Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Szerintem is. Melyikre esküsznek mostanában? Mert ha veszek majd egy full HD TV-t azért azon is legyen jó képe a cuccnak. :D Szerinted ezen van scart kimenet?
Hát hagyományos CRT-hez baljós lesz összekötni, hacsak nincs a tévéden komponens bemenet. ( YUV) De addig nem is értem minek neked lejátszó, amíg megfelelő tv-d nincs? Amúgy a pana jó márka itt is :)
Hozzászólás ideje:
Köszi, de soha nem fogok gépbe venni ilyen cuccot. Jövőre nadrágszíj húzás lesz, most pedig veszek TV -t is. Már csak azt kell kitalálnom, hogy milyet. Én erre a párosra gondoltam: Panasonic TH-42PZ8ES FULL HD plazma tv és Panasonic DMP-BD60
Hozzászólás ideje:
Hát hagyományos CRT-hez baljós lesz összekötni, hacsak nincs a tévéden komponens bemenet. ( YUV) De addig nem is értem minek neked lejátszó, amíg megfelelő tv-d nincs? Amúgy a pana jó márka itt is :)
Még a crt-n is ég és föld a különbség a 720p-s HD és 'sima' TCW részek között. Hát ezért...
Hozzászólás ideje:

Köszi de van házimozim. :) Bár ez mindent tud, de nem akarok költeni egy új rendszerre. Először a TV és a lejátszó érdekel. Inkább TV-t mutass amit megéri megvenni és jó is, plusz nem drága. :|

Szerinted FULL-HD -ba melyiket érdemes? Plazma vagy LCD?

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Az a helyzet, hogy most megint összeértek az árak. Tehát már nincs olyan nagy különbség az LCD és a Plazma tv-k között. A szokásos SD felbontásúak olyan százötven ezertől vannak már akár 42 colos méretben is. A HD Ready meg a Full HD pedig kétszáztól egészen a csillagos égig. No meg a technikai megoldások a mai napra már elsimitották az LCD és a Plazma közti különbségek jelentős részét, melynek folyamán korábban a plazma tünt tuttibbnak, alkalmasabb mozifilmek nézésére. Én tuti nehéz bajban lennék ha a nyakamba szakadna annyi zsé, hogy vásárlásra adjam a fejem :| Ha lenne egy Pana Full HD, olcsó LCD megjelenítő akkor tutti lecsapnék rá :)

Hozzászólás ideje:
Ezzel a kontrasztaránnyal mindig bajba vagyok. Most ugye az a jó, ha minél magasabb az arány?

Igen. :) De sok helyen másképp számolják ezt az egészet; pl említenek dinamikus kontrasztot is. De ettől ma már nem kell félni, hogy rossz arányt fog ki az ember.

Hozzászólás ideje:

Bocs oldie még egy kérdés. :) Szerinted érdemes a Panasonic BD-60 helyett a Panasonic BD-80 -at venni? Emez egy húszassal drágább, de szerintem a lényegben, azaz a képmegjelenítésben nincs különbség köztük. Az extrákban lehet eltérés.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Szerintem válaszd az olcsóbbat és gyűjts HDMI-s erősítőre. A dekóderek benne vannak a lejátszódba, de hogy pl a TCW HD plusos Dolbyjával tudjál riogatni ahhoz az erősítődnek HDMI-ben kell továbbítanod a jelet :)

Hozzászólás ideje:
Szerintem válaszd az olcsóbbat és gyűjts HDMI-s erősítőre. A dekóderek benne vannak a lejátszódba, de hogy pl a TCW HD plusos Dolbyjával tudjál riogatni ahhoz az erősítődnek HDMI-ben kell továbbítanod a jelet :)
Szerintem nincs rajta HD Plus, vagy legalábbis nem írja a felirat. :|
Hozzászólás ideje:
Szerintem nincs rajta HD Plus, vagy legalábbis nem írja a felirat. :)

Valamilyen magas felbontású hangsáv csak van azon a lemezen :|

Hozzászólás ideje:
Valamilyen magas felbontású hangsáv csak van azon a lemezen :)

Veszteségmentes nincs rajta, csak sima 640kbps-es Dolby Digital(talán EX, nem tudom).

Hozzászólás ideje:
Veszteségmentes nincs rajta, csak sima 640kbps-es Dolby Digital(talán EX, nem tudom).
EX van rajta ugyanúgy mint a mozifilmeken.

