Jump to content

Rae Carson: The Rise of Skywalker

A könyv értékelése  

6 members have voted

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

Recommended Posts

Lenne ötletetek pár kifejezésre? A treadspeeder hogy szerepeljen a Skywalker kora regényben? Eddig a lánctalpas robogó van napirenden és nekem se jut jobb az eszembe.

A jet pack hogyan szerepeljen? Korábban, ha előfordult, akkor hátivető rakéta volt.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Rae Carson: Skywalker kora Ez a regényváltozat tényleg fantasztikus lett. Nem hittem volna, hogy ennyire élvezni fogom. Bizonyos pontokon még a filmnél is jobb lett. A korábbi filmregények közül

Holnap érdemes lesz ránézni a Jedi könyvtár Facebook oldalra.

Rae Carson: Skywalker kora   Szerintem az a jó könyvadaptáció, ami nem akar drasztikusan új megvilágításba helyezni, hanem a filmhez hozzá tud tenni a műfajából adódó nonverbális eszközökkel

8 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Lenne ötletetek pár kifejezésre? A treadspeeder hogy szerepeljen a Skywalker kora regényben? Eddig a lánctalpas robogó van napirenden és nekem se jut jobb az eszembe.

A jet pack hogyan szerepeljen? Korábban, ha előfordult, akkor hátivető rakéta volt.

A lánctalpas robogó szerintem is tökéletes. A hátivető rakéta helyett viszont szerintem jobb simán a hátirakéta.

48 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Már fordítják a regényt? Remek! Kb. mikor jelenik meg. 

Ez kérdésként felmerülhet? Az amerikai megjelenés megvolt, a Disney utasításai szerint már lehet fordítani. Sajnos még odébb van a megjelenés.. Még nincs konkrét dátum. Az én tippem: nyár vége, ősze eleje.

12 perccel korábban, Pildi írta:

Nagyon várom ezt a regényt! Ha igaz, hogy jobb lett, mint a Sith-ek bosszúja konyvváltozata, akkor igazán remek olvasmányra számítok.:)

Épp nemrég olvastam egy kritikát, mely csak egy átlagos, közepes regényváltozattal jellemezte a könyvet sekélyes, minimális magyarázatokkal. Majd meglátjuk, milyen lesz.

Edited by Darth Revan9

5 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Épp nemrég olvastam egy kritikát, mely csak egy átlagos, közepes regényváltozattal jellemezte a könyvet sekélyes, minimális magyarázatokkal. Majd meglátjuk, milyen lesz.

Betennéd ide ezt a kritikát? 

1 perccel korábban, Pildi írta:

Betennéd ide ezt a kritikát? 

Már nem emlékszem hol volt, futólag botlottam bele. Csak a konklúziót olvastam el. De egyébként találkoztam ennek ellenkezőjével is, mely pont azt állította, amit te is hallottál.

7 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Az első, hogy szerepel IX. rész útmutatójában?

Hátivető rakéta? Szerintem az inkább "háti rakéta" volt.

17 órával ezelőtt, HeirToGrievous írta:

Az első, hogy szerepel IX. rész útmutatójában?

Hátivető rakéta? Szerintem az inkább "háti rakéta" volt.

A treadspeeder az enciklopédiában lánctalpas robogó lett, a jettpack pedig hátirakéta. Szerintem mindkettő jó ebben a formában.

Ennek a hátivető szónak értelme sincs. :facepalm:

• Köszönöm 1
  • Tetszik 2

A Jedi Könyvtár oldalról: "Többen is érdeklődtetek a keménytáblás irányában. Erről írnék pár sort. Több oka is van annak, hogy nem érkezik mindkét kivitelben.

Egyrészt a kiadásokat engedélyeztetni kell az eredeti kiadóval, ez kétféle verzióval hosszadalmasabb és problémásabb f
olyamat. Tehát a megjelenést erősen lassítaná, most pedig ez még hatványozottabban igaz.

Másrészt, a jelenlegi helyzetben, így hogy a boltok is zárva tartanak, nem tudjuk megtenni, hogy két kiadásban adjuk ki. Tudjuk és sajnáljuk, hogy a keménytáblásak mellett nem mutat olyan jól, de döntenünk kellett. Alapvetően az összes kötetünk puhatáblás kivitelű, így jobban illik ez az összképbe. Ami szintén fontos tényező, hogy a puhatáblás kivitelt kedvezőbb áron tudjuk adni, mint a keményfedelest, és jelenleg (teljesen érthető módon) ez sokaknál fontos szempont lehet.

Idén 100%, hogy nem lesz keményfedeles verzió, de sajnos a későbbi jövőre nézve is csak halovány remény van rá, nagyon sok tényezőtől függ. Arra várni nem érdemes."

Nekem mindegy, a 3-ast kivéve az összes filmregény puha fedelesben van meg, de aki eddig a keményfedelest gyűjtötte, az most biztosan nem örül. Elég rosszul néz ki a polcon 10 keménykötésű filmregény végén egy puhafedeles.

4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Nekem mindegy, a 3-ast kivéve az összes filmregény puha fedelesben van meg, de aki eddig a keményfedelest gyűjtötte, az most biztosan nem örül. Elég rosszul néz ki a polcon 10 keménykötésű filmregény végén egy puhafedeles.

A klasszikus trilógia regényváltozatai soha nem jelentek meg keményben. Csak filmregény kapott kemény kiadást.

Edited by Darth Revan9

• 2 weeks later...

Na, szomorúan konstatálom a fentieket, akkor a TROS két fronton is csorbítja formailag a gyűjteményemet..

Nincs hazai BD, nemhogy steel, erre puha lesz a könyv a sok keménytáblás mellett. :(

Magát a regényt viszont nagyon várom a sok kimondatlan dolog itt biztos ki lesz mondva!

Edited by csoli1138

Engem szerencsére se a BD megjelenés hiánya, se a keménytáblás kiadás elmaradása. Eddig se gyűjtöttem a filmeket BD-n a filmregényeket pedig mindig puhafedeles kiadásban vettem. Viszont értem, hogy ez valakinek miért fáj. 

5 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Skywalker kora regényben Pryde rangja Allegiant General. A filmben én úgy hallottam, hogy Rend főtábornoknak hívták a szinkronban. Mi lenne jó szerintetek?

Ha a filmben ez volt, akkor szerintem a regényben is ez legyen. Egyébként jól hallottad, én ezt hallottam félre Ren főtábornoknak. :D

3 perccel korábban, Whill írta:

Ha a filmben ez volt, akkor szerintem a regényben is ez legyen. Egyébként jól hallottad, én ezt hallottam félre Ren főtábornoknak. :D

Én is többször úgy hallottam, fura is volt. :D Várom már a regény megjelenését.

• Like 1
  • Tetszik 2

Újabb probléma merült fel a fordításnál, amire én se tudok jó választ. Leia a regényben kinevezi Poe-t acting generalnak. Ez mi legyen? Nem emlékszem, hogy a film magyar szinkronjában ez mi volt. Sőt, arra se, hogy egyáltalán volt-e valami a szinkronban ezzel kapcsolatban.