Ugrás a kommentre

Chapter 14: The Tragedy


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

14. fejezet - The Tragedy / A tragédia

 

epguidem14.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Robert Rodriguez

 

Helyszín: Tython

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu 

Boba Fett - Temuera Morrison

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Gideon moff - Giancarlo Esposito

Elia Kane - Katy O'Brian

Cara Dune - Gina Carano

 

Történet

Djarin és Grogu megérkezik a Tythonra, ahol azt remélik, megtudják, milyen sorsot szán a gyermeknek az Erő. Ám nem várt társaságot kapnak két halottnak hitt fejvadász és a Birodalom rohamosztagosai képében.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nehéz megfogalmazni mit is érzek most. Az előző évad is baromi jó volt, de ez már egy másik szint. Nekem Boba világ életemben az egyik kedvenc karakterem volt Jangoval együtt, és így most újra látni, hogy él és virul - de még mennyire - hát konkrétan elérzékenyültem amikor újra a páncéljában láttam harcolni. Baromi akciódús és pörgős volt a rész, főszál a javából.

BY ForcaCall-ja nagyon jól nézett ki, igazi SW feelnget adott.

És hát ismét kiderült h a stormtroopereknek nem erőssége se a taktika se a gondolkodás, viszont a szám és erőbeli fölénnyel még így is lehet nyerni.

Mando itt kiírja kis csapatával a kövi két részben a megmaradt Birodalom írmagját is és utána jön csak az Első Rend. :D:D

És hát Dark trooperek. lesz itt harc még bőven. óóó és szegény Crest. Hát úgy néz ki búcsút kell mondanunk neki. :( De van Slave1!!!! ááááá :D

 

Ui: Lehet ez már szőrszálhasogatás de egy két helyen itt is volt gondom a cgi-val. Nem tudom, de amikor olyan idióta szögben szálltak fel a szállítóhajók...mondom ez mi. És tudom ezek csak apróságok, de volt pár ilyen és ezeket simán el lehetne kerülni. Ennyi

Ui2: most már megnéznék egy olyan stormtrooper osztagot akiket nem lőnek azonnal halomra. :D Tényleg ennyi.

9,5/10

 

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 14: The Tragedy

Szerintem ez volt a sorozat legjobb része eddig, gyakorlatilag nem tudok belekötni :D Na jó, talán annyi, hogy a jetpack levétel és ottfelejtős megoldás elég olcsó volt szerintem (nyilván azért kellett, hogy a végén ne tudjon gyorsan odarepülni a Groguhoz Mando), meg az hogy az epizód alatt egyszer sem jut eszébe Mando-nak, hogy amúgy egy jetpack-je is van, csak jó volna használni. Boba Fett végre visszakapta a méltóságát, és úgy látszik nemcsak ennyi volt a szerepe. Jól tippeltem, hogy összefogás lesz Mando-val :D és milyen jól állt rajta az a páncél Cobbhoz képest :D Továbbá megerősítették a kánonban is, hogy Jango Mandalorian volt, és nemcsak lopta a páncélt ahogy a korrupt Almec állította.

 

Remélem a Force Call-t tényleg meghallotta valaki. Tippre az évadzáróban vagy visszatér Ahsoka, vagy pedig találkozunk egy újabb Jedivel.

 

Ja és a Razor Crest... hát ezt nem láttam jönni :o 

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett a rész! Visszatért Boba! Akit nem ismertem el. Eddig. De most már más a helyzet!

Megmutatta mit tud! Jobb később mint soha! Fennec cliffhangerje is feloldva! Slave I is visszatért.

És mindez egy olyan részben, ahol egy napsütötte Jedi meditálóhely közelében vagyunk végig, tele akcióval, szinte sosem látott izgalmakkal.

Vissza Fettre: durva, agresszív, remekül oldották meg! Jango és ő is kaptak további árnyalást a múltjukra! :clap:

Grogu hívása vajon hová talál célba? Lehet, hogy évad végi cliffhanger lesz, mikor a befut a hívás valahová.

Bár, ha a benne rejlő félelmeket és kötőtést Ahsokához hasonlóan azonosítja az illető, akkor ugyanennyi oka lesz kihátrálni a képzésből ,mint Ahsokának.

Mondom ezt úgy, hogy fenntartom az elméletem, hogy szívességet is akart tenni a kicsinek azzal, hogy Djarinnal maradjon.

De van egy olyan érzésem, hogy Grogu nem lesz jedi tanonc. Talán Ahsoka mondta jól ,hogy hagyni kéne elhalványulni a képességeit.

