Ugrás a kommentre

Max Stirner

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    23
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Max Stirner összes hozzászólása

  1. Ezek után elvethetjük azt a teóriát, amely a piros rohamosztagosoknak a Finnel együtt küzdő lázadók szerepét adta. De legalább ebben a részben szinte biztosan szerepelni fog a sith! Mármint jelentősebb mértékben mint az előző kettőben.
  2. Engem pusztán reyloval le lehet kenyerezni. Ha benne lesz, akkor nem tervezek panaszkodni... #filmművészet #elvárásaim Na jó, én csak egy egyszerű rajongó vagyok, nem kritikus. Egy kis reyloért pedig még a sznobságomról is lemondok. Egy film erejéig.
  3. Annak fényében ami történt, Palpatine tisztelheti Vadert. Amikor még Anakin fiatal volt, Palpatine nagyon vágyott arra, hogy a sötét oldalra állítsa őt, tanítványaként. A mustafari eset után valamilyen mértékben csalódott tanítványában, de ennek ellenére sem adta fel. A sithek között az árulás egy normális, vagy talán méginkább: elvárt dolog. Vader sokáig nem akarta elárulni mesterét, és ebben eltért a többi sith tanítványtól. A hűség a birodalomban, a hadseregben nagyon fontos pozitívum, de ne felejtsük el, hogy a sithektől ez távol áll. Kihasználni mindent és mindenkit, a mestert addig követni, amíg a tanítvány elérkezettnek nem látja az időt az erőpróbára. Az hogy a fia iránti szeretet vezette Vadert az árulásra, mellékes. Az árulás ténye a lényeg, amit Vader érzelmei által vezérelve -teljesen helyes a sith világnézet szerint- megtett. Palpatine -már amennyiben túlélte- büszkeséget érezhetett, hogy a tanítványa végül eljutott ide, és büszkeséget még amiatt is, hogy azért Őt, a sith leghatalmasabb nagyurát mégsem tudta legyőzni.
  4. Igen, már tippeltem. The Reylo
  5. Ha már szóba került a will, akkor én egy will to power címnek örülnék leginkább.
  6. Már nem él Skywalker. Az utolsó aki ezt a nevet viselte Luke volt. Persze, van még akinek Skywalker vér folyik az ereiben, de hacsak nem tér vissza Luke a IX részben és/vagy nem születik/született gyereke, a Sykwalker név kihal.
  7. Mit gondolsz, hogyan születnek a kiborgok?
  8. Ez igaz. Be lehetne hozni Abelothot is de mit tenne hozzá? Mortisi szálat? Az egyensúly ellenségének megszemélyesítését? Arról nélküle is lehet mesélni. Még a rajzfilmsorozatban sem bukkant fel -talán nem is kánon-, ilyen szempontból nincs "előnye" bármilyen más abszolút-főellenféllel szemben. A csak filmeket néző rétegnek pedig akkor már a mortisi szálat is el kellene magyarázni, pedig így is maradt elég nyitott kérdés a IX. részre. Szerintem elvileg lehetséges a felbukkanása, de nem tartom valószínűnek.
  9. Max Stirner

