Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Semmi extra. 82 centis full HD LCD. Szerintem full HD-t nagyban érdemes venni, de ettől független nem rossz készülék ez sem. 100 ezerért simán megéri. De majd kijavít oldie, ha nem jól gondolom. :P

Köszi. Nagyon örül neki az ember aztán gondoltam utánajárok.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Oldie: Mit szólsz ehhez a tv-hez?

http://www.avplanet.hu/index.php/televiziok-1/plazma-televiziok/panasonic-tx-p42s30e-full-hd-plazma-televizio-42-107cm.html

Természetesen más véleményére is kiváncsi vagyok.

Középkategóriás Full HD tv készülék a jelenlegi japán csúcsgyártó cégtől.......a konkurens gyártók hasonló kategóriájú készülékeit képminőségben simán megelőzi. Jó ár/érték arányú készülék, ajánlott vétel közepes méretű szobába (42 coll-ból adódóan), ahol a nézési távolság két méter körüli.

A vásárlásával azonban még én várnák, úgy év végéig. Tuti le fog menni az ára karácsony körül egy "elfogadhatóbb" szintre.

Hozzászólás ideje:

Középkategóriás Full HD tv készülék a jelenlegi japán csúcsgyártó cégtől.......a konkurens gyártók hasonló kategóriájú készülékeit képminőségben simán megelőzi. Jó ár/érték arányú készülék, ajánlott vétel közepes méretű szobába (42 coll-ból adódóan), ahol a nézési távolság két méter körüli.

A vásárlásával azonban még én várnák, úgy év végéig. Tuti le fog menni az ára karácsony körül egy "elfogadhatóbb" szintre.

Inkább egy G10 -est vesz. :D

Hozzászólás ideje:
Felsőközépkategóriás tv, mely az S szériát követi, ezáltal egy fokkal jobb képminőséget produkál. Mivel ez is idei készülék ennek a vásárlásával is érdemes várni még. A többi dologgal megegyezik az előbbivel.
Hozzászólás ideje:

Inkább egy G10 -est vesz. :D

Olyat már csak használtan tudna venni :)

A geeks.hu-n fent van amúgy a G30-as tesztje. Nem sokkal tud többet mint a G20-as tavalyi modell. Érdemesebb azt választani, már ha még kapható valahol :)

Hozzászólás ideje:

Olyat már csak használtan tudna venni :)

A geeks.hu-n fent van amúgy a G30-as tesztje. Nem sokkal tud többet mint a G20-as tavalyi modell. Érdemesebb azt választani, már ha még kapható valahol :)

G10 -es nekem van, G30 -at akartam írni. :) A G panelek eleve jobbak mint az S -ek, szóval az utóbbi szerintem már felejtős. Persze ha az ár a lényeg akkor nem. :)

Egyébként a fenti szavazás is érdekes ma már. A válasz egyértelmű igen részemről. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

G10 -es nekem van, G30 -at akartam írni. :) A G panelek eleve jobbak mint az S -ek, szóval az utóbbi szerintem már felejtős. Persze ha az ár a lényeg akkor nem. :)

Egyébként a fenti szavazás is érdekes ma már. A válasz egyértelmű igen részemről. :D

Nem rég én a HD Readys X ill. C széria előtt gyökereztem le az MM-ben, ahol egy T2-es promo anyagot nyomattak. Marha jól néztek ki azok is, pedig "csak" HD Readysek. :)
Hozzászólás ideje:

Felsőközépkategóriás tv, mely az S szériát követi, ezáltal egy fokkal jobb képminőséget produkál. Mivel ez is idei készülék ennek a vásárlásával is érdemes várni még. A többi dologgal megegyezik az előbbivel.

Köszi ismét. Tulajdonképpen a vásárlás időpontja a Battlefield 3-tól függ. :D Ha jól megy a gépemen akkor nem computert veszek hanem tv-t decemberben.

Hozzászólás ideje:

Szerinted mennyire rizikós számítógépet rákötni egy plazmára? Beégés szempontjából kérdezem.

Egy bejáratott plazmára már nem nagyon jelent veszélyt. Ellenben a bejáratási idő alatt ( első 500 óra kb) érdemes kerülni az egy óránál tovább tartó stabil képelemeket. ( játékoknál főleg HUD)

Beégés amúgy a mai plazmáknál már nincs, ellenben ghosting, ami ennek a finomabb változata. Tv adásoknál illik a logók miatt kizoomolni a képet, illetve fél óránként csatornát váltani a bejáratás alatt. Ha mégis nyoma maradna a logónak pl, akkor beraksz egy filmet és azzal "mosod" át a képernyőt. A ghosting rendszerint el szokott tűnni ezek után.

Hozzászólás ideje:

Egy bejáratott plazmára már nem nagyon jelent veszélyt. Ellenben a bejáratási idő alatt ( első 500 óra kb) érdemes kerülni az egy óránál tovább tartó stabil képelemeket. ( játékoknál főleg HUD)

Beégés amúgy a mai plazmáknál már nincs, ellenben ghosting, ami ennek a finomabb változata. Tv adásoknál illik a logók miatt kizoomolni a képet, illetve fél óránként csatornát váltani a bejáratás alatt. Ha mégis nyoma maradna a logónak pl, akkor beraksz egy filmet és azzal "mosod" át a képernyőt. A ghosting rendszerint el szokott tűnni ezek után.

Röhögni fogsz de nekem enyhe ghosting van a CN logo miatt. :lol: Kicsit bosszant is, azóta nem nézem a TCW -t a tv-n, csak a számítógépen. Próbáltam már leöblíteni az Avatarral, de még mindig észrevehető.

