Ugrás a kommentre

SZKipi Padawan

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    490
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

  • Győztes napok:

    1

SZKipi Padawan összes hozzászólása

  1. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Húúú de várom már, hogy megszerezzem a hianyzó sorozat részeket és új sorozatokat, valamint filmeket!
  2. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Darth Sky igazán köszönöm, holnap meg is lesem őket! De ahogy látom ez magyar nyelven meg sem jelent... Vajon megjelenik egyáltalán?
  3. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Pedig egy jóvak később játszódó Yuuzhan Vong-ok elleni háborút szívesen megnéztem volna... Van egyébként erről az időszakról szóló könyv?
  4. SZKipi Padawan

    A fórum közössége

    Szerencsétlen idióták az ilyenek! Nem hiszem el, hogy ha van egy normális Fórum, akkor ott miért nem lehet viselkedni?! Neki is jobban esne, ha a hétköznapokból kiszakadva tudna társalogni változatos témákról, különböző emberekkel. Bár úgy látszik, hogy amilyen a való éltben, olyan az internet világában is...
  5. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Azt egyébként továbbra sem értem, hogy a Disney miért nem azt a Star Wars-t folytatta, amit már több író is leírt? Ami ugye most már Legendáknak számít... Bár lehet erre is volt már itt magyarázat, amit nem olvastam el, és így ezen lustaságom miatt bocsánat!
  6. Azt hiszem előre megrendelem, nagyon kell nekem ez a könyv!
  7. SZKipi Padawan

    A fórum közössége

    Amint látom, az iskola elég sok ember életét keserítette meg. Sajnálatos, hogy az a hely, ahol elvileg azért jár/járt az ember, hogy valamilyen szinten felkészítse az életre, illetve, hogy kapcsolatokat alakítson ki, mennyire alkalmatlan az ilyen dolgokra. Számomra is, felettébb gyötrelmes volt az iskolás időszak! Főleg az általános és később a szakiskola. Nem is emlékszem olyanra, hogy bármikor is szívesen mentem volna. Vélhetően az ott szerzett tapasztaltok hatására alakult ki bennem az, hogy inkább dolgozok, mint sem, akár egy percel tovább is tanuljak! Elképesztő, hogy minden egyes osztályban rendre olyan embereket kellett elviselnem, akik csak azzal voltak elfoglalva, hogy hányszor és hogyan bunyóztak, valamint hányszor itták magukat kotta részegre... Ha valaki nem akart ebbe a brancsba tartozni, azt gyorsan idegileg tönkre b...ták. Így ment ez egészen addig, amíg el nem kezdtem érettségire járni, ahol az egyik normálisabb osztálytárs adott egy könyvet! Az volt a cime, hogy Star Wars - A túlélők keresése nem tudtam addig erről a témáról semmit. Ráadásul nem is érdekelt annyira, hiszen gyerekesenek véltem az ilyen űrharcos izékat... De magányomban, csak elkezdtem olvasni. A piszkálást, már befejezték, hiszen ekkor a már vertem a 90 kg, amivel kissé nagyobb darabnak számítottam. Persze ezután a közömbös viselkedés lett a mérvadó