Főleg azután amit itt művelt! Gideon se kíváncsi szadista alkat mi? :D

Óriási a rész -Ez volt Rodriguez része, nagyon vártam-nem csalódtam!-, Óriási a sorozat!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amikor 2017-ben, életemben elősször láttam moziban Star Wars filmet, akkor éreztem hasonlót. Mert a 14.fejezet olyan volt mint az Utolsó Jedik. Soha nem tudtam előre megmondani mi fog vajon történni, a következő percben. A legjobb epizód címnél ez egy nagyon esélyes jelölt lesz. Szinte az end credits-ig érzelmi hullámvasút volt. De nagyon örültem, hogy Grogu nem adta fel, és odavágott. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Iqvi írta:

Amikor 2017-ben, életemben elősször láttam moziban Star Wars filmet, akkor éreztem hasonlót. Mert a 14.fejezet olyan volt mint az Utolsó Jedik. Soha nem tudtam előre megmondani mi fog vajon történni, a következő percben. A legjobb epizód címnél ez egy nagyon esélyes jelölt lesz. Szinte az end credits-ig érzelmi hullámvasút volt. De nagyon örültem, hogy Grogu nem adta fel, és odavágott. 

Hát még nekem aki 97 óta várta hogy Bobát újra lássa akcióban. :D

Sok képregény és regény volt arról hogy Boba túlélte a RoTJt, de most már hivatalos számomra is, és baromi jó volt a visszatérte. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amikor a Slave 1, berepült minden zenei aláfestés nélkül, csak a hajtóművel, az nagyon hangulatosra sikeredett. Fenec túlélésére pedig remek magyarázatot adtag a mesterséges belső szervekkel. Boba pedig egy állat volt, páncél nélkül és páncéllal is. Végre kapott karaktert és nem csak egy páncél. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez valami félelmetes mennyire jó rész volt és egyben az, hogy mennyire nem erre, nem ilyen stílusú epizódra számítottam. Azt hittem, hogy lesz egy nyugis kaland az előző epic után és esetleg valahogy közelebb kerülünk a Jedikhez, de nem így lett... és nagyon örülök, hogy így van. Egyrészt a Jedik (esetleg Luke, vagy egy másik Jedi felbukkanása) maradjanak a háttérben, elég Grogu és a rajta keresztül való kapcsolat az Erőhöz és inkább ebből a hétköznapibb - már, ha a fejvadászokat, mandaloriakat nevezhetjük hétköznapinak - perspektívából nézzük a galaxist. Másrészt, ami itt ment Boba Fettel, az szerintem a sorozat legjobb belépője volt... igen, még jobb, mint Ahsokáé az előző részben.

 

Persze láthattuk már Bobát korábban is az évadnyitó végén, de ott csak egy pillanatra villantották fel. Itt ahogy megjelent, engem Temuera Morrison azonnal megnyert magának, olyan jelenléte volt abban a jelenetben. Már önmagában az, ahogy a Slave I egyszer csak beúszik a horizonton az is borzongatóan jó SW nosztalgia volt és elgondolkodtatott, hogy mikor is láthattam utoljára ezt az ikonikus hajót. Amikor először került szemtől szembe Djarinnal tapintani lehetett kettejük között a feszültséget is itt is, hasonlóan az előző Ahsokás epizódhoz megvolt a nézőnek az az előnye a főszereplővel szemben, hogy ő tudja, ismeri hogy ki az a másik karakter, akivel Mando még csak most találkozik először. A Fennec Shand körüli cliffhangerről már el is felejtkeztem, de szépen összefűzték azt is, illetve valamelyest feloldották azt is, amit Almec mondott még a TCW-ben Jangóról, ugyanis kiderült, hogy ő is egy foundling volt. Ezek a megoldások nagyon tetszettek és a nő is remekül épült be az epizód dinamikájába.

 

Az akciók pazarul festettek a részben. A harcoknak a koreográfiája, a szereplők mozgatása a jelenetekben szerintem nagyon jól sikerült Rodrigueznek. Olyan sodrása, dinamikája volt az akcióknak, hogy igazában nem hiányoltam Djarinról a jetpacket, de igazat adok Yodának, hogy úgy másként festett volna a harc és a Dark Troopereknek nem lett volna olyan könnyű dolguk a gyerekrablás során sem. Apropó a Dark Trooperek megjelenése kissé csalódás volt, mikor mondja Gideon, hogy indítják őket, akkor gondoltam, hogy na itt most Djarin, meg Boba méltó ellenfelekt kapnak, de ezt nem tudtuk meg, hogy nézett volna ki, mert ők csak felkapták Grogut és már mentek is. Ezzel együtt baromi látványos volt ezen a téren a rész, Fennec Shand is úgy mozgott, hogy élmény volt nézni ezeket a jeleneteket, egy két kivégzés meg olyan kemény volt, hogy tényleg azt mondom, hogy nagyon hasonlót sem láttam még nem csak a sorozatban, de az egész SW világában sem.

