Jump to content

Ki mit vár a kilencedik epizódtól?


Recommended Posts

Azt hiszem, azt várni, hogy überelje az ep8-at, nagyfokú felelőtlenség. A TLJ-től elvártam, hogy legyen jobb a TFA-nél, mert minden erénye ellenére azért nem az a legerősebb SW film. De Johnson olyasmit tett le az asztalra, amit szerintem Abrams - eddigi munkássága alapján - nem fog tudni túlszárnyalni. Nem azért, mert rossz rendező vagy történetmesélő lenne, hanem mert nem érzem ennyire kreatívnak. Szóval most azt mondom, hogy ha jobban fog tetszeni a TFA-nál, akkor örülni fogok.

Persze azért a szokásos legyen meg: szórakoztasson. Legyen jó (és optimista) lezárása a történetnek. Azért egy gigantikus űrcsatát is elvárnék így, hogy az ep7-8-ban igazán űrcsata nincs (az ep7-ben ugye egyáltalán nincs, az ep8-ban meg csak egy nyúlfarknyi). Meg talán egy epikus fénykardpárbaj is kijárna már az új trilógiának. De amit kötelezően kell hoznia, az Rey és Kylo karakterének tovább mélyítése.

Akárhogy is, az ep8 után baromi magasra lett feladva az a bizonyos labda. Reméljük, Abrams le tudja csapni. Az ep7 (valamint a két Star Trek miatt) azért alapvetően bizakodó vagyok, így ha azt mondom, hogy a TLJ-t nem fogja tudni überelni, azt nem lekicsinylésből mondom, hanem azért, mert az egy igazán magasra lőtt film lett. Star Warsban ilyen trilógiánként csak egy születik. Vagy két trilógiánként. Vagy ez az első? :hmm: :)

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Számomra az lesz a leginkább izgalmas, hogy amennyiben lesz időugrás milyen helyzetben találjuk majd a galaxist és a szereplőket. Ki hova jutott az évek alatt. Mit kezd Rey a kódexekkel, Kylo az Első Renddel, Hux Kyloval, hogy vesznek búcsút Leiától és még lehetne folytatni. Valóban fel van adva a lecke Abramsnek, de nekem van egy olyan érzésem, hogy megvolt már a fejében hova akar eljutni. Főleg ha összebeszéltek Riannal. Elvégre JJ producere is a VIII-nak, szerintem t*kig benne volt ebben a filmben is. Nagyon kíváncsi vagyok mit tesz le az asztalra! Nagyot kell szólnia mert ez egy cirka negyven éves korszak lezárása lesz!

Link to comment
Share on other sites

5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nagyon kíváncsi vagyok mit tesz le az asztalra! Nagyot kell szólnia mert ez egy cirka negyven éves korszak lezárása lesz!

Ami felveti a kérdést: hogy fog megvalósulni az, amit Abrams nyilatkozott, hogy a 9. rész egyesíti a három trilógiát? Ez nagyon jól hangzik, de az ep8 után el nem tudom képzelni, hogy fog megvalósulni.

Link to comment
Share on other sites

Az elvárásaim:

1. kezeljék jól Leia sajnálatos kiesését

2. adjanak Snoke múltjáról további infókat

3. legyen látványos, élvezetes, TLJ, TFA szintű humorral

4. zárják le megfelelőn a Skywalker szálat.

5. a sztori NE egy szuperfegyver köré épüljön

6. adjanak megfelelő lezárást az újonnan bevezetett karaktereknek.

 

"Csak" ennyi. :D 

Link to comment
Share on other sites

Én Abrams helyében úgy kezdeném, hogy őt temetik. Mivel Leia elég öreg már és elég sok veszteség érte, az simán belefér, hogy végül végelgyengülésben meghalt. A holttestét nem is kéne mutatni, mert mondjuk ő is eggyé vált az Erővel, de például egy holografikus kép simán megjelenhetne (még nem is kell CGI, csak egy meglévő, fel nem használt felvételből kiemelni Fishert és átdolgozni hologramképpé). Ez szerintem méltó búcsú is lenne, ráadásul megadná a film alaphangulatát is. Az ep8 sötéten végződött, az ep9 sötéten kezdődik, mert az utolsó Skywalker is távozott.

