Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Szerintem csak a szinkronosok és fordítók bonyolították ezt túl. Minden rosszindulat nélkül, nem a leghitelesebb források. A bolygónévhez hozzákerül az -i végződés. Az angol nyelvtanban a szó végéhez igazodik a toldalék, ezért eltérőek a végződések, de magyarban így tartom helyesnek... "Geonosis --> geonosisi; Mandalore --> mandalori; Toydaria --> toydariai; Neimoidia --> neimoidiai;" stb... 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Nekem most már toydari és neimoidi marad, amíg világ a világ. A rodiait néha rodiánnak írom/mondom, de tudom, hogy az első verzió a helyes. 1 Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Kamino - Kaminoian Nem kötekedésből, de ha jól tudom, itt csak simán Kaminoan van. Nincs i. 1 Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Szoval olvasom a Yodat 120 oldalnal tartok en nem ertem miert huzza mindenki az orrat a konyv szerintem nagyon jo 1 Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 14. Ha szemét akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy... De nem leszek az. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 15. (szerkesztve) Szoval olvasom a Yodat 120 oldalnal tartok en nem ertem miert huzza mindenki az orrat a konyv szerintem nagyon jo Én se értem, de hát ez van. Nem mindenkinek egyforma az ízlése. A szukits.hu-n eddig még nagyon lehúzó kritika, vagy pontozás nem is nagyon érkezett. Szerkesztve: 2012. Szeptember 15. - Darth Revan9 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 15. (szerkesztve) Itt arra lehet szavazni, hogy mely SW regénynek legyen hangos könyv változata a három közül. Szerkesztve: 2012. Szeptember 15. - Darth Revan9 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 15. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 15. Nem szeretem a hangoskönyveket, de azért a Death Star-ra szavaztam. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 20. Kitűnő. Kítűnő. Sajnos angolul kell majd elolvasnom a regényt, mert nem bírok rá egy évet várni, mármint az Into The Voidra. Mostanában nálam a képregények sokkal inkább hozzák az elvárt színvonalat, mint a regények. Tehát a Szukitsos képregényeket én biztos meg fogom venni. A Hűségen még gondolkodom. Hát igen, sajnos tényleg nem lehet garantálni, hogy az Into the Void megjelenik-e egyáltalán valaha magyarul. Reméljük igen, végül is csak egy részes történet. Az Allegioance állítólag jó regény. Én bízom benne. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 21. Egy jó vélemény az Árulásról. http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2012-09-21+09:00:00/paul-s-kemp-arulas Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 21. Kemp állítólag gőzerővel dolgozik az új SW duológián, de idén már nem jelenik meg az első része, valószínűleg jövőre tolódik. Alig várom. Remélem ez is megjelenik magyarul. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 21. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 21. Furcsának tartom, hogy még mindig nem lehet tudni a címét. Valami nagy durranás lesz? 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 22. A Del Rey szerint ambíciózus. Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 22. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 22. Még csak most olvasom az X-szárnyúakat, eddig valahogy sosem volt kedvem ilyen "mellékszálat" olvasni... Szóval hamarosan végzek a hatodikkal is (ha gondoljátok, írhatok róluk), és nem megy ki a fejemből, miután utánanéztem az egész sorozatnak a neten: Ezek képesek voltak így félbehagyni a sztorit??? Legalább a hetedik könyvet még kiadhatták volna... 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Közben csődbe ment az Aquila kiadó. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Sajnos ez volt a probléma, nálam nagy hiány a 7. kötet, úgy nagyjából 10 éve. 1 Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. (szerkesztve) Az biztos hogy ha van is huzos az X-szarnyuak-nak 5-6 ezer ft de neha ha szemfules az ember talan a vateran oszelehet vasarloni 16 ezerert en csak azt nem ertem hogyan ment csodbe az Aquila hiszen rengeteg konyvet vettem tolluk aminek az ara 10 e felett van es nem holmi szakacskonyvre gondolok az biztos hogy magyarorszagon nagyon kevesen olvasnak plane a fiatalsag teruleten Szerkesztve: 2012. Szeptember 23. - Hunner 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Sok simlis ügyletük volt, az APEH is rájuk szállt és szétszedte őket egy idő után. A hanyatlás jegyei már 2001 után elkezdődtek, egyre kevesebb SW könyv jött. Szerintem az Aquila be tudta volna fejezni az X-szárnyúakat. Elkövették azt a hibát, hogy szinte minden SW regényt meg akartak jelentetni. Ha kihagyták volna A Jedik gyermekeit, Sötétkardot Alkonybolygót és a Kristálycsillagot, akkor máris lett volna hely a maradék 3 X-wing kötetnek. Ezért nem szabad úgy gondolkodni, hogy minden SW regényt ki kell hozni, mert akkor annak ez lehet az eredménye. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Ez igaz, túl sokat kellene pótolni egy ilyen piacon, ahol a könyvek ára olyan viszonyban van a fizetésekkel, mint nálunk, ezért nem érdemes mindent kiadni. Amióta a 2000-es évek elején abbamaradtak a kiadások, sok jelent meg odaát, azt nem lehet egy-két év alatt ledolgozni. Valószínűleg sose fog sikerülni. 1 Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Az okokról nem sokat tudtam, csak az volt furcsa, hogy ritkultak a könyvek. Szerencsére megjelenéskor mindent megvettem, így nem nagyon kell(ett) futkosnom utánuk. Az X-szárnyúaknál meg eddig sziplán azt hittem, ennyi az egész. Csak most, hogy olvasom, meg kicsit utánananéztem tűnt föl, hogy nincs vége. Na mindegy, ezzel kell gazdálkodni. Azért bízom benn, hogy Zsinj elkapását még olvshatom valaha magyarul. 1 Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. viszomt akkor is elszomorito az a teny hogy a vilag egyik legjobb alkotasait nem olvashatom az anyanyelvemen bar egyedul vagyok vele aszem de minek kiadni az a dart vederes apucit meg a kepregenyeket ha magaert a konyvekert is sokan lemondanak az aruk miatt 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Azt a Vaderes baromságot a mai napig nem tudtam feldolgozni... 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Azért bízom benn, hogy Zsinj elkapását még olvshatom valaha magyarul. Igazából Zsinj elkapása megjelent magyarul, mivel nem egészen az X-szárnyúkban kapják el, hanem a Szökevényekben. Úgy sejtem, hogy a két kötet párhuzamosan halad egymással, egyrészt a Lidércek akciójával a flottában, másrészt Hanékéval a Szökevényekben (valahogy nem szeretném lelőni a Solo command végét előre, ezért nem nézem meg kizárólag a végét az angol pdf-ben a gépemen, egyelőre csak találgatok). Jóval előbb volt olvasható Zsinj sztorijának a vége, mint ahogy egyáltalán az ÚK elindult ellene. Mármint a magyar megjelenések tekintetében, mert annak nem néztem utána, hogy az amerikai megjelenések hogyan követték egymást. 1 Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Igazából Zsinj elkapása megjelent magyarul, mivel nem egészen az X-szárnyúkban kapják el, hanem a Szökevényekben. Úgy sejtem, hogy a két kötet párhuzamosan halad egymással, egyrészt a Lidércek akciójával a flottában, másrészt Hanékéval a Szökevényekben (valahogy nem szeretném lelőni a Solo command végét előre, ezért nem nézem meg kizárólag a végét az angol pdf-ben a gépemen, egyelőre csak találgatok). Jóval előbb volt olvasható Zsinj sztorijának a vége, mint ahogy egyáltalán az ÚK elindult ellene. Mármint a magyar megjelenések tekintetében, mert annak nem néztem utána, hogy az amerikai megjelenések hogyan követték egymást. Az jó hír, mert a Szökevényeket most fogom majd újraolvasni, olyan rég olvastam, hogy egyszerűen nem emlékszem rá. 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Az USA-ban is előbb jelent meg a Szökevények, mint az X-szárnyúak akármelyik része. 1 Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. (szerkesztve) A következő info szivárgott ki a Del Reytől (nevezhetjük híresztelésnek is, mert nem 100%): Matthew Stover írja majd meg az Impreial Commando 2t. Mint mondtam, ez nem biztos, de szerintem elég valószínű. Mit szóltok hozzá? Szerkesztve: 2012. Szeptember 23. - zilllosarkany 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Én örülnék neki. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 23. Jó lenne, bár nekem először Luceno jutott volna eszembe. Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 24. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 24. ja csak mar ott tartanank>(( 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 24. (szerkesztve) Úgy tűnik a B verziót választják ők is. Drew Karpyshyn: The Old Republic - Revan Karen Traviss: Republic Commando - Hard Contact James Luceno: Darth Plagueis Karen Traviss: Republic Commando - Triple Zero Paul S. Kemp: Crosscurrent Karen Traviss: Republic Commando - True Colors Paul S. Kemp: Riptide Karen Traviss: Republic Commando - Order 66 Timothy Zahn: Choices of One Karen Traviss: Imperial Commando - 501st John Jackson Miller: Knight Errant James Luceno: Cloak of Deception Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games Sean Williams: The Force Unleashed II Szerkesztve: 2012. Szeptember 24. - Darth Revan9 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.