 

Amilyen kemény akció jelenetek voltak itt ebben a részben, attól én letettem a hajamat. Kezdeném Bobával, aki bizonyos szempontból szerintem itt született meg, vagy mondjuk úgy itt született újjá. Persze megvolt már ő a Kamnión is és aztán komoly hírnevet épített magának, de se a TCW-ben (ahol nehéz is lett volna, mert még gyerek volt), se az OT-ben nem láttam igazolva ezt a hírnevet. Amikor néhány hete írtam a sorozat fő topicjába, hogy mennyit profitálhatna Boba Fett ebből a sorozatból, mint karakter, akkor pont ilyesmire gondoltam és úgy érzem, hogy ezután a rész után maradéktalanul teljesültek az elvárásaim... persze a legjobb az, hogy a jawa(!) még csak most jön, mert Boba velünk marad a következő részre is (talán a fináléban is viszontláthatjuk). 
Itt ebben a részben mindenesetre remekül építették fel Bobát, tiszteletet parancsolóan higgadt, nyugodt volt a Djarinnal való első találkozás alkalmával, de kellően sejtelmes, rejtélyes alak is és ha ránéztünk az ábrázatára (a Bond gonoszokhoz hasonló sebhelyes fej) akkor látszott, hogy nyomot hagytak rajta az évek, de még mindig felfedezni benne Jango vonásait. Amikor pedig akcióba lendült ott nem volt kérdés. Ahogy szó szerint szilánkosra zúzta egy két rohamosztagos koponyáját az valami hihetetlenül brutális volt, de ahogy mozgott, ahogy szabály szerint levadászta a rohamosztagosokat, majd azok elkezdtek menekülni előle és egy rakétával leszedte mindkét menekülő hajót... szerintem ki lehet jelenteni, hogy ebből a részből Boba profitálta a legtöbbet, még többet is, mint Ahsoka, akit eddig is ismertünk, szerettünk, de Boba úgy érzem, hogy itt született meg igazán, itt vált azzá a fejvadásszá, akiről mindig is szólt a hype, csak eddig pusztán projekció volt. Voltak ezek a karakter szavazások itt a fórumon és nálam ugyan a legbadassebb fejvadász még mindig Cad Bane lenne, de Boba már nagyon sokat lépett előre a szememben a karakterek között. Ami szintén tetszett benne, meg Fennec Shandben is, hogy most úgymond a jó oldalon láthatjuk őket. Meg volt alapozva ez is és Bobából sem lett valami széplélek, mert ahogy legyilkolta ott halomra az embereket, azért látszik, hogy nem egy Mahatma Gandhi. Arra azért kíváncsi lennék, hogy kiderül e róla, hogy mik történtek vele a Sarlacc incidens után.

 

A Birodalom pedig visszatért! Ahogy kimondják ezt annak már súlya van és ahogy Fennec hitetlenkedve próbálja magyarázni, hogy de hát itt az Új Köztársaság... csak még inkább jelentőségteljesre sikeredett és tetszik ez a kép, ahogy ismét bepillantást nyerünk a nagyobb globális folyamatok formálódásába. Gideon eddig is érdekes karakter volt, de ahogy ott élvezettel nézte végig ahogy Grogu rángatja két emberét az még inkább félelmetes volt. Az egész jelenet kapcsán egy ilyen fájdalmas tehetetlenséget éreztem, ahogy elragadták szegényt, de meg kell mondjam a kis "bébi-bilincs" kapcsán, amit a kis kezére tettek azért elmosodolyodtam egy pillanatra. Grogu kapcsán érdekelne ez az Erő-rituálé, hogy itt most kapcsolódhatott valamihez/valakihez, esetleg úgy működik az a kő, mint valami kezdetleges - régi holocron és ott hozzáfér valami tudáshoz, vagy netalán egy jeladó, amivel jelezni tudnak a többi Jedinek (?) esetleg Lukenak... ez legalább annyira érdekes vonalra vinné a sztorit, mint Gideon és az ébredező Birodalmiak. Ami még felmerült bennem, hogy miket válthat ki belőle ez az esemény. Mivel fiatal még, eleve nehezebben tudja kontrollálni az viselkedését és egy ilyen beszorított nehéz helyzetben pláne érthető, ha eluralkodik rajta a félelem. Ezzel együtt eszembe jutnak Ahsoka szavai az előző részből, hogy mintha féltette is volna Grogut. Az igazán kemény dolgok pedig még majd a jövőben várnak rá, de remélem nem fogja megérinteni a sötét oldal szegényt és a legnagyobb bűne a tojások befalása marad. 

 

A folytatásban ismét jön egy visszatérő Mayfeld személyében és tetszik ez az újabb visszautalás (az évadban már a második) arra a börtönös epizódra, ami egy ilyen kis filler kalandnak indult és aztán most látjuk milyen hosszútávó hatásai is vannak, amik vissza-vissza térnek a következő évad során. Ráadásul, ha Mayfeld segítségével sikerülne rátalálni Grogura és kimenteni a Birodalom karmai közül, akkor nem csak a gyermek visszaszerzése, de Gideon kísérletének megbuktatása miatt még hosszabb távú következményei is lennének a dolognak. Igazi puskaporos zárórészekre számítok és az a legjobb ebben a sorozatban, hogy részről részre sikerül fokozni az izgalmat és mindig egyre jobban várom az újabb epizódokat!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, SaintJust írta:

Ahogy azzal a  botszerű valamivel szétcsapott a rohamosztagosok között, hátborzongató