Link to comment
Share on other sites

Megpróbálom vázlatosan összeszedni mit várok.

- időugrást mindenképpen

- Leia kiesését valahogy megugrani

- Kylo fejlődését és felkészülését a végső összecsapásra

- Ren lovagok feltűnését

- egy Lando cameót 

- Luke erőszellemként segítse Reyt

- Poe legyen igazi vezére az Ellenállásnak (Lázadóknak?)

- Finn is teljesüljön ki

- Rey további erősödését és azt, hogy rakja le egy új Rend alapjait, remélem már lesz is néhány tanítványa

- egy epic fénykardpárbajt

- óriási lenne, ha az Ellenállás szervezkedése a Dantooinról indulna (tudom, hogy erre kevés esély van, de na :) )

- és hogy meglegyen a keret egy Anakin megjelenést is várok

Ennyi. :yes:

Edited by Kenobi tábornok
 • Like 1
 • Tetszik 5
Link to comment
Share on other sites

- Max 10 éves időugrást,
- Kylo felemelkedését mint Legfőbb vezér,
- Puccsot Hux részéről,
- Rey tanulását,
- Coruscantot :D,
- Leia kiírását jól megoldva,
- Űrcsatát,
- Látványos, epikus fénykardpárbajt,
- Yoda, Luke, Anakin Erőszellemet, mindegy melyik,

 

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

- Térjünk vissza a Jakura, ahol Rey kutat a múltja után, közben leszámol Unkar Plutt-al, a helyi maffiozóval.

- A cselekmény adjon nekünk egy idegen fajt, akivel hőseink szövetkezve leszámolnak az Első Renddel.

- Snoke titkos tanítványa vs Kylo konfliktus

 

 

Link to comment
Share on other sites

- Az Első Rend szakadjon 2 frakcióra. Az egyiket Hux, míg a másikat Kylo vezesse.

- Ren Lovagok szereplése

- Újabb erőképességek

- Legalább három új bolygó

- Az Első Rend és az Ellenállás kapjon végre bombázót!! (Battlefront 2-be elég szívás bombázó nélkül)

- Mivel az Ellenállás elvesztette a vadászai nagy részét, nem lenne rossz új típusú gépeket látni.

- D.J. térjen vissza

 

Most hirtelen ennyi.

Link to comment
Share on other sites

 • Luke szereplését, mint erőszellem 
 • Epic űrcsatát
 • Epic, érzelemdús fénykardpárbaj(oka)t
 • Ren lovagok szereplését
 • Pár éves ugrást előre
 • Rey tanítson ki egy-két tanítványt
 • Minden főbb történetszál legyen rendesen lezárva
Edited by luke19
Link to comment
Share on other sites

3 órával ezelőtt, luke19 írta:
 • Luke szereplését, mint erőszellem 
 • Epic űrcsatát
 • Epic, érzelemdús fénykardpárbaj(oka)t
 • Ren lovagok szereplését
 • Pár éves ugrást előre
 • Rey tanítson ki egy-két tanítványt
 • Minden főbb történetszál legyen rendesen lezárva

A számból vetted ki a szót.

Plusz:

Anakin, Obi-van, Yoda szellemeket is.

Egy nagy látomást Rey-nek, mely megmutatja neki a múltat és így a korábbi filmek egy-egy kulcs jelenetét.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem feltétlenül és és égetően szükséges Rey multjának a felfedése. Abrams mindig is úgy gondolta, hogy van jelentős háttere, és ezt fel fogja fedni. Űrcsata: szeretném, de igazán milyét lehetne még szétlőni az Első Rendnek, a flottája eléggé meg van már gyepálva. Rey, Kylo párviadal: kellene hozzá legalább még egy kard. De én tekintem őket most már inkább testvéreknek, mint ellenfeleknek.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ez ugyan nem komoly és nem is én találtam ki, hanem a Jó a rossz és  nézhetetlenből vettem: "Az lenne az über befejezés, ha mindenki meghalna és az utolsó erejükkel teremtetnének egy Ádámot és egy Évát egy Föld nevű bolygóra és akkor értelmet nyerne a réges régen egy messzi messzi galaxisban..." ;)

Link to comment
Share on other sites

2017. 12. 24. - 22:10, Dzséjt írta:

Ami felveti a kérdést: hogy fog megvalósulni az, amit Abrams nyilatkozott, hogy a 9. rész egyesíti a három trilógiát? Ez nagyon jól hangzik, de az ep8 után el nem tudom képzelni, hogy fog megvalósulni.

