Ody Mandrell Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited ) 12. rész - A Fool's Hope / Egy bolond reménye Írta: Henry Gilroy, Steven Melching Rendezte: Dave Filoni, Saul Ruiz Helyszín: Lothal, Seelos Szereplők: Ezra Bridger - Taylor Gray Hera Syndulla - Vanessa Marshall Sabine Wren - Tiya Sircar Garazeb Orrelios - Steve Blum Ryder Azadi - Clancy Brown Alexsandr Kallus - David Oyelowo Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen Rukh - Warwick Davis Cikatro Vizago - Keith Szarabajka Rex - Dee Bradley Baker Wolffe - Dee Bradley Baker Gregor - Dee Bradley Baker Jai Kell - Dante Basco Mart Mattin - Zachary Gordon Hondo Ohnaka - Jim Cummings Melch - Dee Bradley Baker Ketsu Onyo - Gina Torres C1-10P "Chopper" Történet Ezra és csapata, különválva a Lázadók Szövetségétől saját csapatot toboroz régi barátaikból és lekötelezettjeikből, hogy együttes erővel elűzhessék a Birodalmat Lothalról. Ezra terve bár merész, beválhat, ha csak idő előtt el nem árulják őket a Birodalomnak. Rebels Recon Érdekességek - Az epizód eredeti címe "Ezra's Gambit" lett volna. A végső cím, "A Fool's Hope" utalás Gandalf szavaira.- A Seeloson lévő klónoknak lett "egy nagyobb hajója" a második évad óta, miután lecserélték az AT-TE lépegetőjüket egy zsákmányolt AT-AT-re.- A lothali blokádot támogató hajók közt olyan dizájnnal rendelkezők is jelen vannak, melyeket a Thrawn-trilógiában feltűnő és ott fontos szerepet kapó birodalmi csatahajókról mintáztak. A megjelenésük 1990-ig nyúlik vissza.- Viccből volt egy alternatív verzió arra a jelenetre, amikor a loth-farkas megtámadja a rohamosztagost. Az üvöltést kicserélték egy rágó játék sípolására.- Amikor a farkasok feltűnnek Ezra mögött, az hasonlít az első évados jelenetre, amikor Ezra mögött a fyrnok bukkant fel hasonlóképp. Ezra itt sokkal jobban irányítja az érzelmeit és koncentrál.- A forgatókönyv egy korai változatában volt egy jelenet, ahol a "rosszfiúk" összeültek volna, hogy megvitassák a Birodalom jövőjét. Itt kapott volna szerepet Krennic igazgató is. Megtervezték, de sosem modellezték le, mert a jelenetet idejekorán kivágták.- Hera megperdíti a Szellemet, hogy így üssön ki egy hajót, ám ez független az Ezeréves Sólyom hasonló manőverétől, amit egy TIE-vadász ellen hajt végre, ahogy az a Solo: Egy Star Wars történet előzetesében látható. Kronológiailag a Solóban zajló történik előbb. Concept Art galéria Járőrhajó koncepció rajza Ezra és a Loth-farkasok Rex koncepció rajza Birodalmi rohamosztagosok a Loth-farkasok gyűrűjében Ezra, mögötte a farkasokkal Hera, Gregor és Wolffe parancsnok koncepció rajza A Wolffe által átfestett AT-AT koncepció rajza Az AT-AT parancsnoki központja A Lothal-i lázadó bázis részletei Az egyik járőrhajó és a Ghost Pár kitétel. 1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd. 2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Edited December 20, 2018 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 (edited ) Nagyon ütős felvezetése volt ez az évadzáró epizódnak. Gyorsan, szinte már a kezdő képsorokban tisztázták, hogy akár nyerhetnek is, mert ez nem a Lázadók Szövetségének akciója. Mondhatjuk, hogy a Szellemek most leváltak a Szövetségről, mint Saw sejtje, csak ők nem olyan szélsőségesek. Maga az akció remek volt, főleg ennyi régi ismerőssel. Wolffe, Gregor, Hondo és Melch, Rex a lázadó Télapó szerelésben, Ketsu, Vizago, Kell és Mat... Talán csak Zare Leonis és Lando kivételével szerintem mindenki itt volt, aki jobban belefolyt a Szellemek ügyébe és jó barátságot kötött Ezrával. A látvány is odatett, tetszett, hogy a Birodalom kétszer is sarokba szorította hőseinket, bár még így is minden Ezra irányítása alatt állt. Amúgy szerintem most ért be teljesen a karakter, ez az akció egészében az ő agyszüleménye volt és végig ő irányított, ráadásul nem egyszer egy igazi Jedi képét mutatta, legalábbis a harcok terén. Ennyi ideig szerintem sosem használta a fénykardját, a pisztolyért csak egyszer nyúlt - azért még nem teljes az átalakulása. A csapdát viszont elszúrták az alkotók azzal, hogy a trailerben láthattuk a foglyuk ejtett Pryce-t, mögött pedig a szabadon lévő Rydert, így az első perctől tudni lehetett, hogy az egész színjáték. Persze adta magát, Rydert nem úgy ismertük meg, mint aki a gyatra esélyek miatt feladja a harcot pusztán azért, mert nem akar újra börtönbe kerülni. De akkor is, a trailer ezen a téren spoileres volt. Csak most, a Lothal körül keringő platformokat látva esett le, hogy ugyanilyen vagy legalábbis nagyon hasonló a fővárosban álló birodalmi komplexum is. A farkasok azért gyereksorozathoz képest elég brutális mészárlást végeztek (Wolffe végre farkasokkal harcolhatott, ez jó poén volt Gregortól ). Oké, senkit sem téptek szét, de azért egy-pár rohamosztagost megrágtak. Egy pillanatra azt hittem, Rukhot fel is falják, de végül csak lehajították. Érzésem szerint ezúttal már nem úszta meg, nem sikerült megkapaszkodnia. Hát, ő már nem öli meg Thrawnt "újra". És akkor most jöhet az évadzáró. Bekészítek pzs-t, hátha kell. Edited March 6, 2018 by Dzséjt 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Ne poénkodjunk a monogramommal jó? (Pzs.. ) Ez egy ízig vérig remek lázadó kaland volt, egyetértek az előttem szólóval. Lehet, hogy sokan nem tudják majd leválasztani az évadzáróról, de szerintem könnyebben le lehet, mint a múlt héten. Ruhk halálát már nagyon kívántam, mikor ezt a részt néztem. Hááát.. Remekül visszakanyarodtunk a Joopa bázisra, ami immár új lábakon állt! Nagyon tetszett. Hondo-Hondo! Már megint. Még mindig. Talán írtam már, hogy kissé unom a szeszélyes karaktert, de ezt a részt jól szolgálta, elismerem, nem volt baj, hogy behozták a fináléra! Wolf és a wolfpack! Mekkoa poén! Nem beszélve a a TCW-ra visszautaló magyarázatra, ami nekem csak most állt össze; mert ott még nagyon sw idegennek éreztem a farkas motívumot a klónokon. Sebaj egy sorozattal később már nem is sw idegen egy farkas az sw-ben! Vagány rész volt na! Így kell ezt! És a nagy finálé még csak ezután jött! ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Jó kis átverés volt. Látszik, hogy Pryce-t át lehet verni, bajban van, ha nincs ott Thrawn. A farkosok megjelenése a kedvencem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 (edited ) Amúgy az megvan, hogy a Ghost úgy verte le a gunshipet az égről, ahogy a Solo trailerében a Falcon? Most akkor mi utalás mire? A jóval a Solo előtt készült A Fool's Hope utal a Solóra, vagy a Solo a Rebelsre? Edited March 6, 2018 by Dzséjt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Jó kérdés. A Solo a Rebelsre! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 (edited ) A starwars.comon azt írják, hogy a két stáb egymástól függetlenül találta ki ugyanazt a manővert. Ezek szerint ez úgy adta magát. Edited March 6, 2018 by Dzséjt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 6, 2018 Author Share Posted March 6, 2018 (edited ) Nahát... Sok mindenre számítottam csak arra nem amit itt kaptunk. Egy igazán akciódús felvezetése ez a finálénak, de ez szinte annak is beillett volna. Bár vannak aggályaim... Először is remek volt ahogy a sorozatban megismert arcok összeverődtek a végére. Így szép a búcsú. Hondo aki még mindig Melch-el van, aztán Wolffe és Gregor, akik egy AT-AT -re cserélték a régi AT-TE -jüket, Kessu aki Sabine hatására lett "lázadó" jellem. Csupa-csupa ismerős és emlék. Ryder csapdája teljesen működött! Szinte végig azt hittem valóban elárulta Ezráékat, és nem örültem volna ha így lesz mert ez elég idegen lett volna a karaktertől. Maga az akció csodálatos volt! Talán a legjobb a sorozatban! Azt élveztem a legjobban, hogy nem tudjuk ki nyer. Most igazán azt éreztem, hogy a Birodalom legyűrheti a lázadó sejtet...így is lett de aztán mégse! Mert megjöttek Heráék majd a farkasok. Apropó farkasok... Amilyen irtást azok rendeztek. Áll leejtős volt az biztos. Mindenre számítottam volna csak erre nem. A végén pedig még hab volt a tortán Rukh halála és Pryce elfogása. Most megbűnhődhet azért amit Kanannal tett. Bár vele kapcsolatban is azt hittem majd a farkasok szétcincálják, de megúszta. És az aggályom...vagyis inkább kérdés. Most akkor a lázadók nyertek? Mert akárhogy is nézzük a kormányzót kapták el ami igen csak nagy győzelem. Persze ez lehet részsiker is mert a gyár és a Lothal-i központ egyelőre sértetlen. Mindenesetre Ezra nagyon úgy adta elő a végén mintha győzelmi beszédet tartott volna pedig ahogy képzelem ennek még nincs vége. Nem is lehet, hiszen ha Ezráék kiűzik a Birodalmat a Lothal-ról az okozna ám galibát a konzisztenciában. Edited March 6, 2018 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Nem győzelembeszéd volt, épp azt mondta, hogy még csak most jön a java. Pryce-ra más miatt volt szükség. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 6, 2018 Author Share Posted March 6, 2018 8 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Gyorsan, szinte már a kezdő képsorokban tisztázták, hogy akár nyerhetnek is, mert ez nem a Lázadók Szövetségének akciója. Ez igaz, de azért én nem örültem volna neki ha itt végső sikert aratnak. Persze nem tudom mi lesz, szóval... 4 perccel korábban, Dzséjt írta: Nem győzelembeszéd volt, épp azt mondta, hogy még csak most jön a java. Pryce-ra más miatt volt szükség. Én azt az egész galaxisra vetítendő értettem. Mintha úgy értette volna. Pryce-ra meg nem tudom mi miatt volt szükség, hisz nem láttam a többi részt. Szóval csak ez alapján ítélek, és itt annyi jön le, hogy elkapták mert ő volt a bolygó kormányzója, a Szövetségnek is nagy trófea lehet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 16 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Nahát... Sok mindenre számítottam csak arra nem amit itt kaptunk. Egy igazán akciódús felvezetése ez a finálénak, de ez szinte annak is beillett volna. Bár vannak aggályaim... Először is remek volt ahogy a sorozatban megismert arcok összeverődtek a végére. Így szép a búcsú. Hondo aki még mindig Melch-el van, aztán Wolffe és Gregor, akik egy AT-AT -re cserélték a régi AT-TE -jüket, Kessu aki Sabine hatására lett "lázadó" jellem. Csupa-csupa ismerős és emlék. Ryder csapdája teljesen működött! Szinte végig azt hittem valóban elárulta Ezráékat, és nem örültem volna ha így lesz mert ez elég idegen lett volna a karaktertől. Maga az akció csodálatos volt! Talán a legjobb a sorozatban! Azt élveztem a legjobban, hogy nem tudjuk ki nyer. Most igazán azt éreztem, hogy a Birodalom legyűrheti a lázadó sejtet...így is lett de aztán mégse! Mert megjöttek Heráék majd a farkasok. Apropó farkasok... Amilyen irtást azok rendeztek. Áll leejtős volt az biztos. Mindenre számítottam volna csak erre nem. A végén pedig még hab volt a tortán Rukh halála és Pryce elfogása. Most megbűnhődhet azért amit Kanannal tett. Bár vele kapcsolatban is azt hittem majd a farkasok szétcincálják, de megúszta. És az aggályom...vagyis inkább kérdés. Most akkor a lázadók nyertek? Mert akárhogy is nézzük a kormányzót kapták el ami igen csak nagy győzelem. Persze ez lehet részsiker is mert a gyár és a Lothal-i központ egyelőre sértetlen. Mindenesetre Ezra nagyon úgy adta elő a végén mintha győzelmi beszédet tartott volna pedig ahogy képzelem ennek még nincs vége. Nem is lehet, hiszen ha Ezráék kiűzik a Birodalmat a Lothal-ról az okozna ám galibát a konzisztenciában. Na majd meglátod! Érdekes a hsz pár ponton, mert ami történni fog.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 4 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Én azt az egész galaxisra vetítendő értettem. Mintha úgy értette volna. Pryce-ra meg nem tudom mi miatt volt szükség, hisz nem láttam a többi részt. Nem is kellett a következő rész ahhoz, hogy ez tiszta legyen. Eme epizód elején, amikor Ryder azt mondja, hogy egy egész hadsereg kell a főváros bevételéhez, Ezra mondja, hogy csak egy emberre van szükségük. A rész végén meg, miután Hondo rákérdez, hogy hazamehetnek-e, ezt felelte: "nem, amíg el nem üldöztük a Birodalmat Lothalról és meg nem mutatjuk a Galaxisnak, hogy le lehet győzni őket." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 6, 2018 Author Share Posted March 6, 2018 Az első az tiszta volt csak az nem, kire gondol. De ez a második mondat így már rendben van. Ez van ha nincs magyar felirat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 20 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Amúgy szerintem most ért be teljesen a karakter, ez az akció egészében az ő agyszüleménye volt és végig ő irányított, ráadásul nem egyszer egy igazi Jedi képét mutatta, legalábbis a harcok terén. Ennyi ideig szerintem sosem használta a fénykardját, a pisztolyért csak egyszer nyúlt - azért még nem teljes az átalakulása. Ezzel nagyon egyetértek! Ezra igazi jediként viselkedett, és úgy is harcolt. Kanan méltó utóda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts