Ugrás a kommentre

4x12 - A Fool's Hope


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

12. rész - A Fool's Hope / Egy bolond reménye 

 

epguider411.jpg

 

Írta: Henry Gilroy, Steven Melching

Rendezte: Dave Filoni, Saul Ruiz

 

Helyszín: Lothal, Seelos

 

Szereplők:

Ezra Bridger - Taylor Gray

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Garazeb Orrelios - Steve Blum

Ryder Azadi - Clancy Brown

Alexsandr Kallus - David Oyelowo

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen 

Rukh - Warwick Davis

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Rex - Dee Bradley Baker

Wolffe - Dee Bradley Baker

Gregor - Dee Bradley Baker

Jai Kell - Dante Basco

Mart Mattin - Zachary Gordon

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Melch - Dee Bradley Baker

Ketsu Onyo - Gina Torres

C1-10P "Chopper"

 

Történet

Ezra és csapata, különválva a Lázadók Szövetségétől saját csapatot toboroz régi barátaikból és lekötelezettjeikből, hogy együttes erővel elűzhessék a Birodalmat Lothalról. Ezra terve bár merész, beválhat, ha csak idő előtt el nem árulják őket a Birodalomnak.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az epizód eredeti címe "Ezra's Gambit" lett volna. A végső cím, "A Fool's Hope" utalás Gandalf szavaira.
- A Seeloson lévő klónoknak lett "egy nagyobb hajója" a második évad óta, miután lecserélték az AT-TE lépegetőjüket egy zsákmányolt AT-AT-re.
- A lothali blokádot támogató hajók közt olyan dizájnnal rendelkezők is jelen vannak, melyeket a Thrawn-trilógiában feltűnő és ott fontos szerepet kapó birodalmi csatahajókról mintáztak. A megjelenésük 1990-ig nyúlik vissza.
- Viccből volt egy alternatív verzió arra a jelenetre, amikor a loth-farkas megtámadja a rohamosztagost. Az üvöltést kicserélték egy rágó játék sípolására.
- Amikor a farkasok feltűnnek Ezra mögött, az hasonlít az első évados jelenetre, amikor Ezra mögött a fyrnok bukkant fel hasonlóképp. Ezra itt sokkal jobban irányítja az érzelmeit és koncentrál.
- A forgatókönyv egy korai változatában volt egy jelenet, ahol a "rosszfiúk" összeültek volna, hogy megvitassák a Birodalom jövőjét. Itt kapott volna szerepet Krennic igazgató is. Megtervezték, de sosem modellezték le, mert a jelenetet idejekorán kivágták.
- Hera megperdíti a Szellemet, hogy így üssön ki egy hajót, ám ez független az Ezeréves Sólyom hasonló manőverétől, amit egy TIE-vadász ellen hajt végre, ahogy az a Solo: Egy Star Wars történet előzetesében látható. Kronológiailag a Solóban zajló történik előbb.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Járőrhajó koncepció rajza 

 

2.jpg

Ezra és a Loth-farkasok

 

3.jpg

Rex koncepció rajza

 

4.jpg

Birodalmi rohamosztagosok a Loth-farkasok gyűrűjében

 

5.jpg

Ezra, mögötte a farkasokkal

 

6.jpg

Hera, Gregor és Wolffe parancsnok koncepció rajza 

 

7.jpg

A Wolffe által átfestett AT-AT koncepció rajza

 

8.jpg

Az AT-AT parancsnoki központja 

 

9.jpg

A Lothal-i lázadó bázis részletei

 

10.jpg

Az egyik járőrhajó és a Ghost 

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon ütős felvezetése volt ez az évadzáró epizódnak. Gyorsan, szinte már a kezdő képsorokban tisztázták, hogy akár nyerhetnek is, mert ez nem a Lázadók Szövetségének akciója. Mondhatjuk, hogy a Szellemek most leváltak a Szövetségről, mint Saw sejtje, csak ők nem olyan szélsőségesek.

