Jump to content

Star Wars: Hidden Empire

Recommended Posts

A Q'ira trilógia utolsó felvonása, az 5 részes minisorozat novemberben fog elkezdődni. Q'ira és az Uralkodó egymásnak feszül. Charles azt mondta a SW.comnak: "Évekig tartó bujkálásából egy kidolgozott, hihetetlen tervvel bújik elő a Sith lerombolására, és a Rejtett Birodalom a végkifejlet. A Star Wars univerzum minden zugából kerülnek elő, Darth Vadertől Doctor Aphrán át a Ren lovagjaikig, és azt hiszem, igazán kielégítő lesz – de egyben tragikus is. Ahogy a Crimson Reign legelső számában egy szereplő mondta: Qi’ra története tragédia. De... jó értelemben."

star-wars-hidden-empire-1-cover.jpg

star-wars-hidden-empire-shalvey-variant.

Edited by Bence1997

On 8/11/2022 at 5:27 PM , Darth Revan9 said:

És ehhez is lesznek gondolom kísérő sztorik a Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra és a Fejvadászok sorozataiban.

Biztoa lesznek, az az érdekes kérdés ezek esetében, hogy mennyire lesznek fontosak a mini sorozat szempontjából. Kiváncsi vagyok, hogy hova fog kifutni. 

• 3 months later...

Elolvastam az első számot. Nagyon... érdekesen kezdett. Végre tisztább már a kép, hogy tkp. mi is Q'ira terve. Valamint olvastam külföldi fórumokon teóriákat ezzel kapcsolatban. És az egyik nagyon érdekesen hangzott. Maul vajon miért a Malachorra ment anno? :hmm:

Az is nagyon érdekes, ahogyan Maul hagyatéka tovább élt. Q'ira tovább vitte volt mestere/főnöke tevét. :)

Edited by Bence1997

On 11/18/2022 at 10:41 PM , Bence1997 said:

Elolvastam az első számot. Nagyon... érdekesen kezdett. Végre tisztább már a kép, hogy tkp. mi is Q'ira terve. Valamint olvastam külföldi fórumokon teóriákat ezzel kapcsolatban. És az egyik nagyon érdekesen hangzott. Maul vajon miért a Malachorra ment anno? :hmm:

Az is nagyon érdekes, ahogyan Maul hagyatéka tovább élt. Q'ira tovább vitte volt mestere/főnöke tevét. :)

Engem meglepett, hogy Maul egy múltbéli Sithhel akarta legyőzni Palpatinet. Kiváncsi vagyok, hogy min bukott meg a terv, és hogy hogyan is akarja Qi'ra a Fermata Ketreccel legyőzni a Sitheket, mert tippre azt tudom csak mondani, hogy valahogy bele akarja őket zárni, viszont a homokóra alakja miatt ez elég furcsa lenne.

39 perccel korábban, Iqvi írta:

Engem meglepett, hogy Maul egy múltbéli Sithhel akarta legyőzni Palpatinet. Kiváncsi vagyok, hogy min bukott meg a terv, és hogy hogyan is akarja Qi'ra a Fermata Ketreccel legyőzni a Sitheket, mert tippre azt tudom csak mondani, hogy valahogy bele akarja őket zárni, viszont a homokóra alakja miatt ez elég furcsa lenne.

Igazából ha belegondolunk, a Rebelsben pont ezt akarta csinálni. Egy sith holokron segítségével aktiválta a Malachori templomban lévő fegyvert. A sith holokronban pedig egy női hang szólalt meg. Csak mivel nem sikerült, átadta a feladatot Q'irának. :)

Edited by Bence1997

1 hour ago , Bence1997 said:

Igazából ha belegondolunk, a Rebelsben pont ezt akarta csinálni. Egy sith holokron segítségével aktiválta a Malachori templomban lévő fegyvert. A sith holokronban pedig egy női hang szólalt meg. Csak mivel nem sikerült, átadta a feladatot Q'irának. :)

De ez a kettő különböző eset. A képregényben Qi'ra azt mondja, hogy évezredekkel ezelőtt bezártak egy Sithet a Fermata Ketrecbe, Maul pedig őt kiszabadítva és Palpatinera uszítva akarta megbuktatni egykori mestere uralmát. A malachori Sith holokronban lévő női hang szerintem nem azonos a Ketrecbe zárt Sithhel. 

