Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

4x12 - A Fool's Hope

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

12. rész - A Fool's Hope / Egy bolond reménye 

epguider411.jpg

Írta: Henry Gilroy, Steven Melching

Rendezte: Dave Filoni, Saul Ruiz

Helyszín: Lothal, Seelos

Szereplők:

Ezra Bridger - Taylor Gray

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Garazeb Orrelios - Steve Blum

Ryder Azadi - Clancy Brown

Alexsandr Kallus - David Oyelowo

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen 

Rukh - Warwick Davis

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Rex - Dee Bradley Baker

Wolffe - Dee Bradley Baker

Gregor - Dee Bradley Baker

Jai Kell - Dante Basco

Mart Mattin - Zachary Gordon

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Melch - Dee Bradley Baker

Ketsu Onyo - Gina Torres

C1-10P "Chopper"

Történet

Ezra és csapata, különválva a Lázadók Szövetségétől saját csapatot toboroz régi barátaikból és lekötelezettjeikből, hogy együttes erővel elűzhessék a Birodalmat Lothalról. Ezra terve bár merész, beválhat, ha csak idő előtt el nem árulják őket a Birodalomnak.

Rebels Recon

Érdekességek

- Az epizód eredeti címe "Ezra's Gambit" lett volna. A végső cím, "A Fool's Hope" utalás Gandalf szavaira.
- A Seeloson lévő klónoknak lett "egy nagyobb hajója" a második évad óta, miután lecserélték az AT-TE lépegetőjüket egy zsákmányolt AT-AT-re.
- A lothali blokádot támogató hajók közt olyan dizájnnal rendelkezők is jelen vannak, melyeket a Thrawn-trilógiában feltűnő és ott fontos szerepet kapó birodalmi csatahajókról mintáztak. A megjelenésük 1990-ig nyúlik vissza.
- Viccből volt egy alternatív verzió arra a jelenetre, amikor a loth-farkas megtámadja a rohamosztagost. Az üvöltést kicserélték egy rágó játék sípolására.
- Amikor a farkasok feltűnnek Ezra mögött, az hasonlít az első évados jelenetre, amikor Ezra mögött a fyrnok bukkant fel hasonlóképp. Ezra itt sokkal jobban irányítja az érzelmeit és koncentrál.
- A forgatókönyv egy korai változatában volt egy jelenet, ahol a "rosszfiúk" összeültek volna, hogy megvitassák a Birodalom jövőjét. Itt kapott volna szerepet Krennic igazgató is. Megtervezték, de sosem modellezték le, mert a jelenetet idejekorán kivágták.
- Hera megperdíti a Szellemet, hogy így üssön ki egy hajót, ám ez független az Ezeréves Sólyom hasonló manőverétől, amit egy TIE-vadász ellen hajt végre, ahogy az a Solo: Egy Star Wars történet előzetesében látható. Kronológiailag a Solóban zajló történik előbb.

Concept Art galéria

1.jpg

Járőrhajó koncepció rajza 

2.jpg

Ezra és a Loth-farkasok

3.jpg

Rex koncepció rajza

4.jpg

Birodalmi rohamosztagosok a Loth-farkasok gyűrűjében

5.jpg

Ezra, mögötte a farkasokkal

6.jpg

Hera, Gregor és Wolffe parancsnok koncepció rajza 

7.jpg

A Wolffe által átfestett AT-AT koncepció rajza

8.jpg

Az AT-AT parancsnoki központja 

9.jpg

A Lothal-i lázadó bázis részletei

10.jpg

Az egyik járőrhajó és a Ghost 

Pár kitétel.

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Nagyon ütős felvezetése volt ez az évadzáró epizódnak. Gyorsan, szinte már a kezdő képsorokban tisztázták, hogy akár nyerhetnek is, mert ez nem a Lázadók Szövetségének akciója. Mondhatjuk, hogy a Szellemek most leváltak a Szövetségről, mint Saw sejtje, csak ők nem olyan szélsőségesek.

