Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Ez így is van. Amikor lesz az embernek ilyenre pénze, akkor szétnéz, hogy mik a lehetőségek és választ.

Azért nem lesz már nekem szimpla BD-lejátszóm :D

Hozzászólás ideje:

De az is lehet, hogy simán igaza van és tényleg nincs olyan nagy minőségi különbség köztük. :D

Amúgy kicsit visszatérve arra, hogy mennyire is mennek lefelé az árak, tegnapelőtt én is kicsit körbenéztem a Media Markban és még mindig azt tapasztaltam, hogy a korai erősítok árai mit sem változtak azóta, hogy képbe kerültek a nagy felbontású hangdekóderekkel rendelkező társaik. Furcsa.

A tévéknél viszont az LCD megjelenítők árai a 82 centis, HD Ready szegmensben már a százezres összeg alsó határát verdesi. :D

Hozzászólás ideje:

Függetlenül attól, hogy tudatában lenne, tényleg lehet, hogy igaza van. Az analóg és digitális koax-kábelekről végtelen viták mentek régebben ilyen hifis fórumokon, hogy melyik a jobb, stb. Viszont a HDMI-ről közel nem hallottam ekkora vitákat. Ami biztos, hogy az 1.3a-s típusú HDMI-kábel az (és ettől felfelé), ami elboldogul az új HD-hangformátumokkal.

Talán még az olyan számíthat, hogy aranyozott-e a csatlakozó.

Hozzászólás ideje:
Függetlenül attól, hogy tudatában lenne, tényleg lehet, hogy igaza van. Az analóg és digitális koax-kábelekről végtelen viták mentek régebben ilyen hifis fórumokon, hogy melyik a jobb, stb. Viszont a HDMI-ről közel nem hallottam ekkora vitákat. Ami biztos, hogy az 1.3a-s típusú HDMI-kábel az (és ettől felfelé), ami elboldogul az új HD-hangformátumokkal.

Talán még az olyan számíthat, hogy aranyozott-e a csatlakozó.

Aranyozott, direkt 1080p -re kalibrálva. :)
Hozzászólás ideje:

Remélem, hogy Soltész Rezső valahol látja ezeket a képeket ( gondolom kint van ő is Las Vegasban) és a hazai Házimozi kiállítást is sacc per kábé ilyen szinten fogja egyszer elképzelni.

Ajánlom figyelembe ott a háttérben pörgő ismerős filmkockákat. :)

No és akkor itt egy "kicsike" amivel meg kéne tanulni a lépcsőházban forgolódni ha megnyerném a lottó ötöst. :)

Hozzászólás ideje:
Az évezred vicce kéremszépen :D

Lásd a hang specifikációkat!

Igen ez érdekes :P A forgalmazó románt ír, nem amerikai szinkront rá :P

Amúgy meg egy ezresért ne várj HD hangzást, így is örülni kell a surrondnak. A Universal/Select nem arról híres, hogy hangban jók lennének a kiadványaik. A House dvd-ken is surrond magyar van :P

Hozzászólás ideje:
Igen ez érdekes :P A forgalmazó románt ír, nem amerikai szinkront rá :D

Amúgy meg egy ezresért ne várj HD hangzást, így is örülni kell a surrondnak. A Universal/Select nem arról híres, hogy hangban jók lennének a kiadványaik. A House dvd-ken is surrond magyar van :P

De ez nem is HD lemez, és nem is várt HD hangzást szerintem, hanem csak egy mezei 5.1 -et. :P
Hozzászólás ideje:
Igen ez érdekes :P A forgalmazó románt ír, nem amerikai szinkront rá :D

Nekem ez a kiadvány megvan angold brutális DTS-sel és színvonalas magyar DD 5.1-es hangzással :P Érdemes elolvasnod az ottan hsz-eket.

Ama kiadvány után egy ilyet kiadni..... :S

Hozzászólás ideje:
Ama kiadvány után egy ilyet kiadni..... :S
Az a régebbi kiadás már nem kapható, így is örüljenek, hogy újra kiadták ezt a filmet :D

Azon siránkozni meg, hogy milyen specialozációi vannak, nem kell, előbb kellett volna megvenni :P

Hozzászólás ideje:

Szerintem a legtöbb hsz nem síránkozás hanem megrökönyödés :D Akit anno érdekelt a film az úgyis beszerezte, főleg úgy, mint én, aki magazinmellékletként jutott hozzá :P Az a kiadás tesztlemez a javából. Még ma is sok DVD kiadás elbújhat mögötte. A DTS-e a Világok Harcának DTS-ével vetekszik :P

Hozzászólás ideje:

Ha minden jól megy, akkor ma megsasolom a Szárnyas fejvadászt. HDDVD-ről való, 1080p Final cut, DTS 1,5Mb/s.

A sample kiváló minőséget mutat.

Valahogy mindig kimaradt ez a film.

Hozzászólás ideje:
Ha minden jól megy, akkor ma megsasolom a Szárnyas fejvadászt. HDDVD-ről való, 1080p Final cut, DTS 1,5Mb/s.

A sample kiváló minőséget mutat.

Valahogy mindig kimaradt ez a film.

Irigyellek Lada! Nekem eddig három film szerepel a 2010 -es kívánságlistámon. Sajnos a DVD -imet így már inkább fájdalom nézni, mint élvezet. És rajtuk semmilyen felkonvertálás nem segít. Ráadásul a Szörny RT végét már nem is bírta a BR lejátszóm, mert akadozott, szaggatott. Szóval kalandra fel. :)
Hozzászólás ideje:

Ody: Lehet, hogy hülye kérdés, de mi van akkor ha a dvd-lejátszót kötöd az új tv-re?Akkor is rossz a kép?Azaz tulajdonképpen a tv miatt nem élvezhetőek a dvd-k?

Szerkesztve: - frenkie

Hozzászólás ideje:
Ody: Lehet, hogy hülye kérdés, de mi van akkor ha a dvd-lejátszót kötöd az új tv-re?Akkor is rossz a kép?Azaz tulajdonképpen a tv miatt nem élvezhetőek a dvd-k?
A TV felbontása miatt van "baj". Élvezhető az, csak engem zavar mert látom rajta a pixeleket meg a sok hibát a képen ami a kis felbontású forrás miatt van.
Hozzászólás ideje:

A dvd-n csak szoftveresen lehet igazán javítani, ahhoz meg pc kell (pl. Media player classic + ffdshow codec).

Hozzászólás ideje:

Szomszédnak vagy nagyon közel van a falhoz a tévéje, vagy jól fel van szerelve a szoba. Szerintetek átmenjek egyszer a SW gyűjteményemmel? Nem igazán zavar, hogy mellettem folyton robban valami, de ha már van, szívesen hasznosítanám, itt meg működő TV sincs, csak működő roncs.

Hozzászólás ideje:

De durva! Két hónappal a mozis premier után már kint van a 720p-s 2012. :P

Porolom is le a projit. :P

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.