc, hogy ezt pont a marketing alapján fel fogjuk tudni mérni. Ha nagy marketing felhajtást tolnak alá, akkor a Disney úgy véli, ez a film elég epikus, elég nagy puskapor van benne, hogy a drága reklámmal is sikert arasson. Szóval ja, ne legyen olyan a marketingje, mint a The Mandalorian and Grogunak, mert az már azt vetíti alá, hogy egy ahhoz és a Solóhoz hasonló filmre számíthatunk. Ami alapvetően azért nem baj, mert szerintem az a kettő is jó volt, csak azért az 50. évfordulón kijövő film nem bukjon meg a kasszáknál (se).

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Rajongóknak valószínűleg kánanán lesz, aminek remélhetőleg tényleg ez a film lesz a csúcspontja. A kulcs mégis az, hogy ezúttal tömegeket sikerüljön megmozgatni. A SOLO után a TROS is hozott 1 milliárdot, így ha a sormintát nézzük akkor.....de nem folytatom. D

Az azért még mindig lutri lehet, hogy új arcokkal jelenik meg a film. Viszont megvan az az előnye, hogy nem kell előtte bebifláznod több tévésorozatot, hogy tudd, miről van szó. Ha már a marketingről csicsergünk, talán ez lesz az egyik nagy feladata a reklámoknak: előre eladni az új szereplőket. Itt viszont példát vehetnének a The Force Awakens marketingjéből, ami szerintem remekül kezelte az új karakterek promóciozását. Már a teaser leközölte nekünk, hogy Finn ex-rohamosztagos, BB-8 cuki, Rey valamiféle kalandor, Poe pilóta, Kylo Ren meg badass. A nagy trailer meg aztán még jobban az új szereplőkre koncentrált, miközben rejtélyt is épített közéjük, amivel fokozta az érdeklődést. De ugyanez jellemző a Rogue One-ra is, ott is nagyon rámentek a karakterekre, főleg Jynre és Andorra.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 1

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.