Maga az akció remek volt, főleg ennyi régi ismerőssel. Wolffe, Gregor, Hondo és Melch, Rex a lázadó Télapó szerelésben, Ketsu, Vizago, Kell és Mat... Talán csak Zare Leonis és Lando kivételével szerintem mindenki itt volt, aki jobban belefolyt a Szellemek ügyébe és jó barátságot kötött Ezrával. A látvány is odatett, tetszett, hogy a Birodalom kétszer is sarokba szorította hőseinket, bár még így is minden Ezra irányítása alatt állt. Amúgy szerintem most ért be teljesen a karakter, ez az akció egészében az ő agyszüleménye volt és végig ő irányított, ráadásul nem egyszer egy igazi Jedi képét mutatta, legalábbis a harcok terén. Ennyi ideig szerintem sosem használta a fénykardját, a pisztolyért csak egyszer nyúlt - azért még nem teljes az átalakulása. :) 

A csapdát viszont elszúrták az alkotók azzal, hogy a trailerben láthattuk a foglyuk ejtett Pryce-t, mögött pedig a szabadon lévő Rydert, így az első perctől tudni lehetett, hogy az egész színjáték. Persze adta magát, Rydert nem úgy ismertük meg, mint aki a gyatra esélyek miatt feladja a harcot pusztán azért, mert nem akar újra börtönbe kerülni. De akkor is, a trailer ezen a téren spoileres volt.

Csak most, a Lothal körül keringő platformokat látva esett le, hogy ugyanilyen vagy legalábbis nagyon hasonló a fővárosban álló birodalmi komplexum is. :o 

A farkasok azért gyereksorozathoz képest elég brutális mészárlást végeztek (Wolffe végre farkasokkal harcolhatott, ez jó poén volt Gregortól :lol:). Oké, senkit sem téptek szét, de azért egy-pár rohamosztagost megrágtak. Egy pillanatra azt hittem, Rukhot fel is falják, de végül csak lehajították. Érzésem szerint ezúttal már nem úszta meg, nem sikerült megkapaszkodnia. Hát, ő már nem öli meg Thrawnt "újra".

És akkor most jöhet az évadzáró. Bekészítek pzs-t, hátha kell. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Ne poénkodjunk a monogramommal jó? (Pzs.. ;))

Ez egy ízig vérig remek lázadó kaland volt, egyetértek az előttem szólóval. Lehet, hogy sokan nem tudják majd leválasztani az évadzáróról, de szerintem könnyebben le lehet, mint a múlt héten. Ruhk halálát már nagyon kívántam, mikor ezt a részt néztem. Hááát.. ;) Remekül visszakanyarodtunk a Joopa bázisra, ami immár új lábakon állt! Nagyon tetszett. Hondo-Hondo! Már megint. Még mindig. Talán írtam már, hogy kissé unom a szeszélyes karaktert, de ezt a részt jól szolgálta, elismerem, nem volt baj, hogy behozták a fináléra!

Wolf és a wolfpack! Mekkoa poén! Nem beszélve a  a TCW-ra visszautaló magyarázatra, ami nekem csak most állt össze; mert ott még nagyon sw idegennek éreztem a farkas motívumot a klónokon.

Sebaj egy sorozattal később már nem is sw idegen egy farkas az sw-ben! Vagány rész volt na! Így kell ezt! És a nagy finálé még csak ezután jött! ...

Hozzászólás ideje:

Amúgy az megvan, hogy a Ghost úgy verte le a gunshipet az égről, ahogy a Solo trailerében a Falcon? Most akkor mi utalás mire? A jóval a Solo előtt készült A Fool's Hope utal a Solóra, vagy a Solo a Rebelsre? :) 

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nahát... Sok mindenre számítottam csak arra nem amit itt kaptunk. Egy igazán akciódús felvezetése ez a finálénak, de ez szinte annak is beillett volna. Bár vannak aggályaim...

Először is remek volt ahogy a sorozatban megismert arcok összeverődtek a végére. Így szép a búcsú. Hondo aki még mindig Melch-el van, aztán Wolffe és Gregor, akik egy AT-AT -re cserélték a régi AT-TE -jüket, Kessu aki Sabine hatására lett "lázadó" jellem. Csupa-csupa ismerős és emlék.

Ryder csapdája teljesen működött! Szinte végig azt hittem valóban elárulta Ezráékat, és nem örültem volna ha így lesz mert ez elég idegen lett volna a karaktertől. Maga az akció csodálatos volt! Talán a legjobb a sorozatban! Azt élveztem a legjobban, hogy nem tudjuk ki nyer. Most igazán azt éreztem, hogy a Birodalom legyűrheti a lázadó sejtet...így is lett de aztán mégse! Mert megjöttek Heráék majd a farkasok. Apropó farkasok... Amilyen irtást azok rendeztek. :o Áll leejtős volt az biztos. Mindenre számítottam volna csak erre nem.

