Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 11.4 éve A Q'ira trilógia utolsó felvonása, az 5 részes minisorozat novemberben fog elkezdődni. Q'ira és az Uralkodó egymásnak feszül. Charles azt mondta a SW.comnak: "Évekig tartó bujkálásából egy kidolgozott, hihetetlen tervvel bújik elő a Sith lerombolására, és a Rejtett Birodalom a végkifejlet. A Star Wars univerzum minden zugából kerülnek elő, Darth Vadertől Doctor Aphrán át a Ren lovagjaikig, és azt hiszem, igazán kielégítő lesz – de egyben tragikus is. Ahogy a Crimson Reign legelső számában egy szereplő mondta: Qi’ra története tragédia. De... jó értelemben." Szerkesztve: 2022. Augusztus 11.4 éve - Bence1997
Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 11.4 éve És ehhez is lesznek gondolom kísérő sztorik a Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra és a Fejvadászok sorozataiban.
Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 13.4 éve On 8/11/2022 at 5:27 PM , Darth Revan9 said: És ehhez is lesznek gondolom kísérő sztorik a Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra és a Fejvadászok sorozataiban. Biztoa lesznek, az az érdekes kérdés ezek esetében, hogy mennyire lesznek fontosak a mini sorozat szempontjából. Kiváncsi vagyok, hogy hova fog kifutni.
Hozzászólás ideje: 2022. November 18.3 éve Szerző Elolvastam az első számot. Nagyon... érdekesen kezdett. Végre tisztább már a kép, hogy tkp. mi is Q'ira terve. Valamint olvastam külföldi fórumokon teóriákat ezzel kapcsolatban. És az egyik nagyon érdekesen hangzott. Maul vajon miért a Malachorra ment anno? Az is nagyon érdekes, ahogyan Maul hagyatéka tovább élt. Q'ira tovább vitte volt mestere/főnöke tevét. Szerkesztve: 2022. November 18.3 éve - Bence1997
Hozzászólás ideje: 2022. November 20.3 éve On 11/18/2022 at 10:41 PM , Bence1997 said: Elolvastam az első számot. Nagyon... érdekesen kezdett. Végre tisztább már a kép, hogy tkp. mi is Q'ira terve. Valamint olvastam külföldi fórumokon teóriákat ezzel kapcsolatban. És az egyik nagyon érdekesen hangzott. Maul vajon miért a Malachorra ment anno? Az is nagyon érdekes, ahogyan Maul hagyatéka tovább élt. Q'ira tovább vitte volt mestere/főnöke tevét. Engem meglepett, hogy Maul egy múltbéli Sithhel akarta legyőzni Palpatinet. Kiváncsi vagyok, hogy min bukott meg a terv, és hogy hogyan is akarja Qi'ra a Fermata Ketreccel legyőzni a Sitheket, mert tippre azt tudom csak mondani, hogy valahogy bele akarja őket zárni, viszont a homokóra alakja miatt ez elég furcsa lenne.
Hozzászólás ideje: 2022. November 20.3 éve Szerző 39 perccel korábban, Iqvi írta: Engem meglepett, hogy Maul egy múltbéli Sithhel akarta legyőzni Palpatinet. Kiváncsi vagyok, hogy min bukott meg a terv, és hogy hogyan is akarja Qi'ra a Fermata Ketreccel legyőzni a Sitheket, mert tippre azt tudom csak mondani, hogy valahogy bele akarja őket zárni, viszont a homokóra alakja miatt ez elég furcsa lenne. Igazából ha belegondolunk, a Rebelsben pont ezt akarta csinálni. Egy sith holokron segítségével aktiválta a Malachori templomban lévő fegyvert. A sith holokronban pedig egy női hang szólalt meg. Csak mivel nem sikerült, átadta a feladatot Q'irának. Szerkesztve: 2022. November 20.3 éve - Bence1997
Hozzászólás ideje: 2022. November 20.3 éve 1 hour ago , Bence1997 said: Igazából ha belegondolunk, a Rebelsben pont ezt akarta csinálni. Egy sith holokron segítségével aktiválta a Malachori templomban lévő fegyvert. A sith holokronban pedig egy női hang szólalt meg. Csak mivel nem sikerült, átadta a feladatot Q'irának. De ez a kettő különböző eset. A képregényben Qi'ra azt mondja, hogy évezredekkel ezelőtt bezártak egy Sithet a Fermata Ketrecbe, Maul pedig őt kiszabadítva és Palpatinera uszítva akarta megbuktatni egykori mestere uralmát. A malachori Sith holokronban lévő női hang szerintem nem azonos a Ketrecbe zárt Sithhel.
