Ugrás a kommentre

Justina Ireland: Mission to Disaster

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Gyerekek, segítsetek, mert ez meghaladja a képességeimet:

Screenshot_20240314_174038_Facebook.jpg

Miről beszél itt a Szukits? Mit hoztak ők el "közkívánatra"? Mi közük ehhez a regényhez? :hmm::pfff:

UPDATE: Jó, azóta kommentre válaszolva írták, hogy összekeveredtek a dolgok.

Szerkesztve: - kdani20
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Valaki küldjön majd egy Fajok Enciklopédiája példányt Habony Gábor Fordító Úrnak! Borzalom, amit a fajok fordításával művelt ebben a magyar kiadásban (már A bosszú útja se volt gyenge, de ez mindent alulmúl... mirialai, quarrei, van itt minden...)

A fenti Enciklopédia se hibátlan, de jó alapot biztosítana.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Hát srácok, ezért a magyar kiadásért kár volt. Kicsit sajnálom, hogy ezt mondom, de ha ez a Kolibri szintje, akkor inkább hagyják a fenébe az egészet ők is.

"belépett be"; úrhajó; Halcyon, mint Jégmadár (bár ez legalább következetes, nem elírás, csak így nagyon nehéz összeilleszteni a magyar tartalmakat), de van itt rossz mondatsorrend, folyamatosan hiányoznak a mondat végi írásjelek... nautolai, mirialai, quarei... 

Egy nagy rakás gőzölgő bantha trágya ez így ebben a formában. Lehet a tempóra hivatkozni, de a két SW könyvük között közel 1 év telt el. Azt hiszem, még 1-2 hetet lehetett volna csúsztatni.

Hozzászólás ideje:

Teljesen irreleváns az, hogy mikor jelent meg a legutóbbi Kolibri kiadású SW regény. Az számít, hogy mikor kapta meg a fordító, mennyi időt adtak neki a munkára, illetve az, hogy a szerződés szerint meddig kellett teljesíteni. Meg persze az is, hogy Kolibri mennyire van leterhelve egyéb kiadványokkal, és mennyire volt fontos nekik ez a Köztársaság Fénykora regény.

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Justina Ireland: Kiút a katasztrófából

Sokkal jobb, lett, mint az előző ifjúsági regény, amit Daniel José Older írt. Sőt, még A bátorság próbájánál is jobb lett. A könyv cselekményben még a Csillaghullás előtt játszódik és előkészíti a nagy eseményeket. Gyorsabban is kiolvastam volna, csak hát nyaraltunk. Egyébként nagyon gyorsan lehet haladni vele, sok esemény történik rövid idő alatt.

Más ez a Vernestra, mint akit az Akolitusban megismer a néző. Sokkal jószívűbb, kevésbé pragmatikus. Jobban szem előtt tartja a Jedik valódi eszmeiségét, bár a Nihillel való konfliktus már érezteti a hatását. Jó lesz majd további történeteket olvasni róla, mi történt vele majdnem 100 év alatt. Imri sokkal több szerephez jut, mint korábban, ügyesen megoldja az elé kerülő feladatokat. Talpraesett padavan. Az új szereplők is érdekesek voltak, de ne jutott nekik annyi szerep. Talán majd később. A kyberkristályok más célú alkalmazása szépen előrevetíti a Halálcsillagot.

Avon Starros nagyon szimpatikus továbbra is, ellentétben az anyjával Ghirrával. Ebből jó ellentét lesz majd később.

Pörgős kis gyerek kaland volt. Nagy élvezettel olvastam.

Hozzászólás ideje:

Én is épp a napokban olvastam el (angolul), és ezzel végre-valahára ki is végeztem a High Republic első fázist. :)

Az Acoylte után nagyon furcsa volt a fiatal Vernestráról újra olvasni. Bár a kötelességtudat megvan (ez talán egész karakterének a lényege), a hideg politikai-racionalista számítás és ravaszkodás még nincs. Itt még egy sokkal naivabb, idealistább és eszményibb Vernestrát láthatunk.

Amennyire utáltam Avont még a kezdetek kezdetén, annyira lett a kedvencem erre a könyvre. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.