Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Ezenkivül a netpiac.hu-n van postai rendelés, ami az xpress-en már jó ideje nem elérhető... Vajon miért? :39: A gyorsposta árban egyezik a simával, és kissebb a kockázat. Érthető dolog. Mindegy. Rá vagyok gerjedve a THX-re. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
yodamester Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Ody-val egyetemben és is túlzásnak érzem, hogy ez lenne az elmúlt évek -évtizedek?- legjobb filmje... meghogy mestermű Egy remek szombati esti kikapcsolódás inkább... Na, hát valszeg nálam sem kerülne első helyre, egy listán sem... Bár én eleve nem csinálok toplistákat, mert értelmetlen dolognak tartom. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Na, hát valszeg nálam sem kerülne első helyre, egy listán sem... Bár én eleve nem csinálok toplistákat, mert értelmetlen dolognak tartom. Ebben teljesen egyetértek... Ody: Vajon miért? A gyorsposta árban egyezik a simával, és kissebb a kockázat. Érthető dolog. Mindegy A GLS futárszolgálat csak fix-időpontban hoz ki, ráadásul 8 és 17 óra között... na most én a normáls suli-napokon pont ebben az időben nem vagyok itthon. Igy hamar leszoktam anno az xpress-ről. De még ez lenne a legkevesebb, ha tényleg normális áru-választék lenne... ráadásul az xpress filmjeinek több mint a fele "bizonytalan" státuszban van. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. na most én a normáls suli-napokon pont ebben az időben nem vagyok itthon. De most nincs suli. Egyébként nekem az xpressel a legjobb tapasztalataim vannak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 3. De most nincs suli. Ez igaz De mint mondtam ez csak amolyan utsó csepp volt a pohárban. Igazából azzal van bajom, hogy egy csomó film nincs meg nekik, ami pl. a netpiacnak megvan. Anno egyébként én is nagyon birtam az xpress-t és tőlük rendeltem... még az e-kereskedelmi vizsga-beadandómat is az ő lapjukról irtam Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Visszatérve a Kill Billre, a szerintük zseniális karaktereket, jó dumákat és talán az atmosztérát emlegették az összeállítók. Szeretem a filmeket, de nálam azért hátrább szerepelnének. Igaz, én nehezen állítanék tetszési listát, sőt inkább nem tennék ilyet. Van jó néhány kedvencem, más stílusúak, mindet másért szeretem, nem rangsorolnám őket. Nincs is értelme. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Volt szó korábban a félelmetes horror filmekről. Engem érdekes mód, a Blair Witch alatt kapott el a hideglelés, de annyira, hogy nem is bírtam egyfolytában végignézni. Rohadtul féltem. Lehet, hogy én vagyok a gáz csávó, de szerintem nagyon reálisra csinálták azt a filmet. Tudom, sokak csak nevetnek rajta, de nekem túltett az addigi csúcstartó Carpenter féle "köd"-ön is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Volt szó korábban a félelmetes horror filmekről. Engem érdekes mód, a Blair Witch alatt kapott el a hideglelés, de annyira, hogy nem is bírtam egyfolytában végignézni. Rohadtul féltem. Lehet, hogy én vagyok a gáz csávó, de szerintem nagyon reálisra csinálták azt a filmet. Tudom, sokak csak nevetnek rajta, de nekem túltett az addigi csúcstartó Carpenter féle "köd"-ön is. A Blair Witch szerintem is nagyon hatásos film. Bár azzal nem volt bajom, hogy egyszerre végignézzem, de amikor a film végén a kihalt házban rohangásznak a kamerával, biztosra tudtam, hogyha valami a kamera elé ugrik akkor szivbajt kapok De eddig nálam messze a Gonosz halottak (Evil dead) viszi a primet. Megcáfolja azt a tézist, hogy csak azok a filmek ijesztőek, amik keveset mutatnak. A Gonosz halottak iszonyatosan sokat mutat a vérengzésekből és közbe jól be is paráztat... még hozzá nem is kicsit :wink: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. A végén még rászokok a horrorra. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. A végén még rászokok a horrorra. Jó dolog az Nekem az SW mellett a horrofilmek a másik nagy szenvedélyem :twisted: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 4. Viszont én utálok félni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
yodamester Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Dai-bosatsu toge (Sword of Doom, 1966) Most került a kezembe ez a fekete-fehér szamurájfilm 1966-ból. A címe alapján B-mozinak gondoltam, pedig egyáltalán nem az! Ez talán a legsötétebb szamurájfilm, amit eddig volt szerencsém látni... És a legtökösebb is. Itt aztán nincsenek poénok, nincs szerelmi szál, csak egy pszichopata ronin főhős, akinek a teljes megőrüléshez vezető útját kisérhetjük végig. A sztorinak nincs igazán sem eleje, sem vége, és mégis működik - a sztori lezárása egy elég váratlan húzás, de belegondolva, az egyetlen megfelelő megoldás az előzmények tekintetében... A lényeg az, hogy ezt a filmet érdemes megnézni ha találkoztok vele, mély nyomokat tud hagyni az emberben. 10/10. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Priest Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Két remek Angol film a múlból, ha valaki esetleg nem látta volna őket akkor próbálja pótolni! The Wicker Man (1973) Christopher Lee egyik legjobb filmje, zseniális hangulattal! Hellraiser (1987) Clive Barker kompromesszum nélküli zseniális horrorja! Aki szereti a műfajt és nem látta annak kötelező! (A 2. rész még erőssen ajánlott, de a többit el kell felejteni!!!). P.S.: Az miért van, hogy az összes Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, Jennifer Lopez (mindig eszembe jut a South Park ) filmet meg lehet venni DVD-n de Fred Dekker Night of the Creeps és The Monster Squad c filmjeit lehetetlenség??? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Hellraiser ügyben teljesen egyetértek. Az első rész-nek nagyon jó hangulata van, bár mindig is furcsálottam, hogy ahhoz képest, hogy az egyik leghiresebb horror-iró rendezte, elég gyengécske story-ja van... (a csávó azzal, hogy felhuzza a testvére bőrét, máris hajszál-pontosan úgy is néz ki, ráadásul a lány se veszi észre a különbséget ). Viszont a kenobiták mindent visznek benne... A második rész pedig szerintem is ötletesen folytatja a történetet... mindig is furcsálottam, amiért egy csomó helyen leszolják. A bőr nélküli emberek pedig mintha mégjobban néznének ki benne. Viszont a harmadik rész az egy katasztrófa... kamera-kenobita meg hasonló zöldségek... jajj Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. : Bár még csak tegnap mutatták be a mozik, valaki esetleg látta ONG-BAK vagy a NARCO közül valamelyiket? Benyomás? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Ma sikerült megvennem a TESCO-ban (sicc) a THX 1138-at, 2490 forintért. Hétvégén megnézem és írok róla. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Ma sikerült megvennem a TESCO-ban (sicc) a THX 1138-at, 2490 forintért. Hétvégén megnézem és írok róla. Kiváncsian várom :shock: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Kiváncsian várom :shock: Én is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Na és az új Romero film Bomarr? Aug. 11-étől játszák a mozik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Csatlakozom a THX-hez. Meglehet rohannék is a Tescoba érte, csak mire ráérek már rég másról fogtok beszélni ...ezt a George Lucas topicba is illik nem? Romero? Röviden mutasd be nekem, tájékozatlannak az mi? Vagy megtudom, ha eljön az ideje? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Csatlakozom a THX-hez. Meglehet rohannék is a Tescoba érte, csak mire ráérek már rég másról fogtok beszélni Majd visszatérünk rá. Romero?Röviden mutasd be nekem, tájékozatlannak az mi? Vagy megtudom, ha eljön az ideje? Romero egy elismert horror rendező. Valami zombi filmje közeleg a magyar mozik felé. Sajnos nemtudom a címét, pedig nem túl bonyolult. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Romero?Röviden mutasd be nekem, tájékozatlannak az mi? Vagy megtudom, ha eljön az ideje? George A. Romero a zombifilm, mint al-műfaj megteremtője. Bár nem az ővé az első zombi film (az asszem a "Fehér zombi" volt 1932-ben Lugosi Bélával a főszerepben :wink: ), de ő teremtette meg mindazt amit ma az emberek a "zombi" szó alatt értenek. Hires trilógiájának darabjai: Élőhalottak éjszakája (1968), Holtak hajnala (1978), Holtak napja (1985). Romero már jóideje mondja, hogy ő nem trilógiát akart és folytatni akarja hires/hirhedt sorozatát. Erre végül múlt évben nyilt lehetősége, és ez év nyarán mutatták be a legtőbb helyen -igy nálunk is, bár itt kis késéssel- a Land of the Dead-et vagyis a Holtak földjét. A horror-rajongóknak ez kb. olyan, mint amikor Lucas újabb SW filmekkel állt elő. Egy kép a "mesterről": Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Érdekes fiatalabb koromban sok horrort néztem, zombis filmeket is "Erdő szelleme" szintűeket egy korszakomban, megint másban karate filmeket... A címekre szinte nem is emlékszem, olyan tucat filmek voltak akkoriban, mégis szerettem őket. Talán, jobb kisebb adagokban filmeket nézni, akkor megmarad az ünnep jelleg. Vagy többször? Azért, ha egy film nem hagy mély nyomot akkor az időzítéssel vagy a választással van a bibi. :39: Kösz Bomarr! Lusta vagyok, beismerem, most beleásni magam a netrengetegbe...Ezek a Romero filmek elég híresek, nincs emlékem róluk.. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 5. P.S.: Az miért van, hogy az összes Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, Jennifer Lopez (mindig eszembe jut a South Park ) filmet meg lehet venni DVD-n de Fred Dekker Night of the Creeps és The Monster Squad c filmjeit lehetetlenség??? Hát bizony. Ráadásul itthon ezeket a filmeket hozzádvágják újságmellékletként, szinte ingyen. Színvonaltalan DVD-k színvonaltalan filmek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Egyébként látta már valaki ezt az új Romero-zombi filmet? Milyen? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Egyébként látta már valaki ezt az új Romero-zombi filmet? Milyen? Priest gondolom már biztos látta... söt ő dolgozott a maszkjain is.... esetleg mesélhetne némi belső infókat, ha szabad Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Priest Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Egyébként látta már valaki ezt az új Romero-zombi filmet? Milyen? Priest gondolom már biztos látta... söt ő dolgozott a maszkjain is.... esetleg mesélhetne némi belső infókat, ha szabad A film remek!!! Aki szerette az eddigi zombi filmjeit a mesternek az imádni fogja ezt is! A filmhez kb. 2500 masz/protézis készült+számos animatronikus figura! A CG (mivel elég kicsi volt a költségvetés nem ILM-WETA-Digital Domain minőségű, de korrekt (a tömeg jelenetek nagyon jók) az a kevés CG zombi meg elhanyagolható ) + Ms Argento nagyn dögös a filmben és a szinészek szuperek, kötelező film a horrorrajongóknak! Néhány kép: http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0012.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0009.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0014.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0015.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0016.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0017.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0013.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0001.jpg http://www.vfxblog.com/photos/uncategorize..._stills0002.jpg http://www.aintitcool.com/images/lotd-aicn2.jpg http://www.aintitcool.com/images/lotd-aicn3.jpg http://www.aintitcool.com/images/lotd-aicn1.jpg http://www.aintitcool.com/images/lotd-aicn4.jpg http://www.aintitcool.com/images/lotd-aicn5.jpg Video: http://www.vfxblog.com/images/lotd/priest_demo.mpg Ami érdekesség, hogy a film mozis verziója is nagyon véres (R besorolást kapott) De a DVD ennél is keményebb lesz hála a digitális technikának mivel azokat a lényeket amiket a rendező túl durvának ítélt egyszerűen kimattoltak és csak a lemezen lesz látható, így csökkentették a vér mennyiségét is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. A videón a számitógépes effekt mondjuk kicsit furcsa, de a maszkok első-osztályuak... nagyon kiváncsi vagyok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Köszi ezt a kis videót Priest! Nagyon sirály. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 6. Pár film, amiket mostanában láttam: Isten városa - nem igazán vagyok otthon a brazil filmgyártásban, de ha ilyen és ehhez hasonló műveket gyártanak odaát akkor érdemes lesz rájuk odafigyelni. Rio de Janeiro nyomor-negyedében játszodik a film, ahol az átlagéletkor alig éri el a 20-at és ahol már a kiskölkök is éles lőfegyverekkel rohangálnak... szükségük is van rá a banda-háborúk kereszttüzében. A film alapjául szolgáló könyvet, olyasvalaki irta, aki itt nőtt fel, és a szinészek is szinte mind a nyomornegyedből valók... talán ezért érzi az ember olyan öszintének az egészet. A film egyik különlegessége, hogy rendkivül szélsőséges érzelmeket vált ki... néha el-elmosolyodunk rajta, néhol a remek rendezői húzások miatt tátjuk a szánkat, néhol viszont fogcsikorgatva figyeljük a film brutalitását és összeszorul a gyomrunk, mikor egy-egy fontosabb szereplő szinte szinte egyik pillanatról a másikra válik mosolygós fiatalból, az utca végében szitává lőtt hullává. Mély film... megnézése erősen ajánlott. Titokzatos folyó - Clint Eastwood, akárcsak a jó bor, az idő múlásával nemesedik. Bár jópár remek filmben szerepelt, menetközben ráébredt, hogy neki a rendezés az igazán erős oldala... és erre a Titokzatos folyó a kiváló példa. Bár a film szépen, lassan csordogál és nagyrészt csak párbeszédekből áll az egész; mégis tele van feszültséggel és az elejétől a végéig a képernyőre szegezi az ember tekintetét. A profi rendezés mellett, persze ebben oroszlánrésze van a kiváló szinészeknek is. Élükön Sean Penn-el, aki teljesen megérdemelten kapott ezért Oscar-dijat. Akárcsak az elöző film, úgy ez is erősen ajánlott. A hazugsággyáros - Egész jó kis film. Egy igaztörténetet dolgoz fel, mely szerint a New Republic nevü amerikai lap egyik irója éveken át jelentetett meg kamu-hireket, úgy hogy ezalatt senkinek sem tünt fel a dolog. Föleg a főszerepet alakitó Hayden Christensen miatt érdemes megnézni. Féltem is, hogy kicsit elfogult vagyok, de utánanéztem és a külföldi kritikák is, szinte kivétel nélkül dicsérik Hayden játékát. Ami kicsit furcsa volt a filmben, hogy hiányzott belőle a konkluzió vagy az, hogy állást foglaljon valami vagy valaki mellett. Végig az volt az érzésem, hogy miközben megkedvelteti a lebuktatást sürgető főszerkesztőt, közben a csaló újságirót is igyekszik szimpatikusnak bemutatni... hmm... a film DVD-változata egyébként potom 1990 Ft... hmm... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.