Hozzászólás ideje: 2022. November 21.3 éve Szerző 2022. 11. 20. - 21:05, Iqvi írta: De ez a kettő különböző eset. A képregényben Qi'ra azt mondja, hogy évezredekkel ezelőtt bezártak egy Sithet a Fermata Ketrecbe, Maul pedig őt kiszabadítva és Palpatinera uszítva akarta megbuktatni egykori mestere uralmát. A malachori Sith holokronban lévő női hang szerintem nem azonos a Ketrecbe zárt Sithhel. Való igaz, azonban könnyen lehet, hogy a Malachori incidens B terv volt Maulnak, miután nem sikerült neki a Ketrec felkutatása. És igazából mind a Malachori dolog, mind a Fermata Ketrec ugyanazt szolgálja, csak külön módon: elintézi Maul ellenfeleit. Jaj de kíváncsi vagyok, hogy miképp fejeződik be ez az esemény.
Hozzászólás ideje: 2023. Február 25.3 éve Infóim szerint a Hidden Empire megértéséhez kéne a korszakban játszódó alapszériák - Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra, Fejvadászok ismerete egészen az 5. sztoriszál, vagyis az 5. gyűjteményes kötet végéig.
Hozzászólás ideje: 2023. Február 25.3 éve Szerző 5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Infóim szerint a Hidden Empire megértéséhez kéne a korszakban játszódó alapszériák - Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra, Fejvadászok ismerete egészen az 5. sztoriszál, vagyis az 5. gyűjteményes kötet végéig. Miért is? Én - aki olvasta legalább addig ezeket a képregényeket - azt mondom: a HE nagyon is érthető a fősodrok nélkül. Egyedül az Aphra az, amely úgy hiszem az infók alapján valószínűleg beletorkollik majd, de a többi olyan távol van a HE történetétől, mint Makó Jeruzsálemtől.
Hozzászólás ideje: 2023. Február 25.3 éve 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Miért is? Én - aki olvasta legalább addig ezeket a képregényeket - azt mondom: a HE nagyon is érthető a fősodrok nélkül. Egyedül az Aphra az, amely úgy hiszem az infók alapján valószínűleg beletorkollik majd, de a többi olyan távol van a HE történetétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Igen, most hogy jobban átnéztem a Hidden Empire esemény és szerelő listáit tényleg csak az Aphra 5. történet szálának lesz némi köze ehhez. Illetve van egy indirekt utalás a Star Wars 5. gyűjteményes kötetének egyik füzetére - a II. Halálcsillaggal kapcsolatban.
Hozzászólás ideje: 2023. Március 1.3 éve Előjegyezhető a Hidden Empire. https://www.szukits.hu/star-wars-hidden-empire
Hozzászólás ideje: 2023. Március 1.3 éve 2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Előjegyezhető a Hidden Empire. https://www.szukits.hu/star-wars-hidden-empire Előbb nem kellene a Crimson mellékszálainak végig menniük?
Hozzászólás ideje: 2023. Március 1.3 éve 2023. 03. 01. - 15:20, Whill írta: Előbb nem kellene a Crimson mellékszálainak végig menniük? De igen. Itt van valami változtatás, amiről én se tudok. Ami érdekesebb, hogy a Hidden Empire gyűjteményes kiadása angolul is júliusban jön. Szerkesztve: 2023. Március 4.3 éve - Darth Revan9
Hozzászólás ideje: 2023. Március 1.3 éve 10 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Illetve könnyen meglehet, hogy eddig bírta a magyar piac azt, hogy minden kihagyás nélkül megjelenjen az eredeti trilógia idejében játszódó képregények közül. Könnyen meglehet, hogy az lesz, ami a Semic érában. Ugrások jönnek. Az elég szomorú, mert a Doktor Aphra sorozat például egyenesen belevezet a Hidden Empire-be. Nagyon remélem, hogy inkább csak arról van szó, hogy az előrendeléssel felmérik a piacot, és a többi meg megy menetrend szerint.
