Ugrás a kommentre

A pécsi

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    1.483
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

A pécsi összes hozzászólása

  1. Valószínű hogy Lucas és Filoni nem csak a SW-ről beszélgethettek, hanem Lucas japán film iránti érdeklődéséről is. Tudjuk, hogy szereti és támogatta Kurosawa munkásságát. Nos mivel éltem már eleget, és láttam ezt azt, szóval ez a jelenet nekem ismerős volt valahonnan. Van egy japán szamurájfilm, az 1972-es A sógun orgyilkosa. Nos ebben hasonló választás elé állítja a renegát szamuráj a fiát, ott azt hiszem a bosszú a kard a labda pedig a megbékélés. Luke és Grogu esetében pont fordítva lesz szerinet. A film pokolian véres, brutális, a 80-as évek másolt vhs világának egyik koronázatlan királya volt a mai napig is a legjobb szamurályfilmek egyika. Nézzétek meg, megjelent nálunk is DVD-n.
  2. A pécsi

    Egyéb fontos

    Húúúúú. Kedveseim. Eljött az 50. évfordulóm, szerintem az életem rendben van. Van egy szerető családom, stabil munkám. Csak kicsit böjtösebb a Star Wars mostanában. Nem baj majd az 51-dikben. Köszönöm minden Fórumtársamnak a kedves köszöntést.
  3. A pécsi

    Egyéb fontos

    Boldog húsvétot kívánok minden Kedves Fórumtársamnak.
  4. A pécsi

    R2-D2 & C-3PO

    Kiderült az igazság. 100 lapszám lesz. Kb 260.000 Ft. Ennél azért vannak egyébb, olcsóbb alternatívák is.
  5. A pécsi

    Egyéb fontos

    Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársamnak.
  6. A pécsi

    Chapter 16: The Rescue

    Luke megjelenésétől libabőrös lettem. Az epizód azonnal újranézős lett. Most az a kérdés, hogy miután Din Djarin életében szemmel láthatólag lezárult egy korszak, a küldetés teljesítve lett, mi lesz a többi évad epizódikus tartalmai, és mi lesz a fő szál. Szerintem a birodalmi vonal menni fog tovább. Az egyik moff-jukat fogjul ejtették, valami még nagyobb dologgal fog Mando és Boba szembekerülni. Dúrva lessz.
  7. A pécsi

    R2-D2 & C-3PO

    Sok. Nem is írták, hány lapszámból jön össze, de az látszik, hogy az alkatrészeket jól elaprózzák.
  8. A pécsi

    R2-D2 & C-3PO

    Ezt láttátok már? A DeAgostini egy 1:2-es arányú R2-D2 építhető makett sorozatot indít 2021. januárjában. Ime a részletek: https://www.deagostini.com/hu/sorozat/epitsd-meg-sajat-star-wars-r2-d2/EM3647000000/?gclid=CjwKCAiA_eb-BRB2EiwAGBnXXiCgu0sJD-82D5Cp8uVT2otAqGPq_Br_G9maoX1txDLEyrD7aErNCBoCgvUQAvD_BwE
  9. A pécsi

    Chapter 15: The Believer

    Kicsit furcsa ez így nekem. Mintha most jött volna ki a fejvadász céh iskolájából, tojáshéjjal a fenekén. Ez ahhoz a fiatal Bobához illik , aki éppen átfestette az apja, Jango páncélját. Ez nekem tul Boba "Fess" lett.
  10. A pécsi

    Chapter 14: The Tragedy

    Valójában sosem hagytalak el benneteket. Viszont néha meg kell emlékezni egy-egy jelentős eseményről.
  11. A pécsi

    Chapter 14: The Tragedy

    Aztapaszta. Micsoda Boba belépő. Vajon Mando mikor örökli meg a Slave 1-et? Szenzációs ez a sorozat.
  12. A pécsi

    Akik eggyé váltak az Erővel

    Én egyetlen egy változtatásával (na jó kettővel) nem értettem egyet amit Lucas eszközölt a klasszikus trilógiában. Amikor Vader szájába adta a "No, Noooooooooooo" bőgést a tróntermi jelenetben. Prowse eredeti. néma játéka, teljesen átadta számomra Vader lelki állapotát, amikor látta hogy a fiát gyilkolják. A lélektelen maszk (kellék) játszott. Köszönet Neki, a filmtörténet egyik leg ellentmondásosabb, leg összetettebb karakterének életre keltéséért. Isten nyugosztalja. Az általa dedikált képregényemet még nagyobb becsben tartom majd.
  13. A pécsi

    John Williams

    Láttam. Én tegnap megkönnyeztem a koncertet, annyira felemelő volt. Amikor a SW főtémát játszották a zenészek látszott rajtuk, hogy mennyi szeretettel zenélnek. Két hegedűművész konkrétan egymásra mosolyodott. Hihetetelen élmény volt. Utána a közönség felálva tapsolta meg az idős mestert. Az Imperial March témát pedig ovációval üdvözölte a nagyérdemű. Meg lehet ezt a koncertet valahol ismét nézni? Az M5 oldalán nem találom sehol.
  14. A pécsi

