Jump to content

Tarzaan

Tag
 • Content count

  361
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-59

About Tarzaan

 • Rank
  Youngling

 • Nem
  Férfi

Recent Profile Visitors

1008 profile views
 1. Kétszer néztem meg a trailert, de nem ég bennem a vágy, hogy újra és újra megnézzem (az RO előzeteseknél ez bőven megvolt). Trolljohnson "jó munkát" végzett. Sokkal jobban érdekelt volna egy Snoke vs Luke találkozás, mint egy a halálból visszakukázott Palpatine. JJ-től a trailr és minden egyéb alapján egy tisztességes iparosmunkát várok, mint a TFA volt, ami valamit helyrerak RTJ és KK el**ásán, bár a lovaglós rész elbizonytalanít ebben. A vízből kiemelkedő romboló ugye a Star Trekben is megvolt. Nem tudom a trailer alapján Thor-Loki párost csinálnak-e Rey-ből és Kyloból. Mármint hogy a nagy ellenség ellen összefognak.
 2. A látvánnyal nem lesz gond, bárt a lovaglás too much. A leak akár még igaz is lehet.
 3. Tarzaan

  Filmek

  Minden szkepticizmusommal együtt várom ezt a mozit, még azzal együtt is, hogy a Salvationt keleltt volna folytatni (bár ugye a Kyle-t alakító Anton Yelchin sajnálatos módon meghalt).
 4. Tarzaan

  Filmek

  Zombieland 2 Akinek tetszett az első rész, az ezt is szeretni fogja, akinek nem tetszett az első rész, az meg úgysem ül be rá. Voltak benne hangosan nevetős poénok - főleg az egyik új karakter kapcsán - és volt benne olyan fordulat is, amire abszolút nem számítottam. Szinkronnal néztem, ami nem tűnt rossznak, de ugye nincs viszonyítási alapom. Pontszámilag amit az elsőre adnál -1 (a frissesség tényező ugye eltűnt).
 5. Tarzaan

  Marvel

  Bár már azóta megnézhette az olvtárs a filmeket, de szerintem mindenképp az eredeti elkészítési sorrend javallt (ahogy az SW-nél is - de ha nem is, mindenképp a legelső X-men-el, a kívülállókkal kellene kezdeni - mert végülis az vezeti be a nézőket a mutánsok világába. + Szerintem a zárójeles filmek sem kihagyhatóak, mindegyikelégi legalább a szórakoztató kategóriát és hozzátesznek a sztorihoz (főleg,h ogy Logan a legfontosabb ill. közönségkedvnc X-men karakter) Ja, és a két Deadpool film is belatartozik a sorba.
 6. Tarzaan

  DC

  Joker feliratosan Elég erős atmoszférája van a filmnek - persze nem olyan, minta volt egyszer egy Hollywoodnak, vagy az Amerikai irkafirkáknak, hanem inkább, mint a Hetediknek vagy egyes Lynch moziknak. Phoenix hatalmasat játszik, ijesztően hitelesen hozza a saját őrülete és a környezet őrülete alatt fokozatosan összeroskadó karaktert. A főszereplő fokozatosan sodródik a "Jokerség" felé, és sodródása során hol sajnálatot lehet érezni iránta, sokszor jogosnak tarthatjuk cselekedeteit, máskor pedig nézőként is kellemetlen feszengést érezhetünk a moziszékben, de a film végére megszületik Joker. Ja, és a Batman cameok is nagyon jók, ha Leadger játszotta volna a mostani Jokert, és Phoenix a Sötét Lovagosat, akkor ez a film lehetne a Nolan trilógia Zsivány Egyese... Nagyon más film mint, bármelyik képregényfilm (és ebbe még a Logan-t vagy az Őrzőket is bele lehet érteni). A 10/10 csak azért erős, mert az atmoszférája miatt nem az a film, amit az ember olyan sűrűn vissza akarna nézni, úgyhogy inkább 9/10. Érdekelne milyen lett a szinkronja.
 7. Tarzaan

