Ugrás a kommentre

Max Stirner

Tag
 • Összes hozzászólás:

  16
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

19 Semleges

Max Stirner profilja

 • Rang
  Ifjonc
 • Születésnap 2000-02-11

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Érdeklődés:
  Filozófia, Star Wars, Trónok Harca, Fizika, Hearthstone.

Legutóbbi látogatók

126 profil megtekintés
 1. Max Stirner

  EPIX spoileres topik

 2. Max Stirner

  Kylo Ren legfőbb vezér

  Kár. Ez biztos?
 3. Max Stirner

  Kylo Ren legfőbb vezér

  Már nem él Skywalker. Az utolsó aki ezt a nevet viselte Luke volt. Persze, van még akinek Skywalker vér folyik az ereiben, de hacsak nem tér vissza Luke a IX részben és/vagy nem születik/született gyereke, a Sykwalker név kihal.
 4. Max Stirner

  EPIX spoileres topik

  Mit gondolsz, hogyan születnek a kiborgok?
 5. Max Stirner

  EPIX spoileres topik

  Ez igaz. Be lehetne hozni Abelothot is de mit tenne hozzá? Mortisi szálat? Az egyensúly ellenségének megszemélyesítését? Arról nélküle is lehet mesélni. Még a rajzfilmsorozatban sem bukkant fel -talán nem is kánon-, ilyen szempontból nincs "előnye" bármilyen más abszolút-főellenféllel szemben. A csak filmeket néző rétegnek pedig akkor már a mortisi szálat is el kellene magyarázni, pedig így is maradt elég nyitott kérdés a IX. részre. Szerintem elvileg lehetséges a felbukkanása, de nem tartom valószínűnek.
 6. Max Stirner

  Star Wars Celebration 2019

  Gratulálok Zoli!
 7. Max Stirner

  A szereplők

  Vajon kék lesz-e a bőrszíne?
 8. Max Stirner

  Tippek, fogadások

  1. Rey meg fog halni: Nem2. Finn meg fog halni: Nem3. Kylo Ren meg fog halni: Nem4. Poe Dameron meg fog halni: Igen5. Anakin/Vader meg fog jelenni erő szelemként: Igen6. Luke meg fog jelenni erő szelemként: Igen7. Yoda meg fog jelenni erő szelemként: Nem8. Obi-Wan meg fog jelenni erő szellemként: Nem9. Snoke benne lesz a filmben (pl. flashback): Igen 10. Háborút Első Rend/Ellenállás/Egyik se nyeri: Egyik se11. Rey valamelyik szülője egy ismert karakter: Nem12. Kylo Ren el fogja árulni az Első Rendet: Igen13. Újra láthatunk egy a I.-VI. epizód filmekből ismert bolygót: Igen14. Valamelyik animációs sorozatból ismert karakter, űrhajó vagy helyszín benne lesz a filmben vagy utalnak rá: Igen15. Cliffhanger-el zárul a film: Nem16. Megemlítik a Whilleket: Nem17. Lesz a filmben flashback: Igen18. Lesz a filmben látomás: Igen19. Ezeréves Sólyom megsemmisül: Nem 20. Rey-en kívül egy eddig nem ismert világos oldali erőhasználó is harcolni fog az Ellenállás mellett: Nem21. Megalakul egy új Jedi rend: Nem22. Megalakul egy új szervezet vagy államforma a galaxisban: Igen 23. A film címében benne lesz a "of" elöljáró: Igen24. Lesz a filmben a PT eseményeire (YE32-YE19) utalás: Igen25. Lesz időugrás a filmben: Igen 26. Ez lesz a leghosszabb Star Wars film (jelenleg a The Last Jedi 152 perccel): Nem27. Leia-nak offscreen halála lesz: Igen 28: Poe lesz az Ellenállás vezetője: Igen 29: Rey új fénykardja kétpengés lesz: Igen 30: Ren lovagok harcolni fognak a filmben: Igen31: Skywalker vérvonal ki fog halni: Nem
 9. Max Stirner

  Tippek, fogadások

  Vagy/és Kenobi tábornok barátnője. Nemsokára jövök én is a saját tippjeimmel!
 10. Max Stirner

  Ki mit vár a kilencedik epizódtól?

  Mit szólnátok, ha mondjuk valamiben hasonlítana Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regényéhez? Szerintem remek "rögtönzött Rogyion Romanovics Raszkolnyikovval" rendelkezünk Ren személyében.
 11. Max Stirner

  Ki mit vár a kilencedik epizódtól?

