Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája A droid gotráról mit lehet tudni? Tudom, hogy képregényben tűntek fel, de szerintem ideje átemelni az általánosabb köztudatba őket. Kik ők? Hogy alakultak? Egyáltalán mit tudunk a megalakulásuk hátteréről?
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája A Droid Gotra egy droidjogokat támogató csoport volt. Eredetileg egy halálos erejű, átalakított harci droidokból álló csapat alapította, akik azért nehezteltek a Galaktikus Birodalomra, mert az a Klónháborúk alatti szolgálatuk után félredobta őket.Coruscanton aztán a Crymorah szindikátusnak kezdtek el dolgozni, zsoldosként rablásokban, zsarolásokban és illegális roncsmentésekben vettek részt.YE13-ban megpróbálták megvetni a lábukat a Korélián.A Galaktikus Polgárháború elején pedig Aphra doktort bízták meg azzal a feladattal, hogy szerezze vissza a Tripla-Zéró protokoll személyiségmátrixot - amely egy protokoll-droidot kínzási szakértővé tett - és a BT-1 prototípusú bérgyilkos droidot, valamint egy, a Geonosison levő droidgyárat kellett felszabadítania Karina királynő alól. Aphra bár megszerezte a mátrixot és a BT-1 droidot, végül Vadernek ajánlotta fel őket és segített a sötét nagyúrnak a droidgyár felszabadításán, mert ekkoriban Vader saját sereget próbált meg kreálni a Birodalom tudta nélkül (2015-ös Vader képregénysorozat)Később, a Birodalom Visszavág és a Jedi Visszatér között a Droid Gotra Qi'ra (és ügynökeinek) manipulációja következtében belekeveredett a szindikátusok közti háborúba. Amikor Palpatine felkereste a Gotrát (és a többi szindikátust), maga mellé állította őket azzal, hogy felfedte Qi'ra valódi szándékait és parancsba adta, hogy támadják meg a Vörös Hajnal erőit, valamint aki Qi'ra holtestét elhozza neki, magasabb szintekre törhet. Ez utóbbi nyílván nem történt meg, mert a nő újra az árnyak közé menekült.A Birodalom bukása után is folytatták működésüket, így kerültek például pont az Ikrek szolgálatába a Nal Huttán.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Szerző Gondlom a Nul Huttán elszenvedett vereség se okozz majd a vesztüket. Amúgy akaratlabul is a droid bár jutott eszembe róluk a Plazir 15-ön.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Behind the Scene infó: eredetileg a hamvába halt, legends-beli videójátékhoz, a Star Wars 1313-hoz találták ki őket. A kánonban először a Tarkinban tűntek fel említés szintjén, ténylegesen pedig a Star Wars: Koréliai hajsza című könyvben jelentek meg. Az egyik alszervezetüket, a Vanguard Axist láthattuk a The Bad Batch 2x06 Tribe és a 3x08 Bad Territory-ban is.
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája A Droid Gotra kapcsán én örültem, hogy live action-ben is tiszteletüket teszik. Nagyon tetszett a korábbi szerepeltetésük azokban a művekben, ahol korábban a megjelentek (Doctor Aphra 2016, Koréliai Hajsza)
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.