Ugrás a kommentre

Chapter 6: From the Desert Comes a Stranger


Ajánlott hozzászólás

6. fejezet - From the Desert Comes a Stranger / Idegen a sivatagból

 

epguidetbb106.jpg

 

Írta: Jon Favreau, Dave Filoni

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Tatooine, Ossus

 

Szereplők:

Luke Skywalker - Scott Lang (Mark Hamill)

Grogu

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Din Djarin - Pedro Pascal

Boba Fett - Temuera Morrison

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Cobb Vanth - Timothy Olyphant

Taanti - W. Earl Brown

Scott helyettes - JJ Dashnaw

Cad Bane - Dorian Kingi (Corey Burton)

Garsa Fwip - Jennifer Beals

Fekete Krrsantan - Carey Jones

Drash - Sophie Thatcher

Skad - Jordan Bolger

Jo - Karisma Gideon

R2-D2

 

Történet

Miközben a Tatooine-on a Pyke Szindikátus és Boba Fett között a konfliktus eszkalálódik, addig Din Dijarin meglátogatja egy kis barátját.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2022. 01. 27. - 0:48, Bomarr írta:

Valóban kizárni nem lehet, de azért érzésem szerint más amikor egy cameo-t nem ért a néző és más amikor egy sorozatban az egyik főszereplő kapcsán válik valami érthetetlenné. Meg eleve két résszel a befejezés előtt úgy érzem a sztori is megkövetelné, hogy dobjuk a Grogu szálat és mostmár foglalkozzunk a címszereplővel. Grogu lehet a mézesmadzag. Megtudjuk hogy feltétlenül őt fogja keresni mando, ami tuti odafogja szegezni a nézőket a harmadik évadhoz.

Nahát ennyit a jóslataimról :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 6: From the Desert Comes a Stranger

A múltkori részben padlótfogtunk Din Djarintól, N-1 estől, fogatverseny emlékekkel megspékelt jóleső és jó minőségű fanservice-től!

És most? Boba Fett? Maradt a sztoridra egy rész barátom. És ez nekem nem baj. Én személyszerint nem bánom ami történik. Hogy is bánhatnám?

Ez a rész egy ajándék! Saga elemeket összekötő ajándék!

Luke. Áhh..És valódi szerepben! Sokkal jobbnak éreztem a megjelenését, mint legutóbb a búcsúnál. Megnyugodhattunk, Grogu nem találkozott közvetlenül Djarinnal.

Ahsoka! Ahsoka és Luke egy jelenetben! Na itt meg nekem lett könnyes a szemem! Meg akkor amikor Grogu volt Luke hátán, ahogy régen Yoda.

Nagyon klassz jedi tréninget kaptunk és persze az ahsoka sorozatba is be fog lépni Luke az biztos innentől kezdve. előrevetítek egy Hayden-Hamill jelenetet és máris sírunk mind mint záporeső..

(Sivatagi kitérő jön amire most nem térek ki...) ;)

A rész végén volt pofájuk visszaugrani ide az ajándékozásra! És mi lehetne szebb, mint az Ő ajándéka? Mithrill!!! :D

Szóval páncélinges tippek jöttek be. De nem sokáig vizionálhattunk páncélinges fénykardozó Grogu-t!

Mestere választásnak állította be a két ajándékot! Édes istenem Yoda kardja...Megvan Luke-nak.

Mit választ? Nem tudjuk. Vagy mégis

?K-pkiv-g-s.jpg

Az end credits képek concept artokból vannak. Nem tudom miért a Skywalker kard van itt a festményen? egy rövid gondolatmenet erről:

A Skywalker kardot valószínűtlen lenne Grogunak adni, mert az Mazhoz kell kerüljön ez idő tájt.

Yoda kardja nagyon illene hozzá, amúgy ez a kép is igen spoileres volt, vagy betalált, nem tudom az eredetét:

K-pkiv-g-s2.jpg

Ezen is Yoda kardjára hasonlít a kard. De hát magának kéne építeni nem? Nem minden esetben volt így tudom. Luke, Rey első kardja..

Na. Ha az inget választja, az rombolhatja a búcsút a Mandi 2-ben és az áldozatot ebben a részben, amit Din hozott, hogy ne találkozzanak.

De ha kardot választja, akkor marad az aggodalmam, hogy az akadémiával együtt veszni vog szegénykém.