én pont a VIII-on éreztem azt, hogy na, ez a film tényleg olyan, mintha következne az első hatból, de egyben le is zárja az ilyen szálait... :(

Link to comment
Share on other sites

Én őket várom:

 

- Lando cameo, de ne öljék meg. Csak egy frappáns jelenet legyen és ennyi, és ne legyen Finn a fia :D (Abramsnél komolyan tartok ettől)

- Maz, Unkar Plutt vagy DJ visszatérése, legalább kettő a háromból legyen!

- a saga gyönyörű befejezését, lepjen meg, de azért ezt ne azzal akarja elérni, hogy ilyen trónok harcásan hullanak a fontos szereplők.

- Bár epic lezárás, azért legyen ismét egy-két új karakter, valami jópofa űrlénynek örülnék!

- LUKE ERŐ-SZELLEM! - jó lenne, ha kicsit más lenne, mint a VIII-ban, akkor talán ez elhallgattatná a hülye rajongókat, akiknek nem tetszett az eddigi legemberibb, legvagányabb Luke Skywalker. Lehetne, hogy Erő-szellemként úgy néz ki, mint a projekciója a Craiten.

- Hux egy ponton árulja el Kylo-t

- ne haljon meg Chewie, C-3PO, R2-D2

(egy ötlet: - C-3PO esetleg ismét elmesélhetné a történetet egy ponton, mint a RotJ-ban az ewokoknak - bár lehet, hogy nem kéne ennyire megidézni a régieket, ink legyen ÚJ, meglepő a film)

- klasszikus űrlényeket - legalább ebben a részben! ebben az egy részben! Egy twi'leket vagy rodiait a háttérben, és már boldog vagyok. Ha már kilenc rész lezárása akar lenni.

- Leia sztorijának nem izzadságszagú lezárását. Lövésem nincs, hogy oldják meg, a CGI figurától rögtön elzárkóztak... Nem lennék a helyükben.

- mivel már nem maradt legacy-karakter, azért a maradék hármat használják (most Nien Nunbot annyira nem számolom). C-3PO és R2-D2 újra együtt vannak, én tuti, hogy elvinném őket egy "kalandra", mehetnének a főhősökkel, ahol jópofán szerencsétlenkedhetnének, ahogy a régiekben.

 

Amit nem várok: Anakin és Obi-Wan erőszellemeket. Mit adnának hozzá a sztorihoz? Senki sem ismeri őket az élő szereplők közül. Rian azért sem akarta őket használni, mert öreg Ben Kenobi CGI-t nem akart létrehozni, a fiatal Anakinnal és Obi-Wannal nincs viszonya Luke-nak sem, akkor Rey-nek, esetleg Kylo-nak miért lenne? Kylo-nak még egészen el tudom képzelni, hogy megjelenne Anakin, elvégre Kylo egyfajta példaképnek tekinti Vadert. De aztán megpróbálja jobb belátásra bírni? Szerintem Kylo-t nem egy Erőszellem fogja meggyőzni. Arról nem is beszélve, hogy J.J. szerintem idegenkedik az olyantól, ami a "rajongók" vonyítását váltaná ki, egy fiatal Hayden Christensen szerepében.

De Yodát sem várom, az egyik legkedvesebb figura számomra, elképesztően boldog voltam, amikor megjelent a VIII.-ban, de ennyi elég volt, Luke-nak a döntésében jó segítség tudott lenni, de az újabb szereplőkkel nincs viszonya neki sem.

 

A RotJ végén nagyon jól működött, ahogy állt ott a három Erőszellem, így kvázi ez őket is megnyugvással tölti el, hogy sikerült a harcuk, mind látják az "új világrend" eljövetelét. De itt engem lehet, hogy jobban zavarna, ha ők ott állnának Luke mellett, miközben ugye pl. Han Solo nyilván kimarad, ami viszont számomra furcsa hatást kelt, mert neki azért ehhez a sztorihoz több a kötődése, mint Anakin-nak, Obi-Wannak. Sőt, Leia is kimarad, hiszen nem gondolom, hogy másképp lenne a lezárása, mint hogy vagy a két film közt, vagy a film elején meghal. Nem hiszem, hogy azt mondanák, hogy most otthon maradt. Na az lenne a leginkább izzadságszagú. És Leiából, bár Erőhasználó, tuti nem lesz Erőszellem.