velem szemben. Természetesen volt pár barátom, de semmi különös. Régebben egyébként ha tehettem el menekültem a szekálás és a gyerekesnek vélt ütlegelés elől, de miután tönkre ment a térdem, és így esélyem sem volt futni, hát maradtam. És szembe néztem azokkal, akik bántani akartak. Kénytelen voltam! De egyértelműen az járt az eszemben, hogy ha nem is tudok győzni, legalább helytálljak. Ami azért sikerült is. Ennek hatására, alakult ki az, hogy később inkább közöbös lett a viselkedésük. Ekkor jelent meg az életemben az a bizonyos gyerekes űr ízés könyv... Ami aztán annyira beszippantott, hogy alig három nap alatt kiolvastam, és megvettem a maradék 2 könyvet az osztálytársamtól! Így utólag vissza gondolva, nem tudom, hogyan tudtam volna elviselni sülit, ha nincs a Star Wars? De hála az Istennek volt és mind a mai napig van, ráadásul egyre több kötet. Aztán jött ez az oldal, és itt sok nagyszerű emberre találtam! Néha ugyan eltűnök, de mindig vissza térek, mert ugye a Világos Oldalt nem lehet elhagyni...
  8. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Van egy véleményem, ami után tépni fogjátok a hajatokat! Mekkora csavar lenne már, ha a 9. rész azzal végződne, hogy ezt az egészet, Anakin csak álmodta! Aminek hatására, megváltoztat mindent, Palpatin elbukik, és ennyi... Ez mind meg sem történik. Miután a befejezés hatására kirobban a Harmadik Világháború, elmondják, hogy azért így lett vége, mert ez a Kánon! És így nyer értelmet, hogy miért van Legendák és Kánon... Szerintem nagyot szólna a film!
  9. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Akkor nem is fűzök hozzá többet. Inkább végig olvasom, hogy miként jártátok körbe!
  10. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Sok más mellett ez is csak egy teória... De ami azt illeti, magában a könyvben a klón Luke-ot szerintem jól irták meg, nyilván filmen ez másként kellene megoldani, de ha jól megcsinálják, akkor nem lenne azzal probléma.
  11. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Pusztán a nevetésből ilyesmire lehet következtetni... Bár másra is utalhat, természetesen!
  12. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Úgy térne vissza, mint ahogy Luke a Trahwn 3. - Az utolsó parancs című könyvben? Az mi turva lenne, egyre jobban várom a filmet!!!
  13. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Jobbára az itteni hozzászólásokat... Csak kérdés, hogy az mi akar majd lenni? Mert teória az van, ráadásul nem is kevés.
  14. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Egyenlőre csak egy bemutatót láttam, de ígyekszem bővíteni a tudásomat! Amihez itt is sokkal többet kell a témával kapcsolatban olvasgatnom. Amihez már hozzá is kezdtem! Nyilván megvan egyébként a magyarázat, hogy miért Snoke és nem Darth Snoke, vagy miért Kylo Ren és nem Darth Kylo stb. Úgyhogy mint mondottam ígyekszem megszerezni a hiányzó tudást!
  15. SZKipi Padawan

    A Star Wars jövője

    Lehet én vagyok maradi, de számomra hiányzik, hogy már nem beszélünk Sith-ekről, hanem Ren Rendről, nincs olyan, hogy Darth... Oké valamit újítani kell, de nekem ez akkor is egy kicsit idegen. Bár lehet ezt is megfogom majd szeretni!
  16. Rendben, holnap szabadnapos leszek, neki is esek! Remélem azt is meg fogom tudni, hogy mi a különbség a kettő közt... Tudom ez így elégge idiótan hangzik, de számomra nem világos!
  17. Számomra az a furcsa, hogy egy Sith Nagyúrnak titkolni kell, hogy valóban mit is tett a mesterével... Mert Kylo az, nem? Vagy újra nézzem meg a filmeket, és olvassam el a könyveket, mert le maradtam valamiről?
  18. Pár napja jött meg mind két rész. És amint lehet rendelem is meg a harmadikat is! Persze ezen két Thrawn könyv mellett jött még 9 darab alkotás, úgyhogy nem tudom mikor kezdek hozzá. Bár, amint végzek a Coruscanti éjszakák 4. - Az utolsó lovaggal, lehet annak állok neki. Kíváncsian várom, hogy milyen!?
  19. Obi-Wan szerintem erősebb személyiséggel rendelkezett. Ráadásul jóval előbb elkezdték tanítani mint Anakin-t... Egyébkent a Legendákban Luke az Új Jedi Rendet eleve úgy kelti életre, hogy a kötődés ellenzése ne legyen olyan hatással a Jedik-re mint a Régi Jedi Rendben. Bár a lényeg szerintem is valóban az, hogy ki miként tudja egy szerette elvesztését feldolgozni, elfogadni!
  20. Tény és való, hogy nem Anakin az egyetlen, aki jobban ragaszkodott egy vagy több szerettéhez, mint azt egy Jedi-nek kellett volna a tanítások szerint. Mindjárt itt is van egy eléggé hatalmas példa: Revan! Aki feleségül vette Bastila Shan Jedi Mestert. Akit Revan mindennél jobban szeretett, és akiről azt tartotta, hogy az ő szerelmének köszönhetően tért vissza a Világos oldalra. Egy ízben fejtegeti is, hogy miért nem engedi a Rend, hogy a szeretetet alkalmazzák, hiszen annak segítségével elképesztő dolgokra lehetnének képesek. Illetve a a Sötét oldallal való szemben állást sem kellene ilyen lesarkítottan kezelni. Már itt azt érzem, hogy Revan is változást akart! Akkor ott van még egy másik példa, egy bizonyos Aryn Leneer Jedi Lovag! Ez a fiatal hölgy annyira kötődött mesteréhez, Ven Zallow-hoz, hogy amikor megérezte halálát, akkor bosszút esküdött a gyilkosa ellen. Már ez az elhatározás szembe megy a Jedi szabályokkal. Arról nem is beszélve, hogy később egy csempész oldalán találta meg a boldogságot. Ezen pár sorral csak azt akartam kifejezni, hogy szerintem sem feltétlenül áll át a Sötét oldalra az, aki kötődik máshoz vagy másokhoz. Inkább attól függhet ez, hogy ki milyen személyiségű egyén. Remélem érthető volt az okfejtésem, így éjszakás műszak után, kicsit nehezebben tudom össze szedni a gondolataimat, no és persze a szavakat...
  21. SZKipi Padawan

    SW könyvek

    A Coruscanti éjszakák III: Az Erő mintázatai-ból figyelmetlenségem miatt kettőt rendeltem... Így az egyiket szívesen eladnám! Persze úgy akarnám ezen eladást megejteni, hogy interneten értékesítem. Amit egyenlőre át kell tanulmányoznom, mivel sajnos nem értek hozzá úgy ahogy szeretnék. Egyébként ahogy rá tértem a Kánon folytatások után, a Legenda folytatásokra, eléggé furcsák azok a szálak amikről most olvasok. Hiszen a Kánonban csak egy gyermeke van Han-nak és Leia-nak. Míg itt ugye az a kész tény, hogy kettő lesz, valamint szépen vezetik fel Mara-t is, aki majd Luke-al fog közelebbi kapcsolatot ápolni. Arról nem is beszélve, hogy meg fogja alapítani az Jedi Rendet... Egyenlőre maga a történet sem olyan szomorú mint a Kánonban. Persze még csak 166. oldalon tartok a A Birodalom örökösei-ben. Így azt hiszem annyira még nem is lehet meghatározni, hogy milyen is lesz a folytatás! De ami tény, hogy nagyon élvezem az eddigi könyveket, persze vannak amik kevesebb élménnyel gazdagítanak, de vannak olyanok is, amiket egyszerűen nem tudok letenni! Egyébként még azon gondolkodom, hogy meg kellene szereznem a Thrawn és a Thrawn: Szövetségek könyveket... Biztos vannak olyan jók ezek is, mint a Tarkin. De amíg ezen elmélkedek, folytatom az eddig megszerzett könyvek olvasását...
  22. SZKipi Padawan

    SW könyvek

    Szervusztok! A Legendákból és a Kánonból is vannak könyveim, így nem igazán tudtam, hogy hova is tegyem be a listát. Amely az eddig megszerzett könyveket sorolja fel. Aztán azért ide teszem be, mert túlnyomó részt Legendák könyveim vannak... De ha bármilyen kivetni valót találnátok, akkor légy szíves szóljatok, hogy a megfelelő helyre kerüljön a lista, ha itt nem lenne jó helyen. Köszönöm!
  23. Végre elolvastam én is a Chuck Wendig - Utóhatás trilógiát! És azt kell, hogy mondjam, szerintem nem volt egységes a három rész... Ezt úgy értem, hogy az első rész meglehetősen vidám volt, már már vígjáték szerű. A második, nagyon szomorú elképesztően drámai, nem találtam benn egy olyan oldalt, vagy fejezetet, mely kicsit is vicces vagy vidám lett volna! A harmadik résznél az volt az érzésem, hogy mint ha kereste volna az író, hogy milyennek is írja meg. Nem éreztem viccesnek vagy letaglózóan szomorúnak, egyszerűen csak próbálta a két véglet közé helyezni. Amit még sajnálok, hogy a könyvben szereplők nagy részével nem lehet tudni, hogy később mi fog történni! Persze el olvasom majd a Claudia Gray - Vérvonal című könyvet is, de előbb a James Luceno - Sötét nagyúr könyvnek esek neki. Sok jót hallottam és olvastam már az utóbbi regényről, ezért kíváncsi vagyok rá... Majd arról is megírom a véleményemet pár sorban!
  24. Darth Cupsy amint a trilógia harmadik részével végzek, már esek is neki, hála Istenek meg van az is! Szerk.: Azt még egyébként hozzá kell tennem, hogy Chuck Wendig - Utóhatás: Adósság közel sem olyan vidám mint az első rész! Sokkal komorabb, ami a történet előre haladtával érthető is, de valahogy ez az egész búskomorság számomra annyira nem tettszik... Szeretem a könyvet és a történetet is, de kicsit lehetne humorosabb is! Oké, felvetődik a kérdés, hogy hogyan legyen vidámabb, ha egyszer olyanok történnek benn amik mindent képviselnek csak éppen vidámságot nem... Az első részben ezt úgy oldották meg, hogy Csont Uraság többet szerepelt, és több szövege is volt! Már az vicces volt ahogy az ellenségeit kivégezte. Ha ezt vissza hozták volna, akkor a színvonal megmaradhatott volna olyannak, mint ami az első részben tapasztalt az olvasó... Ezen elméletből ki indulva kíváncsi leszek a harmadik részre!
  25. Ahogy olvasom a Chuck Wendig - Utóhatás: Adósság című könyvet, egyre jobban elborzaszt az a teszetosza hozzáállás, amit az Új Köztársaság kinyilvánít! Ugye ezen trilógia felvezető Az ébredő Erőhöz, hogy miként alakultak ki azok az események, melyek a filmben láthatók... Számomra idegesítő, az a hozzáállás amit már a Lázadók Új Köztársaság néven mutatnak! Pontosan ezen nemtörődömség vezetett a Régi Köztársaság bukásához... Hiszen ott a Jedik viselkedtek úgy, mint ahogy most a szenátorok! Az új kancellár már a hadsereg egy részének leszerelését akarja, valamint tárgyalásokat akar folytatni a Birodalommal, hogy legyen végre vége a háborúnak! Ez egyébként nem lenne egy rossz ötlet, de az ellenség soraiban olyan emberek és különböző lények szolgálnak vagy szolgáltak, akik mindenre hajlandók, csak békét kötni nem! Számomra túl idealista az a felfogás, amit az új kormány vall! Így pedig csöppet sem meglepő az, ami ezután következett! Természetesen még nem olvastam végig az utolsó két könyvet, most kezdek majd bele a harmadik részbe, de egyenlőre ez az ami nagyon is szemet szúrt! Muszáj volt kiírnom a fenti sorokat magamból, mert csak tovább idegesített volna az a tudat, hogy ha valamit lezárhattak volna, de a szerencsétlenkedésük miatt mégsem tették meg...
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.