Maga az akció remek volt, főleg ennyi régi ismerőssel. Wolffe, Gregor, Hondo és Melch, Rex a lázadó Télapó szerelésben, Ketsu, Vizago, Kell és Mat... Talán csak Zare Leonis és Lando kivételével szerintem mindenki itt volt, aki jobban belefolyt a Szellemek ügyébe és jó barátságot kötött Ezrával. A látvány is odatett, tetszett, hogy a Birodalom kétszer is sarokba szorította hőseinket, bár még így is minden Ezra irányítása alatt állt. Amúgy szerintem most ért be teljesen a karakter, ez az akció egészében az ő agyszüleménye volt és végig ő irányított, ráadásul nem egyszer egy igazi Jedi képét mutatta, legalábbis a harcok terén. Ennyi ideig szerintem sosem használta a fénykardját, a pisztolyért csak egyszer nyúlt - azért még nem teljes az átalakulása. :) 

A csapdát viszont elszúrták az alkotók azzal, hogy a trailerben láthattuk a foglyuk ejtett Pryce-t, mögött pedig a szabadon lévő Rydert, így az első perctől tudni lehetett, hogy az egész színjáték. Persze adta magát, Rydert nem úgy ismertük meg, mint aki a gyatra esélyek miatt feladja a harcot pusztán azért, mert nem akar újra börtönbe kerülni. De akkor is, a trailer ezen a téren spoileres volt.

Csak most, a Lothal körül keringő platformokat látva esett le, hogy ugyanilyen vagy legalábbis nagyon hasonló a fővárosban álló birodalmi komplexum is. :o 

A farkasok azért gyereksorozathoz képest elég brutális mészárlást végeztek (Wolffe végre farkasokkal harcolhatott, ez jó poén volt Gregortól :lol:). Oké, senkit sem téptek szét, de azért egy-pár rohamosztagost megrágtak. Egy pillanatra azt hittem, Rukhot fel is falják, de végül csak lehajították. Érzésem szerint ezúttal már nem úszta meg, nem sikerült megkapaszkodnia. Hát, ő már nem öli meg Thrawnt "újra".

 

És akkor most jöhet az évadzáró. Bekészítek pzs-t, hátha kell. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ne poénkodjunk a monogramommal jó? (Pzs.. ;))

Ez egy ízig vérig remek lázadó kaland volt, egyetértek az előttem szólóval. Lehet, hogy sokan nem tudják majd leválasztani az évadzáróról, de szerintem könnyebben le lehet, mint a múlt héten. Ruhk halálát már nagyon kívántam, mikor ezt a részt néztem. Hááát.. ;) Remekül visszakanyarodtunk a Joopa bázisra, ami immár új lábakon állt! Nagyon tetszett. Hondo-Hondo! Már megint. Még mindig. Talán írtam már, hogy kissé unom a szeszélyes karaktert, de ezt a részt jól szolgálta, elismerem, nem volt baj, hogy behozták a fináléra!

Wolf és a wolfpack! Mekkoa poén! Nem beszélve a  a TCW-ra visszautaló magyarázatra, ami nekem csak most állt össze; mert ott még nagyon sw idegennek éreztem a farkas motívumot a klónokon.

Sebaj egy sorozattal később már nem is sw idegen egy farkas az sw-ben! Vagány rész volt na! Így kell ezt! És a nagy finálé még csak ezután jött! ...

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy az megvan, hogy a Ghost úgy verte le a gunshipet az égről, ahogy a Solo trailerében a Falcon? Most akkor mi utalás mire? A jóval a Solo előtt készült A Fool's Hope utal a Solóra, vagy a Solo a Rebelsre? :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nahát... Sok mindenre számítottam csak arra nem amit itt kaptunk. Egy igazán akciódús felvezetése ez a finálénak, de ez szinte annak is beillett volna. Bár vannak aggályaim...

 

Először is remek volt ahogy a sorozatban megismert arcok összeverődtek a végére. Így szép a búcsú. Hondo aki még mindig Melch-el van, aztán Wolffe és Gregor, akik egy AT-AT -re cserélték a régi AT-TE -jüket, Kessu aki Sabine hatására lett "lázadó" jellem. Csupa-csupa ismerős és emlék.

Ryder csapdája teljesen működött! Szinte végig azt hittem valóban elárulta Ezráékat, és nem örültem volna ha így lesz mert ez elég idegen lett volna a karaktertől. Maga az akció csodálatos volt! Talán a legjobb a sorozatban! Azt élveztem a legjobban, hogy nem tudjuk ki nyer. Most igazán azt éreztem, hogy a Birodalom legyűrheti a lázadó sejtet...így is lett de aztán mégse! Mert megjöttek Heráék majd a farkasok. Apropó farkasok... Amilyen irtást azok rendeztek. :o Áll leejtős volt az biztos. Mindenre számítottam volna csak erre nem.

