Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hosszú hónapok után, végeztem "A túlélők keresése"-vel. Nem volt rossz könyv, bár Zahn többi regénye valahogy jobban lekötött. A droidekák feltűnése nem volt zavaró, érdekes, hogy míg Anakin korában, kis túlzással aprították az ilyen droidokat, Luke és Mara rendesen megizzadtak a legyőzésével. :D A geroon-ok kiléte meglepő volt és maga a krimi alaphangulat is rendben volt.

Remélem mihamarabb kiadnak valami frisset nálunk is, mert kifogytam a készletből... :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Hosszú hónapok után, végeztem "A túlélők keresése"-vel. Nem volt rossz könyv, bár Zahn többi regénye valahogy jobban lekötött. A droidekák feltűnése nem volt zavaró, érdekes, hogy míg Anakin korában, kis túlzással aprították az ilyen droidokat, Luke és Mara rendesen megizzadtak a legyőzésével. :D A geroon-ok kiléte meglepő volt és maga a krimi alaphangulat is rendben volt.

Remélem mihamarabb kiadnak valami frisset nálunk is, mert kifogytam a készletből... :yeah:

Igen ez a Zahn könyv a többség tetszését nem nyerte el. Nekem mondjuk tetszett. :D

A droidekákkal azért a TCW-ben is megszenvednek. Meg aztán Luke és Mara nem igazán volt hozzájuk szokva.

Egy jó darabig nem várható semmi új, se újrakiadás, még mindig nem egyeztek meg a jogtulajjal.

Hozzászólás ideje:

Nem rég, újra elolvastam "A gonosz útvesztője"-t. A könyv vége egyértelműen semmissé teszi a Tartakovsky-féle rajzfilm verziót, ami az EP3 előzményét illeti, mivel teljesen másként történik Palpatine elrablása. Viszont a könyv során többször is utalnak a rajzfilmbeli eseményekre, mint például, Windu dantooine-i akciójára, Yoda, Barriss és Luminara Illumi kalandjára, vagy Anakin és Ventress párbajára a Yavin IV-en...

Hozzászólás ideje:

Ez a retcon. Utólag átformálnak, újraértelmezik vagy teljesen semmissé tesznek korábban elmesélt eseményeket. Vagyis a Gonosz útvesztője időben korábbra, eddig a CW-ben összekapcsolt eseményeket egymástól függetlenné tett, de nem lett meg nem történt. (Na, ez egy cifra mondat lett :D). A TCW is ezt csinálja, nagyjából (illetve az ep1-2-3 is így tett néhány dologgal az ep4-5-6 esetében.)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Gondolom Lucenonak ezzel az volt a célja, hogy mindenkinek kedvezzen valamennyire.

Egyébként azt olvastam valahol erről a könyvről, hogy az összes EU regény közül ez áll legmagasabb szinten, egyes elemei G canonba tartoznak, ugyanis az író aktívan konzultált Lucas-szal a történet írása folyamán és jó pár elem, gondolat, vagy cselekményszál Lucastól származik.

Hozzászólás ideje:
Egyébként azt olvastam valahol erről a könyvről, hogy az összes EU regény közül ez áll legmagasabb szinten, egyes elemei G canonba tartoznak, ugyanis az író aktívan konzultált Lucas-szal a történet írása folyamán és jó pár elem, gondolat, vagy cselekményszál Lucastól származik.

Ezek szerint, Lucas mégsem veti meg annyira az EU-t, bár ha valóban személyesen is közre működött a könyv egyes elemeinek megalkotásában, érdekes lesz, miként viszi át ezt az egészet a TCW-be. Ha a sorozat utolsó részei közvetlenül az EP3 előtt játszódnak, az sem kizárt, hogy "A gonosz útvesztője"-t filmesíti meg, kisebb nagyobb eltérésekkel. Máskülönben a saját munkáját tenné semmissé.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Ezek szerint, Lucas mégsem veti meg annyira az EU-t, bár ha valóban személyesen is közre működött a könyv egyes elemeinek megalkotásában, érdekes lesz, miként viszi át ezt az egészet a TCW-be. Ha a sorozat utolsó részei közvetlenül az EP3 előtt játszódnak, az sem kizárt, hogy "A gonosz útvesztője"-t filmesíti meg, kisebb nagyobb eltérésekkel. Máskülönben a saját munkáját tenné semmissé.

Ha egyáltalán beleveszi. A sorozat akár Cato Neimoidia ostromával is véget érhet.