  Filmek

  Volt egyszer egy... Hollywood - Once Upon a Time ... in Hollywood Péntek este megvolt. Angolul, felirattal. Részemről csalódás. Először azt hittem lassan indul be a történet, de igazándiból nincs is nagyon történet. Tarantino leggyengébb filmje. A látvány (kamera, díszletek, jelmez, vágás) profi munka, a casting is remek, de kb. ennyi. 1 + két fél akció van benne, maradandóbb párbeszédből is talán csak kettő, poénból se sok, bár tény, hogy annyirasoha nem untam, hogy fel akarjak állni. A jó színészi teljesítmény és a profi kivitelezés miatt jobbnak tűnik a film, mint amilyen + a vége is dob rajta. Amúgy a film három legemlékezetesebb alakítását Brad Pitt, a hippicsaj és a kislány hozta. A hippicsaj Andy MacDowel lánya. 6,5-et ér nálam. enyhe spoiler: Nekem a kedvenc Tarantino filmem amúgy a Kill Bill és a Ponyvaregény. Megosztott bronzérmes a Tiszta Románc és az Alkonyattól pirkadatig (ezeket is Tarantino mozinak tekintem) célfotóval lemaradva az első kettőtől. Nagyon erős még a Brigantik és a Django. Az Aljas nyolcas sem rossz film. A Jackie Brawn és a Halálbiztos valahogy nem fogott meg, bár előbbit tervezem újra nézni. Ez a mozi valahol az Aljas nyolcas és a Jackie Brawn-ék közt van.
 8. Tarzaan

  Marvel

  Gondolom nagyvonalakban el fgják majd mondani valamikor. Kapcsolódó: Még a főszereplő sem tudja, hogy mi van az X-Men: The New Mutants filmmel https://www.gamestar.hu/masvilag/x-men-new-mutants-fox-maisie-williams-261256.html korábbi cikkek a tervezett folytatásokról: https://www.gamestar.hu/masvilag/21st-century-fox-x-men-marvel-mcu-253885.html Chaning Tatum Gambit-ja https://www.gamestar.hu/masvilag/gambi-channing-tatum-2019-238697.html A Multiple Man-re Jams Franco-t tervezték castingolni. https://www.gamestar.hu/masvilag/james-franco-szuperhos-film-x-men-multiple-man-240615.html most nézem, hogy a Gambit filmnek most csütörtökön kelettvolan kijönni, de az már ugye kasza lett: https://www.gamestar.hu/masvilag/x-men-dark-phoenix-sotet-fonix-fox-keses-253929.html X-23 mozit is terveztek https://www.gamestar.hu/masvilag/logan-spinoff-x-23-forgatokonyv-james-mangold-239125.html https://www.gamestar.hu/masvilag/disney-fox-felvasarlas-marvel-cinematic-universe-241447.html Az Új mutánsok trilógia lett volna: https://www.gamestar.hu/masvilag/the-new-mutants-trilogia-fox-x-men-238728.html James McAvoy véleménye az MCU-s mutánsokról: https://www.gamestar.hu/masvilag/x-professzor-x-men-james-mcavoy-258365.html
 9. Tarzaan

  Marvel

  Az új mutánsok kész van, de persze simán benen van, hogy nem mutatják be. Még a Disney-Fox egyesülés előtti hírek alapján ez a casting sem ezzel a filmmel zárult volna.
 10. Tarzaan

  Marvel

  Örülök, hogy neked is tetszett. Elvileg még van/lesz egy foxos X-men mozi, az Új mutánsok. A trailer már 2017 ősszel kijött, és több mintegy éve már moziba keleltt volna kerülnie, de vélhetően a fúzió miatt ez még mindig nem történt meg. Egy darabig úgy volt, hogy most augusztusban mozikba kerül, de most megint eltolták a dátumot 2020-ra. Nem tudom mit baromlna kmég rajta. Elvileg az a film is egy trilógia első mozija lett volna, egy új mutáns generációt mutatott volna be, + lettvolna még pár X-Force film a Deadpool-os csapattal, ehhez kapcsolódott volna a Gambit mozi. Sajnálom,h ogy a Disney nem engedte ezt tovább vinni, mert szeritnem a Fox szépen leválasztotta a mutánsokat a többekről, és a párhuzamos univerzumosdit leszámítva elég nehéz lenne őket beépíteni az MCU-ba és az alapvetőej remek Fox-os casting miatt a magam részéről annyira nem is érdekelne.
 11. Tarzaan

  Marvel

  X-men - Sötét Főnix Jó film volt. Féltem őle, hogy mennyire látszik meg rajta, hogy egy nem kívánt gyerek volt (mármint a disney részéről), de végül kellemesen csalódtam. A megnézése után érthető miért tolták a premierjét a Marvell kapitány utánra, bizony elég sok a dramaturgiai hasonlóság. Nyilvánvaló volt, hogy nem az MCU-s filmet forgatják újra, ezért tolták el inkább ezt. Pozitívum: A sztori alapvetően jó volt (bár nekem nem tetszett a földönkívüli szál (lásd lentebb) A film megtartotta az X-men filmek velejáróját, a komorabb, sötétebb tónust. A karakterek motivációi érthetőek, a színészi játék is jó volt. Az akciók jól lettek kivitelezve, a díszletek és a kosztümök is kellően színvonalasak voltak. Pár akciójelenet valóban "badass"-re sikeredett. Negatívum: Az eddigi összes X-men mozi (kivéve poén szinte negy Deadpool karakter) a földön tudott maradni, vagyis úgy alakították ki a Fox mutáns univerzumát, hogy ne mvolt semmi földönkívüli meg mágikus bizbaz, simán a mutáció tehetett a szupererőkről. Sajnos ez a hagyomány most megtört. Kár. Elfért volna még 15-20 perc játékidő. spolieres negatívum: Látszik a filmen, hogy nem egy univerzum lezárására készítették. Sajnálom, hogy a Disney nem hagyott lehetőséget, hogy legalább a megkezdett X-Force és New Mutants trilógiákat rendesen megcsinálják, főleg, hogy az MCU-ba amúgyis későbbakarják bevonni a mutánsokat. Visszatérva a Sötét Főnixre: jó film volt, kap tőlem egy 8/10-et, de kicsit keserédes volt az "ezzel vége" tudatában. Az Alita után az idei legjobb moziélmény. Sajnos ez egy elég standard fordítói hiba.
 12. Tarzaan

  Marvel

  Mondjuk mivel a háromból kettő teljesen eltérő témájú, így nem igazán látom értelmát összevonni őket, de ha neked jól esik, törölkd.
 13. Tarzaan

