Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Mivel iszonyú sorozat pocsék rendezéssel és csapnivíló szereposztással, ami tönkretette a gyerekkoromat, meg előre már az öregkoromat is, úgy döntöttem, újra megnézem a szériát. Ami már csak azért is vicces, mert még sosem néztem végig egy sorozat bármely évadját egy év alatt háromszor a debütálás évében. És ebben benne vannak olyan favoritok, mint a The Mandalorian, a The Book of Boba Fett, a Chuck vagy a The Big Bang Theory. Magáról a részről most nem írnék, igazából a végcélom egy évadkritika. De tettem pár megfigyelést, amit szeretnék megosztani veletek. Először is, ugye itt van nekünk Mos Eisley. A város az eredeti kis porfészekből a '97-es SE változatra igazi nagyvárossá nőtte ki magát, és ezen az Obi-Wan Kenobi sem változtatott, sőt, mivel most vethettünk egy szép nagytotálos pillantást a városra, még néhány ismerős jellegzetességet is fel lehet fedezni. A legjobb itt a földből kieálló űrhajóroncs, ami az ep4-ben is eléggé megragadta az ember tekintetét és ami úgy tűnik, a The Book of Boba Fett eseményeire el lett tűntetve, mert abban már nem látható (persze lehet, hogy csak elfelejtették odatenni vagy a kamera "nem mutatta", de érdekes adalék lenne, ha kiderülne, hogy ilyen téren is fejlődött a város az évtizedek alatt).

A másik, az a nagy kokcka épület, az Ubrikkian Trade Tower. Szintén '97-ben csapták hozzá Mos Eisley-hez, ráadásul ez nem csak az ep4-ben, de az ep6-ban is látható, sőt a The Book of Boba Fettből sem maradt ki.

lR9URbf.png

udNJbib.png

N1Ebwmn.png

OXvlBf0.png

EuoW4vw.png

Aztán itt van Alderaan fővárosa, Aldera. A Revenge of the Sith-hez képest jelentősen átalakult, szerintem előnyére. A készítők szerintem azért alakították át ennyire, mert a filmbeli város eléggé kicsinek hatott és tömörnek, és erre a kissé klausztrofóbb érzésre a meglehetősen közeli hegyek még rá is játszottak. A sorozatban Aldera épületei sokkal szellősebben helyezkednek el, a város jobban szétterpeszkedik a nyitottabb területen, és már közvetlen a tó partján ül, nem egy part menti szirten. Ennek ellenére a készítők igyekeztek minden jellegzetességet átvenni az ep3-ból. Először is a fehéres színeket, ami meghatározó elem az ep4 óta.

A palotát némileg átalakították, karcsúbb lett és kevésbé hasonlít egy űrrakétára, de mégis igyekeztek hasonló formákkal dolgozni. Ahogy a palotába vezető sugárút is megmaradt, mögötte a tóval. A tóra néző erkély, ahol bemutatta Bail Leiát Brehának, szintén látható.

hc0R5jK.png

5v0vVA7.png

lDFQ2Kb.png

izSOOWI.png

2bxteHC.png

Az ep4-ben, Ben kunyhójában Luke a beszélgetésük végén megemlíti, hogy elviszi Anchorheadbe, ahol találhat transportot Mos Eisley-be vagy akárhová, ahová menni szeretne. Nos, az Obi-Wan Kenobi alapján szerintem Luke egy ilyen "buszra" gondolt, amivel Ben ingázott Anchorhead és a húsfeldolgozó között?

Cv9OeDd.png

Az is most esett csak le, hogy Reva voltaképpen már azelőtt beindította a kis tervét, hogy a Tatooine-ra érekezett. Ő még a homokozóban üldözte Narit, amikor Vect már Leiát leste az erdőben. A Főinkvizítor talán ezért érezte meg, hogy megint Obi-Want hajtja. A csaj türelmetlenné és frusztrálttá vált, mert már mozgásba lendítette a terveit, de ahelyett, hogy a Daiyun várná, amíg megérkezik Leia és aztán Obi-Wan, a Tatooine-on kell hajkurásznia egy noname Jedit, és ezt érzékelhette a Főinkvizítor.

Szerkesztve: - Dzséjt

• 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.