    A szereplők

    Vajon kék lesz-e a bőrszíne?
  10. 1. Rey meg fog halni: Nem2. Finn meg fog halni: Nem3. Kylo Ren meg fog halni: Nem4. Poe Dameron meg fog halni: Igen5. Anakin/Vader meg fog jelenni erő szelemként: Igen6. Luke meg fog jelenni erő szelemként: Igen7. Yoda meg fog jelenni erő szelemként: Nem8. Obi-Wan meg fog jelenni erő szellemként: Nem9. Snoke benne lesz a filmben (pl. flashback): Igen 10. Háborút Első Rend/Ellenállás/Egyik se nyeri: Egyik se11. Rey valamelyik szülője egy ismert karakter: Nem12. Kylo Ren el fogja árulni az Első Rendet: Igen13. Újra láthatunk egy a I.-VI. epizód filmekből ismert bolygót: Igen14. Valamelyik animációs sorozatból ismert karakter, űrhajó vagy helyszín benne lesz a filmben vagy utalnak rá: Igen15. Cliffhanger-el zárul a film: Nem16. Megemlítik a Whilleket: Nem17. Lesz a filmben flashback: Igen18. Lesz a filmben látomás: Igen19. Ezeréves Sólyom megsemmisül: Nem 20. Rey-en kívül egy eddig nem ismert világos oldali erőhasználó is harcolni fog az Ellenállás mellett: Nem21. Megalakul egy új Jedi rend: Nem22. Megalakul egy új szervezet vagy államforma a galaxisban: Igen 23. A film címében benne lesz a "of" elöljáró: Igen24. Lesz a filmben a PT eseményeire (YE32-YE19) utalás: Igen25. Lesz időugrás a filmben: Igen 26. Ez lesz a leghosszabb Star Wars film (jelenleg a The Last Jedi 152 perccel): Nem27. Leia-nak offscreen halála lesz: Igen 28: Poe lesz az Ellenállás vezetője: Igen 29: Rey új fénykardja kétpengés lesz: Igen 30: Ren lovagok harcolni fognak a filmben: Igen31: Skywalker vérvonal ki fog halni: Nem
  11. Vagy/és Kenobi tábornok barátnője. Nemsokára jövök én is a saját tippjeimmel!
  12. Mit szólnátok, ha mondjuk valamiben hasonlítana Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regényéhez? Szerintem remek "rögtönzött Rogyion Romanovics Raszkolnyikovval" rendelkezünk Ren személyében.
  13. Bezony. Szerintem közel lehetetlen. Erre próbáltam utalni a "Fire!"-al. Ezt mondta Hux a híres beszéde végén a hetedik részben... Amúgy én azt mondom, hogy nem Kylo lesz a főellenség a 9. részben.
  14. Ha háromirányú lesz a konfliktus, és Kylo marad a főellensége az ellenállásnak, abból az következik, hogy az "ellenségem ellensége a barátom -na jó, csak szövetségesem-" elv alapján az ellenállásnak Huxal lehetne összedolgozni, a főellenség legyőzésének érdekében. "Fire!"...
  15. Hatalom mint "macht" -machen mint maga a cselekvés- az akarathoz kötődő az akarattal csak együtt értelmezhető dolog. Az akarat célja -végállapota- a hatalom, a hatás. Gyökeresen más mint a gazdasági, vagy politikai hatás lehetősége. Én éppen úgy látom, hogy számára az elsődleges dolog rendet tenni a galaxisban, és majd csak utána jön az önmagában való rendrakás. Persze csak akkor ilyen amikor józan, és éppen nem vakítja el semmi, de ezt a fontosabb pillanatokban felborítja a saját dühe, indulatai. Úgy tippelném, hogy nyugodtabb pillanataiban valamilyen ideát -spookot :P- kerget, mint mondjuk a bölcs vezér, aki majd békét hoz a galaxisba, vagy hasonló. Egyes strómanok manapság elképesztő ütemben gyarapodnak. De a Renrend behozatala csak egy ötlet volt. A kérdés az hogy mi számára a siker? Mert amennyiben a "minden", vagyis univerzum meghódítása... Nos az még egoistaként is hülyén hangzik. Mindegy, akármi is, ő dolga. Nem gondolom, hogy Lukeot a kezdetektől tudatosan használta volna ki, de Snokera már szerintem is egy ugródeszkaként gondolt. De mihez? Az önmagában való rendrakáshoz? Nem, nem. Hogy valahol mélyen magában arra is égető szüksége volna, hogy rendbe rakja önmagát, az nyilvánvaló. De Hogy Kylo magába nézett volna? Hogy feltérképezte volna a saját érzéseit és vágyait? Kétlem, hogy Kylo tudatosította volna ezeket magában. Az a cél, ami tudatosodik benne, az uralom mások felett, az első rend, vagy más galaktikus szervezet vezetése. Persze még magát sem képes uralni, láttuk ezt párszor a két rész alatt. Nemár... Az túl szomorú lenne. Inkább bukjon el a világuralmi terve, és eszméljen rá arra, hogy a lelki egyensúlyal, vagy mittudomén mivel mennyivel többet érhetne. Kellő egoizmus után be lehet látni, hogy az én egyedi világom általam van, nincs értelme rajtam kívül semminek, viszont aminek én értelmet adok az több bárminél. A nagy eszme pedig egy igazi, jedihez méltó SPOOK.
  16. Star Wars Episode IX - The Reylo
  17. Max Stirner

    A Jedi és a Sith rend

    Nekem a sithekkel az a bajom, hogy nem eléggé önzőek. Mármint ezek a kettő szabályás, Bane-vonalon lévők. Az ostobák egész sora képes volt feláldozni a teljes életét, valami olyasmiért, amit nyilvánvalóan nem az ő életük alatt sikerül majd megvalósítani. Na mindegy, az ő dolguk. Az igazi problémám az a világnézetükkel, hogy hittek valami maguk fölötti dologban - a sith rendben. Vélményem szerint Darth Bane csak elvitte őket egy olyan irányba ami -ugyan megoldást kínált néhány problémára- nem kellően ellentéte a jedi rendnek. Darth bane sith rendet csinált, pedig a sith káosz önzőbb, és ezáltal a filozófiájukhoz méltóbb lett volna. De a sith megszűnt, és a sötét oldalt már mások képviselik. Talán itt volna az ideje annak, hogy megszűnjön a másik rend is? Én úgy tippelem, hogy Rey nem alakítja újra a jedi rendet. Lezárul egy korszak a galaxisban.
  18. Üdv mindenkinek! Én még új vagyok a fórumon. Nemrég találtam rá, és egyből elolvastam egy csomó posztot. Szuper volt! Asszem, én is írnék egypár saját gondolatot. A véleményeim "maxista" alapúak, ami a Szent Max Stirneri filozófia követését jelenti. Mivel Stirner egy egoista filozófus volt, ezért értelemszerűen egy nyavajás, nihilista, egoista, és szolipszista szemszögből fogok kommentelni. Előre is elnézést kérek az olyan kísértetektől, mint egy humanista fickó! Természetesen Kylo Legfőbb Vezérrel kezdeném. Atya ég! Kylo mint legfőbb vezér. Na, ezt sem gondoltam volna egynehány évvel ezelőtt. Először is gratulálnék neki, a "hatalom akarására" tett próbálkozása miatt, majd felhívnám a Fővezér figyelmét arra, hogy a Nietzschei hatalom akarását némiképpen félreértette. Szeretet nélkül pedig rohadtnehéz dolga lesz célt kitűznie a nihilben. De nem kell aggódni. Kyloban van szeretet. Például szeret gyűllölködni! A vicctől eltekintve a Legfőbb vezér nem érzi majd túl kellemesen magát abban a társaságban, amiben van. Kyloról nem feltételezném azt, hogy ért a "hogyan tartsunk kordában jópár hataloméhes fickót" játékhoz. Ezt eddig még nem nagyon gyakorolhatta, a legfőbb vezéri szék pedig nem egy kispáylás gyakorlóterep. Ha itt hibázik, akkor pórul jár. Nagyon. Hux például egy reális veszélyforrás. Akár. De egy, vagy egynehány Ren-lovagot hozzáadva a Hux-párthoz, már szinte biztosan puccskisérletet alakítanának ki. Mint ahogy a közmondás is tartja: "két hataloméhes idióta egy csárdában nem fér meg." De vegyük sorjában a Legfőbb vezér életének főbb állomásait: -Születés. Oké, ez alap. Ilyen mindenkivel megesik. Eddig semmi különös. -Jedi-képző. Na, ez már szokatlanabb. Az meg méginkább, ahogy lelép onnan. A Kylo-Luke viszony innentől borzalmas. Amúgy a szülei nem sokat foglalkoztak vele, de hát a jedi-élet márcsak ilyen. -A Császár. Na, jólvan, Snoke nem császár, de hasonló. A nagyhatalmú, "sikeres" fővezér. Most komolyan, Kylo ilyennek gondolta el a sikert? Ez lett volna az álma? Hülye Kylo. Bár a jedi rendnél minden jobb*. -Vezér-Kylo. A küzdelem végül célt ért, ő a legföbb vezér, és most éppen egy hadjáratot vezet a köztársaság és a jedik ellen. Számára egy pozitívum az, hogy túlerőben van. *-Mi jó? -Mindaz ami növeli a hatalom érzését, a hatalom akarását, növeli magát a hatalmat. -Mi lesz ezután? Pofáraesés. Legalábbis Kyloként, a "kyloi" célokat tekintve. Nem lennék meglepődve, ha az ellenállás -a kétségbeejtő helyzetükre való tekintettel- egy utolsó próbálkozásképpen megpróbálná magát Kylot megölni. Mondjuk egy álcázott szállítóhajón besurranva... Tudjátok, a szokásos trükkök. Az én meglátásom szerint csak ez, és az árulás tudja legyőzni. Esetleg a kettő kombinálva. Mondjuk azt hallotam, hogy J. J. Abrams KOTOR rajongó...
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.