Jump to content

2x14 - Tipping Point

Ody Mandrell

Recommended Posts

18 perccel korábban, Donát írta:

És milyen jó kontrasztot ad Hemlock Galen Ersoval. Két nagy koponya, de mégis a Birodalomhoz való hozzáállásuk tűz és víz. Lehet szolgálni a birodalmat meg "szolgálni".

Ott volt Rampart. Az is egy f@reg volt, és még igy is, csak a nagyok játékszere. 

Hemlock sokkal magabiztosabb Rampart-nál, neki erősebb hátszele van. De lehet a végén ő is egy feláldozható sakkbábu lesz....ki tudja. 

Posted (edited )

Ma mikor megtudtam hogy Rex-ék hajójának Remora a neve beugrott hogy azt a nevet a Tűzparancs néhány jelenetéből már jól ismerem. Az eltérített utasszállító repcsire csatlakozott másik repcsi is azt a nevet kapta.

nDuU4mh.jpg

Nem sokkal később utánanéztem hogy jelent-e valamit és akkor meg azt tudtam meg hogy a remora egy az Atlanti-, a Csendes- és az Indiai-óceánban és az Északi- plusz a Földközi-tengerben honos halfaj amit a magyarban bojtorjánhalnak vagy gályatartóhalnak is szokás nevezni. A remorák jól bevett szokása hogy a felső részükön levő szívó szervükkel cápákra, nagy rájákra, egyéb nagyobb halakra, tengeri teknősökre vagy hajókra tapadnak és állati hordozójuk esetében a hordozók által meg nem evett kajacafatokat és a hordozók parazitáit kajálják. A cápák nagyra tátott szájában a fogakról is falnak.

Gályatartóhal néven már régóta tudok róluk ezt-azt szóval csak a másik két elnevezés és a lakóhelyek voltak a fentiek közül nekem új infók.

A "remora" jelentéséről annyi a lényeg hogy a latinban akadályoz-t, hátráltat-ot és feltart-ot jelent ami arra utal hogy azok a halak a potyautazás miatt valószínűleg le tudják lassítani a hajókat.

Szóval nagyon valószínű hogy mindkét Remora a halak után kapta a nevét.

l5BwRKg.jpg

Edited by Rog
  • Like 2
  • Tetszik 2