A végén pedig még hab volt a tortán Rukh halála és Pryce elfogása. Most megbűnhődhet azért amit Kanannal tett. Bár vele kapcsolatban is azt hittem majd a farkasok szétcincálják, de megúszta. :) És az aggályom...vagyis inkább kérdés. Most akkor a lázadók nyertek? Mert akárhogy is nézzük a kormányzót kapták el ami igen csak nagy győzelem. Persze ez lehet részsiker is mert a gyár és a Lothal-i központ egyelőre sértetlen. Mindenesetre Ezra nagyon úgy adta elő a végén mintha győzelmi beszédet tartott volna pedig ahogy képzelem ennek még nincs vége. Nem is lehet, hiszen ha Ezráék kiűzik a Birodalmat a Lothal-ról az okozna ám galibát a konzisztenciában. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Gyorsan, szinte már a kezdő képsorokban tisztázták, hogy akár nyerhetnek is, mert ez nem a Lázadók Szövetségének akciója.

Ez igaz, de azért én nem örültem volna neki ha itt végső sikert aratnak. Persze nem tudom mi lesz, szóval...

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nem győzelembeszéd volt, épp azt mondta, hogy még csak most jön a java. Pryce-ra más miatt volt szükség.

Én azt az egész galaxisra vetítendő értettem. Mintha úgy értette volna. Pryce-ra meg nem tudom mi miatt volt szükség, hisz nem láttam a többi részt. ;) Szóval csak ez alapján ítélek, és itt annyi jön le, hogy elkapták mert ő volt a bolygó kormányzója, a Szövetségnek is nagy trófea lehet.

Hozzászólás ideje:
16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nahát... Sok mindenre számítottam csak arra nem amit itt kaptunk. Egy igazán akciódús felvezetése ez a finálénak, de ez szinte annak is beillett volna. Bár vannak aggályaim...

Először is remek volt ahogy a sorozatban megismert arcok összeverődtek a végére. Így szép a búcsú. Hondo aki még mindig Melch-el van, aztán Wolffe és Gregor, akik egy AT-AT -re cserélték a régi AT-TE -jüket, Kessu aki Sabine hatására lett "lázadó" jellem. Csupa-csupa ismerős és emlék.

Ryder csapdája teljesen működött! Szinte végig azt hittem valóban elárulta Ezráékat, és nem örültem volna ha így lesz mert ez elég idegen lett volna a karaktertől. Maga az akció csodálatos volt! Talán a legjobb a sorozatban! Azt élveztem a legjobban, hogy nem tudjuk ki nyer. Most igazán azt éreztem, hogy a Birodalom legyűrheti a lázadó sejtet...így is lett de aztán mégse! Mert megjöttek Heráék majd a farkasok. Apropó farkasok... Amilyen irtást azok rendeztek. :o Áll leejtős volt az biztos. Mindenre számítottam volna csak erre nem.

A végén pedig még hab volt a tortán Rukh halála és Pryce elfogása. Most megbűnhődhet azért amit Kanannal tett. Bár vele kapcsolatban is azt hittem majd a farkasok szétcincálják, de megúszta. :) És az aggályom...vagyis inkább kérdés. Most akkor a lázadók nyertek? Mert akárhogy is nézzük a kormányzót kapták el ami igen csak nagy győzelem. Persze ez lehet részsiker is mert a gyár és a Lothal-i központ egyelőre sértetlen. Mindenesetre Ezra nagyon úgy adta elő a végén mintha győzelmi beszédet tartott volna pedig ahogy képzelem ennek még nincs vége. Nem is lehet, hiszen ha Ezráék kiűzik a Birodalmat a Lothal-ról az okozna ám galibát a konzisztenciában. :)

Na majd meglátod! Érdekes a hsz pár ponton, mert ami történni fog.. ;)

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én azt az egész galaxisra vetítendő értettem. Mintha úgy értette volna. Pryce-ra meg nem tudom mi miatt volt szükség, hisz nem láttam a többi részt. ;)

Nem is kellett a következő rész ahhoz, hogy ez tiszta legyen.  Eme epizód elején, amikor Ryder azt mondja, hogy egy egész hadsereg kell a főváros bevételéhez, Ezra mondja, hogy csak egy emberre van szükségük. A rész végén meg, miután Hondo rákérdez, hogy hazamehetnek-e, ezt felelte: "nem, amíg el nem üldöztük a Birodalmat Lothalról és meg nem mutatjuk a Galaxisnak, hogy le lehet győzni őket."

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
20 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Amúgy szerintem most ért be teljesen a karakter, ez az akció egészében az ő agyszüleménye volt és végig ő irányított, ráadásul nem egyszer egy igazi Jedi képét mutatta, legalábbis a harcok terén. Ennyi ideig szerintem sosem használta a fénykardját, a pisztolyért csak egyszer nyúlt - azért még nem teljes az átalakulása. :) 

Ezzel nagyon egyetértek! Ezra igazi jediként viselkedett, és úgy is harcolt. Kanan méltó utóda. 

• Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 4x12 - A Fool's Hope

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.