Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 28. Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 28. 9 perccel korábban, Ody Mandrell írta: @Dzséjt Azt hiszem, itt kicsit összeakadtunk. Megírtam már ide is, de szerintem te is éppen akkor szerkesztetted, így a te mentésed felülírta az enéymet. Visszaírtam. És kész mázli, hogy én nyomtam rá előbb a mentésre, nem te, mert akkor az érdekességek száltak volna el. Az meg azért nagyobb gond lett volna. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 28. Több munka lett volna, annyi szent. Akkor menthetted amikor még írtam. Mindenesetre köszi, és így kész is a guide. Amiből megtudhattuk, hogy a fickó a munkakezdést és annak végét jelezte. Az Aki-Akik is kellemes látványt nyújtottak, egyértelműbb volt őket azonosítani, mint az Obi-Wan-ban azt a fiatal fickót. Érdekes, hogy a ruhájuk is igazi népviselet. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 1. Lenne itt pár vizuális finomság, amit érdemes csokorba szedni. Először is egy remek apró párhuzam a TROS-sal. Eleve rengeteg sequel elem és utalás volt már ebben a négy részben is, de ez talán a legrejtettebb. Egy fa törzsén látható kis élőlény mászkál az Ajan Klossi eligazításon, majd egy hasonló beállításban szintén egy kis élőlény mászik le egy Kenari fa ugyanazon részén. Ha az ember észreveszi, nem tud elvonatkoztatni attól, hogy ezt már látta valahol. A következő kép eléggé rossz, mert az utalást leginkább úgy lehet észrevenni ha a filmet nézitek. Azért berakom ide, hogy tudjátok hol található. Arról van szó, hogy amikor a harangozó barátunk ütésre emeli a karjait, akkor az árnyéka egy lázadó jelet formáz a "harangon". Viszont a legérdekesebb talán a Bix ütőerénél látható seb. A kamera direkt mutatja, szóval biztosra veszem, hogy szándékos dologról van szó. Vajon anno Cassian miatt kísérelt meg öngyilkosságot a lány? Talán egyszer megtudjuk. 3 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Viszont a legérdekesebb talán a Bix ütőerénél látható seb. Basszus, ez nagyon durva. Mivel a kamera mutatja, ennek okát szerintem meg fogjuk tudni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. Talán Timm a féltékenységn túl ezért volt annyira ellenséges Cassianal. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. 2022. 10. 01. - 22:59, Ody Mandrell írta: Viszont a legérdekesebb talán a Bix ütőerénél látható seb. A kamera direkt mutatja, szóval biztosra veszem, hogy szándékos dologról van szó. Vajon anno Cassian miatt kísérelt meg öngyilkosságot a lány? Talán egyszer megtudjuk. Vagy kötözős szex is lehetett az éjjel 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. Nem hiszem, mert a másik csuklóján nincs ilyen nyom. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. Poéngyilkos 3 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 10. Hozzászólás ideje: Március 10. Impulzusok: - A műszak elejét és végét jelző kalapácsgong rendkívül hangulatos. Ebben a naplementés félhomályban Ferrix engem Marrakesh-re emlékeztetett. - Maarva oly törékeny, pedig láthattunk, hogy roncsvadászként bizony odatette magát. - A szerelem és féltékenység pusztító hatása. Ha nincs a begőzölt Timm, nem eszkalálódtak volna az események. Végsősoron ez az apró kis mozzanat okozza azt a sok tragédiát (a megszállást, a kínzásokat, a halált) a Ferrixen. Bix a sok probléma mellett egyszerűen nem vette számításba, nem vette komolyan, hogy Timmben milyen gondolatok kavarognak. Persze a csaj követése, a nyomozás utána nem lehet mentség semmire. - Linus. Vérbeli karikatúra a csávó, de én imádom. Pillanatok alatt összehangolódott Syrillel. Az utóbbi elégedett mosolya, miközben hallgatja Linus agymenését, zseniális. - Debütál Luthen is, akinek tekintélye minden egyes jelenetben megkérdőjelezhetetlen. Imádom az ő theme-jét. - A Kenarin történtek továbbra is tisztázásra szorulnak. Valahogy végül Cassian húga is elhagyhatta a bolygót, és erről ő tudomást szerzett. - Linus az a katona, aki imád parádézni, hangzatos szózatokat kinyilatkozni, szerintem még el is hiszi küldetésének nemességét. Halál komolyan gondolta, hogy a ferrixiek számára lehetőség minden hónapban egyszer az adott fórumon panaszt benyújtani. A többiek visszafojtott vigyora azért jelzi ennek komolyságát. Syril rémes szónok, nincs hozzászokva, hogy szavait figyelik, eddig jószerivel a periférián volt. Kíváncsi vagyok, hogy lett belőle parancsnok-helyettes. 