Ugrás a kommentre

mui-ruy

Tag
 • Összes hozzászólás:

  68
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

101 Nagyon kedvelt

mui-ruy profilja

 • Rang
  Ifjonc

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Érdeklődés:
  Pár dolog: Star Wars, minden ami film és képregény (túlnyomórészt Marvel és DC), Alien / Predator, God of War

Legutóbbi látogatók

87 profil megtekintés
 1. mui-ruy

  Marvel

  Bizony ám, én pl. 2004 óta vagyok rajongó. Akkor láttam a Pókember 2-t a moziban, egyúttal kaptam meg első Csodálatos Pókember füzetemet. Ezután kezdtem el gyűjteni. Én a képregények miatt lettem Marvel fan, a rengeteg film (és az MCU) csak erősítette a rajongásomat. Szintén a Marvelnek köszönhetem, hogy szépen lassan elkezdtem más képregények felé is nyitni. És milyen jól tettem! Szóval tényleg köszönet illeti Stan Lee-t és társait, hiszen ha ők nem lettek volna, ma a Marvel Univerzum sem létezne, és sokkal több hőssel és történettel lennénk szegényebbek. Csak egy érdekesség, hogy pl. George R. R. Martin is rajongott a Marvel képregényekért. Az egyik régi F4 füzetben megjelent a levele, amit ifjú korában írt Stan Lee-nek. Lehet hogy majd megkeresem és beszúrom ide.
 2. mui-ruy

  Marvel

  Ugyanez volt a fegyvere a Végtelen Háborúban. A Vihartörő. Vagy én látom rosszul?
 3. mui-ruy

  DC

  Így van, április 4-től lesz a mozikban.
 4. mui-ruy

  Marvel

  Lesz. 2020. október 2-án érkezik a mozikba, és egyértelmű ki lesz a főgonosz.
 5. mui-ruy

  Könyvek és képregények

  Hátha beindítom ezt a topikot. Volt valaki a 40. képregénybörzén? Idén sikerült rekord mennyiségű pénzt elköltenem itt, annyi új megjelenés volt, ami érdekelt. Kingpin, Fumax újdonságok, plusz Hellboy a Vad Virágok Könyvműhelytől. Ajándék Hellboy posztert is adtak. Rengetegen voltak, szerintem még sosem vett részt rajta ennyi vásárló.
 6. mui-ruy

  Vélemények és javaslatok

  Most tűnt fel, hogy nincs külön képregényes fórum, csak a Star Wars-on belül. Általános képregényes dolgokról hova lehet írni?
 7. mui-ruy

  Star Wars Celebration 2019

  Annyira várom már a Celebrationt! Az utóbbi időben bármit megadtunk volna valami új SW infóért, annyi projekt készül, 1 hónap múlva meg nem győzzük majd kapkodni a fejünket! Clone Wars, The Mandalorian, Fallen Order, EPI megemlékezés, pár meglepetés, és az aduász, az EPIX címestől trailerestől!
 8. mui-ruy

  Marvel

  Marvel Kapitány Én a gyengébben sikerült MCU filmek közé sorolom. A karakter idegesítő, ahogy azt az egyik mellékszereplő meg is mondja neki őszintén. Flegma, mogorva, nincs egy normális szava az emberekhez, kivéve persze a barátnőjét és annak kislányát. A CGI összecsapottnak hat, sok helyen indokolatlan (te jó ég, hogy néz ki az a macska!), az akciók nagy része követhetetlen kamerarángás, de a legnagyobb hibák nem is ezek. Hanem.. Egyébként ez egy egyszerű eredettörténet némi tanulsággal, poénokkal, karakterfejlődéssel. Szerencsére a kapitány idegesítő mivolta is csökkent a vége felé. A Bosszúállók: Végjáték cselekménye enélkül is teljesen érthető lesz, ezt garantálom. Mint ahogy a Végtelen Háború is érthető volt a Fekete Párduc megtekintése nélkül. Pontosabban utólagos megtekintésével.
 9. mui-ruy

  Mennyire egységes a tíz film együtt?