Gaaderfi:peace:. Hát amikor elősször mutatták vele, hogy csak áll a sziklánál, a háttérben meg megy a tűzharc, elősször azt hittem, hogy na, a nagy Boba Fett megfutamodott! Nagyobbat nem is tévedhettem volna, a rohamosztagosok egyenkénti levadászása már-már horrorisztikus volt. Amit pedig a páncéllal, ami 4 évig ,,rohadt" véghezvitt, álleesős volt. Már fogalmam sincs mit várjak a finálétól. Talán két, legalább 50 perces részt:D.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem az évad leggyengébb része volt. A bolygó toronymagasan a legunalmasabb amit ebben az évadban mutattak. Mintha valakinek a hátsó kertjében vették volna fel. Sehol még egy érdekes lényt se sikerült mutatni. Azt se gondoltam hogy egy jedi templom nézhet ki ilyen fantáziátlanul. Néhány kő ami felmeredt az égre.... ennyire tellett? Az akció rém unalmas volt. Egy rakás rohamosztagos szerencsétlenkedett  sziklák között. Csak összehasonlitásképp: két résszel ezelőtt láttunk hasonlót, de az egy remek üldözési jelenetbe torkollott. Itt a Dark Trooperek se mutattak aztán semmit. Leszáltak felkapták BY-t aztán ennyi. Fennec visszatérése tök fölösleges volt.

Az egész olyan volt néha mint valami rajongói film. Egynek elment de ez nekem nagyon messze van a megszokott szinvonaltól.

  • Nagyon tetszik 2
  • Zavaros 1
  • Meglepő 2
  • Tetszik 3
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most vagy én keltem fel bal lábbal, vagy a rész valóban nem volt kiemelkedő. Félre ne értsetek, jó volt a rész, bár néhány helyen - pláne a rohamosztagos akciónál - konkrétan rajongói film szerűséget éreztem. Grogu meditálása jó volt, a Dark Trooperek jól néztek ki, bár valószínűleg később lesznek fontosabb szerepeik. A csata Bobáék és a rohamosztagosok között felemás volt, volt 1-2 jó jelenet (pl. Boba botharca tetszett, illetve a Fennec-Din team-up is), de néhány birodalmi jelenet valahogy félrement nekem, illetve Boba páncélos belépője is felemásra sikeredett. A Tython westernes hatást keltett, de még így is többet vártam.

 

Egyelőre azt mondom, hogy a Peytonos résznél jobb.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Bence1997 írta:

Most vagy én keltem fel bal lábbal, vagy a rész valóban nem volt kiemelkedő. Félre ne értsetek,

Nem kell szabadkozni, nem mindenkinek kell ugyanúgy tetszenie. :D Ezeket a dolgokat én is észrevettem és sokszor zavar is, de jó párszor már észrevettem ilyen dolgokat, szóval már nem érdekel.

1 órával korábban, Bomarr írta:

Szerintem az évad leggyengébb része volt. A bolygó toronymagasan a legunalmasabb amit ebben az évadban mutattak. Mintha valakinek a hátsó kertjében vették volna fel. Sehol még egy érdekes lényt se sikerült mutatni.

Vhogy a SWtól mindig azt várom ha új bolygóra mennek akkor leesik az állam, hiszen a lehetőségek száma végtelen, akár a Stargateben - és bár ott költségvetési dolgok miatt érthető volt, hogy csak erdőben játszódtak a részek, itt titkon imindig kicsit dühös vagyok amikor egy erdős, sivatagos, sziklás bolygó van - És persze tetszenek az elrejtett apró lények, de ezekkel nem tudnak megvenni. Itt nem tudnak a pénzre hivatkozni, szóval lehetnének érdekesebb bolygók is, de ezt már a SW filmekben sem értettem soha. Na mind1. Nekem az előző bolygó is hót uncsi volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez végre egy olyan rész volt ahol, haladt előre a főtörténet és nem egy Side Quest. Én nem vártam Fennec Shand-et visszatérni, sőt! Amúgy meg voltak akciók, amiket untam.   Én nekem ez az abszólút 5-6/10.

 

És mi miatt volt a rész címe Tragedy?  A Razor Crest miatt? Én ezt komolyan kérdezem, nincs bennem kötekedés.

 

Nekem ezért tetszett jobban a Peytonos rész, ott azért voltak olyan vizuális megoldás meg ötletek, ami miatt tudom élvezni a részt, ja és a Frog Lady egy jó mellékszereplő volt

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Adrián írta:

És mi miatt volt a rész címe Tragedy?  A Razor Crest miatt? Én ezt komolyan kérdezem, nincs bennem kötekedés.