  Marvel

  A hivatalos magyar rangjelzés ezáltal a helyes fordítás már igen régóta százados.. Rendfokozati hierarchia a mai NATO felosztés alapján, - körőjellel utánuk a rendfokozatok archaikus megfelelője: Rank Army Hungary NATO code Hungarian rank name - literal translation English rank name according to HMoD OR-1 Honvéd (hv); Közkatona (kk.) - Home(land)-Defend(er); Common-Soldier Private (PV1) Tisztesek: OR-2 Őrvezető (őrv) Guard-Leader, Patrol Leader OR-3 Tizedes (tiz) - káplár Squad (leader), Decurion OR-4 Szakaszvezető (szkv) Platoon-Leader Tiszthelyettesek: OR-5 Őrmester (őrm) - strázsamester Guard-Master OR-6 Törzsőrmester (tőrm) Staff Guard-Master OR-7 Főtörzsőrmester (ftőrm) - Chief Staff Guard-Master Sergeant First Class Zászlósok: OR-8 Zászlós (zls) - kornétás Flagbearer, Ensign OR-8 Törzszászlós (tzls) - adjutáns Staff Flagbearer, Staff Ensign OR-9 Főtörzszászlós (ftzls) Chief Staff Flagbearer, Chief Staff Ensign Officers - Tisztek NATO code Hungarian rank name literal translation Altisztek: OF-1 Hadnagy (hdgy) Lieutenant OF-1 Főhadnagy (fhdgy) Chief Military-Major OF-2 Százados (szds) - kapitány Captain, Squadron (leader), Centurion Főtisztek: OF-3 Őrnagy (őrgy) - főstrázsamester Major OF-4 Alezredes (alez) - viceóbester Junior Regiment (leader), Junior Regimentist OF-5 Ezredes (ezds) - ezredkapitány/óbester Colonel Tábornokok: OF-6 Dandártábornok (ddtbk) - brigadéros Brigadier, Brigadier General OF-7 Vezérőrnagy (vörgy) - generális-főstrázsamester, hadosztálytábornok Major General OF-8 Altábornagy (altbgy) - helyettes tábornagy/hadtesttábornok Lieutenant General, Vice field marshal OF-9 Vezérezredes (vezds) - hadseregtábornok/fegyvernemi marshall General, Colonel General Tábornagy - marshall/főfegyvernemi marshall General of the Army, Army general, Field Marshall Hadseregek tábornoka Marshall, General of the armies És kb., ez a helyzet. a hadseregek szervezeti egységeivel, zárójelben az aechaikus elnevezés. alakulat angolul alatta létszám (kb.) vezető angolul örs (tűzcsoport): fireteam 4 fő őrvezető (járőrvezető) vagy tizedes (káplár) raj: squad/section/patrol 16-20 fő tizedes (káplár) vagy őrmester (tűzmester) corporal or private first class or sergeant szakasz: platoon/flight 2 raj 40 fő hadnagy esetleg zászlós, törzszászlós second lieutenant or warrant officer század (üteg; szárny) company/battery/troop 2 szakasz 100 - 250 fő százados (kapitány) v. főhadnagy captain or first lieutenant zászlóalj (osztály) battalion/squadron több(4) század 320 - 1000 fő őrnagy, önálló zászlóalj esetén alezredes major ezred regiment több (2-4) zászlóalj 1000 - 2 400 fő ezredes (ezredkapitány, óbester) colonel dandár: brigade/group/wing több (2-4) ezred v. zászlóalj 2400 - 6400 fő dandártábornok (brigadéros) * brigadier hadosztály: division/legion 2-4 dandár vagy ezred 6400 - 24 000 fő vezérőrnagy (hadosztálytábornok)** major general hadtest: corps 2 hadosztály vagy 4 dandár 30 000 - 60 000 fő altábornagy (hadtesttábornok)*** lieutenant general hadsereg: army 4-5 hadtest 80 000 - 160 000 fő vezérezredes (táborszernagy, hadseregtábornok)**** army general hadseregcsoport: army group/front 5 hadsereg 240 000 - 480 000 fő tábornagy ***** general of the army
 14. Tarzaan

  Marvel

  Munkahelyen olvastam, hogy a Sötét Főnixet azért kelett újraforgatni ill. elhalasztasni a bemutatóját, mert túlságosan hasonlított volna a Marvel Századosra... Sajnos nem találom a linket.
 15. Tarzaan

  Filmek

  Ami számomra különösen váróssá teszi a filmet, hogy a két főszereplőt Tarantino gyerekkorom két ászáról *Burt Reynoldról (Leo) és Hal Needham-ről (Brad) formázta meg. * Az Ágyúgolyó futam 1 és 2 Hal Needham filmje, akáárcsaka Smokey és a bandita, bár nálam leginkább az Ágyúgolyó számított mély nyomot hagyó gyerekkori élménynek.
×
×
 • Create New...

Important Information