  Nagyon jó lett! Hirtelen eszembe is juttatott még egy két hasonlót. Ez pl. szerintem az egyik legjobb. Érdemes megnézni voordeel csatornáját, ezen kívül is van pár SW videója. A timelines és az animal a másik két kedvencem tőle.
 10. mui-ruy

  SW könyvek

  David Sherman, Dan Cragg: Jedi próba Nem sokat vártam ettől a regénytől, mivel a legtöbb helyen közepesnek ítélték. Kicsit értetlenül állok előtte, mert nekem nagyon tetszett ez az ízig-vérig háborús történet! Egy rövid, de akciódús sztorit mutat be a Praesitlyn bolygón. Egy gigászi csatát, ahol a Köztársasági Kommunikációs Központot megtámadja és elfoglalja egy szeparatista sereg. Anakin Skywalker és Nejaa Halcyon mester egy klónzászlóalj élén siet az ottaniak segítségére. Tulajdonképpen a történet bemutatja nekünk egy óriási, veszteségekkel teli klónháborús ütközet lefolyását a tervezéstől, a logisztikán át egészen a harc kimeneteléig. Tetszett, hogy az olyan technikai kérdésekre is kitértek az írók, mint a katonák élelem és vízellátásának kérdése, mindemellett realisztikusan, már-már SW mércével mérve túlságosan is durván ábrázolták és részletezték a sérüléseket, a haláleseteket. Olyanokról olvashatunk ebben a könyvben, amiket a képernyőn soha nem fogunk látni (pl. leszakadó végtagok, kiömlő belsőségek, élve elégés stb.). Anakint egy ponton megérinti a sötét oldal, előre utalván a Sithek bosszúja eseményeire. De hogy mégis mi zökkenti ki és állítja meg a mészárlásban, az legyen meglepetés! Akik szeretik a Klónháborús időszakot, azoknak csak ajánlani tudom! Most, hogy idén jön a sorozat befejezése is, kedvet kaptam a még hiányzó klónháborús regények beszerzésére is! A Töréspont egy fokkal jobban tetszett, de akkor is kellemes meglepetés volt a Jedi próba!
 11. mui-ruy

  Obi-Wan film

  A kérdésedre válaszolva: Hát pár órája konkrétan te is felsoroltad ezeket a példákat. Ezeken kívül még miket szeretnél látni, hogy csinált? Max. azokat, amik a Kenobi regényben is szerepeltek, ha áthoznák a kánonba (pl. harc egy krayt sárkánnyal, találkozás a buckalakókkal, elmélkedés a múltról és Luke-ról, esetleg beszélgetés Qui-Gon mesterrel stb.). Ebben a történetben szerintem nincs több. De a Lucasfilm szerint lehet hogy még van. Majd kiderül.
 12. mui-ruy

  Obi-Wan film

  Olvastam a regényt. Szerintem nagyon sok mindent lehetne belőle meríteni, ha tényleg megcsinálnák. Szinte minden benne van, amit Kenobi a tatuini évei alatt átélhetett. De ott vannak a kánon képregények (Obi-Wan naplója), vagy a Rebels, ami lezárja a Maul és közte lévő konfliktust. Ezért is tartom feleslegesnek az Obi-Wan filmet/sorozatot. Már mindent tudunk, ami vele történhetett ebben az időszakban, ha meg ettől nagyon eltérnek (pl. ha valamiért más bolygóra is ellátogat), az erőltetett lenne szerintem. Helyette jobb ötletnek tartanék egy Darth Bane, vagy a Ren lovagokról szóló sorozatot, ha már ezeket is pletykálták. Sajnos az "Obi-Wan tatuini mindennapjai" lehetőséget sosem tartottam elég erősnek ahhoz, hogy filmre vigyék. Nem zárom ki, hogy majd rám cáfolnak, de egyelőre az összes egyéb SW projekt jobban érdekel.
 13. mui-ruy

  Képregények

  Úgy látszik sima Kanan győzelem lesz.
 14. Magyar Tolkien Társaság tolkien.hu
 15. Már előrendelhető a kötet. Úgy látszik maradt a "védelmező". Gondolom mivel arra szavaztak többen. Igazából mindegy is, megy majd rá az előrendelés a Darth Vader: A Jedik hagyatékával együtt.
×
×
 • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.