Azt gondolom, hogy kardot fogja választani,  mert két drámát nem illik lerombolni. Nagyon menni fog hozzá Yoda kardja! És Mehet Ő is Ahsoka sorozatába simán!

Na elengedhetjük a jediket, de nem tudom leírn mekkora jóság volt látni ezeket a jeleneteket Lukekal, Ahsokával, épülő jurtával, fénykardokkal, mindennel!

 

A rész elején Cobb Vanth nyit! Már itt elégedett voltam! Csípem a figurát! Be is lengették, hogy találkoznak még Dinnel! ez már a Pykok miatt Bobához tartozik. Vagány western jelenet volt.

És akkor megjön a Tatooinera Din! És feltűnik a sorozat névadója és a sleppje is végre. Sajnálom, kizökkentően hatottak rám! :p

Nem! Semmi gáz. Garsa bárját megmerénylik basszus, remélem megúszta a házigazda. Nem biztos. Mando toborozni megy és hát nem mindenkinek őszinte a mosoly.

És akkor jöjjön a címválasztás alapjául szolgáló esemény:

Első képkockából tudtam, hogy BANE! Óriási Lee Van Cleef belépővel!

Mondjátok, hogy Cobb Vanth nem halt meg! :cry:

Bane Cory Burton hangján, mondhatni kötelező volt! És nem animált az arca, hanem maszk. elég jól meg lett csinálva, egy picit nagyobb kalapot adtam volna rá, és immár nála is dominál a fekete!

Szóval mit hozott nekünk Filoni?

Ajándékot! Nem Boba epizódot. SAGA epizódot!

PT-t (jesszus jedi templom flashback!!!, Yoda kardja)

TCW-t (Ahsoka, Bane)

Mandit-t (Grogu, Din, Vanth, Krayt koponya)

OT-t(Luke, R2)

ST-t picit( a kőkunyhó azért nagyon Ahch-to-s volt)

És Bobát is hozott Garsa sorsával, tervezgetéssel. Nagyon sok minden elfért benne. Gazdálkodni Filoni megtanult a TCW-szal, ott is voltak elképesztő 22 percek.

Kér még valaki valamit a happy mealhez? Én jóllaktam!

Boba fett első? könyvéhez egy fejezet maradt, remélem, gondolom az egy kemény akció rész lesz! A sakktábla a 4. rész óta kész ill. készülget, mehet a meccs a Pyke-ok ellen?

Vajon mi vagy ki jöhet még?

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az epizód egy újabb mérföldkő volt az élőszereplős sorozatok világában. Ilyen parádés összejövetelt, amit Filoni és Favreau összehozott, hát nem tudom miképp lesz majd überelve, ha egyáltalán überelni kéne. Mert ez olyan mértékű volt, amit sejtettem, hogy egyszer meglépnek, de azt nem, hogy ilyen gyorsan. Mielőtt még kitérnék arra a sok finomságra, amely tarkította ezt az epizódot, 2 negatívumot szeretnék rögtön leszögezni.

 

Az első negatívum, hogy Din, LUKE, AHSOKA, COBB VANTH, GROGU és CAD "MOTHERF*CKING" BANE többet szerepelt, mint a címszereplő. Wtf? :D Temuerra szerintem az Obi-wan forgatásán volt, nagyjából egyidőben forgatták a két sorozatot (a Boba Fett utolsó kb. két hónapja párhuzamosan forgott az Obi-wannal) ezt az egy logikus magyarázatot tudom elképzelni, miért nem láttuk Morrisont az elmúlt két epizódban. :hmm:

 

A másik negatívum nagyon kicsiny, ugyanakkor bőven megmagyarázható, ha csak bemondanak egy választ. A probléma Yoda kardjával van. Aki olvasta a 2017-es Darth Vader képregénysorozat első számát, az talán emlékszik, hogy Yoda kardját sok fénykarddal egyetemben beolvasztottak.

1d3hXNPFYpFBcnOXJwgCw8mEIEBsi2AKDP_sWoWg

 

Ezt könnyen orvosolhatják, ha kiderül, hogy Yoda száműzetésében készített magának egy újabb fénykardot, bár necces lehet, nem hinném, hogy elhagyta Dagobaht, ott meg nehezen találhatott elég anyagot - és kiberkristályt - egy új fénykard építéséhez.