2022. 11. 20. - 21:05, Iqvi írta:

De ez a kettő különböző eset. A képregényben Qi'ra azt mondja, hogy évezredekkel ezelőtt bezártak egy Sithet a Fermata Ketrecbe, Maul pedig őt kiszabadítva és Palpatinera uszítva akarta megbuktatni egykori mestere uralmát. A malachori Sith holokronban lévő női hang szerintem nem azonos a Ketrecbe zárt Sithhel. 

Való igaz, azonban könnyen lehet, hogy a Malachori incidens B terv volt Maulnak, miután nem sikerült neki a Ketrec felkutatása. És igazából mind a Malachori dolog, mind a Fermata Ketrec ugyanazt szolgálja, csak külön módon: elintézi Maul ellenfeleit. Jaj de kíváncsi vagyok, hogy miképp fejeződik be ez az esemény. :)

• 3 months later...
5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Infóim szerint a Hidden Empire megértéséhez kéne a korszakban játszódó alapszériák - Star Wars, Darth Vader, Doktor Aphra, Fejvadászok ismerete egészen az 5. sztoriszál, vagyis az 5. gyűjteményes kötet végéig.

Miért is? Én - aki olvasta legalább addig ezeket a képregényeket - azt mondom: a HE nagyon is érthető a fősodrok nélkül. Egyedül az Aphra az, amely úgy hiszem az infók alapján valószínűleg beletorkollik majd, de a többi olyan távol van a HE történetétől, mint Makó Jeruzsálemtől. :)

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Miért is? Én - aki olvasta legalább addig ezeket a képregényeket - azt mondom: a HE nagyon is érthető a fősodrok nélkül. Egyedül az Aphra az, amely úgy hiszem az infók alapján valószínűleg beletorkollik majd, de a többi olyan távol van a HE történetétől, mint Makó Jeruzsálemtől. :)

Igen, most hogy jobban átnéztem a Hidden Empire esemény és szerelő listáit tényleg csak az Aphra 5. történet szálának lesz némi köze ehhez. Illetve van egy indirekt utalás a Star Wars 5. gyűjteményes kötetének egyik füzetére - a II. Halálcsillaggal kapcsolatban.

2023. 03. 01. - 15:20, Whill írta:

Előbb nem kellene a Crimson mellékszálainak végig menniük?

De igen. Itt van valami változtatás, amiről én se tudok. Ami érdekesebb, hogy a Hidden Empire gyűjteményes kiadása angolul is júliusban jön.

Edited by Darth Revan9
  • Szomorú 1
  • Tetszik 1

10 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Illetve könnyen meglehet, hogy eddig bírta a magyar piac azt, hogy minden kihagyás nélkül megjelenjen az eredeti trilógia idejében játszódó képregények közül. Könnyen meglehet, hogy az lesz, ami a Semic érában. Ugrások jönnek.

Az elég szomorú, mert a Doktor Aphra sorozat például egyenesen belevezet a Hidden Empire-be. Nagyon remélem, hogy inkább csak arról van szó, hogy az előrendeléssel felmérik a piacot, és a többi meg megy menetrend szerint.

2023. 03. 01. - 15:38, Whill írta:

Az elég szomorú, mert a Doktor Aphra sorozat például egyenesen belevezet a Hidden Empire-be. Nagyon remélem, hogy inkább csak arról van szó, hogy az előrendeléssel felmérik a piacot, és a többi meg megy menetrend szerint.

De majd meglátjuk mi lesz.

Edited by Darth Revan9

• 10 months later...

Fermata Cage... Milyen ostoba neve van ennek a szerkezetnek.

Mi köze van ennek ahhoz a hanghoz, ami a szünet értékét megnyújtja, vagy zenei nyugvópontot jelent? Meg aztán nem is úgy néz ki, mint egy ketrec, hanem mint egy homokóra.

Edited by Darth Revan9

2 minutes ago, Darth Revan9 said:

Fermata Cage... Milyen ostoba neve van ennek a szerkezetnek.

Mi köze van ennek ahhoz a hanghoz, ami a szünet értékét megnyújtja, vagy zenei nyugvópontot jelent?

Szerintem semmi, csak kellett valami hangzatos név. Imádom amúgy az értelmetlen blablázást is. 

A fermata szónak pedig van magyar jelentése is. Korona, vagy nyugvópont. Vagy magyarosan fermáta szó is használatos.

fermáta (=megállás): az adott hang megnyújtására szolgáló jel. Alkalmazása a szigorú, mérőhöz kötött ütem beosztása felfüggesztésével jár.