Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Még a Blade Runnerről se írtál milyen volt, pedig én vártam. :rock: Nem tetszett?

Sajnos elmaradt a nézése. Ahogy lesz lehetőségem csekkolom.

Hozzászólás ideje:

Délután volt szabad két órám, így megnéztem a Blade Runnert. Nem semmi, hogy ezt a régi filmet is hogy felturbózták minőségileg. Gyönyörű kép és a hang is ott volt, DTS of course. Olyan, mintha most forgatták volna. :D

A filmről nem akarok nagyon írni, de ez nekem már egy kicsit beteges volt. Nem a lassúságával volt bajom, hanem a hangulatával. Persze a téma lekötött.

Amiért megérte megnézni: nekem már a 90-es évek elején is nagyon tetszett Sean Young, itt meg még fiatalabb volt. HD-ban meg még szebb. :D

Csak halkan jelzem a 2012 720p is 1,5 Megás DTS-ben van. Komolyan mondom, hogy a mélynyomó elé teszek műanyag poharakat, kipróbálom milyen messzire szállítja őket. :D Valószínű a szoba másik végében fognak csoportosulni. :D

Szerkesztve: - Lada

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Most jöttem rá, hogy kár kiírni CD -re a TCW részeket, elég ha átnyomom pendrive-ra, és be a BR lejátszó megfelelő nyílásába. :para:

Haladsz a technikával, haladsz :D

:D

Hozzászólás ideje:
Most jöttem rá, hogy kár kiírni CD -re a TCW részeket, elég ha átnyomom pendrive-ra, és be a BR lejátszó megfelelő nyílásába. :para:
Ez olyan egyszerű, hogy az ember nem is gondol rá először. :D Végül is felesleges kiírni, hiszen úgyis biztos megveszed majd megint BR-en az egész évadot. :D
Hozzászólás ideje:
Ez olyan egyszerű, hogy az ember nem is gondol rá először. :D Végül is felesleges kiírni, hiszen úgyis biztos megveszed majd megint BR-en az egész évadot. :)
Nem kérdéses. :) Persze ha segítesz megint, csak akkor. :P

Haladsz a technikával, haladsz :yeah:

:D

Vagy inkább használni kezdtem az agyam. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Nem kérdéses. :yeah: Persze ha segítesz megint, csak akkor. :)
Ez sem kérdéses. :)

Mert nem is biztos, hogy minden készülék képes erre :D
Ez is igaz. :D
Hozzászólás ideje:
Még nem. De gondolom hallható lesz a különbség így is. :P

Az messze nem TrueHD lesz akkor. :D Az erősítőd csupán majd sima DTS-ben, vagy DD-ben adja ki a jelet a hangfalaknak. :P Ettől függetlenül lehet, hogy tapasztalsz majd bizonyos eltéréseket a DVD-s változatokhoz képest. Ott se mindig azonos ugye az adatfolyam :P

Amúgy nmagra felkerült egy überalles 2012-es HD változat, magyar 6.1-es HDMasterDTS-sel :D

Hozzászólás ideje:
Még nem. De gondolom hallható lesz a különbség így is. :D

A digitális koax vagy opitikai kábel nem tudja átvinni a HD-s jeleket. A BluRay-lejátszón, ha a koax vagy optikai kimenet van beállítva ő elvileg automatikusan lekonvertálja a HD-s jelet sima DTS-re vagy Dolby Digital-ra.

Mindettől függetlenül lehet, hogy fogsz tapasztalni javulást. A DVD lemezeken lévő DTS-sávok, ha jól tudom általában nem érik el az 1Mb/sec-ot (még a Világok harca sem). Ha a BluRay-ről a DTS HD-t lekonvertálja 1,5Mb/sec-os DTS-re, akkor érezhetsz talán kis különbséget az átlagos DTS-hez képest.

Hozzászólás ideje:

Van azért egy-két DVD ahol eléri akár az 1,5 Mb/s-es adatfolyamot is a DTS. Az U-571 többek között ilyen ha jól tudom, illetve a Queen Greatest video kiadásai. :D

Hozzászólás ideje:
Van azért egy-két DVD ahol eléri akár az 1,5 Mb/s-es adatfolyamot is a DTS. Az U-571 többek között ilyen ha jól tudom, illetve a Queen Greatest video kiadásai. :P

Igen, nekem is van egy Jean Michel Jarre kínai koncert 1,5Mb/s-el, jól ki is akadt rajta egy régebbi Philips dvd-lejátszóm. Valszeg szoftveresen nem volt beállítva, mert a dvd-ken ritka az ilyen sávszélességű hang.

Az U-571 az nagyon brutál. A 2 perces aknás jelenetet még a szomszéd néni is jól ismeri (szerintem). :D

Hozzászólás ideje:
Jaaaa hát igen. :rock: Erre nem gondoltam, mert én még nem tartok ott erősítő ügyileg. :D

Pontosabban a HDMI 1.3a jelű kábelektől kezdődően.

Hozzászólás ideje:

Micsoda komfort. Ezeken a lemezeken nem lehet kiválasztani, hogy éppen DD -ben vagy DTS -ben akarod nézni a filmet. Csupán nyelvet kell választani és a többi megy automatán. :rock: A Brygantikon DTS van alapból. A TCW pedig DD. Szombaton mozi ezerrel. :D

Hozzászólás ideje:
Kivéve aokon a lemezeken melyeken van vagy öt hangsáv. Kettő TruHD DD, Két sima DD, és egy DTS HD Master :rock:
Szerintem ezeket már az erősítő szelektálja magának. :D Persze más a helyzet ha egy nyelvű hangsávból van több fajta, mert akkor nyilván lehet válogatni.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Szerintem ezeket már az erősítő szelektálja magának. :rock: Persze más a helyzet ha egy nyelvű hangsávból van több fajta, mert akkor nyilván lehet válogatni.
Tök mindegy, mert magad is kiválaszthatod, úgy mint a DVD esetében. Másrészről meg DVD-n is van "elsődleges" nyelv melyet automatikusan tölt be a lejátszó :D
Hozzászólás ideje:
Tök mindegy, mert magad is kiválaszthatod, úgy mint a DVD esetében. Másrészről meg DVD-n is van "elsődleges" nyelv melyet automatikusan tölt be a lejátszó :rock:
Pl. a TCW -n van TrueHD, mégis a DD ismeri fel az erősítőm. Nincs is olyan menü, ahol ezt belehetne állítani.
Hozzászólás ideje:
Pl. a TCW -n van TrueHD, mégis a DD ismeri fel az erősítőm. Nincs is olyan menü, ahol ezt belehetne állítani.
Persze, mert az erősítőd nem ismeri fel a TrueHD jelet. :rock: Nem alkalmas a vételére. Az szépen le van konvertálva DD-re. Kijelezni is csak azt fogja.
Hozzászólás ideje:

Azért mert a Bluray-lejátszót optikai vagy digitális koax-al kötötted össze. A lejátszó nyilván érzékeli, hogy ezeken a csatlakozóin van kapcsolat az erősítővel, így szépen átkonvertálja a jelet TrueHD-ról DD-re.

Ha bedugnál egy 1.3a-s HDMI-t máris tudnál a lejátszó menüjében váltogatni a csatlakozási típusok között.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.