Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

2x14 - Tipping Point

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
18 perccel korábban, Donát írta:

És milyen jó kontrasztot ad Hemlock Galen Ersoval. Két nagy koponya, de mégis a Birodalomhoz való hozzáállásuk tűz és víz. Lehet szolgálni a birodalmat meg "szolgálni".

Ott volt Rampart. Az is egy f@reg volt, és még igy is, csak a nagyok játékszere. 

Hemlock sokkal magabiztosabb Rampart-nál, neki erősebb hátszele van. De lehet a végén ő is egy feláldozható sakkbábu lesz....ki tudja. 

Hozzászólás ideje:

Ma mikor megtudtam hogy Rex-ék hajójának Remora a neve beugrott hogy azt a nevet a Tűzparancs néhány jelenetéből már jól ismerem. Az eltérített utasszállító repcsire csatlakozott másik repcsi is azt a nevet kapta.

nDuU4mh.jpg

Nem sokkal később utánanéztem hogy jelent-e valamit és akkor meg azt tudtam meg hogy a remora egy az Atlanti-, a Csendes- és az Indiai-óceánban és az Északi- plusz a Földközi-tengerben honos halfaj amit a magyarban bojtorjánhalnak vagy gályatartóhalnak is szokás nevezni. A remorák jól bevett szokása hogy a felső részükön levő szívó szervükkel cápákra, nagy rájákra, egyéb nagyobb halakra, tengeri teknősökre vagy hajókra tapadnak és állati hordozójuk esetében a hordozók által meg nem evett kajacafatokat és a hordozók parazitáit kajálják. A cápák nagyra tátott szájában a fogakról is falnak.

Gályatartóhal néven már régóta tudok róluk ezt-azt szóval csak a másik két elnevezés és a lakóhelyek voltak a fentiek közül nekem új infók.

A "remora" jelentéséről annyi a lényeg hogy a latinban akadályoz-t, hátráltat-ot és feltart-ot jelent ami arra utal hogy azok a halak a potyautazás miatt valószínűleg le tudják lassítani a hajókat.

Szóval nagyon valószínű hogy mindkét Remora a halak után kapta a nevét.

l5BwRKg.jpg

Szerkesztve: - Rog

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.