Hozzászólás ideje:

Röhögni fogsz de nekem enyhe ghosting van a CN logo miatt. :lol: Kicsit bosszant is, azóta nem nézem a TCW -t a tv-n, csak a számítógépen. Próbáltam már leöblíteni az Avatarral, de még mindig észrevehető.

Van akinek beletelik pár hétbe mire véglegesen eltűnik. Amúgy elég bosszantó, hogy ilyen hátránya van ennek a technológiának. Is. A többiről nem is beszélve. Olyan igénytelen már talán egy megjelenítő sem lesz mint a CRT. Azokat még nem öt évre készítették, hanem tizenötre. :)
Hozzászólás ideje:

Van akinek beletelik pár hétbe mire véglegesen eltűnik. Amúgy elég bosszantó, hogy ilyen hátránya van ennek a technológiának. Is. A többiről nem is beszélve. Olyan igénytelen már talán egy megjelenítő sem lesz mint a CRT. Azokat még nem öt évre készítették, hanem tizenötre. :)

Már legalább egy hónapja észrevettem, és még mindig ott van. De mintha halványodna. :) Persze rajtam kívül nem sokan vennék észre, de nekem akkor is látható. :)

Hozzászólás ideje:

Ezt azért egy kicsit gáznak tartom. Vesz az ember egy baromi drága tv-t és akkor ilyen problémák vannak. Erre már kitalálhatnának valamit. Az ember önkéntelenül elfelejtkezik róla(vagy pl kap egy telót amin egy órát beszél) aztán kész a baj. Vagy a tv-társaságoknak kellene ez ellen tenni vagy a panelgyártóknak. Különben ha megvan az 500 óra akkor már nyugodtan lehet akár órákig is nézni valamit? Tényleg röhejnek tartom, hogy vesz az ember pénteken egy tv-t ,szombaton meg nem tud megnézni rajta egy másfél órás filmet mert jön a ghosting.

Hozzászólás ideje:

Ezt azért egy kicsit gáznak tartom. Vesz az ember egy baromi drága tv-t és akkor ilyen problémák vannak. Erre már kitalálhatnának valamit. Az ember önkéntelenül elfelejtkezik róla(vagy pl kap egy telót amin egy órát beszél) aztán kész a baj. Vagy a tv-társaságoknak kellene ez ellen tenni vagy a panelgyártóknak. Különben ha megvan az 500 óra akkor már nyugodtan lehet akár órákig is nézni valamit? Tényleg röhejnek tartom, hogy vesz az ember pénteken egy tv-t ,szombaton meg nem tud megnézni rajta egy másfél órás filmet mert jön a ghosting.

Azért nem olyan könnyű beégetni azt. ;) Egyébként az LCD -nek nincs ilyen gyíkja. Az lehet nyüstölni, a fény se árt neki.

Hozzászólás ideje:

Azért nem olyan könnyű beégetni azt. ;) Egyébként az LCD -nek nincs ilyen gyíkja. Az lehet nyüstölni, a fény se árt neki.

Lcd már hidegen hagy. Csak plazma. :D Majd vigyázok rá. Jobban tartok attól, hogy ha buli van akkor valaki ráönti a sört. :D

Hozzászólás ideje:

Lcd már hidegen hagy. Csak plazma. :D Majd vigyázok rá. Jobban tartok attól, hogy ha buli van akkor valaki ráönti a sört. :D

Na attól ne félj! A panelt olyan üveg védi, ami nagyon sokat kibír. :) A G paneloknak volt egy olyan tesztje, amikor is egy hatalmas vasgolyót neki vágtak izomból és szemből a TV -nek, és semmi baja nem lett. :cool:

Hozzászólás ideje:

Óvatosnak és figyelmesnek kell lenni, ennyi. :) Talán majd az OLED nem lesz ennyire igényes. Az LCD-t meg megemlíteni is gáz abban az árkategóriában ahol már egy remek plazmát kapunk a pénzünkért. Az LCD nem fogja utolérni a plazma képminőségét a büdös életbe se. Az iszonyú drága LED LCD-k tudnak csak talán megközelítőleg olyan képet produkálni mint egy középkategóriás és jóval olcsóbb plazma.

Hozzászólás ideje:

Na attól ne félj! A panelt olyan üveg védi, ami nagyon sokat kibír. :) A G paneloknak volt egy olyan tesztje, amikor is egy hatalmas vasgolyót neki vágtak izomból és szemből a TV -nek, és semmi baja nem lett. :cool:

Nem semmi miket kibírnak.

Hozzászólás ideje:

Talán itt az idő, hogy beszerezzek egy DTS-HD erősítőt. :D De mi les za kitűnő állapotban lévő jelenlegi ONKYO -val? :hmm:

Hirdesd meg valahol. De az tuti, hogy nyakon váglak, ha nem lesz centered :P
Hozzászólás ideje:

Alap HD erősítőkkel nem nagyon érdemes kezdeni. Akinek eddig nem volt hm rendszere annak jó, viszont akinek már van "füle" az ilyenhez, annak a 150e forintos kategóriánál kezdődik a továbblépés. Ahogy olvasom a hozzáértőktől, illetve azoktól akik szinte havonta változtatják az erősítőiket, a HD hangzás az Onkyo esetében a 8xx-as szériától, Denon részéről a 23xx, illetve a Pioneertől -csak hogy az ismertebbeket említsem- az AX-től számítják az elfogadható minőséget, természetesen egy ezekhez illő hangsugárzó szettel ( nagy sláger a Dali Concept, mely 200e körül kapható mélynyomó nélkül).

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.