 

 

Két bolygónak nagyon örülnék: Coruscant, Tatooine. Nem hiszem, hogy lesz bármelyik is. Az utóbbi lehetne úgy, hogy Rey elmegy Tatooine-ra, hogy megismerje Luke eredetét, úgy, ahogy láttuk Luke visszatérését a Tatooine-ra a Marvel SW képregényben, hogy megtudja, ki volt valójában Obi-Wan. De nem hiszem hogy lesz. Tatooine nagy debütálását majd a Kenobi-filmben csodálhatjuk meg :D Amúgy én a VIII. rész végét is úgy értelmeztem, hogy az ikernapokat Luke a halála pillanatában látomásszerűen látja, szóval nekem az olyan volt, mintha visszajönne a Tatooine. Mint kiderült a képes útmutatóból, tényleg két napja van az Ahch-To-nak.

 

Szerintem az új filmre tuti, hogy Reynek vagy lesz egy új fénykardja, vagy a Skywalker-fénykardot megcsinálja. Ahogy Leia azt mondja, hogy "we got everything we need", és egy gesztust tesz Rey kezei felé és benne a széttört kardra, ez számomra erre (is) utal. Az is lehet, hogy a kristályt felhasználja egy új kék kardhoz.

Link to comment
Share on other sites

Jó írás! Coruscantot én is várom, de szerintem komoly esély van rá, hogy szerepelni is fog. Egyrészt a történet záró-akkordja egy gigászi minden eddiginél nagyobb csatát követel. Remélem erre nem egy utolsó porfészekben fog sor kerülni. Az egykori főváros pedig a legfontosabb bolygó: a Saga során nem láttunk olyan planétát ami méretében, jelentőségében felvette volna vele a versenyt. Kivéve Hosnian Prime de az már nem létezik. Nade a fő érv Coruscant mellett: maga Abrams mondta, hogy nem csak ezt a trilógiát hanem a kilenc részt együtt akarja lezárni. Ennél jobb prequel kapcsolódási pontot nem tudok elképzelni. De a végére hagytam a legfőbb érvet: magát a régi trilógiát is eredetileg igy akarták befejezni. Az eredeti terv az volt hogy a végső nagy konfliktus egy része a fővárosban fog zajlani amit akkor csak simán Imperial City-nek hivtak. McQuarrie egy rakás látványtervet is legyártott a birodalmi városhoz. De akkor ezt nehéz lett volna kivitelezni. Most itt a lehetőség hogy Abrams megcsinálja azt a zárást a Saga-hoz amiről az 1980-as évek elején csak álmodni mertek. Mondjuk nem lepne meg, ha Coruscant ezúttal jobban hasonlitana a McQuarrie rajzokra (nagy bolygó, nem kell minden része ugyanúgy kinézzen, úgyhogy ha esetleg ezen az úton indulnak az belefér szerintem).

tumblr_mrdfcbOotm1sqf5tdo2_1280.jpg

 

Imperial-Palace.jpg

 

coruscant-plaza.jpg

Link to comment
Share on other sites

Skacok, ne linkeljetek wiki képeket. Valamiért a wiki csak a vinyetta képeket helyezi el, a fórum viszont az eredeti méretet használja, vagyis egy nagy, pixeles szutyok lesz az eredmény. Inkább töltsétek fel az Imgurra vagy valami képfeltöltő oldalra.

Link to comment
Share on other sites

Abrams filmről beszélünk.... Abban nem lesznek ilyenek dolgok. Főleg a mostani TLJ újítás után maradni kell a füves pusztánál meg a buja erdőnél. Ennél többet nem enged meg a kikúrt fanbase. Szégyen, hogy pár százezer kretén hülye gyerekhez kell igazítani az SW-t, akik alapból annyira ostobák, hogy hozzájuk képest Trump az elmebajnokság nagymestere.

 • Szomorú 1
 • Vicces 2
 • Köszönöm 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Fúúúúúúh nem is tudom. Ez nehéz kérdés.

