Jump to content

Chewbacca


Recommended Posts

Most látom, hogy Chewie-nak nincs is topikja a fórumon? :o Pedig megérdemli, főleg azok után amin átment. A VII-ben szerintem az egész SW saga legjobb Chewie alakítását nyújtotta. Sok emlékezetes poénnal és egy még emlékezetesebb irtással a Starkilleren.

 

A TLJ-ben kevesebbet szerepel ami érthető, viszont itt is emlékezetes momentumok vannak. Az összes jelenete a porgokkal szenzációs, valamint lenyűgöző ahogy a Falcont csuklóból kezeli a Craiti csatában. :clap: Nagy kérdés számomra, hogy mi lesz vele a IX-ben.

Link to comment
Share on other sites

Sosem tartottam Chewbaccát a Star Wars filmek legfontosabb szereplőinek, ugyanakkor tény, hogy az ep7-ben magasan emlékezetesebb a szereplése, mint addig bármikor. Kíváncsi voltam, hogyan kezelik Han nélkül, akinek az "oldalbordája" volt, mert ha valakit, hát Chewie-t tényleg csak sidekicknek írták meg. És szerintem jól kezelték. Nem tolták túl, nem szerepel feleslegesen, de amikor jelen van, akkor fontos a szerepe - leszámítva azt a humoros momentumot a tábortűznél, de ott úgyis a poén a lényeg, és nem kell mindig mindenkinek fontoskodnia.

 

Nekem két momentum tetszett nagyon. Az első, ahogy rátörte Luke-ra az ajtót. Abban benne volt Chewie minden dühe, és szerintem, ha abban a pillanatban Luke ellenkezni mert volna, a wookiee helyben lecsapja és magával hurcolja. Ott mintha az üvöltésével azt mondaná: nem azért néztem végig a legjobb barátom halálát és jöttem el ide a senki földjén túlra, hogy te aztán a kisujjadat se mozdítsd meg. Szerencsére Luke rákérdezett Hanra, ami lecsillapította Chewie-t.

 

A másik az a craiti csata. Chewie mindig másodpilóta volt, csak csinálta, amit Han mondott neki. A pilóta szerepét csak egyszer töltötte be, amikor Han és Luke a TIE vadászokkal foglalkoztak, de akkor meg a nyílt űrben nem láttunk tőle nagyobb kunsztokat. Sőt megkockáztatom, tök egyenesen repültek. Az ep8-ban viszont megmutathatta, mit tud, és bizony nagyon tud. Ahogy végigviszi a Falcont a barlangon, az bravúros. Chewie ezzel lazán megmutatta, hogy van olyan jó pilóta, mint Han, Lando, Luke, Poe, Hera vagy Anakin, hiszen egy ekkora teherhajót ilyen szűk helyen végigvezetni, ahhoz kell tehetség. Lásd a TIE pilótákat, akik mindegyike fennakadt.

 

Ezután amúgy simán el tudom képzelni, hogy ha vége lesz ennek az egésznek és azt Chewbacca túl is éli, akkor nála marad a Falcon. Az ep7 végén úgy éreztem, Rey örökölte meg, de most az ep8 után azt mondom, hivatalosan az a hajó Chewie-é.

Link to comment
Share on other sites

Nekem még az tetszett Csuvinál, ahogy a másodpilota üléséről lazán kormányozta a Sólymot :). A hosszú kezeivel mindenhova elért és ez egy nagyszerű visszautalás is lehet Az ébredő erőre, ahol Rey mondja Finn-nek, hogy másodpilóta nélkül nem olyan könnyű vezetni a hajót. 

Link to comment
Share on other sites

16 perccel korábban, Kenobi tábornok írta:

Nekem még az tetszett Csuvinál, ahogy a másodpilota üléséről lazán kormányozta a Sólymot :). A hosszú kezeivel mindenhova elért és ez egy nagyszerű visszautalás is lehet Az ébredő erőre, ahol Rey mondja Finn-nek, hogy másodpilóta nélkül nem olyan könnyű vezetni a hajót. 

Amit Chewie leművelt a Falconnal a Craiten, az bámulatos volt. Megkockáztatom, hogy ezzel a menettel a Saga legjobb pilótái közé írta be magát, ami nem kis dolog. Főképp úgy, hogy már nagyon régóta a SW "család" tagja, mégse tudtuk róla, hogy ilyenekre is képes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information