Lényegtelen apróság, hogy a Din által védett Grogu, akit Gideon meg akart szerezni, és nos, megszerezte.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Örülök, hogy nem egy fillert kaptunk. Nagyon tetszett az epizód, nekem ott van eddig a Top 3-ban. Boba Fett akciója bruál volt, Jango említésének is örültem. Egyetlen egy negatívumot tudnék felhozni. Nagyot csalódtam a Tython megjelenítésében. A Legendákban az egyik kedvenc bolygóm volt. Ahogy akkor leírták, (pl. a Távoli csillagok regényben) az alapján egy napsütötte, élettel teli színes világ rajzolódik ki mindenféle épülettel, amit átjár az Erő. Egy egyszerű hegyes-völgyes vidéket kaptunk fűvel, fákkal meg kövekkel. Ha nincs a minőségi CGI, akkor néhol tényleg fan-filmnek érződhetett volna emiatt. Ezt leszámítva tehát minden oké részemről. Nagyon jó az irány!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Szerintem az évad leggyengébb része volt. A bolygó toronymagasan a legunalmasabb amit ebben az évadban mutattak. Mintha valakinek a hátsó kertjében vették volna fel. Sehol még egy érdekes lényt se sikerült mutatni. Azt se gondoltam hogy egy jedi templom nézhet ki ilyen fantáziátlanul. Néhány kő ami felmeredt az égre.... ennyire tellett? Az akció rém unalmas volt. Egy rakás rohamosztagos szerencsétlenkedett  sziklák között. Csak összehasonlitásképp: két résszel ezelőtt láttunk hasonlót, de az egy remek üldözési jelenetbe torkollott. Itt a Dark Trooperek se mutattak aztán semmit. Leszáltak felkapták BY-t aztán ennyi. Fennec visszatérése tök fölösleges volt.

Az egész olyan volt néha mint valami rajongói film. Egynek elment de ez nekem nagyon messze van a megszokott szinvonaltól.

 

1 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Most vagy én keltem fel bal lábbal, vagy a rész valóban nem volt kiemelkedő. Félre ne értsetek, jó volt a rész, bár néhány helyen - pláne a rohamosztagos akciónál - konkrétan rajongói film szerűséget éreztem. Grogu meditálása jó volt, a Dark Trooperek jól néztek ki, bár valószínűleg később lesznek fontosabb szerepeik. A csata Bobáék és a rohamosztagosok között felemás volt, volt 1-2 jó jelenet (pl. Boba botharca tetszett, illetve a Fennec-Din team-up is), de néhány birodalmi jelenet valahogy félrement nekem, illetve Boba páncélos belépője is felemásra sikeredett. A Tython westernes hatást keltett, de még így is többet vártam.

 

Egyelőre azt mondom, hogy a Peytonos résznél jobb.

 

Egyébként én is hasonlóan vagyok valahol vele, olyan skizofrén egy rész volt. Kicsit fillér is volt, néhol nagyon fan-film érzete volt a dolognak és tényleg mintha pár lelkes. de átlagnál jobb amatőr kiment volna forgatni a közeli dombra. A Darwin díjat én a gépfegyveres muksónak adnám, bárcsak mindenki annyira bízna a másikban, mint ő a gépfegyverben, hogy márpedig szétzúzza a több tonnás sziklát :DUgyanakkor a sztori szempontjából elég nagy dolgok történtek.

 

Maga a nézőkő olyan volt amilyenre amúgy számítottam, úgy semmi extra csak egy szimpla kő a hegyen :D 

 

Djarin egyébként elég sokat pofázott a rész elején, gondolom a feszültségét próbálta leplezni, hogy meg kell válnia Baby Yodától. Ahogy a nevén szólítgatta a hajón és örült neki hogy BY reagál rá, az aranyos volt :D 

 

Boba Fetten azért meglátszott a pocak kicsit amikor felvette a páncélt, de a harci tudása úgy tűnik semmit sem kopott, nem nagyon kímélte a rohamosztagosokat. Most már azt is megmutatták, hogy néz ki egy rohamosztagos miután széztzúzzák a sisakját. Azért az látszott, hogy nem nagyon szereti őket, sok dühöt belevitt a harcba.

 

A végén először amúgy azt hittem Baby Yoda csak szórakoztatja magát a rohamosztagosokkal, aztán mikor már fojtogatni kezdte az egyiket akkor már leesett, hogy más a szitu. Úgy tűnik nagyon felcseszték az agyát, és rögtön egy szép példa arra amiről Ahsoka beszélt, hogy túlságosan kötődik Djarin-hoz és ez mennyire veszélyes tud lenni. Azért Gideon is egy rohadék, hogy hagyta hogy felszítsa magát BY, már hallottam magamban Palpatine-t, hogy Good, good...

 

Hát kíváncsian várom az utolsó 2 részt, szerintem elég hajletevős lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Apróság, de amikor annó megjelent a képes enciklopédia az OThez és ott volt a Boba Fettet elemző oldal és írta h mini rakétavetők vannak a térdére erősítve, én meg tátott szájjal olvastam, hogy wow ez de menő, és most láthattam akcióban is. :D:D fangörcs! :D 

Amúgy pár év alatt Boba is szép nagyot nőtt. :D

a3e2f3a468e6436136b0cfa0216f6778.png

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez a rész minden volt csak nem filler. És sikeresen megtippeltem, hogy most jön Boba és a Tython. :D

Az első évad jó volt, de a második évaddal olyan szintű élményt ad a sorozat, mintha hétről hétre egy új SW-filmet látnék. Sőt, az utóbbi néhány rész már pár mozifilmnél nagyobbat ütött. Nem tudom, hogy mikor izgultam ennyire sorozaton vagy filmen utoljára. Az évadzáróhoz közeledve ugye már nem olyan egyértelmű, hogy minden rész happy end-el végződik.