Hát ez így smafu, gyerekek :S
Nekem nagyon is jó lesz így. :) Viszont érdekes, hogy a TCW mozin van TrueHD hangsáv.
Hozzászólás ideje:
Nekem nagyon is jó lesz így. :) Viszont érdekes, hogy a TCW mozin van TrueHD hangsáv.
Erre voltam kíváncsi alább :|
Hozzászólás ideje:

Ez így nem teljesen igaz.

Ha a BD-lejátszóban van TrueHd és DTS Master-HD dekóder, akkor a hátlapon lévő analóg-kimeneteken össze lehet kötni átlagos 5.1-es erősítővel a lejátszót. Persze ez így 6 db kábel.

Különben nincs akkora hanyatt esés az új hangformátumoktól. Egy 1,5 Mbps-os DTS már akkorát szól, hogy az bőven elég még a nagy házimozi-őrülteknek is. Pl. a Terminator - Megváltás kegyetlen jó lett.

Hozzászólás ideje:
Ez így nem teljesen igaz.

Ha a BD-lejátszóban van TrueHd és DTS Master-HD dekóder, akkor a hátlapon lévő analóg-kimeneteken össze lehet kötni átlagos 5.1-es erősítővel a lejátszót. Persze ez így 6 db kábel.

Különben nincs akkora hanyatt esés az új hangformátumoktól. Egy 1,5 Mbps-os DTS már akkorát szól, hogy az bőven elég még a nagy házimozi-őrülteknek is. Pl. a Terminator - Megváltás kegyetlen jó lett.

Az analóg kábeleken nem fog magas felbontású hang áramolni. :) Ezért találták ki a HDMI összeköttetést. Ugyanannyit érsz az analóggal mint a koax vagy optikai digitálissal. A TrueHD-t és térsait lekeveri DD 5.1-be.

AMúgy igazad van, korábban én is említettem a kiállításon tapasztaltak között, hogy egy jól kikevert, kódolt DD és DTS is tökéletes az élvezethez. :|

Hozzászólás ideje:
Az analóg kábeleken nem fog magas felbontású hang áramolni. :) Ezért találták ki a HDMI összeköttetést. Ugyanannyit érsz az analóggal mint a koax vagy optikai digitálissal. A TrueHD-t és térsait lekeveri DD 5.1-be.

AMúgy igazad van, korábban én is említettem a kiállításon tapasztaltak között, hogy egy jól kikevert, kódolt DD és DTS is tökéletes az élvezethez. :D

Téves.

Pont az a lényeg, hogy ha a lejátszóban van TrueHD-dekóder, akkor a lejátszó tud dekódolni, és a már dekódolt jelet tudja továbbküldeni analóg kábeleken, így az erősítőnek nincs más dolga, csak erősíteni a jelet, küldve a hangfalak felé. Vagyis az már egy kész külső jel, csak fel kell erősíteni. Ehhez pedig egy sima Dolby Digital-os erősítő is elég, a lényeg, hogy legyen rajta 5.1-es analóg bemenet.

A HDMI-kábel azért jobb, mert csak egy kábel kell ehhez, valamint egyszerre tudja a képet is vinni. Ilyenkor a lejátszóból jövő jel változatlanul halad a HDMI-n az erősítőbe, és az abban lévő TrueHD-dekóder végzi a feladatot.

A koax és optikai kábelek azért nem tudják vinni egy az egyben a TrueHD-jelet, mert ahhoz kicsi a sávszélességük.

Azt viszont érdemes tudni, hogy a lejátszókban lévő dekóder a DVD-knél általában gyengébb minőséget produkált, mint az erősítőkben lévő. Nem tudom, hogy ezt a rossz tendenciát megtartották-e a BluRay-játszóknál is.

Ez végülis arra jó, ha valaki nem akarja lecserélni az erősítőjét, csak DVD-játékost cserélne Blu-Ray-re.

Szerkesztve: - Lada

Hozzászólás ideje:

Úgy tudom, hogy nem magát a digitális jelfolyamot küldi át, hanem azt átalakítja PCM-é. Mondjuk az se piskóta és ebben az esetben az analóg csatlakozó tökéletes. De ez is csak annak jó tényleg akinek DVD-A, illetve SACD-ra előkészített erősítője van.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.