Jump to content

Griet

Tag
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Semleges

About Griet

 • Nem
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Utazás, történelem, gasztronómia és STAR WARS

Recent Profile Visitors

78 profile views
 1. Én duplázom a Corvin moziban. 18-án feliratosan nézem 19:45-től, 19-én pedig szinkronosan 18:00-kor. Másnap utazom szüleimhez karácsonyi szabadságra, így előtte kell egy kis feltöltődés a filmből. Nálam nincs karácsony Star Wars nélkül.
 2. Ááááááááááá! (Fangirl sikítás!) Most még csak keresgélem a gondolataim. Bővebben majd este tudok írni, most sietek melózni.
 3. Az új képen lehet, hogy a Millenium Falconnal (kék hajtómű fénye+lökéshullám) próbálnak hőseink lelépni az Első Rendtől, amit a rohamosztagosok és Kylo igyekeznek megakadályozni.
 4. Kicsit én is csalódott vagyok, hogy hétfőig nincs új anyag a TROS-ről. Remélem azért a BTS videóról sem feledkeznek meg, és hamarosan azt is láthatjuk. A poszter kicsit furcsa, mert elrendezése és koncepciója eléggé eltér az eddigi számozott filmek sémájától - lehet, hogy ez egy teaser poszter - , viszont nekem tetszik, hogy az erő két oldalának összecsapását állítoták középpontba, az már kevésbé, hogy Palpatine ilyen hangsúlyos, és az ő grafikai megjelenítése sem sikerült a legjobban.
 5. Nekem a sorozat bejelentése volt a nap örömhíre. Imádom Ewant, és az előzmény trilógiából is Obi-Wan a kedvenc karakterem. Mindenképpen nézni fogom. Az első élőszereplős sorozat, ahol egy jedi (mégha bujdosnia kell is) lesz a középpontban. Furcsa lesz egy sorozatos formátumban elmesélve látni az ő hiányzó éveit, de el kell ismernem, hogy a helyszín, Obi-Wan helyzete és a valószínűleg kevésbé epikus történet miatt jobb a kis képernyős formátum. Intimebb, karakterközpontúbb történetmesélésre ad lehetőséget. Persze azért kaland is legyen bőven.
 6. Szerintem prózaibb oka van, hogy a cím jelentését megváltoztatta a magyar forgalmazó. A Skywalker felemelkedése nagyon "eszperente nyelven" hangzik, sok az e magánhangzó egymás után. Kimondva, és ami fontosabb, leírva (plakáton vagy a főcímben) nem hangzana olyan jól, és hosszabb is, mint a Skywalker kora. Valószínűleg a rövidebb és könnyebben kiejthető cím mellett tették le a voksukat, viszont így a film üzenete és a cím nem biztos, hogy összhangban lesz egymással. Decemberben minden kiderül.
 7. Nekem sem tetszik a magyar cím, mert szerintem félrevezető értelmezésekre adhat okot. Történelmi léptéket figyelembe véve általában kiemelkedő uralkodók, uralkodócsaládok vagy államfők neve után szoktuk odatenni a "kora" vagy "korszak" kifejezést, ezzel is kifejezve, hogy egy hosszabb időszakban az ő tevékenységük nagyon jelentősen határozta meg az adott állam sorsát, akár pozitív, akár negatív megítéléssel az utókor részéről. Mondok néhány példát a magyar történelemből: Szent István kora, Anjuk kora, Horthy-korszak, stb. Nos, ebből a szempontból a Skywalkerek több évtizedes történetét nem lehet így értelmezni. Fontos család ugyan a Galaxis történetében, de eddig nem voltak uralkodók, nem az ő döntéseik határozták meg a csillagrendszerek, bolygók sorsát. Anakin még a Jedi tanácsba se tudott bekerülni, a klónok háborújában sem ő a fővezér, Darth Vaderként pedig Palpatine végrehajtója, akire rá lehet bízni a piszkos munkát. Az Uralkodó megölése sem ad okot rá, hogy egy korszakot nevezzenek el róla. Nézzük a gyerekeit. Luke reménytelen eset, parasztfiúból lázadó pilóta, majd jedi mester lett, aki soha nem vállalt politikai szerepet, végül remeteként halt meg az Ellenállást segítve, újra reményt adva a Galaxisnak. Leia nevelőszülei révén hercegnői címhez jutott, de uralkodni már nem tudott az Alderaan pusztulása miatt, a Lázadásban fontos politikai és katonai tanácskozások részese, a Birodalom bukása után pedig szenátorként valósítaná meg az Új Köztársaság eszményi államát. Vér szerinti apja kilétének nyilvánosságra kerülése után politikailag megbukik, jelenleg az Ellenállás nevű kis létszámú gerrillacsoport vezetője, de itt is már háttérbe húzódik az operatív ügyek intézésénél. Végül a harmadik generáció Ben Solo, vagyis Kylo Ren. Ő vitte legtöbbre a családból, hisz egy jókor időzített gyilkossággal megszerezte az Első Rend katonai szervezet, ezzel együtt pedig megszállással a Galaxis nagy részének vezetését. Ő azonban nem tartja magát Skywalkernek, hiszen a múlt és a családja fizikai eltörlése kiemelten fontos célja az új Legfőbb Vezérnek, így a Skywalker szellemiséget benne hiába keresnénk. Mivel uralmát még nem tudta megszilárdítani, és a Saga utolsó része is valószínűleg az ő bukásával végződik majd (esetleg egy megváltástörténet véggel), így ő sem lehet egy korszak névadója. Mindent összevetve én is a Skywalker felemelkedése címet támogattam volna, abban azértelemben, hogy nem egy konkrét személy, hanem egy eszme - a sötétség és a fény harcából a jóra törekvés, a pozitív cselekvés - továbbélésére utalna ez a felemelkedés, és ne kelljen ahhoz a Skywalker-vérvonal részesének vagy erőhasználónak lenni, hogy az ember megtalálja magában ezt a szellemiséget. (Hmm.... Rey szerepe.) Mindazonáltal nagyon várom az új részt, a magyar cím furcsasága sem tántorít el a lelkesedéstől.
 8. Országomat (Birodalmamat) egy sisakért.
 9. Zeneileg volt már a trailer elemezve? Nekem eléggé botfülem van ehhez, de a Leia témát éreztem nagyon hangsúlyosnak, illetve a legvégén Kylo témájának variánsát is hallani véltem néhány hang erejéig. Lehet ez is a Skywalkerek felemelkedésére utal? Remélem Leia öröksége valahogy tovább él majd a filmben, és nem csak a kaland, harc, fénykardok, űrcsaták, Erő lesz hangsúlyos, és Palpatine sem veszi el a figyelmet. Ennek Carrie filmjének kell lenne, valahogy az ő történetét is le kell zárni, lehetőleg nem tragikus végkifejlettel. Szerintem Leia tragédiája nem nem csak az, hogy elveszít mindenkit, akit szeret, és Köztársaság - amiért oly sok mindent feláldozott - elbukott, hanem az is, hogy a politikai karrierjét és az anyaságot nem igazán tudta egyensúlyba hozni, plusz az Erőt is fenntartásokkal kezelte, így akaratlanul is eltolta magától a fiat, akit végül a sötét oldalon, és az ellenség vezetőjeként láthat ismét. Belegondoltatok már, hogy mekkora jelenet lehetett volna egy anya-fiú személyes találkozás? (Úgy hiszem, Kylo nem tudná megölni az anyját.) Szem nem maradt volna szárazon a moziteremben.
 10. A Vader sisak mellett jó helye lenne.
 11. Először még idegenkedtem az összeheggesztett sisak ötletétől, de el kell ismernem, nem is olyan rossz a dizájn. Remélem lesz ésszerű magyarázat a miértre, és nem csak új merchendise termékek miatt lesz visszahozva.
 12. Szerintem igen. Bevallom, a trailer alatt könnyeztem egy kicsit, aztán a végén és a cím megjelenésekor a teljes zavarodottság lett úrrá rajtam. MI VOLT EZ?
 13. Szerintem csak a végén, 19 óra körül.
 14. Sziasztok! Új tagként én is szeretnék csatlakozni az előzetest várók izgatott táborához. Én egy fél literes dupla csokis jégkrémmel ülök neki a panelnek. Kell a szénhidrát ehhez az idegállapothoz.
×
×
 • Create New...

Important Information