 

Kicsit most Ahsokában csalódtam. Tudta, hogy a fél galaxis Grogut üldözi, mégis elküldte őket egyedül a Tython-ra. Az még érthető, hogy tanítani nem akarja, de az, hogy Grogu ne kerüljön birodalmi kézbe, mindenkinek az érdeke. Ezt sem gondoltam volna, hogy Boba "szimpatikusabb" lesz Ahsokánál. Örülök, hogy az ő karakterét elkezdték árnyalni.

 

Innentől már fogalmam sincs, hogy mi lesz a végkifejlet, tényleg szinte bármi megtörténhet. Gondolom Din újra összeszed egy csapatot az elmúlt részek mellékszereplőiből, és Grogu után mennek. De hogy ezen kívül mi történik még, arról gőzöm sincs. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meglepődtem a részen, mert nem gondoltam volna, hogy egyből el is jutunk a Tythonra. Azt hittem, megint felvesz Mando egy mellékküldetést valakitől. De egy pörgős rész lett, sok minden történt benne. Tetszett az elején a jelenet Mandoval és Groguval, majd a kőnél az erőpajzs is jól megvolt csinálva. Ezután jöttek a bonyodalmak, és szerintem a néhány negatívum is.

Boba névről tudja ki az Cobb Vanth, szóvak tudta, hogy nála van a páncélja. ha annyira kellett neki akkor miért most jutott eszébe visszaszerezni? A jetpackos dolog nagyon amatőr megoldás volt. Miért kellett Mandonak háromszor megpróbálnia kiszedni onnan Grogut majd háromszor hanyatt vágódni, nem volt elég egyszer max kétszer? Az akció jó volt alapvetően, de volt pár olyan snitt ami nekem olyan volt, mintha egy fan filmet néznék. Voltak ötletes dolgok közben, például, hogy Boba olyan erővel használja a taszken botot, hogy törik a páncél tőle. Ugyanakkor még bénábbnak tűntek tőle a rohamosztagosok. Megsemmisíthetetlen fém páncél a gagyi műanyag ellen. A katonán meg aki nézi és próbálja szétlőni a felé guruló sziklát, felröhögtem, hogy ez már szánalmas, szegény. :lol: A páncélos Boba jelenete nagyon badassre sikerült.

A Razor Crestnek annyi, én nem sajnálom. Elég bumfordi volt, plusz már legalább háromszor volt, hogy az írók tropára törték a hajót, ha a történet úgy kívánta, hogy hajóval együtt túl egyszerű lenne valami. Majd egy csomó idő elment arra, hogy aztán meg legyen szerelve. Szerintem ezekből már túl sok volt. Bár most az új hajó keresésével, majdani javítgatásaival, ugyanennyi időt el lehet majd cseszni. Viszont a Mandonak jelentett valamit a hajó, jó jelentet volt, ahogy a hamvakból előszedi ami maradt belőle. Dark Troopereknél mikor leszálltak, kicsit a Vasember 3 ugrott be. :D Utolsó jelenet is jó volt, Grogu csupa meglepetés.

Szóval tetszett a rész, de voltak benne hibák, vagyis ami nekem kevésbé jött be. Itt a fórumon ez már sorozatban a negyedik rész ami sokak által az eddigi legjobbnak van kikiáltva. Meglátjuk mennyire leszek kiátkozva néhány dolog miatt amit említettem. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

24 perccel korábban, Whill írta:

Kicsit most Ahsokában csalódtam. Tudta, hogy a fél galaxis Grogut üldözi, mégis elküldte őket egyedül a Tython-ra. Az még érthető, hogy tanítani nem akarja, de az, hogy Grogu ne kerüljön birodalmi kézbe, mindenkinek az érdeke. Ezt sem gondoltam volna, hogy Boba "szimpatikusabb" lesz Ahsokánál. Örülök, hogy az ő karakterét elkezdték árnyalni.

 

Az egy dolog, hogy üldözik Grogut, de azt Ahsoka nem tudhatta, hogy még a Nevarron nyomkövetőt tett egy a Birodalomnak dolgozó szerelő a Razor Crestre. Innentől kezdve bárhová küldi őket Ahsoka ott lecsaptak volna rájuk, miután megvolt a helyzetük már csak idő kérdése volt, hogy mikor csap le Gideon. Szóval szerintem ezt nem lehet felróni Ahsokának, mert senki sem tudta közülük, hogy jeladó van a hajón és bárhová mennek ott lesz majd Gideon, ha nem egyedül mennek és Ahsoka velük van talán akadályozni tudta volna a gyerekrablást, de lehet úgy is sikerrel jártak volna.

 

16 perccel korábban, Wolffe írta:

Boba névről tudja ki az Cobb Vanth, szóvak tudta, hogy nála van a páncélja. ha annyira kellett neki akkor miért most jutott eszébe visszaszerezni?

 

Arra tippelnék, hogy fogunk még Bobáról hallani, hogy mi történt vele a köztes időben, a többi csak találgatás a részemről: mi van akkor, ha Boba miután kiszabadult a Sarlaccből - ugye itt valahogy elveszítette a páncélját, ami nem önszántából történhetett - utána egy ideig nem volt harcképes... utána elkezdte felkutatni a felszerelését (akár még a hajóját is), így jutott el Cobb Vanth nyomára. Mielőtt magához vehette volna a cuccát, azelőtt viszont pont Djarin már elvitte és innentől ő utána ment és jutott el itt a nyomára.