    Frank Herbert - Dűne

    Nem vagy egyedül. Nekem is bejött. Annyira különleges a mai napig a képi világa, hogy egyszerűen még Villeneuve sem hagyhatta figyelmen kívül. Az Atreides ház otthonául szolgáló palota ugyanolyan barokkos mint a Lynch féle eredetiben.
  15. A pécsi

    Frank Herbert - Dűne

    Láttam a 84-es filmet, még alámondással, agyonmásolt VHS kópián. Azt kell, hogy mondjam nagyon, nagyon, nagyon mély nyomot hagyott bennem. Furcsa volt, és idegesítő, néha hányingert keltő, de egy nagyon izgalmas dolog volt. Na mondom ezt el kell olvasni. Elolvastam háromszor legalább, de csak az alapművet és nagyon tetszett. Állandóan a szószedetet lapozgattam, hogy ki kicsoda, mi micsoda, és hasonlítgattam, hogy a filben hogy is volt mindez. Nálam regény bővitette ki a film univerzumát és nem fordítva. (ugyanez volt a Watchmen filmnél is, egyszerűen muszály volt a képregényeket elolvasni, annyira izgalmasnak tartottam a filmbeli világot) Én nagyra becsülöm az olyan filmeseket, akik a filmjükkel képesek engem arra sarkalni, hogy belemélyedjek az eredeti médiumba (könyv, képregény). Most fordítva lesz a helyzet, ismét elolvasom a régényt, nagyon várom Denis Villeneuve filmjét, ez az ember egy történetmesélő zseni és biztos hogy nem fogok csalódni. Ez a trailer eszméletlenül izgalmas filmet vetít előre számomra (és nem az akcióra gondolok, hanem a filmjeiben megtalálható rejtélyre, titokra, tapintható feszültségre), és jó Oscart újra látni.
  16. Engem is értesítettek. Izgulok.
  17. Ebből én is kivettem a részem. A héten, vagy a jövó hét elején jönnek meg a Last Jedi és a Rise of Skywalker 4k UHD lemezeim külföldről és akkor meglesz a 11 filmes Skywalker (SW) Saga gyűjtemény 4k UHD-ben. Majd rakok fel fotókat róluk.
  18. A pécsi

    A Star Wars jövője

    Én az elmúlt negyven évben nem terheltem magam a Lucas féle Expanded Univers-sel. Nekem csak a 6 film létezett. Számomra bőven lenne még mit elmesélni a klasszikus érából. Egyébként nem értem ezt a nagy "újdonságra vágyást". A Disney a képregényfronton egyebet sem csinál mint a Skywalker Saga teljes idővonalából felhasználható karakterek esetében 70 %-ban a klasszikus karakterekről íratja a történeteket. Alig van a VII-IX idejében játszódó, vagy karaktereit felhasználó képregény. Csupa klasszikus karakter köré épülő történet, új szereplőkkel, eseményekkel kiegészítve. Talán nem véletlen. Nem olyan könnyű ám új, működő, tetszetős dolgokat kitalálni, és egy biztos, hogy sohasem lehet majd figyelmen kívül hagyni a klasszikus éra történelmét, mert bármilyen lehetséges új, éppen kialakítás alatt álló előzményből A KLASSZIKUS ÉRA LETT, és bármit is fognak időben későbbre kitalálni (erre a legjobb példa a VII-IX. rész és a Mando), az peddig annak a következménye. MEGKERÜLHETETLEN.
  19. A pécsi

    A Star Wars jövője

    Én úgy gondolom, hogy nem baj. Sajnos nehéz olyan produktumokat letenni az asztalra ami biztos sikerre számíthatnak a rajongóknál, mert mint kiderült ha valami nem tetszik akkor keményen büntetnek ám. A Disney Plus pont arra jó terep, hogy kockázatmentesen tesztelhessék az ötleteket. Nem baj ha egy pilot megbukik a tv-ben, inkább ott mint a moziban egy méregdrága film. Szerintem a sikeres tv sorozatoknak lessz mozifilmes lezárása. Én már nagyon várok egy Mando mozifilmet. Hajrá, hajrá.
  20. A pécsi

    A Star Wars jövője

    Én a SW jövőjét továbbra is a múltjában keresném. Nekem az I-VI epizód maga volt a jövő. A VII-IX epizód pedig a jövő jövője. Ezért nem rajongtam soha anno a Legacy képregényekért sem. Más kor. Más technológia. Más karakterek. Olyan mintha emlékeztetne a SW-ra, valami SW féleség, valami felhígított dolog, és nem az igazi. Engem ez hidegen hagyott. Életerős, hatalma teljében lévő Vader és Palpatine kell. Birodalom minden mennyiségben.
  21. A pécsi

    Egyéb fontos

    Dzséjt, Tomcsi,Frenkie köszönöm a köszöntéseteket
  22. A pécsi

    Egyéb fontos

    Adrián,Whill, Donát, Kargarosz nektek is köszönöm a jó kívánságot.
  23. A pécsi

    Egyéb fontos

    Köszönöm Földim. Remélem hamarosan lesz mit nézni!
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.