Hozzászólás ideje: 2023. Március 1.3 éve 2023. 03. 01. - 15:38, Whill írta: Az elég szomorú, mert a Doktor Aphra sorozat például egyenesen belevezet a Hidden Empire-be. Nagyon remélem, hogy inkább csak arról van szó, hogy az előrendeléssel felmérik a piacot, és a többi meg megy menetrend szerint. De majd meglátjuk mi lesz. Szerkesztve: 2023. Március 4.3 éve - Darth Revan9
Hozzászólás ideje: 2023. Március 1.3 éve Én sem örülök az ugrásoknak, de remélem, hogy ha még is így lesz akkor azok során történeti döntések is szerepet fognak majd játszani.
Hozzászólás ideje: 2024. Január 11.2 éve Fermata Cage... Milyen ostoba neve van ennek a szerkezetnek. Mi köze van ennek ahhoz a hanghoz, ami a szünet értékét megnyújtja, vagy zenei nyugvópontot jelent? Meg aztán nem is úgy néz ki, mint egy ketrec, hanem mint egy homokóra. Szerkesztve: 2024. Január 11.2 éve - Darth Revan9
Hozzászólás ideje: 2024. Január 11.2 éve 2 minutes ago, Darth Revan9 said: Fermata Cage... Milyen ostoba neve van ennek a szerkezetnek. Mi köze van ennek ahhoz a hanghoz, ami a szünet értékét megnyújtja, vagy zenei nyugvópontot jelent? Szerintem semmi, csak kellett valami hangzatos név. Imádom amúgy az értelmetlen blablázást is.
Hozzászólás ideje: 2024. Január 11.2 éve A fermata szónak pedig van magyar jelentése is. Korona, vagy nyugvópont. Vagy magyarosan fermáta szó is használatos. fermáta (=megállás): az adott hang megnyújtására szolgáló jel. Alkalmazása a szigorú, mérőhöz kötött ütem beosztása felfüggesztésével jár.
Hozzászólás ideje: 2024. Január 18.2 éve Soha nem hallottam még a magyarban használva ezt a kifejezést.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Charles Soule: Rejtett BirodalomA Qi’ra történetszál várva várt vége. Amikor Qi’ra visszatért a Vörös Hajnal vezetőjeként A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér közötti események idejébe, felkavarta az állóvizet. Soule egy nagyon jó történetszálat hozott össze. Qi’ra történetszála önmagában nagyon erős, de a négy sorozaton keresztüli kibontása helyenként valóban azt az érzést keltheti, hogy a Marvel túlságosan sokáig tartotta életben ugyanazt a konfliktust. A Rejtett Birodalom viszont éppen azért tud ekkorát ütni, mert végre minden korábbi előkészítés összeér. A Rejtett Birodalom az epikus végkifejlet volt. Qi’ra terve itt ér be, itt lendül mozgásba minden. És az események úgy alakulnak, hogy sikerül megszorongatnia Vadert és Sidioust. Méghozzá elég keményen. Kis híján sikerült. Nyilván nem arathatott diadalt. Ez az egész valami különös kettőséget ad. Egyrészt sajnáljuk Qi’rát, hiszen hajszál híján elérte a célját. Másrészt a sztori végére összeáll a kép, miért rendezhette a sorait a Felkelők Szövetsége és miért nem volt Palpatine-nak ereje és ideje levadászni őket. Qi’ra a tetteivel jelentősen hozzájárult a győzelemhez, csak nem úgy, ahogyan arra ő számított. Volt valami különös az ő életében. Egész életében számkivetett volt, túl sokat élt az árnyak között és nem bízott senkiben. Egy ilyen terv kivitelezése és mozgásba hozása pedig még inkább elszigetelte őt. Végül is igaz lett. Azért küzdött, hogy a zsarnokságot megszüntesse, és felszabadítson másokat. Saját magát viszont nem tudta felszabadítani. Az egyik legjobb Star Wars történet lett a Rejtett Birodalom. Epikus és tele van mély drámai pontokkal.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.