 

Na de akkor jöjjön a rész, amely szinte a falhoz vágott, a képernyőhöz szegezett az elejétől a végéig. Mi volt itt nekünk? Hát kérem szépen alássan volt itt minden, mint a búcsúban. És mindez 1 epizódban!!!

- Cobb Vanth

- R2-D2

- Luke Skywalker & Grogu

- Ahsoka Tano

- Cad Bane

 

A rész elején nagyon megörültem Cobb Vanth feltűnésének. Fura volt páncél nélkül látni őt, de ezt leszámítva örültem neki, szépen elkergette a Pyke-okat.

Ezután jön az, ami után fülig ért a szám. R2 megjelent, már ekkor sejteni lehetett, hogy közeledünk a dologhoz, de azért kicsit várakoztattak. Ha jól értem, akkor ez az a hely, amely Luke akadémiája lesz, ahol Ben romba dönt mindent? Durva. Tetszettek a droidok, akik a köveket hordták össze. R2 hozta a szokásos stílusát. :D

És eztán jött Luke és Grogu. Luke Skywalker itt sokkal jobban nézett ki, sőt megkockáztatom, hogy mintha élő ember játszotta volna a szerepet. A deepfake youtuber felvétele úgy néz ki, hogy kifizetődik a Lucasfilmnek. Már itt is megmutatkozott, hogy itt sokkal jobban tudtak bánni vele, később pedig még inkább kijött a dolog. Lenyűgöző jelenet volt. Grogu a hasának nem tud parancsolni, ezért nem lehet hibáztatni őt, azért na, még fejlődőfélben van a fiú, Luke jól mondja, hosszú élete lesz majd neki, egy rövidke idő Grogunak egy normális embernek talán az egész életévébe kerül.

A séta ami a meditálást követte remek volt megintcsak, ahogy Luke elkezd Yodáról beszélni. Tetszett, hogy segítette Grogut az Erőn át, hogy tartsa Skywalkerrel a lépést.

A flashback jelenet... oh my god! Bár még mindig nem tudtuk meg, hogy miképp menekült meg a Templomból, de már van egy elképzelésünk, min ment keresztül a fiatal gyermek. Szerintem hasonlóan játszanak majd el ezzel, mint Din múltjával, valamikor fogunk kapni egy részletesebb visszaemlékezést, amely majd tisztázza a megmenekülését.

 

Következő meglepetés: Ahsoka Tano újbóli felbukkanása! Teljesen logikus, hiszen mint említi, a család egy régi barátja. Ami érdekes, hogy mi történt vele mióta utoljára láttuk. Biztos, hogy kutakodott egy kicsit, de most itt volt, gondolom ő is látogatóba jött, de most újból elindult.

Grogu, mint első tanítvány. A rész végénél erre még kitérek.

 

Annak nagyon örültem, hogy Din és Grogu nem találkozott. Jó lett volna? Persze, miazhogy. De mivel még csak valószínűleg néhány hét, talán néhány hónap telt el a búcsújuk óta, kicsit fura lenne nekem, ha ők most újra találkoznak, mert azzal a The Rescue végén lévő búcsújelenet szvsz. vesztene az értékéből. Így sokkal érzelmesebb lesz majd a tényleges találkozásuk, amely ki tudja, hogy mikor fog megtörténni.

Ki gondolta volna valaha is, hogy egy framen fogjuk látni Ahsokát, Dint, Lukeot és Grogut? Én nem. :D

 

A kis tréningjelenet Groguval tisztelgés volt a Luke-Yoda edzésre, vicces volt látni Grogut, ahogy Luke hátán figyeli az eseményeket, de itt is megmutatkozott, hogy váó, Luke élethű volt! :o

Ahsoka és Luke beszélgetése. Hát nem számítottam erre, de megtörtént. És micsoda érzelmi bomba volt ez. Még most se hiszem el, hogy megtörtént ez a találka, hovatovább nem, hogy Luke Anakin említésére elmosolyodott. Vagy lehet rosszul láttam? :hmm:

 

Az összejövetelnél csak most, az írás következtében jövök rá, hogy Boba meg se szólalt. :D De hát akkor meg is van Black K, Din és a motoros banda + Fennec mint Boba harcosai. Hát titkon reménykedtem, hogy az armadája kicsit terebélyesedett, de üsse kő, még a következő részben felszedhet pár alakot.

 

Cobb és Din beszélgetése is jó volt, a város megváltoztatása valamiért ismerős volt. Freetownról már korábban hallottam, valahol beszélnek róla? :hmm:

 

És ekkor jön a rész utolsó meglepetésvendége, amely valami gyönyörűre sikeredett! CAD BANE, hölgyeim és uraim! Hát micsoda belépője lett kérem szépen a durosinak? Ennyire vadnyugati, westernes stílusjegyet szerintem még sose kaptunk Star Warsban. Ahogy egyre közeledett, már éreztem, hogy ez ő, de amikor végre testközelből láthattuk, hát ott eldurrant az agyam. És milyen kegyetlenül durván nézett ki. Ilyen pisztolypárbajt utoljára a Bad Batch 1×08 részében láthattunk, minő meglepetés ott is Cad Bane volt az egyik főszereplő. Itt viszont sokkal inkább illett a háttér, igazi vadnyugati feeling, amely remekül átjött a képernyőn. A párbaj nagyon tetszett, a végkimenetelt illetően Cobb Vanth szinte biztos, hogy túlélte, a másik fickó azonban RIP. :(

Az epizód címe pedig mind Banere és mind Cobb Vanth karakterére is vonatkozik gondolom. :D

 

A Menedéket jól felrobbantották a Pykeok. :D

 

A rész végével kapcsolatban Luke ugyanazt a tanítást követi, mint a régi mesterei: válaszút elé állítja Grogut, miszerint vagy a jedik útját járja, vagy pedig hazamegy az "apjához". És akkor itt térnék ki arra, miszerint Grogu Luke első tanítványa: a képregényben azt mondják, hogy Ben volt Luke első tanítványa, szóval nem tudom, hogy melyik utat fogjuk járni. Szerintem amúgy mindkét tárgyat elvehetné Grogu, lenne páncélja, de fénykardja is. :P

 

Huh, kicsit még fel kell szívnom magam az epizódot illetően. Durva menet volt és még mindig van egy rész az évadból. Csak így tovább. Esküszöm, nem tudom elképzelni, hogy mi jöhet még. Vagyis de, Cad Bane feltűnésével talán mégis megkapjuk a nagy főgonoszt a kövi részben. :D

 

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

39 perccel korábban, Bence1997 írta:

Az első negatívum, hogy Din, LUKE, AHSOKA, COBB VANTH, GROGU és CAD "MOTHERF*CKING" BANE többet szerepelt, mint a címszereplő. Wtf?

De ez miért negativum? Ha fölösleges lett volna a szereplésük és nem tesz semmit a sztorihoz és csak fan service akkor oké, de igy? A Klónok támadásában se a klónoké a főszerep, de ezt nem szoktuk felróni az ep.2-nek. A cimszereplőnek nem kell mindig főszereplőnek lennie.

41 perccel korábban, Bence1997 írta:

A másik negatívum nagyon kicsiny, ugyanakkor bőven megmagyarázható, ha csak bemondanak egy választ.

Szerintem ezt azzal oldják majd meg, hogy nem ezaz a kard amit Yoda használt és az igazi kard az ami most Luke-nál volt. A Birodalom pedig egy másolatot pusztitott el vagy úgy hogy ennek tudatában voltak vagy nem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Bomarr írta:

Szerintem ezt azzal oldják majd meg, hogy nem ezaz a kard amit Yoda használt és az igazi kard az ami most Luke-nál volt. A Birodalom pedig egy másolatot pusztitott el vagy úgy hogy ennek tudatában voltak vagy nem.

De az EpIII-ban a harc végén elvesztette a kardját, nem?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Donát írta:

De az EpIII-ban a harc végén elvesztette a kardját, nem?

Igen, kiesik a kezéből. Nem mondom hogy egyszerü lesz megmagyarázni hogy innen hogy kerül Luke-hoz de szerintem valószinübb hogy ebbe az irányba mennek minthogy kitalálják hogy ez egy teljesen másik kard.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Bomarr írta:

Igen, kiesik a kezéből. Nem mondom hogy egyszerü lesz megmagyarázni hogy innen hogy kerül Luke-hoz de szerintem valószinübb hogy ebbe az irányba mennek minthogy kitalálják hogy ez egy teljesen másik kard.