 

A végén pedig még hab volt a tortán Rukh halála és Pryce elfogása. Most megbűnhődhet azért amit Kanannal tett. Bár vele kapcsolatban is azt hittem majd a farkasok szétcincálják, de megúszta. :) És az aggályom...vagyis inkább kérdés. Most akkor a lázadók nyertek? Mert akárhogy is nézzük a kormányzót kapták el ami igen csak nagy győzelem. Persze ez lehet részsiker is mert a gyár és a Lothal-i központ egyelőre sértetlen. Mindenesetre Ezra nagyon úgy adta elő a végén mintha győzelmi beszédet tartott volna pedig ahogy képzelem ennek még nincs vége. Nem is lehet, hiszen ha Ezráék kiűzik a Birodalmat a Lothal-ról az okozna ám galibát a konzisztenciában. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Gyorsan, szinte már a kezdő képsorokban tisztázták, hogy akár nyerhetnek is, mert ez nem a Lázadók Szövetségének akciója.

Ez igaz, de azért én nem örültem volna neki ha itt végső sikert aratnak. Persze nem tudom mi lesz, szóval...

 

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nem győzelembeszéd volt, épp azt mondta, hogy még csak most jön a java. Pryce-ra más miatt volt szükség.


Én azt az egész galaxisra vetítendő értettem. Mintha úgy értette volna. Pryce-ra meg nem tudom mi miatt volt szükség, hisz nem láttam a többi részt. ;) Szóval csak ez alapján ítélek, és itt annyi jön le, hogy elkapták mert ő volt a bolygó kormányzója, a Szövetségnek is nagy trófea lehet.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nahát... Sok mindenre számítottam csak arra nem amit itt kaptunk. Egy igazán akciódús felvezetése ez a finálénak, de ez szinte annak is beillett volna. Bár vannak aggályaim...

 

Először is remek volt ahogy a sorozatban megismert arcok összeverődtek a végére. Így szép a búcsú. Hondo aki még mindig Melch-el van, aztán Wolffe és Gregor, akik egy AT-AT -re cserélték a régi AT-TE -jüket, Kessu aki Sabine hatására lett "lázadó" jellem. Csupa-csupa ismerős és emlék.

Ryder csapdája teljesen működött! Szinte végig azt hittem valóban elárulta Ezráékat, és nem örültem volna ha így lesz mert ez elég idegen lett volna a karaktertől. Maga az akció csodálatos volt! Talán a legjobb a sorozatban! Azt élveztem a legjobban, hogy nem tudjuk ki nyer. Most igazán azt éreztem, hogy a Birodalom legyűrheti a lázadó sejtet...így is lett de aztán mégse! Mert megjöttek Heráék majd a farkasok. Apropó farkasok... Amilyen irtást azok rendeztek. :o Áll leejtős volt az biztos. Mindenre számítottam volna csak erre nem.

 

A végén pedig még hab volt a tortán Rukh halála és Pryce elfogása. Most megbűnhődhet azért amit Kanannal tett. Bár vele kapcsolatban is azt hittem majd a farkasok szétcincálják, de megúszta. :) És az aggályom...vagyis inkább kérdés. Most akkor a lázadók nyertek? Mert akárhogy is nézzük a kormányzót kapták el ami igen csak nagy győzelem. Persze ez lehet részsiker is mert a gyár és a Lothal-i központ egyelőre sértetlen. Mindenesetre Ezra nagyon úgy adta elő a végén mintha győzelmi beszédet tartott volna pedig ahogy képzelem ennek még nincs vége. Nem is lehet, hiszen ha Ezráék kiűzik a Birodalmat a Lothal-ról az okozna ám galibát a konzisztenciában. :)

Na majd meglátod! Érdekes a hsz pár ponton, mert ami történni fog.. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én azt az egész galaxisra vetítendő értettem. Mintha úgy értette volna. Pryce-ra meg nem tudom mi miatt volt szükség, hisz nem láttam a többi részt. ;)

Nem is kellett a következő rész ahhoz, hogy ez tiszta legyen.  Eme epizód elején, amikor Ryder azt mondja, hogy egy egész hadsereg kell a főváros bevételéhez, Ezra mondja, hogy csak egy emberre van szükségük. A rész végén meg, miután Hondo rákérdez, hogy hazamehetnek-e, ezt felelte: "nem, amíg el nem üldöztük a Birodalmat Lothalról és meg nem mutatjuk a Galaxisnak, hogy le lehet győzni őket."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Amúgy szerintem most ért be teljesen a karakter, ez az akció egészében az ő agyszüleménye volt és végig ő irányított, ráadásul nem egyszer egy igazi Jedi képét mutatta, legalábbis a harcok terén. Ennyi ideig szerintem sosem használta a fénykardját, a pisztolyért csak egyszer nyúlt - azért még nem teljes az átalakulása. :) 

Ezzel nagyon egyetértek! Ezra igazi jediként viselkedett, és úgy is harcolt. Kanan méltó utóda. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 4x12 - A Fool's Hope

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.