1 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 10. Hozzászólás ideje: Március 10. 4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Syril rémes szónok, nincs hozzászokva, hogy szavait figyelik, eddig jószerivel a periférián volt. Kíváncsi vagyok, hogy lett belőle parancsnok-helyettes. Lehet, pont ezzel. Vannak emberek, akik csak csendben, szinte észrevétlenül teszik a dolgot az elvárásoknak és szabályoknak megfelelően, és ennek köszönhetően kúsznak felfelé a ranglétrán, mert kihullanak előle. Bár szerintem Syrilben azért dolgozott némi ambíció is. Igazából talán ő a legrosszabb fajta munkatárs. Ki akar tűnni, de mindent csak a papírforma szerint képes elvégezni, élethelyzetekhez a megfelelő szociális képesség nélkül képtelen alkalmazkodni. De legalább makacs, ambíciózus és nem igazán ért ahhoz, amit csinál. Linus meg csak adta alá a lovat. Meg is lett a baj belőle. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 19. Szerző Hozzászólás ideje: Március 19. 2025. 03. 10. - 11:01, Nute Gunray írta: - A szerelem és féltékenység pusztító hatása. Ha nincs a begőzölt Timm, nem eszkalálódtak volna az események. Végsősoron ez az apró kis mozzanat okozza azt a sok tragédiát (a megszállást, a kínzásokat, a halált) a Ferrixen. Bix a sok probléma mellett egyszerűen nem vette számításba, nem vette komolyan, hogy Timmben milyen gondolatok kavarognak. Persze a csaj követése, a nyomozás utána nem lehet mentség semmire. Az egész incidenst az emberi gyarlóság különböző fokai generáltálták. Kavas és Verlo aljassága, Karn kisebbrendűségi érzése és nagyravágyása, Timm féltékenysége....mind tragikusan egybeforrnak. 2025. 03. 10. - 11:01, Nute Gunray írta: - Linus. Vérbeli karikatúra a csávó, de én imádom. Pillanatok alatt összehangolódott Syrillel. Az utóbbi elégedett mosolya, miközben hallgatja Linus agymenését, zseniális. Titkos favoritom a mai napig. Imádom a fickót. Valahogy mindig az alkoholista munkás képre rajzolódik i előttem, ha meglátom. Pedig nem több, mint egy talpnyaló, aki szélőséges nézeteket vall a rendfenntartásról. Az elejétől kezdve folyamatosan nyal Karnnak, látszik rajta, hogy majd ki csattan az örömtől, hogy fontosnak érezheti magát. 2025. 03. 10. - 11:01, Nute Gunray írta: - A Kenarin történtek továbbra is tisztázásra szorulnak. Valahogy végül Cassian húga is elhagyhatta a bolygót, és erről ő tudomást szerzett. Elképzelhető, hogy Kassa keresésére indult? A Kenarin biztos valami birodalmi turpisság történt. Bár láttuk a bányát, nem hiszem, hogy valóban természeti katasztrófa miatt halt volna meg mindenki. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 19. Hozzászólás ideje: Március 19. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Elképzelhető, hogy Kassa keresésére indult? A Kenarin biztos valami birodalmi turpisság történt. Bár láttuk a bányát, nem hiszem, hogy valóban természeti katasztrófa miatt halt volna meg mindenki. Ha volt is valami ilyen, az még a Birodalom előtt volt, nem? Maga a flashback még a Klónháború előtt játszódik. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 19. Szerző Hozzászólás ideje: Március 19. Hmmm...ez igaz, de a részben említik a birodalmi álláspontot a bolygóval kapcsolatban. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 19. Hozzászólás ideje: Március 19. A Köztársaság kezdte el kibányászni az érceket a bolygón, aztán eközben volt egy baleset, amit csak a gyerekek éltek túl, a Köztársaság meg emiatt off limitté tette a világot még a klón háborúk előtt. Aztán később a Birodalom visszatért ide, további források reményében, és ekkor egy második katasztrófa teljesen lakhatatlanná tette a bolygót, és feltehetően megölt mindenkit a felszínén. Ennyi, amit biztosan tudni. Egyelőre a Kenari körül nagyon sok a kérdőjel. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 19. Szerző Hozzászólás ideje: Március 19. Hátha majd egy lexikon helyre teszi ezeket. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 19. Hozzászólás ideje: Március 19. Van már enciklopédia, még magyarul is megjelent. A Star Wars: A Lázadás hajnala - Képes útmutató, de sajnos abból csak az derült ki, amennyit fentebb írtam. Szerintem, ha valaha is megismerhetjük a Kenarin történteket, az csak a második évad után lesz (vagy közben). 