  Bezony. Szerintem közel lehetetlen. Erre próbáltam utalni a "Fire!"-al. Ezt mondta Hux a híres beszéde végén a hetedik részben... Amúgy én azt mondom, hogy nem Kylo lesz a főellenség a 9. részben.
 12. Max Stirner

  Ki mit vár a kilencedik epizódtól?

  Ha háromirányú lesz a konfliktus, és Kylo marad a főellensége az ellenállásnak, abból az következik, hogy az "ellenségem ellensége a barátom -na jó, csak szövetségesem-" elv alapján az ellenállásnak Huxal lehetne összedolgozni, a főellenség legyőzésének érdekében. "Fire!"...
 13. Max Stirner

  Kylo Ren legfőbb vezér

  Hatalom mint "macht" -machen mint maga a cselekvés- az akarathoz kötődő az akarattal csak együtt értelmezhető dolog. Az akarat célja -végállapota- a hatalom, a hatás. Gyökeresen más mint a gazdasági, vagy politikai hatás lehetősége. Én éppen úgy látom, hogy számára az elsődleges dolog rendet tenni a galaxisban, és majd csak utána jön az önmagában való rendrakás. Persze csak akkor ilyen amikor józan, és éppen nem vakítja el semmi, de ezt a fontosabb pillanatokban felborítja a saját dühe, indulatai. Úgy tippelném, hogy nyugodtabb pillanataiban valamilyen ideát -spookot :P- kerget, mint mondjuk a bölcs vezér, aki majd békét hoz a galaxisba, vagy hasonló. Egyes strómanok manapság elképesztő ütemben gyarapodnak. De a Renrend behozatala csak egy ötlet volt. A kérdés az hogy mi számára a siker? Mert amennyiben a "minden", vagyis univerzum meghódítása... Nos az még egoistaként is hülyén hangzik. Mindegy, akármi is, ő dolga. Nem gondolom, hogy Lukeot a kezdetektől tudatosan használta volna ki, de Snokera már szerintem is egy ugródeszkaként gondolt. De mihez? Az önmagában való rendrakáshoz? Nem, nem. Hogy valahol mélyen magában arra is égető szüksége volna, hogy rendbe rakja önmagát, az nyilvánvaló. De Hogy Kylo magába nézett volna? Hogy feltérképezte volna a saját érzéseit és vágyait? Kétlem, hogy Kylo tudatosította volna ezeket magában. Az a cél, ami tudatosodik benne, az uralom mások felett, az első rend, vagy más galaktikus szervezet vezetése. Persze még magát sem képes uralni, láttuk ezt párszor a két rész alatt. Nemár... Az túl szomorú lenne. Inkább bukjon el a világuralmi terve, és eszméljen rá arra, hogy a lelki egyensúlyal, vagy mittudomén mivel mennyivel többet érhetne. Kellő egoizmus után be lehet látni, hogy az én egyedi világom általam van, nincs értelme rajtam kívül semminek, viszont aminek én értelmet adok az több bárminél. A nagy eszme pedig egy igazi, jedihez méltó SPOOK.
 14. Max Stirner

  EPIX spoilermentes topik

  Star Wars Episode IX - The Reylo
 15. Max Stirner

  A Jedi és a Sith rend

  Nekem a sithekkel az a bajom, hogy nem eléggé önzőek. Mármint ezek a kettő szabályás, Bane-vonalon lévők. Az ostobák egész sora képes volt feláldozni a teljes életét, valami olyasmiért, amit nyilvánvalóan nem az ő életük alatt sikerül majd megvalósítani. Na mindegy, az ő dolguk. Az igazi problémám az a világnézetükkel, hogy hittek valami maguk fölötti dologban - a sith rendben. Vélményem szerint Darth Bane csak elvitte őket egy olyan irányba ami -ugyan megoldást kínált néhány problémára- nem kellően ellentéte a jedi rendnek. Darth bane sith rendet csinált, pedig a sith káosz önzőbb, és ezáltal a filozófiájukhoz méltóbb lett volna. De a sith megszűnt, és a sötét oldalt már mások képviselik. Talán itt volna az ideje annak, hogy megszűnjön a másik rend is? Én úgy tippelem, hogy Rey nem alakítja újra a jedi rendet. Lezárul egy korszak a galaxisban.
×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.