Bence1997 Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 (edited ) A Q'ira trilógia utolsó felvonása, az 5 részes minisorozat novemberben fog elkezdődni. Q'ira és az Uralkodó egymásnak feszül. Charles azt mondta a SW.comnak: "Évekig tartó bujkálásából egy kidolgozott, hihetetlen tervvel bújik elő a Sith lerombolására, és a Rejtett Birodalom a végkifejlet. A Star Wars univerzum minden zugából kerülnek elő, Darth Vadertől Doctor Aphrán át a Ren lovagjaikig, és azt hiszem, igazán kielégítő lesz – de egyben tragikus is. Ahogy a Crimson Reign legelső számában egy szereplő mondta: Qi’ra története tragédia. De... jó értelemben." Edited August 11, 2022 by Bence1997 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 És ehhez is lesznek gondolom kísérő sztorik a Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra és a Fejvadászok sorozataiban. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 On 8/11/2022 at 5:27 PM , Darth Revan9 said: És ehhez is lesznek gondolom kísérő sztorik a Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra és a Fejvadászok sorozataiban. Biztoa lesznek, az az érdekes kérdés ezek esetében, hogy mennyire lesznek fontosak a mini sorozat szempontjából. Kiváncsi vagyok, hogy hova fog kifutni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted November 18, 2022 Author Share Posted November 18, 2022 (edited ) Elolvastam az első számot. Nagyon... érdekesen kezdett. Végre tisztább már a kép, hogy tkp. mi is Q'ira terve. Valamint olvastam külföldi fórumokon teóriákat ezzel kapcsolatban. És az egyik nagyon érdekesen hangzott. Maul vajon miért a Malachorra ment anno? Az is nagyon érdekes, ahogyan Maul hagyatéka tovább élt. Q'ira tovább vitte volt mestere/főnöke tevét. Edited November 18, 2022 by Bence1997 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted November 20, 2022 Share Posted November 20, 2022 On 11/18/2022 at 10:41 PM , Bence1997 said: Elolvastam az első számot. Nagyon... érdekesen kezdett. Végre tisztább már a kép, hogy tkp. mi is Q'ira terve. Valamint olvastam külföldi fórumokon teóriákat ezzel kapcsolatban. És az egyik nagyon érdekesen hangzott. Maul vajon miért a Malachorra ment anno? Az is nagyon érdekes, ahogyan Maul hagyatéka tovább élt. Q'ira tovább vitte volt mestere/főnöke tevét. Engem meglepett, hogy Maul egy múltbéli Sithhel akarta legyőzni Palpatinet. Kiváncsi vagyok, hogy min bukott meg a terv, és hogy hogyan is akarja Qi'ra a Fermata Ketreccel legyőzni a Sitheket, mert tippre azt tudom csak mondani, hogy valahogy bele akarja őket zárni, viszont a homokóra alakja miatt ez elég furcsa lenne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted November 20, 2022 Author Share Posted November 20, 2022 (edited ) 39 perccel korábban, Iqvi írta: Engem meglepett, hogy Maul egy múltbéli Sithhel akarta legyőzni Palpatinet. Kiváncsi vagyok, hogy min bukott meg a terv, és hogy hogyan is akarja Qi'ra a Fermata Ketreccel legyőzni a Sitheket, mert tippre azt tudom csak mondani, hogy valahogy bele akarja őket zárni, viszont a homokóra alakja miatt ez elég furcsa lenne. Igazából ha belegondolunk, a Rebelsben pont ezt akarta csinálni. Egy sith holokron segítségével aktiválta a Malachori templomban lévő fegyvert. A sith holokronban pedig egy női hang szólalt meg. Csak mivel nem sikerült, átadta a feladatot Q'irának. Edited November 20, 2022 by Bence1997 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted November 20, 2022 Share Posted November 20, 2022 1 hour ago , Bence1997 said: Igazából ha belegondolunk, a Rebelsben pont ezt akarta csinálni. Egy sith holokron segítségével aktiválta a Malachori templomban lévő fegyvert. A sith holokronban pedig egy női hang szólalt meg. Csak mivel nem sikerült, átadta a feladatot Q'irának. De ez a kettő különböző eset. A képregényben Qi'ra azt mondja, hogy évezredekkel ezelőtt bezártak egy Sithet a Fermata Ketrecbe, Maul pedig őt kiszabadítva és Palpatinera uszítva akarta megbuktatni egykori mestere uralmát. A malachori Sith holokronban lévő női hang szerintem nem azonos a Ketrecbe zárt Sithhel. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted November 21, 2022 Author Share Posted November 21, 2022 2022. 11. 20. - 21:05, Iqvi írta: De ez a kettő különböző eset. A képregényben Qi'ra azt mondja, hogy évezredekkel ezelőtt bezártak egy Sithet a Fermata Ketrecbe, Maul pedig őt kiszabadítva és Palpatinera uszítva akarta megbuktatni egykori mestere uralmát. A malachori Sith holokronban lévő női hang szerintem nem azonos a Ketrecbe zárt Sithhel. Való igaz, azonban könnyen lehet, hogy a Malachori incidens B terv volt Maulnak, miután nem sikerült neki a Ketrec felkutatása. És igazából mind a Malachori dolog, mind a Fermata Ketrec ugyanazt szolgálja, csak külön módon: elintézi Maul ellenfeleit. Jaj de kíváncsi vagyok, hogy miképp fejeződik be ez az esemény. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted February 25, 2023 Share Posted February 25, 2023 Infóim szerint a Hidden Empire megértéséhez kéne a korszakban játszódó alapszériák - Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra, Fejvadászok ismerete egészen az 5. sztoriszál, vagyis az 5. gyűjteményes kötet végéig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted February 25, 2023 Author Share Posted February 25, 2023 5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Infóim szerint a Hidden Empire megértéséhez kéne a korszakban játszódó alapszériák - Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra, Fejvadászok ismerete egészen az 5. sztoriszál, vagyis az 5. gyűjteményes kötet végéig. Miért is? Én - aki olvasta legalább addig ezeket a képregényeket - azt mondom: a HE nagyon is érthető a fősodrok nélkül. Egyedül az Aphra az, amely úgy hiszem az infók alapján valószínűleg beletorkollik majd, de a többi olyan távol van a HE történetétől, mint Makó Jeruzsálemtől. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted February 25, 2023 Share Posted February 25, 2023 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Miért is? Én - aki olvasta legalább addig ezeket a képregényeket - azt mondom: a HE nagyon is érthető a fősodrok nélkül. Egyedül az Aphra az, amely úgy hiszem az infók alapján valószínűleg beletorkollik majd, de a többi olyan távol van a HE történetétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Igen, most hogy jobban átnéztem a Hidden Empire esemény és szerelő listáit tényleg csak az Aphra 5. történet szálának lesz némi köze ehhez. Illetve van egy indirekt utalás a Star Wars 5. gyűjteményes kötetének egyik füzetére - a II. Halálcsillaggal kapcsolatban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 Előjegyezhető a Hidden Empire. https://www.szukits.hu/star-wars-hidden-empire 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whill Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Előjegyezhető a Hidden Empire. https://www.szukits.hu/star-wars-hidden-empire Előbb nem kellene a Crimson mellékszálainak végig menniük? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 (edited ) 2023. 03. 01. - 15:20, Whill írta: Előbb nem kellene a Crimson mellékszálainak végig menniük? De igen. Itt van valami változtatás, amiről én se tudok. Ami érdekesebb, hogy a Hidden Empire gyűjteményes kiadása angolul is júliusban jön. Edited March 4, 2023 by Darth Revan9 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whill Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 10 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Illetve könnyen meglehet, hogy eddig bírta a magyar piac azt, hogy minden kihagyás nélkül megjelenjen az eredeti trilógia idejében játszódó képregények közül. Könnyen meglehet, hogy az lesz, ami a Semic érában. Ugrások jönnek. Az elég szomorú, mert a Doktor Aphra sorozat például egyenesen belevezet a Hidden Empire-be. Nagyon remélem, hogy inkább csak arról van szó, hogy az előrendeléssel felmérik a piacot, és a többi meg megy menetrend szerint. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 (edited ) 2023. 03. 01. - 15:38, Whill írta: Az elég szomorú, mert a Doktor Aphra sorozat például egyenesen belevezet a Hidden Empire-be. Nagyon remélem, hogy inkább csak arról van szó, hogy az előrendeléssel felmérik a piacot, és a többi meg megy menetrend szerint. De majd meglátjuk mi lesz. Edited March 4, 2023 by Darth Revan9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 Én sem örülök az ugrásoknak, de remélem, hogy ha még is így lesz akkor azok során történeti döntések is szerepet fognak majd játszani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted January 11 Share Posted January 11 (edited ) Fermata Cage... Milyen ostoba neve van ennek a szerkezetnek. Mi köze van ennek ahhoz a hanghoz, ami a szünet értékét megnyújtja, vagy zenei nyugvópontot jelent? Meg aztán nem is úgy néz ki, mint egy ketrec, hanem mint egy homokóra. Edited January 11 by Darth Revan9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted January 11 Share Posted January 11 2 minutes ago, Darth Revan9 said: Fermata Cage... Milyen ostoba neve van ennek a szerkezetnek. Mi köze van ennek ahhoz a hanghoz, ami a szünet értékét megnyújtja, vagy zenei nyugvópontot jelent? Szerintem semmi, csak kellett valami hangzatos név. Imádom amúgy az értelmetlen blablázást is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted January 11 Share Posted January 11 A fermata szónak pedig van magyar jelentése is. Korona, vagy nyugvópont. Vagy magyarosan fermáta szó is használatos. fermáta (=megállás): az adott hang megnyújtására szolgáló jel. Alkalmazása a szigorú, mérőhöz kötött ütem beosztása felfüggesztésével jár. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted January 18 Share Posted January 18 Soha nem hallottam még a magyarban használva ezt a kifejezést. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts