Jump to content

mui-ruy

Tag
 • Content count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

146 Nagyon kedvelt

About mui-ruy

 • Rank
  Youngling

 • Nem
  Férfi
 • Érdeklődés:
  Pár dolog: Star Wars, minden ami film és képregény (túlnyomórészt Marvel és DC), Alien / Predator, God of War

Recent Profile Visitors

131 profile views
 1. Mace Windu: A Köztársaság védelmezője - Spoileres leszek Imádtam, pedig a történet lényegében egyszerű. Mace Windu 3 mesterrel az oldalán elutazik egy bolygóra, hogy kiderítse, mire készülnek ott a szeparatisták. A karakter interakciók és a szövegek, valamint egy fordulat teszi naggyá számomra ezt a sztorit. Ahogy a Clone Wars sorozatban Krell tábornok, itt is van egy Jedi mester (Prosset Dibs), aki látva a háború igazi arcát, meg van róla győződve, hogy a Jedik rossz irányba tartanak. Saját igazáért kiáll, sőt, később már megveti a Jedi-rendet és Windu ellen fordul. A párbajuk nagyon érzelmesre sikerült. Nem gondoltam volna, hogy sokat fog hozzáadni Windu mester karakteréhez a kötet, de mostantól egészen más szemmel fogom nézni a Sithek bosszúja azon jelenetét, mikor Palpatine-ra készül végzetes csapást mérni. Ugyanis már kétszer is került ilyen helyzetbe életében. A fellázadt Prosset mester ellen, valamint az ezzel párhuzamosan bemutatott visszaemlékezésben, mikor is egy Erőhasználó, gonosz zsarnokot gyűrt le, és ölt volna meg, ha a mestere meg nem állítja. Emiatt az emlék miatt is kegyelmezett meg végül Prossetnek is (akiből egyébként inkvizítor lesz). Azért is tragikus ez, mert 2x könyörületes volt, de amikor végül tényleg meg kellett volna tennie a 3. részben a kegyelemdöfést a legnagyobb gonosz ellen, nem járhatott sikerrel. A rajzok nem tetszettek. Az arcok szögletesek, kidolgozatlanok, és elég skicces az egész stílus. A történet viszont kárpótolt. Kaptunk Jedi akciókat, új bolygót, és ereje teljében lévő Windu mestert, aki a bölcselkedésben sem okozott csalódást.
 2. Remek kilátások, köszönjük a híreket! Én elsősorban ezeknek örülnék leginkább: Az álmok bolygója, A vadászó árnyék, Jedi növendék sorozat újrák, utána jöhetne a New Jedi Order és/vagy a Legacy of the Force zárásként.
 3. Majdnem. Így jönnek majd az egyes filmek. Ez már hivatalos: Avatar 2 - 2021. december 17. Star Wars - 2022. december 16. Avatar 3 - 2023. december 22. Star Wars - 2024. december 20. Avatar 4 - 2025. december 19. Star Wars - 2026. december 18. Avatar 5 - 2027. december 17.
 4. Én nem bánom, hogy a The Rise of Skywalker után lesz egy nagy szünet, ahogy azt sem hogy 2 évente fognak jönni a filmek. Így megmarad a "Star Wars film, mint esemény", nemcsak egy újabb filmpremier. Értitek mire gondolok. Plusz lesz bőven idő kidolgozni mindent. Sokkal átgondoltabban csinálhatják, nem kell kapkodni, így akár még a mostaninál is minőségibb tartalmakat kaphatunk a jövőben. És tényleg végigkíséri az életünket a Star Wars!
 5. Én kicsit csalódott vagyok. 1. A régi nagy Star Wars íróktól, akik nagyon otthonosan mozognak az univerzumban egyszerűen semmi nem akar jönni. Csupa young-adult regény első könyves (SW könyves) íróktól. Meg fogom venni ezeket is, mert kíváncsi leszek rájuk, de semmi extrára nem számítok. Ráadásul valahol várható volt hogy csak 2 kiegészítő könyvet kap a film, mert eddig minden filmhez jött egy "novel" meg egy "young adult novel" és ennyi. 7. részhez az Elveszett csillagok és a Vérvonal, a Zsivány Egyeshez a Katalizátor és a Lázadás hajnala, a 8-hoz a Phasma és a Leia, a Solo-hoz a Koréliai hajsza és a Végső dobás. Majdnem mindet olvastam, de ezek az új filmekhez köthető könyvek nem az erősebbek közé tartoznak (kivéve a Vérvonal). 2. Ja, és a Kylo Ren regény(ek) meg sehol. Mérgemben mindjárt megrendelem a maradék klónháborús Legendák regényeket, ha már Star Wars nap van.
 6. Jó volt végre egy klónháborús képregényt, A Dathomir fiát ilyen minőségi kiszerelésben olvasni. Ez volt az egyetlen kánon képregény, ami digitálisan is megvolt rajongói fordításban, de így azért jobb élmény! Természetesen mostanság én is a The Rise of Skywalker-en meg a The Clone Wars-on pörgök, hála a Celebratiönnek, így kifejezetten jól időzítettem a megrendelést és az olvasást. Este jöhet a Széthasadt Birodalom! Aztán véletlenül pont adja a TV a 7. részt. Érdekességként megemlítem, hogy megint nyomdát váltott a Szukits képregény fronton, a Generál helyett a Gyomai Kner Nyomda készítette az új köteteket. Jobb lett a minőség. Érdekes módon mikor írták páran, hogy a Generál jobb munkát végzett mint az azt megelőző, nem értettem egyet, mert pl. az Obi-Van és a Han Solo is kisebbek lettek, plusz a következő kötetek sem is illeszkedtek olyan szép szorosan egymás mellé, mint a régebbiek, a papírminőségben pedig nem találtam eltérést. De mostmár végképp nem lehet panasz a nyomdára. Mondjuk eddig sem zavartak az ilyen apróságok, csak feltűnt és megemlítettem a dolgot. A következő SW képregények meg előrendelve!
 7. Nekem ez a kedvenc reakcióm. Főleg 7:14-nél. "That's Palpatine!! That's Palpatine...!!!" Tényleg úgy reagál mintha megjelent volna előtte élőben.
 8. mui-ruy

  Game of Thrones

  Nálam se megy, le van halva az HBO GO.
 9. Pont olyan tájban fut be hozzám a Mace Windu és a Jedik hagyatéka képregény, szóval olvasással. szerk.: Most látom, hogy ez már egy eléggé régi kérdés, nem tudom hogy bukkantam rá hirtelen...de ha úgy vesszük május 4 ismét nincs messze, és igaz amit írtam.
 10. Én nagyon remélem, hogy jöhet nyomtatásban! Azonnali vétel lenne egy Dooku regény!
 11. Végre a sztoriközpontú Star Wars játék, amire a Force Unleashed óta várok! Az egyik legérdekesebb időszakban, Jedi főszereplővel, a rendezőtől, akinek a kedvenc játékom 3. részét is köszönhetjük! És akció-kaland játék! El se hiszem! Sokat kellett várni az első részletekre, de megérte!
 12. Elolvasgattam a különböző híroldalak által lehozott trailer-hír hozzászólásait. Te jó ég, azt a sok begyöpösödött, megkeseredett embert. Olyan buta hozzászólások vannak, hogy idézni se merek. Nem ajánlom senkinek ezek tanulmányozását. Na jó itt van egy szolidabb: "A star warsban sosem volt több három filmnél." És ezek a topkommentek. Sírjak vagy nevessek?
 13. Kire gondolsz? Megnéztem az imdb-n, de nem ugyanaz a látványtervező (production design). Szárnyas fejvadász 2049-nél Dennis Gassner, The Rise of Skywalkernél Rick Carter (akárcsak Az ébredő Erő esetében). Egyébként nem vitatom, a látvány elsőrangú!
 14. Én azt mondanám: Star Wars IX. - Skywalker felemelkedése
×
×
 • Create New...

Important Information