Korábban már leírtam az érzéseimet a ST kapcsán, ami azóta sem változott. Ehhez jön még Abrams visszatérése is, ami lehet sokak számára jól cseng, én inkább frászt kapok tőle. 

Nem tudom mit várhatok egy olyan filmtől, ami számomra magasan a két legrosszabb SW film folytatása és ami be kéne hogy fejezzen egy olyan trilógiát, ami számomra minden csak nem trilógia - legalábbis eddig. 

Abrams megcsinálta azt, ami miatt hosszú ideig rosszul aludtam éjszakánként. A kreativitásról híres SW univerzumban, csinált egy tökéletesen fantáziátlan remake új reményt, ami bár kétségtelenül élvezetes volt, de mint írtam, számomra az égvilágon semmi maradandót nem tett hozzá a kedvenc univerzumomhoz. Mindent elmond a filmről az a video amiben JJ 2 percen keresztül ömleng arról, hogy "jaj mi most visszatérünk a gyökerekhez és mindent IGAZI díszletekkel meg IGAZI bábokkal forgatunk és nem CGI mer az csúnya és rossz és nincs Jar Jar mert az az antikrisztus... :facepalm:
Hát ilyen is lett a film, nem mondom hogy élvezhetetlen, mert az erős túlzás lenne, de a csillagpusztító bázis környékén azért erős migrén tör rám a mai napig.

Volt viszont a filmnek egy jó tulajdonsága is, a karakterek. Ezen a téren a film tényleg egész jó lett, JJ minden karaktert kellőképpen felvezetett és elindított egy irányba, ezzel megteremtve legalább a remek folytatás lehetőségét.....

.... Amit számomra az ep8 szépen el is cs*szett. Tudom ti itt többségében (mind?) szerettétek ezt a részt, de hát ez van, az én ízlésem már csak ilyen én meg szeretem Jar Jart. :peace:

Az ep8 kapcsán az fáj a legjobban, hogy RJ egészen egyszerűen sz*rt arra tényre, hogy itt van már egy előzmény, amihez neki igazodnia kéne és egy totálisan különböző folytatást gyártott egy olyan filmhez, ami konkrétan 12 másodperccel az előző után veszi fel a fonalat. A karakterek kezelése, a film humora, a történetvezetés... minden más és ebből az Ep8 még minden szinten poént is csinál. 
Egy folytatás legyen folytatás és ne csak számozásban, de szellemiségben is. Ezért folytatás.

 

Ezen a ponton érkezek el a 9. résszel kapcsolatos elvárásaimhoz. Mit várok? Nem tudom. Mert Abrams vagy a 7. rész szellemiségében csinál egy lezárást és ebben az esetben a 8. örökre egy oda nem illő zárójeles cucc lesz a trilógiában, vagy folytatja a 8. rész szellemiségét, de ebben az esetben a 7. marad majd magára. A kettőt együtt nem nagyon lehet megvalósítani, ugyanis már egymással sem nagyon kompatibilisek. Innentől kezdve meg nekem igazából mindegy hogy van-e benne Coruscant vagy nincs.

 

De azért írok egy dolgot; Az ep9 kezdőzhetne az ep8 nyitójelenetével, azzal a csavarral, hogy kiderül Luke csak elképzelte mi történne akkor, ha eldobná a fénykardot, amit Rey felé nyújt, ezért nem dobja el, hanem elfogadja és így megváltoztatja a dolgok alakulását és minden másképpen történik. Ez megmagyarázná miért állnak egymással szemben olyan hosszú ideig némán az Ep7 végén, választ adna a 8 furcsa dolgaira és semmivel nem lenne nagyobb trollkodás mint amit RJ csinált, arról nem is beszélve, hogy egységesítené a trilógiát. És mondjuk ez tényleg akkora sokk lenne mint az "én vagyok az apád" :lol:

Link to comment
Share on other sites

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Abrams filmről beszélünk.... Abban nem lesznek ilyenek dolgok. Főleg a mostani TLJ újítás után maradni kell a füves pusztánál meg a buja erdőnél. Ennél többet nem enged meg a kikúrt fanbase. Szégyen, hogy pár százezer kretén hülye gyerekhez kell igazítani az SW-t, akik alapból annyira ostobák, hogy hozzájuk képest Trump az elmebajnokság nagymestere.

Ez nem tudom, honnan jött, mert éppen Abrams az, aki magasról sz*rik a rajongók fejére. Nem vagy Trek-rajongó, így nem tudhatod, milyen hullámokat keltett, hogy Abrams a megváltoztathatatlan és kőbe vésett idővonalon felrobbantotta Romulust, aztán meg az alternatív idővonalon a Vulcant, és a Star Trek legalapvetőbb idegen faját kihalásra ítélte. Amikor pedig a sok rajongó vért pisált kínjában, hogy márpedig ezt így ne, belek*rt a sérthetetlen Föderáció közepébe egy katonai föderációs hajót (ez nagyjából olyan a Trekkie-knek, mintha kijelentenék az SW-ben, hogy tényleg nincs Erő, az csak humbug), majd Khant életben hagyta és fricskát nyomott a Star Trek 2 rajongói orra alá. És ezzel csak a felszínt kapartam meg, mert Abrams a két Star Trek filmjében nagyjából bevajazott lompossal várta a rajongókat jelenetenként.

Nem hiszem, hogy Abrams eme mentalitása változott az évek során, az ep7-et elnézve pláne nem. Azért ott is akadt jól elrejtett fricska a régi rajongók számára, és az ep8 bevételi számai szerintem csak buzdították. Az újabb nyilatkozatai eleve arra engednek következtetni, hogy maga is elégedetlen az ep7 bátortalanságával. Szerintem az ep9-re nagyon oda fogja tenni magát, és én bízok Abramsben annyira, hogy azt mondjam: ha azt állítja, hogy mind a kilenc részt összefogja, akkor össze is fogja fogni.

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

16 órával ezelőtt, Jar-Jar Binks írta:

Nem tudom mit várhatok egy olyan filmtől, ami számomra magasan a két legrosszabb SW film folytatása és ami be kéne hogy fejezzen egy olyan trilógiát, ami számomra minden csak nem trilógia - legalábbis eddig. 

Számomra se trilógia. Mert azok három részből állnak, eddig meg van kettő. Az, hogy szerinted a VII és VIII magasan a legrosszabb SW filmek az égadta a világon de semmit ne mmond el a filmek minőségéről. Maximum arról mennyire sekélyesen nézed őket. Önjelölt filmesztétákkal meg tele a padlás.

Idézet

Abrams megcsinálta azt, ami miatt hosszú ideig rosszul aludtam éjszakánként. A kreativitásról híres SW univerzumban, csinált egy tökéletesen fantáziátlan remake új reményt, ami bár kétségtelenül élvezetes volt, de mint írtam, számomra az égvilágon semmi maradandót nem tett hozzá a kedvenc univerzumomhoz. Mindent elmond a filmről az a video amiben JJ 2 percen keresztül ömleng arról, hogy "jaj mi most visszatérünk a gyökerekhez és mindent IGAZI díszletekkel meg IGAZI bábokkal forgatunk és nem CGI mer az csúnya és rossz és nincs Jar Jar mert az az antikrisztus... :facepalm:

Ez az aspektusa nekem se volt szimpatikus a VII-nek, főleg mert a végén már túltolták. Mintha attól lenne jó vagy rossz egy film, hogy mennyi cgi vagy modell van benne.

Idézet

Volt viszont a filmnek egy jó tulajdonsága is, a karakterek. Ezen a téren a film tényleg egész jó lett, JJ minden karaktert kellőképpen felvezetett és elindított egy irányba, ezzel megteremtve legalább a remek folytatás lehetőségét.....

.... Amit számomra az ep8 szépen el is cs*szett. Tudom ti itt többségében (mind?) szerettétek ezt a részt, de hát ez van, az én ízlésem már csak ilyen én meg szeretem Jar Jart. :peace:

Kapaszkodj meg, de itt 90%-unk szereti Jar Jar-t. Ezt csak azért írom mert mindig ezzel jössz, ezért gondolom azt hiszed mi utáljuk. Hát nem. Nem utáljuk. A VIII karaktervezetése pedig izgalmas, új, adódik is a VII-ből.

Idézet

Az ep8 kapcsán az fáj a legjobban, hogy RJ egészen egyszerűen sz*rt arra tényre, hogy itt van már egy előzmény, amihez neki igazodnia kéne és egy totálisan különböző folytatást gyártott egy olyan filmhez, ami konkrétan 12 másodperccel az előző után veszi fel a fonalat. A karakterek kezelése, a film humora, a történetvezetés... minden más és ebből az Ep8 még minden szinten poént is csinál. 
Egy folytatás legyen folytatás és ne csak számozásban, de szellemiségben is. Ezért folytatás.

Most miért baj az ha újított? A karakterek személyiségének felét ismertük meg a VII-ben, a VIII-ban meg a másik felét. Mind összetett, izgalmas  és remek szereplők. Hála égnek nem lettek faék egyszerű, sablonos papírmasé karakterek. Az mit jelent, hogy RJ sz*rt arra a tényre, hogy volt egy előzmény? :? Azt vitte szépen tovább. A Birodalom Visszavág is egy totálisan más film mint az EPIV. Az AOTC is mint a TPM. Itt még nem is volt annyi változás az időtényező miatt, csupán teljessé váltak a karakterek.

Idézet

De azért írok egy dolgot; Az ep9 kezdőzhetne az ep8 nyitójelenetével, azzal a csavarral, hogy kiderül Luke csak elképzelte mi történne akkor, ha eldobná a fénykardot, amit Rey felé nyújt, ezért nem dobja el, hanem elfogadja és így megváltoztatja a dolgok alakulását és minden másképpen történik.

Nahát ez lenne a VII arcul köpése! Köze nem lenne ahhoz ami a VII-ből egyenesen következik.

12 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ez nem tudom, honnan jött, mert éppen Abrams az, aki magasról sz*rik a rajongók fejére. Nem vagy Trek-rajongó, így nem tudhatod, milyen hullámokat keltett, hogy Abrams a megváltoztathatatlan és kőbe vésett idővonalon felrobbantotta Romulust, aztán meg az alternatív idővonalon a Vulcant, és a Star Trek legalapvetőbb idegen faját kihalásra ítélte. Amikor pedig a sok rajongó vért pisált kínjában, hogy márpedig ezt így ne, belek*rt a sérthetetlen Föderáció közepébe egy katonai föderációs hajót (ez nagyjából olyan a Trekkie-knek, mintha kijelentenék az SW-ben, hogy tényleg nincs Erő, az csak humbug), majd Khant életben hagyta és fricskát nyomott a Star Trek 2 rajongói orra alá. És ezzel csak a felszínt kapartam meg, mert Abrams a két Star Trek filmjében nagyjából bevajazott lompossal várta a rajongókat jelenetenként.

Nem hiszem, hogy Abrams eme mentalitása változott az évek során, az ep7-et elnézve pláne nem. Azért ott is akadt jól elrejtett fricska a régi rajongók számára, és az ep8 bevételi számai szerintem csak buzdították. Az újabb nyilatkozatai eleve arra engednek következtetni, hogy maga is elégedetlen az ep7 bátortalanságával. Szerintem az ep9-re nagyon oda fogja tenni magát, és én bízok Abramsben annyira, hogy azt mondjam: ha azt állítja, hogy mind a kilenc részt összefogja, akkor össze is fogja fogni.

Legyen így.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

38 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez az aspektusa nekem se volt szimpatikus a VII-nek, főleg mert a végén már túltolták. Mintha attól lenne jó vagy rossz egy film, hogy mennyi cgi vagy modell van benne.

Ráadásul az ep7-ben is rengeteg CGI van. A marketing ezen része tényleg azoknak a buta rajongóknak ment, akik szentül meg vannak a mai napig győződve arról, hogy az ep1-2-3-ban minden CGI, és nagyjából ez a fő érvük a filmek ellen. Talán az a legnagyobb különbség az ep1-2-3 és az RO-ep7-8 trió között, hogy utóbbiakban több a teljesen megépített díszlet, míg Lucas inkább miniatűrökkel operált.

Link to comment
Share on other sites

Én még egy bolygót várok a kilencedik részben. Tyhton-t.

Az ott élő Je'daii Rend (amiből gondolom a Jedi Rend is eredeztethető) történetére rávilágíthatnának és lehet, hogy választ kapunk az egyensúlyra vonatkozóan. Ők ugye elvileg harmóniában éltek a fénnyel és a sötétséggel.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information