 

33 perccel korábban, kudar írta:

Amúgy pár év alatt Boba is szép nagyot nőtt. :D

 

Nekem a pocakos Bobáról a pocakos Rex jutott eszembe a Rebelsből, aki szintén nem volt a legfittebb formában, de azért még tudott harcolni... de tény, hogy Bobán úgy állt az a páncél, mint a kiöregedett elhízott focistán a meze, aki ismét visszatér a pályára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most tűnt fel, hogy Boba az apjától idéz. Igaz kicsit módosítva:

Boba: I’m a simple man making his way through the galaxy.

Jango: I’m just a simple man, trying to make my way in the universe.

Szerkesztve: - RacerX
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem tetszett a rész. Nem ez lesz a kedvencem és az évadban is a gyengébbek közé tartozik, de sok dologban mégis bejött.

 

A táj látványa és a belőle áradó béke nekem nagyon adta, egyáltalán nem volt "hátsó kert" érzésem, sőt a kövek és az egész "templom a dombtetőn" látványtól az jutott eszembe, hogy a készítők mennyire jól összekapcsolták ezt a helyszínt az ep8-ban látott templommal. Mert miből is állt az első Jedi templom az Ahch-Tón? Egy szimpla barlang volt egy sziget csúcsán, semmi más. Az egyetlen nem természetes jelenség ott a mozaik volt, de ezt leszámítva semmi sem volt benne. És ez nagyon is passzentosan összeér, ugyanis a Bolygók és helyszínek című forráskönyvből tudjuk, hogy több Jedi tudós vélte úgy, hogy a Tythonon volt az egyik első Jedi templom. És, ahogy az a Skywalker kora képes útmutatóból kiderült, az Ahch-Tón talált ősi iratok is megemlítik ezt a bolygót (leírás van az egyikben a világ állatairól), szóval látható, hogy a Tythont még akkor érték el a Jedik, amikor az Ahch-To sem volt elfeledve.

 

Ennél fogva a tythoni Jedi templom és az Ahch-To-i Jedi templom remekül összekapcsolható, és jelképezi, hogy az ősi Jedik mennyivel közelebb álltak a természethez, mint azok, akik egy természeti csodákkal egyáltalán nem bíró, a technika szörnyetege által már felfalt bolygón élnek városnyi, technikai csodákkal telezsúfolt óriási templomukban.

 

Aztán, Fennec feltámadásán nem lepődtem meg, mert már a The Gunslingernél gondoltam, hogy meg sem halt:  

2019. 12. 07. - 0:58, Dzséjt írta:

Mondjuk a végén gondoltam arra, hogy lehet, hogy még nem halt meg, csak a lövéstől elájult.

De még így is elkélt egy kis kibernetikus pótlás, szóval azért megsínylette a lövést. Boba Fett meg egész jól működött. Végre láthattuk, mint harcost, mármint felnőtt fejjel, mert ugye erre az ep5-6 nem adott túl sok lehetőséget. Az ep5-ben minden profizmusa kimerült abban, hogy állt vagy sétált egy kicsit. Az ep6-ban sem csinált túl sokat, egyszer hasra esett, egyszer meg megreptette egy vak ember véletlenül. Azért van honnan helyreállítani a renoméját. :) Külön tetszett, hogy páncél nélkül kezdte az akciózást, ami továbbvitte a The Marshalban elkezdett vonalat, vagyis azt, hogy Bobáról leválasztják a páncélt, az egyetlen dolgot, ami eddig emlékezetessé tette. Persze aztán felvette, de eddigre már tisztázták, hogy ő nem azért király, mert van egy király páncélja.

 

Külön tetszik, hogy Jango Fett visszakapta mandalore-i státuszát úgy, hogy közben nem sértették meg a TCW-ben hallottakat (bár Almec szavaira is tökéletesen elég magyarázat volt, hogy politikai okokból tagadta Jango mandalore-ságát). Azzal, hogy talált lett belőle, Almec sincs meghazudtolva és Jango is mandalore-i lehetett. Az meg már eléggé jól tisztázva lett, hogy még a mandalore kultúrán belül is más-más megítélés alá esnek a mandik. Van, aki csak a Mandalore-on születetteket tartja annak, van, aki szerint mindenki az, aki követi a krédót, és sanszos, hogy van átmenet is. Ja, és bírtam, hogy Boba azzal felelt Djarinnak, amivel Jango Kenobinak.

 

S bár sosem voltam nagy rajongója annak az ötletnek, hogy Boba Fett "feltámadjon" (idézőjelben, mert mint Maul, technikailag ő sem halt meg, sőt nála ez tényleg elhihető minden fenntartás nélkül), most két okból mégis örülök. Egyrészt, akárcsak Maulból, belőle is csinálhatnak egy érdekesebb karaktert. Másrészt, annyira jó, hogy Temuera Morrison vállalta a szerepet, és most, ahogy ránézünk, eszünkbe jut Jango Fett, a klónok, és mivel Morrison volt az ep5-ben is Boba hangja az újabb változatokban, így kaptunk egy olyan karaktert, aki egymaga összeköti a PT-t, az OT-t és az ST-t.

