Bence1997 Hozzászólás ideje: Január 22. Hozzászólás ideje: Január 22. A könyv jelen állás szerint június 17-én fog érkezni, de a többi könyvvel ellentétben ennek a könyvnek eddig nem ismerhettük a borítóját... egészen ma estig. Charles Soule az alábbi képet osztotta meg Bluesky-on és hozzátette, hogy kedden (január 28) a teljes borítót (és gondolom ezzel együtt a szinopszist is) felfedik! A Trials of the Jedi a Köztársaság Fénykora utolsó felnőtt könyve lesz és most fordul elő először, hogy egy felnőtt könyv fogja zárni az adott hullámot. 1 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Január 23. Hozzászólás ideje: Január 23. 7 órával ezelőtt, Bence1997 írta: A könyv jelen állás szerint június 17-én fog érkezni, de a többi könyvvel ellentétben ennek a könyvnek eddig nem ismerhettük a borítóját... egészen ma estig. Ezt olvasva izgatottan tekertem le.... 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Január 23. Hozzászólás ideje: Január 23. Ilyenkor fájlalom, hogy nem tudom, mikor jön ez magyarul? 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Kedd 16:02 Szerző Hozzászólás ideje: Kedd 16:02 (szerkesztve) JÚNIUS 17! Szerkesztve: Kedd 16:29 - Bence1997 1 3 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Kedd 16:48 Szerző Hozzászólás ideje: Kedd 16:48 Sztorileírás: A Jedik próbájában a Jedik felveszik a kesztyűt Marchion Ro és a Nihilek ellen, felkészülnek a leszámolásra a leendő zsarnok ellen, miután a Nihilek galaxis elleni háborúja megosztotta a Köztársaságot. De míg a Ro jelentette veszély egy dolog, a zsarnok által a galaxisra szabadított, csak Névtelenek néven ismert Erőfaló lények fenyegetése még egzisztenciálisabb válságot jelent a Rend és a Köztársaság számára egyaránt. Miközben a Jedik a galaktikus történelem évszázadainak legnagyobb próbatételére készülnek, Avar Kriss és Elzar Mann kiválasszák azt a 9 jelöltet (magukat is beleértve), akik résztvesznek egy élet-halál küldetésen: a Névtelenek szülőbolygójára kell jutniuk, felfedezni a lények Erőhöz fűződő kapcsolatának titkait és megtalálni a módját, hogy megakadályozzák a pusztító mételyük elterjedését az egész Köztársaságban. És aztán meg kell menteni a galaxist Ro-tól és légióitól. Nem jelenthet gondot a hatalma csúcsán lévő Jedi Rendnek, igaz? 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Kedd 17:27 Szerző Hozzászólás ideje: Kedd 17:27 (szerkesztve) Néhány infó: - A borító nem teljes, értve ez alatt gondolom, hogy a könyv másik oldalán is lesznek majd emberek (két embert biztosra veszek, marad még két ismeretlen tényező). - Az egyik Random House-nál dolgozó férfi azt írta, hogy jelenleg 125.000 szónál jár és még nem ért a végére. A legutóbbi felnőtt könyv (Temptation of the Force) 128.403 szót tartalmazott és a könyv majdnem 500 oldalas volt. Ez lehet a leghosszabb HR regény? - Soule azt mondta, hogy úgy próbálta megírni ezt a könyvet, hogy az is élvezhesse, aki egy HR könyvet se olvasott még. - Ez a könyv a hősiesség és az áldozat meséje lesz. Szerkesztve: Kedd 17:33 - Bence1997 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Kedd 17:39 Hozzászólás ideje: Kedd 17:39 11 minutes ago, Bence1997 said: - Soule azt mondta, hogy úgy próbálta megírni ezt a könyvet, hogy az is élvezhesse, aki egy HR könyvet se olvasott még. Na ezt üres marketing szövegnél nem tartom többnek. Ezen a ponton már annyi kapcsolódás van a korábbi THR történetek felé, hogy biztosan nem lesz érthető csak akkor, ha az ember legalább a felnőtt regényekkel tisztában van minden fázisból. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Kedd 17:57 Szerző Hozzászólás ideje: Kedd 17:57 16 perccel korábban, Iqvi írta: Na ezt üres marketing szövegnél nem tartom többnek. Ezen a ponton már annyi kapcsolódás van a korábbi THR történetek felé, hogy biztosan nem lesz érthető csak akkor, ha az ember legalább a felnőtt regényekkel tisztában van minden fázisból. Meglátjuk mi lesz. Hozzád hasonló véleményt már olvastam discordon és persze jogos, de én azt mondom várjuk meg mit alkotott Soule. Ha a könyv egy szakaszán a korábbi történésekre kitérnek, akkor szerintem bőven meglehetünk. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Kedd 18:25 Hozzászólás ideje: Kedd 18:25 Nem gondolom, hogy pár rövid magyarázattal el lehetne intézni az első, második és a harmadik fázisban eddig történteket. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Kedd 18:45 Hozzászólás ideje: Kedd 18:45 Azt mondta, hogy élvezhető lesz önmagában is, nem azt hogy a korábbi könyvek ismerete nem ad semmi pluszt az olvasónak. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Kedd 18:52 Szerző Hozzászólás ideje: Kedd 18:52 Amúgy érdekes a 9 főből álló jedi különítmény, picit a gyűrű szövetségére hajaznak (mármint a létszámmal, ők is 9-en voltak). A tagjai egyelőre így néznek ki a borító alapján: - Elzar Mann - Avar Kriss - Burryaga - Bell Zettifar - Ty Yorrick Amit ezen kívül tudunk, hogy Azlin Rell is templomi öltözetet vesz fel, szóval ő is a csapat tagja kell legyen. Vernestra szerintem alap, ugye ő birtokolja az útvonalat a Névtelenek világához (amit még az első fázisban kapott Mari San Tekkától). Maradt még két fő. A redditen valaki azt tippelte, hogy esetleg Reath is lehet a csoport tagja. Én örülnék neki, eddig max csak egy cameo erejéig tűnt fel a felnőtt könyvekben. Emerick nem lenne rossz, Porterrel kérdés mik a tervei Soule-nak (a The Broken Blade nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz része a 3. fázisnak, hacsak nem egy füzetről, esetleg az Eye of the Stormhoz hasonlóan 2 füzetről beszélhetünk majd), Indeera és Torban is jó lenne, utóbbi amúgy szerepelni fog a könyvben, ezt Charles erősítette meg, de hogy mekkora szerepe lesz, azt megtippelni se tudom. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Kedd 19:23 Hozzászólás ideje: Kedd 19:23 31 minutes ago, Bence1997 said: a The Broken Blade nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz része a 3. fázisnak, Ettől függetlenül én remélem, hogy el fog készülni. Jó lenne egy újabb Porter Engle mini sorozat. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Kedd 19:34 Hozzászólás ideje: Kedd 19:34 Ilyenkor hiányzik a magyar kiadás. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Tegnap 11:31 Szerző Hozzászólás ideje: Tegnap 11:31 Na a sztorileírás után megérkezett a hivatalos szinopszis is: A STAR WARS - A KÖZTÁRSASÁG FÉNYKORÁNAK EPIKUS FINÁLÉJÁBAN A JEDIK EGY VÉGSŐ ÖSSZECSAPÁSRA KÉSZÜLNEK A NIHILEK ÉS VEZETŐJÜK, MARCHION RO ELLEN Az Erő a minden. Egyetlen élet, amely minden élethez kapcsolódik. Minden mindennel összekapcsolódik. Ebben hisznek és ezért harcolnak a Jedik. Az életért... és a fényért. De a fény már túl sokáig volt fenyegetés alatt Marchion Rónak, egy baljós zsarnoknak köszönhetően, aki semmitől sem riadt vissza a hatalomért folytatott küzdelmében. A Róval és a fosztogató nihilekkel való konfliktus azonban sebeket hagyott hátra szerte a Galaxisban és sarokba szorította a Köztársaságot. Megannyi élet veszett oda, a remény jelképei buktak el és a Köztársaság közös bátorsága és elszántsága soha nem látott módon került kihívás alá. Mindezen keresztül a Jedi Rend kitartott, rendíthetetlen fényforrásként a közeledő sötétség ellen. De a jediknek még hátravan a Névtelen teremtmények rejtélyének megoldása amik az Erőből táplálkoznak. Ro rászabadította őket a Galaxisra, félelmet keltve a legkitartóbb jedikben is. És mégis minden egyes élet megmentésével és a Nihil kontrol alól felszabaduló világokkal, a mindent felemésztő métely, ami mindent elnyel amihez hozzáér, mindezt fenyegeti. Minden most kilenc bátor jedin múlik, akiket Avar Kriss és Elzar Mann vezet, hogy egy alattomos utazáson vegyenek részt a Névtelenek szülőbolygójára. A küldtetésük: megoldani a Névtelenek rejtélyét és kapcsolatát az Erővel, valamint megállítani a mételyt mielőtt a kár visszafordíthatatlanná válik. De a jedikre még egy végső küzdelem is vár Marchion Róval, aki hajlandó mindent feláldozni annak érdekében, hogy bebiztosítsa magának a végső győzelmet a jedik felett és a nevét örökre a csillagok közé vésse. Nem kevesebb forog kockán, mint mindennek a sorsa, talán még magának az Erőnek a sorsa is. 2 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.