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 19. Szerző Hozzászólás ideje: Március 19. Bakter erről most hallok először. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 03:08 Hozzászólás ideje: Péntek 03:08 Fokzoódik a bolygóközi helyzet. Timm eléri a mélypontot. Féltékenységi mámora odáig fajúl, hogy meglesi a barátnője "telefonját", és piás durcájában hátbaszúrja a vélt konkurenciát. Mert ahhoz nem volt bátorsága, hogy ha nem képes Bixben bízni, vagy elfogadja a szerepét, mint "barát extrákkal", legalább odaálljon Cassian elé és szájon vágja. Nem ő inkább alkoholból "bátorságot" merítve sunyin feljelent. Ráadásul a semmiért, mert végső soron Bix Cassiant elutasítja, és ezt a szánalmas alakot választja (most komolyan, mi a fütyit lát benne?). A baj az, hogy ennek a lepénynek a tettet végül nem Cassian, hanem ő, Bix, meg nagyjából az egész Ferrix szívja meg. A másik, ami groteszk módon imádnivaló ebben a részben, az Linus Mosk őrmester színrelépése. A hapi egy bizarr színfoltja a Star Warsnak. Még igazán be sem mutatkoztak egymásnak, de a csávó orra hegye már barna. Úgy udvarol Syrilnak, mintha legalábbis az Uralkodó hívta volna raportra, és, ha Karn hirtelen megtorpanna, Mosk nyakig felcsusszanna a s*ggébe. Az őrmi első osztályú birodalmi csicska lenne, nem is értem, hogyan lett csak túlképzett biztosnági őr. Pedig az eligazításon az is megmutatkozik, hogy azért nem feltétlen csak az ülepfényezés vitte előre a karrierje során. Az embereivel tud bánni, a terv, amit felvázolt, érthető, egyszerű, de működőképes. Szóval, még ha nem is klón háborús frontvonalbeli veterán, alapvetően olyan fickónak tűnik, aki már nézett szembe egy sugárvető dolgosabbik végével. És ahhoz is elég intelligenciája van, hogy pár másodperc alatt felmérje, milyen szavakkal lehet levenni a lábáról az úfjú Karnt. Amúgy Mosk-kal kapcsolatban végig az az érzésem, hogy alapvetően abban reménykedett, hogy ha Syril akciója f*szányosan sikerül, akkor abból ő is zsírosan profitálhat kitűntetés, előléptetés és fizetésemelés formájában, ezért is tette neki a szépet. Szóval van benne némi dörzsölt karrierista attitűd is. Persze valószínűleg mindez nem elég ahhoz, hogy ténylegesen vigye is valamire, és pont ezért csap le a fiatal vezetőre, mert teszem azt Hyne már jól tudja, mennyit is ér valójában a jó öreg Linus. Feltehetően az sem véletlen, hogy ennyi idősen még mindig csak őrmester. De legalább megtalálta a zsák a foltját. És színre lépett Luthen Rael is, bár itt még nem tudni, miféle alak ő valójában. Rejtélyes, de elővigyázatos, és persze ő az a bizonyos vevő, aki valamiért találkozni akar Cassian Andorral. Érdekesség, hogy a legelső dolog, amit megtudunk róla még az első részben, az ez, hogy találkozni akar Cassiannal. Ez az évad végi mosolyával egyfajta keretet ad a karakternek, és némiképpen a szezonnak is. Hiszen ebben a sorozatban Luthen a lázadás arca, annak kvázi vezetője, és a célja már az első résztől kezdve Cassian Andor megnyerése az ügynek. És ez éri el azt, hogy Andor lehet a címszereplő és a központi figura annak ellenére, hogy sokszor úgy tűnik, ő csak mellékszereplője az egyes epizódoknak. Ami szitnén brilliáns húzás. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Péntek 07:38 Szerző Hozzászólás ideje: Péntek 07:38 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Timm eléri a mélypontot. Féltékenységi mámora odáig fajúl, hogy meglesi a barátnője "telefonját", és piás durcájában hátbaszúrja a vélt konkurenciát. Mert ahhoz nem volt bátorsága, hogy ha nem képes Bixben bízni, vagy elfogadja a szerepét, mint "barát extrákkal", legalább odaálljon Cassian elé és szájon vágja. Nem ő inkább alkoholból "bátorságot" merítve sunyin feljelent. Ráadásul a semmiért, mert végső soron Bix Cassiant elutasítja, és ezt a szánalmas alakot választja (most komolyan, mi a fütyit lát benne?). A baj az, hogy ennek a lepénynek a tettet végül nem Cassian, hanem ő, Bix, meg nagyjából az egész Ferrix szívja meg. Gyorsan rájött mekkora hülyeséget csinált amikor Bix megjelent az ajtajában.... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 11:13 Hozzászólás ideje: Péntek 11:13 Késő bánat, eb gondolat. A baj már megtörtént, Timm-nek hála az események visszafordíthatatlanul tragikus irányt vettek. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.