Hát volt 19 éve hogy elhagyja a Dagobaht az EpIII és az EpIV között, hogy készítsen magának egy új kardot. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a Kenobi sorozatban újra nekifutnak Obi-val hogy elpusztítsák a Sith-eket és ehhez csinál magának kardot Yoda. Persze bujdokolva nem olyan egyszerű kardot csinálni, de végül is Luke-nak is sikerült a Birodalom idejében Obi tanácsaival. Ahhoz honnan is volt kiber kristály?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Donát írta:

Hát volt 19 éve hogy elhagyja a Dagobaht az EpIII és az EpIV között, hogy készítsen magának egy új kardot. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a Kenobi sorozatban újra nekifutnak Obi-val hogy elpusztítsák a Sith-eket és ehhez csinál magának kardot Yoda. Persze bujdokolva nem olyan egyszerű kardot csinálni, de végül is Luke-nak is sikerült a Birodalom idejében Obi tanácsaival. Ahhoz honnan is volt kiber kristály?

Ha valamire megtanitott ez a rész akkor azaz, hogy semmit nem szabad kizárni :) Úgyhogy igen, ez is előfordulhat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Bomarr írta:

Ha valamire megtanitott ez a rész akkor azaz, hogy semmit nem szabad kizárni :) Úgyhogy igen, ez is előfordulhat.

Amúgy a kérdésem a végén nem költői. Tudjuk, honnan szerzett Luke kristályt a zöld kardhoz?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Donát írta:

Amúgy a kérdésem a végén nem költői. Tudjuk, honnan szerzett Luke kristályt a zöld kardhoz?

Kenobi házában rakta össze. Lehet, hogy volt Kenobi ládájában egy s más.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Bence1997 írta:

miért nem láttuk Morrisont az elmúlt két epizódban

  Ő... Két epizódban nem láttuk? Te mit néztél? Mert ebben a részben benne volt. ;) 

 

Ja, és ezt jól kihagytam. RIP Garsa Fwip. :( :cry:Kár, hogy te lettél a haláloddal kezdődő háború első áldozata. :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ja, és ezt jól kihagytam. RIP Garsa Fwip. :( :cry:Kár, hogy te lettél a haláloddal kezdődő háború első áldozata. :( 

Nem vagyok benne teljesen biztos, de remélem Cobb Vanth tényleg él!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, csoli1138 írta:

Nem vagyok benne teljesen biztos, de remélem Cobb Vanth tényleg él!

Tuti él. Ha emberek túlélik azt, hogy félbevágják (Darth Maul), szénné égetik (Darth Vader), szétrobbantják (Echo), közvetlen közelről hasba lövik (Fennec Shand) vagy megcsámcsogják (Boba Fett) őket, akkor ez, hogy a Fekete Lovagot idézzem, bolhacsípés.

zq4NUB4.png

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 perccel korábban, Dzséjt írta:

Lehet még emelni a tétet? Lehet. Luke választást kínál Grogunak, és most már tudjuk, hogyan kerül vissza Mandóhoz. Tudjuk? Naná, ha csak nem rúgják fel a kánont, amely szerint Luke első tanítványa az akadémián Ben Solo volt. És szerintem nem fogják. A részben kifejezetten megemlíti Luke azt, hogy Grogu lehet az első tanítvány, ami szerintem erre célzás. A rajongók ebből tudhatják, hogy Grogu az "apját" választja.

És úgy érzem igy most már azt is látjuk, hogy milyen szerepe volt Luke-nak a sztoriban. Hisz neki hála Grogu elég látványosan fejlődött. Most már nem csak ismerkedik az Erővel és vészhelyzetben néha kinyúl érte, hanem sokkal tudatosabban és jobban tudja alkalmazni. Innentől Grogu tevékenyebb része lehet a történetnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ismét egy elképesztően jó epizódot kaptunk. Bár kicsit zavar(nia kellene :D), hogy teljesen eltávolodtunk a címszereplőtől, úgy néz ki, Filoniék nem bírtak a Mandalorian 3. évadáig várni Grogu és Luke visszatérésével. Volt benne minden: humor, érzelem, ijesztgetés, és végre sok-sok Erő és jedi-tanítás. Cobb Vanth-ot viszont nagyon sajnálom, remélem, hogy túléli. Nagyon megkedveltem a karakterét, kár lenne így elveszíteni. Illetve Yoda fénykardjával ismét kaptunk egy kánon-ellentmondást, de ezt még ki lehet javítani.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

EMBERTELEN JÓ RÉSZ VOLT.

 

Amikor megláttam a címet, arra gondoltam... Jaj de jó lenne, ha a Stranger... Ha a Stranger talán Bane lenne...