 

Nekem az akciókkal sem volt különösebb bajom. A rohamosztagosok mindig bénák voltak, pláne, ha náluk profibbakkal kerültek szembe, márpedig az ep6 óta tudjuk, hogy erdőméji önmagukat leparittyázó plüssmacik is profibbak náluk, itt meg azért mégis csak Din Djarinnal, Boba Fett-tel és Fennec Shanddel kerültek szembe, akik nem csak képzettségükben, de felszerelésükben is jobbak náluk. Ami viszont a Birodalom oldaláról tetszett, az az új leszállóhajó, ami nagyon hasonlít az Első Rend által használt csapatszállítókra. Sőt, ahogy a rohamosztagosok kisorjáztak Fennec sortüzébe, egyből eszembe jutott az ep7 hasonszőrű nyitánya.

 

(Zárójelben itt jegyezném meg, hogy az ep7-9 csapatszállítóira hasonlító hajókkal, az ep8 Jedi templomával párhuzamba állítható templommal és az ep7 nyitányára emlékeztető jelenttel ez az epizód baromi sok mindent átvett az ST-ből, úgyhogy megkockáztatom, miközben visszatért benne egy OT-s karakter, akit egy PT-s színész játszott. Szóval Rodriguez és Favreau nagyon odatette magát az egységesítés jegyében.)

 

Emellett nekem a zene is tetszett, azon meg dobtam egy hátast, hogy szétrobbantották a Razor Crestet. Pedig a The Heiress óta számítottam erre:  

2020. 11. 13. - 14:41, Dzséjt írta:

A Razor Crest meg lassan kileheli a lelkét. Kíváncsi vagyok, Djarin képes lesz-e valaha is felújítani, vagy kénytelen lesz idővel lecserélni. Minden esetre, amilyen állapotban van (hát potyognak le róla az alkatrészek, ilyet még a Millennium Falcon sem produkált!), nem lepne meg, ha a Crest már nem érné meg az évad végét.

Hát, meglepett. De nagyon. Ilyen egyszerű véget ért meg egy sorozat központi hajója. Hát a noname hajókat lövik így szét, mint az ep7-ben a Quadjumpert vagy az ep8-ban azt a kis kapszulát, amivel Finn és Rose a Cantonicára repült. Nem egy nevesített, már-már főszereplőnek számító hajót, amit ráadásul nemrég raktak össze. És ahogy Djarin ott sétál a kráterben, és bár nem látszik az arca, mégis érezhető a szomorúsága, az egész megható volt. Szegény azért most sokat vesztett. Elvesztette Grogut, elbukta a küldetését, és az otthona is megsemmisült minden felszerelésével (és tippre azt mondanám, hogy pénzével) együtt.

 

És legalább az is kiderült, hogy Cara csak egy köztársasági marsall jelvényt kapott. Az viszont meglepett, hogy Djarin pont Mayfeldet akarja előásni. Gondolom azért, mert egykor birodalmi sharpshooter volt, így valószínűleg tudhat egy-pár dolgot.

 

A végén pedig Grogu azért eléggé durván bánt a rohamosztagosokkal. Bármennyire is "viccesnek" tűnd a dolog, bennem erőteljesen ott lebegett a Sötét Oldal rémképe és Ahsoka intése. Grodu lényegében dühből folyamatosan kínzott vagy éppen próbált megölni két embert. Ez számomra eléggé riasztó volt és felmerült bennem, hogy mire Djarin odaér, a kiskölyök már a Sötét Oldal rabja lesz. Na, az lenne ám a fordulat.

 

Két dolog van, ami csalódást keltett. Az egyik, a Dark Trooperek. Egy ilyen akciós felvezetés után minimum tőlük is akciót vártam, nem annyit, amire négy jett trooper is képes lett volna. A másik, hogy kicsit misztikusabb dolgokra számítottam ennél a templomnál, nem csak egy kis fényshow-ra.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Szerintem az évad leggyengébb része volt...

 

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Most vagy én keltem fel bal lábbal, ....

Hú de megleptetek Ti ketten! Sajnálom srácok, hogy nem voltatok megelégedve. Elgondolkodtató néhány aspektus amiket írtatok, de sajnos, vagy hálistennek, velem pont az van, hogy úgy elragadott a rész, ahogy már star wars is régen.

Ősi Jedi templom.. Nekem rendben van, meg persze mi lehet alatta, emlékezzünk a Lothal-ra. Költségvetés, fan film, fan service? Én fan vagyok. Szolgáljanak is ki. :)

Valaki kérdezte miért Tragédia a címe?

Mert a főhős mélyponton van. Odalett a hajója és elvitték Grogu-t is. Akit szeret. Ennyi. Ki kell mondani. Nevetett a mai részben kedvesen a sisak alatt. Érezni lehet az egyre mélyebb apa fiú kacsolatot egy báb és egy maszk között! Hát mi ez ha nem teljesítmény?

Nagyon jól szórakoztam, sajnálom aki nem, komolyan!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.