Bár annak örülnék a legjobban, ha a TCW utolsó epizódjai egy az egyben A gonosz útvesztője adaptációja lenne. :D

A másik ilyen amibe beavatkozott aktívan az a The Force Unleashed, pl az Uralkodó szerepeltetése kifejezetten Lucas akarata volt, illetve volt valami, amit határozottan nem engedélyezett.

Hozzászólás ideje:
Ha egyáltalán beleveszi. A sorozat akár Cato Neimoidia ostromával is véget érhet.

Bár annak örülnék a legjobban, ha a TCW utolsó epizódjai egy az egyben A gonosz útvesztője adaptációja lenne. :D

Ez is lehetséges, bár én jobban örülnék a Dzséjt által felvázolt lehetőségnek, főleg, ha Ahsoka szemszögéből látnánk az eseményeket. Bár nem tudom, miként lehetne a lányt beleszőni a Gonosz Útvesztőjébe, mert még csak említést sem tesznek rá.

Hozzászólás ideje:
Ez is lehetséges, bár én jobban örülnék a Dzséjt által felvázolt lehetőségnek, főleg, ha Ahsoka szemszögéből látnánk az eseményeket. Bár nem tudom, miként lehetne a lányt beleszőni a Gonosz Útvesztőjébe, mert még csak említést sem tesznek rá.

Úgy, hogy ő teljesen mást csinál, aminek nincs köze azokhoz az eseményekhez, legfeljebb megemlítik, hogy Ahsoka megy erre a küldetésre, Anakin és Obi-Wan meg Cato Neimoidiára. Innét mindenki tudná, hogy elkezdődtek a könyvbeli események.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Úgy, hogy ő teljesen mást csinál, aminek nincs köze azokhoz az eseményekhez, legfeljebb megemlítik, hogy Ahsoka megy erre a küldetésre, Anakin és Obi-Wan meg Cato Neimoidiára. Innét mindenki tudná, hogy elkezdődtek a könyvbeli események.

Igy igaz.

Ha esetleg Ahsokát életben hagynák a sorozat végéig, akkor ki lehetne térni arra is, hogy a 66-os parancs idején hol volt és túlélte-e?

Bár, ha Ahsoka életben maradna, akkor az egy kicsit bezavarna az EP3 képbe, mert így Anakin felháborodása teljesen jogos alapot kapna, amikor a Tanács nem adja meg neki a Jedi Mester címet a Jedi Tanácsba való beválasztáskor.

Egyébként én nyáron olvastam a könyvet újra és úgy vélem teljesen elképzelhető, hogy Ahsoka máshol van, vagy éppen Cato Neimoida más részét ostromolja Rex-szel.

Hozzászólás ideje:
Ugyan nem regény, de ez simán kéne:

Igazán jól néz ki :(

2011-ben Amerikában újra kiadják A Birodalom örököseit keményfedelesben és tartalmazni fog egy új Thrawn novellát is.

A novella érdekelne külön, remélhetőleg felkerül valahova.

Hozzászólás ideje:
Nem feltétlenül, inkább a sz*mét jogtulaj hagyja abba a sz*métkedést a Szukitscsal.

Nem ártana, ha megállapodnának. :D

Amúgy a lentebbi hsz-t nem konkrétan neked szántam, csak a múltkor kaptam egy szemrehányás-félét, hogy ha tudnék angolul, nem kellene a Star Wars regényekben nem dúskáló hazánkat szidnom...

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Timothy Zahn új regényének címe: Choices of One lesz, közvetlenül az Allegiance.t folytatja. Amerikai megjelenés 2011 júliusa.

Alex Irwine Nomi Sunrider-es regényének címe: Mandorla lesz.

Hozzászólás ideje:

Mindkettő érdekel, viszont ide tuti nem jutnak el, csak sokára. Mondjuk előbb-utóbb úgyis fejleszteni kell az angolom, szóval majd eredetiben olvasom el :) Utóbbi előbb fog sikerülni, mint az előbbi.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én még megpróbálok bizakodni. Talán jövőre már rendeződik a helyzet. Szerintem, ha 2013-ig nem történik semmi, akkor már én is elkezdek azon gondolkodni, hogy angolul szerzem be a könyveket.

Egyébként a Choices of One-ban ott lesz Thrawn mindenféleképpen.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az első The Old Reublic regénnyel, a Fatal Alliance-szel viszonylag megelégedtek az olvasók. Elég pörgős sztorija van. Nem a legjobb, de nem a legrosszabb regény sem.

• 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.