 

Nem értek egyet azokkal az IMDB-kommentekkel, hogy ez a rész nem Bobáról szólt, ugyanis itt már sokkal fontosabbá vált. Vanth szereplése is abszolút már hozzá kapcsolható, de nem csak ő...

 

A múltkori rész után azt mondtam, ha megkapjuk Boba igazi ellenlábasát, az nagyon fontos lenne a sorozat szempontjából... És itt van. Nem is kérdés, hogy nem ő lesz ezek után. CAD BANE.

 

Sosem felejtem el azt, amikor 2009. márciusában a Star Wars hivatalos weboldalán egy kalapos figura vörös szempárral fogadott: azonnal megigézett, ki lehet ez a rejtélyes figura??? Ekkor jött ki a TCW első évad utolsó része, a Hostage Crisis.  Amikor először letöltöttem, csak 10 percet sikerült letöltenem, meg volt törve a fájl, így csak addig ment a felvétel, amíg Palpatine azt mondta "Orn Free Taa, segítsen kinyitni ezt!" 14 éves voltam, imádtam a spagettiwesterneket, különösen A Jó, a Rossz és a Csúfot. Egy hétre elutaztunk, és anyám laptopján azt a 10 percnyi Clone Wars részt azalatt a hét alatt szerintem 30x biztosan megnéztem. Utána az Invitation Only című, a Hostage Crisishez készült prequel képregényt magyarra fordítottam, annyira imádtam az ottani feltűnését is (ott tűnt fel először TODO, aki azóta elválaszthatatlan partnere). Amikor kb. egy évre rá a nővéremtől megkaptam Bane-t akciófiguraként, földöntúli örömöt éreztem. Banet viszont a 4. évad óta nem láttuk. Azóta vártam a Disney-érában a Rebelsben, a Solóban, még a Resistance-ben is, és persze a Mandóban is. Amikor 2017-ben megjelent az a Darth Maul miniseries, amelyikben Bane hosszú idő után feltűnik, egy amerikai utazás során képregényboltról képregényboltra jártam, hogy beszerezzem. Megvan angolul és azóta magyarul is. Persze az elmúlt időben komoly reneszánszát élte át a figura. Egyrészt a TCW 7. évadával újra TCW merchandise jelent meg, így Bane is megkapta a maga Pop Vinyl-jét és The Black Series figuráját (utóbbit deluxeban és simában). És ezután sejthető volt, hogy ha a TCW s07-ben nem is, de a Bad Batch-ben előbb-utóbb visszatér. És tavaly visszatért!!! De még mindig animációs fronton. Gyakran elképzeltem, hogy Bane mennyire beleillene az OT világába is, hogy a Birodalomnak is biztos teljesített megbízásokat. És most itt van a Mandoban, élőszereplősen, 28 évvel a TBB-s feltűnése után. Ezer történet, kaland, küldetés lehet a két történet között, melyet számtalan könyv, képregény deríthet fel. ELMONDHATATLANUL BOLDOG VAGYOK!!!!!

 

És hogy Bane hogyan kapcsolódik Bobához? Láttuk már őket együtt az s04e15 "Deception" nevű epizódban, a Bane-Fennec találkozóról meg azt hiszem, mindenkinek tiszták az emlékei. A sosem látott, közös történetszál szinte biztos, hogy a jövő heti részben meg fog elevenedni, ahogy Bane horpadást lő Boba sisakjába. Tudjuk, hogy ez kánon, hiszen Bane fején van egy kis foltozás a The Bad Batchben. Most akkor azt mondom, ő ölte meg a buckalakókat, és ő jelölte meg a nikto biker ganget tettesként. Bobának az elszámolnivalója Bane-nel, hogy megölte a törzsét, Bane-nek pedig Bobával, hogy majdnem megölte évekkel ezelőtt. Talán arra is kapunk utalást, hogy Bane volt a mentora Jango halála után (szintén ebben a soha nem látott történetszálban). A Fennec és Bane közti konfliktust nem kell magyarázni, ahogy azt sem, hogy Djarin is szúrós szemmel nézhet rá Vanth halála miatt. Bár az kérdés, hogy Vanth meghalt-e.

 

Mivel a Han Solo-Yoda-Luke hármas hagyományosan a kedvenc három figurám a Star Wars-ban, itt már igazán nem zavart, hogy Luke-ot követjük nyomon, főleg, hogy valószínűleg már nem fog sokat szerepelni Luke - nekem most ez az érzésem, Grogu nem Yoda kardját fogja választani. Régóta fantáziáltam arról is, hogy milyen lenne egy Ahsoka-Luke reunion: amikor az animációs sorozatok világa visszacsatlakozik a fősodorba. Nem tehetnek ezek a figurák az örökkévalóságig úgy, mintha a másik nem létezne!!! Úgy örülök, hogy találkoztak, de úgy tűnik, már nem ez az első alkalom. Sokakkal ellentétben én nem vágytam arra soha, hogy Luke-ot egy übermenschnek lássam, hanem egy emberi figurának, ezért bár örültem neki a Mando s02e08-ban, és felemelő volt látni, azt éreztem, hogy Luke azért nem ez az aprítógép, jobban tetszett nekem az, ahogy az új trilógia megfogta őt. Az s02e08-ban mondani alig mondott valamit, teljesen neutrális volt az arca, és azért kicsit így is leesett, hogy CGI. Na ez most nem esett le. Döbbenetes volt, fantasztikus!!! És Mark Hamill előtt le a kalappal, 1977-2022 között játszotta el a szerepet, ami 45 év, és talán ez még nőni is fog. Leonard Nimoy-t kellene beérni, aki 1965-2013 között játszotta Spock-ot. Ha két-három év múlva még egyet szerepel, akkor beállítja a rekordot.

 

A tippem a flashbackre: sokan mondták, hogy Grogut Windu mentette meg. De ezek az 501-es klónok akkor jöttek a templomba, amikor Windu már nem élt. Szerintem Yoda és Obi-Wan fogja megmenteni őt, egy "kimaradt jelenetben", akkortájt, amikor visszamennek a templomba, hogy átkódolják az üzenetet. Ami egy kicsit prózaibb megoldás lenne, hogy Grogu egymaga intézte el a klónokat. 

 

Fantasztikus rész volt. Most az a tippem, hogy ez az Avengers-szerű team, ami összeállt, Bane és a pyke-ok ellen sok lesz, így lehet, hogy az OT fejvadászok Bane oldalán fognak feltűnni. De ha nem jönnek, én már azt se bánom.

 

Még egy dolog. Az új trilógiát sok kritika érte, és tudjátok, mennyire kedves nekem különösen a TLJ. De egy hiányosságot azért éreztem vele kapcsolatban, a sok új fajjal, a rengeteg OT-utalással nem éreztem azt, hogy a prequelekkel, anim. sorozatokban azok a filmek igazán mélyen összhangban lennének. Minimális utalások voltak, különösen a TRoS-ben, azt pedig már kicsit megkésettnek éreztem. Én mindig is megnéztem volna Han Solo-t Coruscant utcáin. És most a Mandoverse-ben ez igazán megvalósult. Egy homogén világ, ahol feltűnhet bárki a képregényekből, a sorozatokból, a könyvekből, a filmekből. Semmi sem lehetetlen. 

 

Tényleg a Star Wars ünnepe. Sajnálom, hogy ezt nem lehet moziban megnézni. Filoni fantasztikus.

 

A régóta várt összecsapás pedig Boba és Bane között végre a jövő héten megtörténik!!!

Szerkesztve: - IndianaAndrisSolo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

A tippem a flashbackre: sokan mondták, hogy Grogut Windu mentette meg. De ezek az 501-es klónok akkor jöttek a templomba, amikor Windu már nem élt. Szerintem Yoda és Obi-Wan fogja megmenteni őt, egy "kimaradt jelenetben", akkortájt, amikor visszamennek a templomba, hogy átkódolják az üzenetet. Ami egy kicsit prózaibb megoldás lenne, hogy Grogu egymaga intézte el a klónokat. 

Engem az sem lepne meg, ha kiderülne, hogy Grogut azok a klónok "mentették meg" és aztán "elrejtették" a Weylandon.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

"Nem értek egyet azokkal az IMDB-kommentekkel, hogy ez a rész nem Bobáról szólt,"

 

Szerintem olyan, mintha ugrott volna a tű a Mandalorian sorozatra, ahol Boba a teljesen mellékszereplő, max. bevillan pár snitten vagy megemlítik. Ráadásul az utóbbi rész bárminél jobb, ami volt eddig a TBOBF-ben...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.